.ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΙΑΚΑΤΣΟΥ

Σχετικά με την “είδηση” που κυκλοφόρησε ότι δεν υπέβαλα δήλωση πόθεν έσχες, δηλώνω ότι αυτή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Αυτό που ισχύει είναι ότι υπέβαλα εκπρόθεσμα δήλωση πόθεν έσχες μέσω ΕΛΤΑ Ζωγράφου και με αριθμό παραστατικού 0306402160.0003964 και 0306402160.0003965 στις 17/12/2013.

Το γεγονός ότι ΔΕΝ ΑΠΕΚΤΗΣΑ ποτέ μου περιουσιακά στοιχεία εκτός από αυτά που κληρονόμησα από τους γονείς μου, ούτε διαθέτω καταθέσεις ίσως με οδήγησε να παραμελήσω την έγκαιρη κατάθεση πόθεν έσχες χωρίς να υπάρχει άλλη σκοπιμότητα

.Στα διεθνή ΜΜΕ η υπόθεση Μπαλτάκου-Κασιδιάρη

Ο «πολιτικός σεισμός» στην Ελλάδα μετά τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας μεταξύ του Παναγιώτη Μπαλτάκου και του Ηλία Κασιδιάρη απασχόλησε τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

«Στενός συνεργάτης του Έλληνα πρωθυπουργού παραιτήθηκε λόγω ενός βίντεο στο οποίο φαινόταν να κατηγορεί τον Σαμαρά ότι επηρέασε την έρευνα σε βάρος της Χρυσής Αυγής προκειμένου να κερδίσει ψήφους. Ο γ.γ. της κυβέρνησης ζήτησε συγγνώμη και ισχυρίστηκε ότι έκανε τα σχόλια, διότι στελέχη της Χρυσής Αυγής τον κατηγορούσαν για συνωμοσία εναντίον τους», αναφέρει χαρακτηριστικά το Associated Pressμέσω του οποίου η είδηση μεταδόθηκε σε αμερικανικά δίκτυα και ιστοσελίδες.

.Αλ. Τσίπρας: Η ακροδεξιά στην Ευρώπη συνεργάζεται με το κατεστημένο

 Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές θα είναι η απάντηση του λαού μας στο κοινωνικό έγκλημα της λιτότητας που επιβλήθηκε στον ελληνικό λαό, τόνισε σε ομιλία του στο Παλέρμο της Ιταλίας ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι η νίκη αυτή θα δείξει το δρόμο σε όλη την Ευρώπη και θα σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους της λιτότητας.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το ψηφοδέλτιο «Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα», που υποστηρίζεται από την ιταλική αριστερά, ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι δυνάμεις αυτές εκπροσωπούν την Ευρώπη της εργασίας και του πολιτισμού, ενώ οι αντίπαλοί μας, οι συντηρητικοί, οι φιλελεύθεροι και η προσεταιρισμένη στο νεοφιλελευθερισμό ηγεσία της σοσιαλδημοκρατίας, εκπροσωπούν τα συμφέροντα των εγχώριων οικονομικών ολιγαρχιών των χωρών της Ευρώπης.

Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η άκρα δεξιά στην Ευρώπη δεν είναι εχθρός του συστήματος, αλλά είναι οργανικό μέρος του κατεστημένου και συνεργάζεται στενά με το κατεστημένο, «όπως αποκαλύφθηκε χθες στην Ελλάδα, που βγήκαν στο φως οι στενές μυστικές σχέσεις της κυβέρνησης Σαμαρά με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής».

.«Ψυχραιμία και οικονομικές πρωτοβουλίες» πρότεινε για την Ουκρανία ο Ευ. Βενιζέλος

 «Στρατηγική ψυχραιμία και στρατηγική θεώρηση των πραγμάτων» συνέστησε αναφορικά με την κρίση στην Ουκρανία και τις ευρωρωσικές σχέσεις, ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε τοποθετήσεις συνέδρων της 4ης Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για την Κοινή Ευρωπαϊκή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Άμυνας και Ασφάλειας, που διεξάγεται στο Καβούρι της Αττικής με αφορμή την ελληνική Προεδρία.

 'Αρτι αφιχθείς από τις Βρυξέλες, ο κ. Βενιζέλος εστίασε κυρίως στα ζητήματα της «νότιας γειτονίας» της Ευρωπαϊκής Ένωσης - την «ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική» που περιλαμβάνει και τη διευθέτηση των ζητημάτων της οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών, τη διαιωνιζόμενη σύγκρουση στη Συρία με την ανθρωπιστική κρίση που τη συνοδεύει, την αστάθεια στην Αίγυπτο και τη Λιβύη, 

την αραβοϊσραηλινή διένεξη, τον κίνδυνο επιπτώσεων στο Ιράκ και το Λίβανο, ή στην επιβίωση των χριστιανικών κοινοτήτων στη Μέση Ανατολή, και την «ανοικτή πληγή του Κυπριακού» συνεπεία της τουρκικής εισβολής και κατοχής.

.Έκδοση ομολόγων από την Ελλάδα τον Απρίλιο, αναφέρουν Ρόιτερς - FT

Η Ελλάδα προγραμματίζει μία έκδοση 5ετών ομολόγων ύψους 2 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ρόιτερς, που επικαλείται δύο πηγές με γνώση του θέματος.
Άλλο δημοσίευμα της εφημερίδα Financial Times, που επικαλείται πληροφορίες από πρόσωπα που γνωρίζουν την κατάσταση, αναφέρει ότι η έκδοση θα είναι ύψους 2 έως 3 δισ. ευρώ και θα γίνει πριν από το Πάσχα, ενδεχομένως και την επόμενη εβδομάδα, για να αξιοποιήσει η Ελλάδα τη μείωση του κόστους δανεισμού.

Η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων αναφοράς υποχώρησε χθες σε χαμηλό 4ετίας, μόλις λίγο πάνω από το 6%, λειαίνοντας τις προοπτικές για μία επιτυχή επιστροφή στις αγορές, σημειώνουν οι Financial Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ρόιτερς, επικεφαλής τράπεζες για την έκδοση του ελληνικού ομολόγου θα είναι η Deutsche Bank, η Bank of America Merrill Lynch, η JP Morgan και η Goldman Sachs.

.Με νέο σχηματισμό που θα μετεξελιχθεί σε κόμμα, θα κατέβει ευρωβουλευτής ο Π. Ψωμιάδης

 Θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον πολιτικό όμιλο «ΠΑΤΡΙΔΑ» που έχει ιδρύσει και θα μετεξελιχθεί σε κόμμα, γι αυτό βρίσκεται σε επικοινωνία με πολιτικά στελέχη και ήδη μίλησε με δύο επικεφαλής πολιτικών κινήσεων, δήλωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.
 «Δεν χρωστάω σε κανένα επώνυμο παρά μόνο στο λαό. Ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του μου χρωστούν πολλά. 

Δεν τους χρωστάω τίποτα» δήλωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε για να εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση από το κόμμα της Ν.Δ., όταν ενημερώθηκε ότι δεν θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής.

 «Λυτρώθηκα. Συνεχίζω με την Πατρίδα και το Λαό. Έσπασα τις κομματικές αλυσίδες και τους ευχαριστώ. Σύντομα θα κριθούμε όλοι» υπογράμμισε.

.Η Ελλάδα επιστρέφει

Η Ελλάδα εξετάζει το ενδεχόμενο έκδοσης ομολόγου εντός των επομένων τριών μηνών, έχοντας ξεπεράσει το χειρότερο της κρίσης χρέους, δήλωσε χθες σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ρόιτερς ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Η Ελλάδα επιστρέφει. Πριν από δύο χρόνια βρισκόμασταν στο επίκεντρο της χρηματοπιστωτικής αστάθειας στην περιοχή και ήμασταν μία ασταθής χώρα σε μία σχετικά σταθερή περιοχή. Τώρα, η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική: η Ελλάδα σταθεροποιήθηκε, τόσο πολιτικά, όσο και οικονομικά, και υπάρχει αυξανόμενη αστάθεια πέριξ της Ελλάδας» είπε.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο έκδοσης ομολόγου, ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Ο χρόνος αυτής της έκδοσης εξαρτάται από τις συνθήκες της αγοράς και δεν έχουμε αποκλείσει το ενδεχόμενο να επιστρέψουμε στις αγορές κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2014».

«Πιάσαμε πάτο και τώρα αρχίζουμε να ανεβαίνουμε. Είμαστε μόλις στην αρχή αυτής της ανοδικής πορείας...Οι πιο σημαντικές λέξεις αυτή την στιγμή είναι σταθερότητα και ανάπτυξη. Δεν πρέπει να χάσω την πορεία μου, θα συνεχίσω ευθεία, δεν θα παρεκκλίνω καθόλου» επανέλαβε.

«Η διεθνής εικόνα της Ελλάδας έχει επίσης αλλάξει. Υπάρχει άλλη ψυχολογία και αυτή είναι μία νέα αίσθηση που διαμορφώνεται στην Ελλάδα και γι αυτό λέω ότι η Ελλάδα επιστρέφει», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

.Πολιτικός σεισμός από την υπόθεση Μπαλτάκου

Πολιτικό σεισμό, με σφοδρή αντιπαράθεση ΝΔ–ΣΥΡΙΖΑ, και νέους τριγμούς στους κόλπους της συγκυβέρνησης, προκαλεί το βίντεο Μπαλτάκου–Κασιδιάρη, ακριβώς ένα 24ωρο μετά τη δημοσιοποίησή του. Από τη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης ζήτησε τη διενέργεια εκλογών, για να λάβει την απάντηση από τον παριστάμενο Υπ.Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί την ατζέντα της Χρυσής Αυγής. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής, ζητεί προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις σχέσεις του τ. γραμματέα της Κυβέρνησης μ...περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.