.Προσφορές πριν τις εκπτώσεις

Με 10ημερο προσφορών θα ανοίξουν την Δευτέρα τα περισσότερα καταστήματα - κυρίως ειδών ένδυσης και υπόδησης - λίγο πριν από την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων που θα διαρκέσουν από 15 Ιανουαρίου έως 28 Φεβρουαρίου. 

Παράλληλα ο εμπορικός κόσμος ξεκινά διάλογο με το Υπουργείο Ανάπτυξης σχετικά με την επέκταση των εκπτωτικών σε τέσσερις περιόδους το χρόνο, αλλά και το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

.Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ


 Σε αναμετρήσεις της 11ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ               82-68
 
Κολοσσός Ρόδου-Καβάλα        72-86
 
Ηλυσιακός-Ίκαρος Καλλιθέας   66-64
 
Άρης-Περιστέρι               70-46
 
ΑΓΟ Ρεθύμνου-ΚΑΟ Δράμας      88-75
 
Παναθηναϊκός-Απόλλων Πατρών  91-60
 
Πανελευσινιακός-Ολυμπιακός   76-94

.Με λαμπρότητα ο καθαγιασμός των υδάτων εντός και εκτός Ελλάδας


Στον Πειραιά,  χοροσταντούτος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου και παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός των Υδάτων με τη ρήψη του Τιμίου Σταυρού, ανάμεσα στα δύο ναρκοθηρευτικά του Πολεμικού Ναυτικού "Καλυψώ" και "Ευρώπη". Το σταυρό ανέσυραν απο το θάλασσα βατραχάνθρωποι του Λιμενικού Σώματος.

Μετά το πέρας της τελετής ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του ανέφερε: "Απο εδώ, τον Πειραιά μας, το σημαντικότερο λιμάνι της Μεσογείου, θέλω να στείλω ένα μήνυμα και αισιοδοξίας ότι θα τα καταφέρουμε". 

"Η δύναμη του ελληνικού λαού, η επιχειρηματικότητα του Έλληνα και πάνω απ' όλα η αισιοδοξία και η ενότητα που υπάρχει σήμερα, πιστεύω ότι ήταν πάντοτε τα εφόδια, τα οποία μας δώσανε προκοπή και ευημερία και θα μας δώσουν και πάλι".  "Σήμερα των Φώτων, η ευχή που μας δώσανε και η ευχή που πήραμε απο την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων μας γεμίζουν και πάλι αισιοδοξία και δύναμη ότι θα τα καταφέρουμε".

Στον Αγιασμό παραβρέθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κ.Μουσουρούλης, ο υπουργός Εθνικής Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βούρτσης, ο δήμαρχος Πειραιάς Βασίλης Μιχαλολιάκος, βουλευτές και εκπρόσωποι φορέων  της πόλης. Το πρωί, πριν την τελετή των Υδάτων, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγ. Τριάδος, στον Πειραιά, χοροσταντούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου και του Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ.

 
Αθήνα
Με λαμπρότητα τελέσθηκε ο καθαγιασμός των υδάτων στην Αθήνα, η οποία τελέστηκε στη Δεξαμενή και στο Κολυμβητήριο του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου.

Στη Δεξαμενή, όπου χοροστάτησε ο επίσκοπος Νεοχωρίου, Παύλος, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, οι βουλευτές, Προκόπης Παυλόπουλος, Ανδρέας Ψυχάρης, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Μαρίνος Ουζουνίδης, και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.
 
Στην ανάγκη καταπολέμησης της διαφθοράς, ώστε να αποκαλύπτεται «παντού και πάντοτε το φως» αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, μετά την τελετή.
«Σε κρίσιμες και δύσκολες εποχές, όπως αυτές που ζούμε, όπου η κοινωνία δοκιμάζεται, και οι πολίτες είναι αυτοί που σηκώνουν το βαρύ φορτίο της κρίσης, εμείς οι πολιτικοί που εκπροσωπούμε το έθνος, οφείλουμε εκτός από τις ευχές να μιλάμε και με τις πράξεις μας. 

Να αγωνιζόμαστε για τη διαφάνεια, να καταπολεμάμε τη διαφθορά, να προασπίζουμε το δημόσιο συμφέρον και κυρίως να ζητάμε να αποκαλύπτεται παντού και πάντοτε το φως, όσο δύσκολο και αν είναι αυτό», τόνισε η κ. Κεφαλογιάννη.
 
Ακολούθησε ο αγιασμός των υδάτων στο κολυμβητήριο του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου. Τη ρήψη του Τιμίου Σταυρού έκανε ο αρχιμανδρίτης του Ιερού Ναού Αγίας Φωτεινής, Μάξιμος. Ο μοναδικός που αψήφησε το τσουχτερό κρύο και τη βροχή και έπεσε στα παγωμένα νερά του κολυμβητηρίου για να πιάσει το σταυρό ήταν ο Γιώργος Νεράντζης, από τη Χειμάρρα.
 
Στο μήνυμά του μετά την ολοκλήρωση των τελετών ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, επισήμανε ότι «δεν αντιμετωπίζουμε μόνο οικονομική κρίση, αλλά και μια κρίση γενικότερη του πολιτικού συστήματος». «Έχω αρχίσει να συνειδητοποιώ πια πόσο σημαντικό είναι να μπούμε σε μια δημοκρατική κανονικότητα και ομαλότητα του πολιτικού συστήματος», πρόσθεσε.

.Εκατόμβη θυμάτων από το κρύο στην Ινδία


Τουλάχιστον 140 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του κύματος ψύχους που πλήττει τις τελευταίες τρεις εβδομάδες το βόρειο κρατίδιο της Ινδίας, Ουτάρ Πραντές, αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα.
Στις συνοικίες Μπαραμπανκί, Σουλτανπούρ και Εταχ του πολυπληθέστερου κρατιδίου της Ινδίας πέθαναν χθες 11 άνθρωποι, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN-IBN.
 
Στο Μουζαφαρναγκάρ σημειώθηκαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες κι ο υδράργυρος έπεσε στους 0,3 βαθμούς Κελσίου.
 
Οι αρχές διαψεύδουν ότι οι θάνατοι οφείλονται στο κρύο, αλλά δημοσιεύμετα αναφέρουν ότι πολλοί άστεγοι και φτωχοί πέθαναν από αυτό, ενώ κάποιοι άλλοι σκοτώθηκαν σε τροχαία εξαιτίας της ομίχλης.

Στα βόρεια της χώρας, το Νέο Δελχί και τα κρατίδια Τζαμού, Κασμίρ και Χιμακάλ Πραντές στα Ιμαλάια, επίσης πλήττονται από κύμα ψύχους.

.ΚΚΕ: Τέλος στις θυσίες για την καπιταλιστική κερδοφορία


 "Στη νέα φοροκαταιγίδα που φέρνουν μαζί κυβέρνηση - Ευρωπαϊκή Ένωση, στις νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, τα λαϊκά στρώματα πρέπει να αντιτάξουν πιο αποφασιστική πάλη και αντεπίθεση απαιτώντας να καταργηθούν όλοι οι φόροι που εξοντώνουν την εργατική λαϊκή οικογένεια, την καταδικάζουν στη φτώχεια, στο κρύο και τη δυστυχία", επισημαίνεται σε σχόλιο του ΚΚΕ.
"Η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πιο αποφασιστικά πρέπει να πουν τέλος στις θυσίες για την καπιταλιστική κερδοφορία και την παραμονή της χώρας στην ΕΕ" καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

.Πρώτη στις προτιμήσεις των Αυστριακών η Ελλάδα


Η Ελλάδα περνά και πάλι στην πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Αυστριακών ως τουριστικός προορισμός, έπειτα από τη μείωση που είχε παρουσιάσει ο αριθμός των αφίξεών τους στη χώρα μας τις δύο προηγούμενες χρονιές, εξαιτίας της ελληνικής κρίσης χρέους, σύμφωνα με  τον εκπρόσωπο του μεγάλου αυστριακού ταξιδιωτικού οργανισμού TUI και  πρόεδρο του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων Αυστρίας, Γιόζεφ Πέτερλαϊτνερ.

Στις δηλώσεις του, που προβάλλουν στα φύλλα τους του Σαββατοκύριακου, οι μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακές εφημερίδες  «Κλάινε Τσάιτουνγκ» και «Εστεραϊχ»,  ο κ. Πέτερλαϊτνερ επισημαίνει πως, παρόλες τις μειώσεις στις κρατήσεις το 2011 και το 2012, η Ελλάδα ήταν την περασμένη χρονιά ο σημαντικότερος αεροπορικός προορισμός των Αυστριακών. 

Σημειώνει ακόμη, πως ο ταξιδιωτικός οργανισμός TUI εκτιμά ότι ο ελληνικός τουρισμός θα ανακάμψει γρήγορα και ήδη η Ελλάδα βρίσκεται εφέτος πρώτη σε κρατήσεις στο σύνολο της αυστριακής τουριστικής αγοράς, με δεύτερη την Τουρκία. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή είναι η σημερινή τάση, με την αύξηση στις κρατήσεις για την Ελλάδα να αγγίζει το 20% σε σχέση με πέρυσι, ενώ ο τουριστικός του οργανισμός έχει διευρύνει το πρόγραμμά του για την Ελλάδα, στην οποία, όπως σημειώνει, οι τιμές  έχουν διατηρηθεί εφέτος στα επίπεδα του 2012, κάτι που καθιστά ιδιαίτερα συμφέρουσες τις διακοπές εκεί. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.