.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ



ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ
·                       ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
·                       ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
·                       ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ
·                       ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΧΟΡΟΙ_LATIN
·                       ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ
.                ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

.Τι λέει η Ιπποκράτους για την επίσκεψη Μέρκελ


Πολύ σημαντική για τη χώρα χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ την επίσκεψη της Καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα σημειώνοντας ότι θα δοθεί η ευκαιρία να «παρουσιάσουμε τη συνολική, 
πραγματική κατάσταση της χώρας, που βρίσκεται στα όριά της και να ζητήσουμε, με συγκροτημένο τρόπο, να διαμορφωθεί το ολοκληρωμένο πλαίσιο εξόδου από την κρίση».

«Θυμίζω ότι πυρήνας του πλαισίου αυτού είναι η επιμήκυνση, η βιωσιμότητα του χρέους, τα κοινωνικά και αναπτυξιακά αντίβαρα και η πλήρης και άμεση εκταμίευση της δόσης. 

Μόνον έτσι το πακέτο των μέτρων θα είναι το τελευταίο και μόνον έτσι μπορεί να αλλάξει το κλίμα μέσα στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό για την Ελλάδα.

Είμαστε στη διάθεση του πρωθυπουργού, ώστε να συμβάλουμε στην πειστική παρουσίαση των εθνικών θέσεων», αναφέρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. 

.Δεν άντεξε το διασυρμό ο Λεωνίδας Τζανής


Σοκ προκαλεί η αυτοκτονία του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών, Λεωνίδα Τζανή, ο οποίος βρέθηκε χτες απαγχονισμένος στο υπόγειο του σπιτιού του στον Βόλο. 

Το όνομά του συμπεριλαμβανόταν στη λίστα με τα 36 ονόματα πολιτικών προσώπων που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ, η οποία είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας. 

Η είδηση της αυτοκτονίας του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ έπεσε σαν κεραυνός ένα αιθρία τόσο στην τοπική κοινωνία στην οποία ήταν πολύ αγαπητός, όσο και στον πολιτικό κόσμο της χώρας. 

«Δεν αντέχω άλλο. Υπέφερα μία φορά, δε θα το περάσω ξανά. Δεν αντέχω», φέρεται να επαναλάμβανε σε συγγενείς και συναδέλφους το τελευταίο διάστημα ο αυτόχειρας, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα είχε κατηγορηθεί πριν από χρόνια για υπόθεση με παράνομα «φρουτάκια».

Τον πρώην υφυπουργό βρήκε κρεμασμένο η σύζυγός του Μαρία, παθαίνοντας σοκ από το θέαμα. 

Ο Λεωνίδας Τζανής άφησε πίσω του δύο παιδιά, ένα γιο φοιτητή και μία κόρη, μαθήτρια στη Γ’ Λυκείου.

Ποιος ήταν ο Λεωνίδας Τζανής


Γεννήθηκε στο Αερινό Μαγνησίας, στις 7.9.1955 και είναι έγγαμος με δύο παιδιά. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εξελέγη βουλευτής Μαγνησίας με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις εκλογές του 1993, του 1996 του 2000 και του 2004. Διετέλεσε πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης του καζίνου του Φλοίσβου. Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από τον Νοέμβριο του 1998 έως τον Φεβρουάριο του 1999.

Διετέλεσε υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης από τον Φεβρουάριου του 1999 έως τον Απρίλιο του 2000 και από 13.4.2000 έως 24.10.2001. Από το 1986 έως το 1990, ήταν δημοτικός σύμβουλος Νέας Ιωνίας Βόλου. 
Την περίοδο 1987-1989, και 1991-1993, διετέλεσε υπεύθυνος Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ. του νομού Μαγνησίας. 
Το διάστημα 1990-1992 ήταν αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας Βόλου και πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού. Από την 1.1.1993 έως την 30.10.1993, διετέλεσε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νέας Ιωνίας Βόλου.

Τα τελευταία χρόνια, ο Λεωνίδας Τζανής απείχε από την πολιτική και ασκούσε τη δικηγορία στον Βόλο. 

.Στον Άρειο Πάγο η λίστα


Με την ένδειξη «άκρως απόρρητο» παρέδωσε σήμερα ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή την αναφορά του για το περιεχόμενο και την πορεία της λίστας με τα 36 ονόματα για τα οποία διεξάγουν έρευνες οι υπεύθυνοι του ΣΔΟΕ.
Στην επίμαχη αναφορά περιλαμβάνονται κατ' αρχάς τα ονόματα των πολιτικών και άλλων προσώπων για τους οποίους διεξάγουν έρευνες οι υπεύθυνοι του ΣΔΟΕ, 
αναφέρεται το πότε ξεκίνησε η έρευνα για κάθε μία από αυτές τις υποθέσεις καθώς και οι συγκεκριμένες ενέργειες που έχουν γίνει, αλλά και σε ποιο στάδιο βρίσκονται.
Ο κ. Παντελής θα μελετήσει την αναφορά μέσα στο Σαββατοκύριακο και θα ακολουθήσει σύσκεψη για το θέμα αυτό με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε.

.ΚΚΕ: Kινητοποιήσεις για την Μέρκελ


Με το σύνθημα "Μπλόκο στα μέτρα" η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε δηλώσεις της κάλεσε τους εργαζόμενους και τον λαό σε μεγάλες κινητοποιήσεις την Τρίτη, εναντίον της κυβέρνησης Σαμαρά και κατά της επίσκεψης Μέρκελ.
Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ χαρακτήρισε την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου ως στήριγμα στην κυβέρνηση για να εκφοβίσει και να φιμώσει τον λαό και υπογράμμισε ότι τα λαϊκά στρώματα πρέπει να είναι έτοιμα για μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις

.Η Μέρκελ την Τρίτη στην Αθήνα


Στην Αθήνα θα βρεθεί την Τρίτη, 9 Οκτωβρίου, η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ξένα πρακτορεία ειδήσεων. H επίσκεψη επιβεβαιώνεται με δήλωση του εκπροσώπου της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ. Θα πρόκειται για μια «επίσκεψη εργασίας» στη διάρκεια της οποίας θα τεθούν τα ζητήματα της «κατάστασης στην Ελλάδα, στην Ευρωζώνη και διεθνή θέματα, όπως και οι διμερείς σχέσεις», όπως δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ.  
Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου μπορεί να «αντέξει» η Ελλάδα χωρίς την επόμενη δόση, δήλωσε στη γερμανική Handelsblatt ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. 
Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα, ο Α. Σαμαράς τονίζει ότι η χώρα δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα μετά από τον Νοέμβριο, χωρίς την επόμενη δόση της διεθνούς βοήθειας.
Πρόσθεσε ακόμη ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να βοηθήσει, χαλαρώνοντας τους όρους στα ελληνικά ομόλογα που κατέχει η ίδια. «Το κλειδί είναι η ρευστότητα. Για αυτό είναι τόσο σημαντική η επόμενη δόση για μας», δήλωσε στη Handelsblatt. 
Ερωτηθείς πόσο καιρό μπορεί να αντέξει η Ελλάδα χωρίς αυτή, ο Α. Σαμαράς δήλωσε «Μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου. Μετά το ταμείο είναι άδειο».

Η ΕΚΤ θα μπορούσε να βοηθήσει εάν δεχόταν χαμηλότερα επιτόκια για τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει «ή θα μπορούσε να δεχθεί ένα rollover της λήξης αυτών των ομολόγων», πρόσθεσε.

«Θα μπορούσα επίσης να φανταστώ την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, όπως εξετάζεται για την Ισπανία, όπου δεν θα  επιβαρύνει το κρατικό χρέος, αλλά θα διεξαχθεί απευθείας μέσω του ESM. Αυτό θα μπορούσε να ήταν μια σημαντική ανακούφιση», τόνισε

.Αντ. Σαμαράς: Δεν θα αφήσω τη χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι


«Αυτή την ώρα η κυβέρνηση δίνει μάχη για την αξιοπιστία και τη σωτηρία της χώρας, ώστε να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού» ανέφερε ο κ. Σαμαράς.  

«Απατώνται όσοι νομίζουν ότι θα αφήσω τη χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι» πρόσθεσε αναφερόμενος εμμέσως στα χθεσινά επεισόδια στο υπουργείο Αμύνης και συνέχισε: 

«Λυπάμαι για εκείνους που δεν βοηθούν, αλλά αντίθετα ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Δεν αποπροσανατολιζόμαστε θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα». 

Ερωτηθείς για την επικείμενη επίσκεψη της καγκελαρίου της Γερμανίας στη χώρα μας δήλωσε: 
«Είναι θετική εξέλιξη ότι η κ. Μέρκελ αποδέχθηκε την πρόσκλησή μου να έλθει στη χώρα μας θα την υποδεχθούμε όπως αρμόζει σε έναν ηγέτη μεγάλης δύναμης και φίλης χώρας».

.Επιστροφή Καραγκούνη στην Εθνική για τα ματς με Βοσνία και Σλοβακία

Ο Γιώργος Καραγκούνης επιστρέφει στην εθνική ομάδα, για πρώτη φορά μετά την τελική φάση του EURO 2012.

Ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος κλήθηκε από τον Φερνάντο Σάντος για τους αγώνες των προκριματικών του Μουντιάλ με Βοσνία/Ερζεγοβίνη (12/10 στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης") και Σλοβακία (16/10 στην Μπρατισλάβα).

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός συμπεριέλαβε στις κλήσεις του και τον Κώστα Κατσουράνη, που από την Τετάρτη έχει μείνει χωρίς ομάδα, ενώ νέο πρόσωπο είναι ο τερματοφύλακας της Φέγενορντ Κώστας Λάμπρου

.Ανοικτή επιστολή πρόεδρου ΕΣΕΕ Β. Κορκίδη στον πρωθυπουργό


Στο αίτημα για συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εμμένει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) προκειμένου να εκθέσει την κατάσταση που επικρατεί στην «πραγματική» οικονομία την τελευταία περίοδο, να καταδείξει με στοιχεία τις καταστροφικές επιπτώσεις που θα έχουν για το εμπόριο της χώρας τα εξαγγελθέντα νέα μέτρα και να παρουσιάσει πλήρεις και εμπεριστατωμένες εναλλακτικές προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης που ταλανίζει το ελληνικό εμπόριο.

Όπως επισημαίνεται σε ανοικτή επιστολή του προέδρου της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη, στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, η χώρα βρίσκεται στην καρδιά μίας πολύπλευρης κρίσης η οποία επιδρά στη καθημερινή ζωή όλων των πολιτών. 

Εντός μάλιστα του ήδη ασφυκτικού αυτού πλαισίου, οι πληροφορίες που έχουν δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο για τα μέτρα που πρότεινε το υπουργείο Οικονομικών προς το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών 

και ειδικά η φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών με 35% από το πρώτο ευρώ, έχουν προκαλέσει, όπως είναι φυσικό, τεράστια αναστάτωση και απογοήτευση στον εμπορικό κόσμο της χώρας.

"Οι άνθρωποι της αγοράς εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η ανάδειξη μιας αναπτυξιακής προοπτικής σε αυτήν τη φάση θα ήταν ο μόνος δρόμος εξόδου από το αδιέξοδο. 

Αυτό σχεδιάζει και επιδιώκει όλη η Ευρώπη για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα με εξαίρεση την Ελλάδα, αφού οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες με αντίστοιχα δημοσιονομικά προβλήματα δίνουν προτεραιότητα στα προγράμματα ενίσχυσης και ανάπτυξης των Μμε για την μετά ΕΣΠΑ περίοδο 2014-2020", επισημαίνεται στην επιστολή της ΕΣΕΕ.

.ΔΝΤ: Εντός Οκτωβρίου παρατηρητές στην Ισπανία


Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ανακοίνωσε ότι θα στείλει εντός του Οκτωβρίου παρατηρητές στην Ισπανία, για να συντάξουν έκθεση σχετικά με το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τη διάσωση των τραπεζών της χώρας.
Η έκθεση πρόκειται να παρουσιαστεί στην ισπανική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, Τζέρι Ράις.

Όπως είπε ο ίδιος, η Ισπανία δεν έχει ζητήσει βοήθεια για να αντιμετωπίσει το χρέος της και το επίκεντρο του ΔΝΤ στην Ισπανία περιορίζεται στον τραπεζικό τομέα.

Ο Ράις σημείωσε επίσης ότι παρατηρητές του ΔΝΤ θα βρεθούν στην Ισπανία και θα συντάξουν την έκθεση τους, το διάστημα 15 έως 26 Οκτωβρίου.

Η Ισπανία έχει λάβει οικονομική ενίσχυση συνολικού ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ για τον προβληματικό τραπεζικό της τομέα.

 Η κυβέρνηση της Μαδρίτης ωστόσο, δεν αναμένει οι τράπεζες να χρειαστούν περισσότερα από περίπου 40 δισεκατομμύρια ευρώ.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.