.Bloomberg και Reuters προειδοποιούν: Αν δεν υπογράψετε τρίτο μνημόνιο πάτε για «κραχ»

Ψυχρολουσία για την όποια ελληνική κυβέρνηση προκύψει στις 25 Ιανουαρίου, είναι οι προειδοποιήσεις που επιφυλάσσουν για το μέλλον δύο κορυφαία πρακτορεία ειδήσεων. 

Σύμφωνα με τον Bloomberg αν η Ελλάδα δεν καταλήξει σε συμφωνία για νέα βοήθεια μέχρι τον Ιούνιο κινδυνεύει με νέο «κραχ» ενώ κατά το Reuters, η Κομοσιόν μελετά τρίτο πακέτο βοηθείας μέσω εξάμηνης παράτασης. *Bloomberg: 

Συμφωνία μέχρι τον Ιούνιο αλλιώς... κατάρρευση* Tο Bloomberg υπενθυμίζει πως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2015 λήγουν δύο ελληνικά ομόλογα συνολικής αξίας ύψους 6,7 δισ. Ευρώ. Επικαλούμενο δύο Ευρωπαίους ... περισσότερα »

.«Η Αργεντινή προσφέρει μαθήματα στην Ελλάδα» ... Άρθρο των New York Times

Άρθρο γνώμης υπό τον τίτλο «Μαθήματα από την Αργεντινή για την Ελλάδα» το οποίο υπογράφουν οι Πιερπάολο Μπαρμπιέρι και Δημήτρης Βαλάτσας, αντίστοιχα ο εκτελεστικός διευθυντής και ο διευθυντής της ευρωπαϊκής διεύθυνσης της εταιρείας συμβούλων Greenmantle, δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα The New York Times. 

Οι συγγραφείς του άρθρου επισημαίνουν ότι πριν από δυόμισι χρόνια, την προηγούμενη φορά που οι Έλληνες είχαν κληθεί να αναδείξουν κυβέρνηση, η ευρωζώνη βρισκόταν αντιμέτωπη «με μια υπαρξιακή κρίση. Υπήρχαν φήμες περί τραπεζικής κρίσης στην Αθήνα, περί προληπτικής εξόδου των χωρών ... περισσότερα »

.«Η Γερμανία δύσκολα θα αποδεχτεί τις απαιτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ» ...Αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρονται ...

Αμερικανικά ΜΜΕ συνεχίζουν και σήμερα να καταγράφουν τις εξελίξεις στην Ελλάδα, σημειώνοντας εκτιμήσεις για το τι μπορεί να ακολουθήσει, σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο, μετά την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου.

 Το περιοδικό Forbes τονίζει ότι «πολλοί αναλυτές, μεταξύ των οποίων και οι αρθρογράφοι του Forbes, προβλέπουν ότι μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγούσε την Ελλάδα στην έξοδο από το ευρώ, στην προσπάθειά της να αποφύγει τις δύσκολες οικονομικές μεταρρυθμίσεις». 

Μεταξύ άλλων, ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη Γερμανία και «στη δυσκολία της να αποδεχτεί τις όποιες απαιτήσεις...περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.