.Πολιτευτές παλαιάς κοπής...

Το νόημα των ευρωεκλογών ήταν σαφές. Δικαίωμα μέχρι τη διαπραγμάτευση του χρέους και μετά επαναπροσδιορισμός. Και γι' αυτόν τον τελευταίο οι πολίτες παραμένουν ανοικτοί να πειστούν από ευρωσκεπτικιστές ή ευρωπαϊστές για το καλύτερο μέλλον. Και όλα αυτά με μια γενικότερη διεκδίκηση ανανέωσης προσώπων. 

Και όμως, ο «Αντώνης» το κατάλαβε αλλιώς... μάχη λαϊκισμού με αιχμή τη Β' Αθηνών υπό την απροκάλυπτη επιστασία ισχυρών οικονομικών συμφερόντων μέσω της εκχώρησης της καθοδήγησης της οικονομίας σε συνεργάτες του ολιγοπωλιακού τραπεζικού κατεστημένου. Ουσιαστικά ο ανασχηματισμός οδηγεί...περισσότερα »

.Μήλον της έριδος πρωτοσέλιδο της «Αυγής»

«Ο κ. Σαμαράς αντί να “σκίζει” τα μνημόνια, ετοιμάζεται να υπογράψει νέα» αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την έκθεση του ΔΝΤ και τον κυβερνητικό ανασχηματισμό. Επικαλούμενος σημερινή αποκάλυψη της εφημερίδας «Αυγή» που αναφέρεται σε επιστολή του κ. Σαμαρά προς το ΔΝΤ με την οποία δεσμεύεται ότι η κυβέρνηση θα λάβει και νέα μέτρα, αν χρειαστεί, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «σε αυτό που παραμένει σταθερή η κυβέρνηση, ανεξαρτήτως αλλαγών σε πρόσωπα και σχήματα, είναι η λήψη κάθε φορά νέων πρόσθετων μέτρων στο πλαίσιο των επικαιροποιήσεων των μνημονίων». Σύμφωνα με την αξιωματική αν...περισσότερα »

.Αριστοτέλης, Πλάτων και Μέγας Αλέξανδρος στην πρώτη δεκάδα των προσωπικοτήτων με τη μεγαλύτερη παγκόσμια επιρροή

Πάνω απ' όλα η δύναμη της Ελλάδας στο παγκόσμιο στερέωμα είναι ο αρχαίος πολιτισμός της.
Οι αρχαίοι Έλληνες συνεχίζουν να αποτελούν «βαριά» ονόματα στο παγκόσμιο «χρηματιστήριο» των ιδεών, όπως δείχνει μια εκτεταμένη ανάλυση ευρωπαίων ερευνητών στη Wikipedia - και μάλιστα στις εκδόσεις που διαθέτει η διάσημη ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια στις 24 κυριότερες γλώσσες του πλανήτη, τις οποίες μιλά περίπου το 60% του πληθυσμού της Γης. 

Ο Αριστοτέλης, ο Πλάτων και ο Μέγας Αλέξανδρος «φιγουράρουν» στις δύο ξεχωριστές δεκάδες (Top 10) των προσώπων με την μεγαλύτερη επιρροή διεθνώς.

Στην κορυφή των δύο σχετικών «λιστών επιρροής» (οι οποίες διαφέρουν μεταξύ τους στην μεθοδολογία κατάταξης) βρίσκονται μάλλον δύο εκπλήξεις: στη μία ο όχι ευρέως γνωστός Σουηδός φυσιοδίφης του 18ου αιώνα Κάρολος Λινναίος, ο «πατέρας» της σύγχρονης ταξινόμησης των φυτών και των ζώων, και στην άλλη ο σαφώς πιο γνωστός Αδόλφος Χίτλερ.

.«Στόχος η εξάντληση της τετραετίας»

Σκληρή δουλειά και συλλογική προσπάθεια ζήτησε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους νέους υπουργούς, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Ο κ.Σαμαράς τόνισε οτι το νέο κυβερνητικό σχήμα συμβολίζει μια νέα μέρα για τη χώρα και έθεσε ως κύριο στόχο την έξοδο από την ύφεση . 
Παράλληλα, τόνισε ότι στόχος είναι η εξάντληση της τετραετίας. Ο πρωθυπουργός, υπενθύμισε ότι από τις αρχές Ιουλίου θα αρχίσουν ο συμψηφισμός των οφειλών του ΦΠΑ, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και η μείωση του ασφαλιστικού κόστους στον αγροτικό τομέα. 
Ο ελληνικός επέλεξε την σταθερότητα και την ολοκλήρωση της εθνικής προσπάθειας για την ασφαλή έξοδο από την κρίση, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Τώρα προτεραιότητά μας είναι η αποκατάσταση των αδικιών».

«Η κυβέρνησή μας δεν είναι δικομματική κυβέρνηση αλλά μία κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας, που οφείλει να εξαντλήσει το χρόνο της χωρίς τεχνητά εμπόδια», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος. 

Για συνειδητή εξαπάτηση του ελληνικού λαού και για υπεράσπιση των συμφερόντων των δανειστών, κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον πρωθυπουργό, σχολιάζοντας την ομιλία Σαμαρά στη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου. Τίποτα απολύτως, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν επιβεβαιώνει τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες για βιωσιμότητα του χρέους και έξοδο από την κρίση
«Καθ' υπόδειξη της Γερμανίας» θεωρεί τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος. 

.«Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί την εκστρατεία παραπληροφόρησης»

Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος κ. Σοφία Βούλτεψη, με αφορμή το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την έκθεση του ΔΝΤ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Μια ημέρα μετά τις σαφείς δηλώσεις του Πρωθυπουργού στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, αλλά και μετά την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί την εκστρατεία παραπληροφόρησης και διασποράς ψευδών ειδήσεων. 

Δυστυχώς, όμως, για τους ενορχηστρωτές του ψεύδους, η σημερινή «αποκάλυψη» της «Αυγής» φέρει ημερομηνία «15 Απριλίου 2014» και αφορά ακριβώς στην απόφαση για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος.

Ο λαός γνωρίζει πως η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στον στόχο της, που δεν είναι άλλος από την τελική έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια.

.«Η φιλοσοφία της οικονομικής πολιτικής δεν θα αλλάξει»

Τη διαβεβαίωση ότι η φιλοσοφία της οικονομικής πολιτικής δεν θα αλλάξει προχώρησε ο νέος υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Οικονομικών.

Η τελετή έγινε σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης με τον απερχόμενο υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα να ευχαριστεί τους συνεργάτες του, κάνοντας ονομαστική αναφορά σερ πολλούς από αυτούς. Ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε στην πολυετή φιλιά του με τον κ. Χαρδούβελη εκφράζοντας την πεποίθηση πως θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που έχει η χώρα μπροστά της και θα «φυλάξει Θερμοπύλες».

Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε πως το πρωτογενές πλεόνασμα άνοιξε τις πόρτες της χώρας και χαρακτήρισε τη δημοσιονομική εξυγίανση δύσκολη δοκιμασία. «Χρειάστηκε να πάρω μέτρα που κανένας υπουργός δεν θα ήθελε να πάρει», τόνισε, κάνοντας αναφορά και στο προσωπικό κόστος.

Ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε στις δυο βασικές προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος υπουργός, ήτοι στην επίλυση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και στην επαναφορά της χώρας σε βιώσιμη αναπτυξιακή τροχιά .

Από την πλευρά του ο κ. Χαρδούβελής χαρακτήρισε πολύ κρίσιμη την παρελθούσα διετία και σημείωσε πως η χώρα εξήλθε από το φαύλο κύκλο και εισέρχεται σε ενάρετο κύκλο.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε αξιόπιστοι», ανέφερε, προσθέτοντας πως η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να έχει προβλήματα. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στα πολλά προβληματικά δάνεια του τραπεζικού κλάδου. Ο ίδιος σημείωσε πως η Δεξιά πρέπει να ξεφύγει από τον ατομικισμό και ότι για όσα λέει η Αριστερά πρέπει να υπάρχει προϋπολογισμός.

Οριοθετώντας την πολιτική του είπε πως το έργο στο υπουργείο Οικονομικών θα συνεχιστεί χωρίς αλλαγή στην φιλοσοφία , ωστόσο ξεκαθάρισε πως «πρέπει να κάνουμε αυτό που θέλουμε εμείς και όχι αυτό που θέλει να κάνει η τρόικα» .

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.