.Καινοτόμο πρόγραμμα μη φαρμακευτικής αντιμετώπισης της Υπέρτασης..ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


.ΠΑΣΟΚ: Θετική η αρχική εκτίμηση για τον ενιαίο φόρο ακινήτων

Με επιφυλάξεις υποδέχθηκε το ΠΑΣΟΚ την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπως αναφέρουν πηγές της Ιπποκράτους, εκφράζοντας, πάντως, ικανοποίηση για την παρουσίαση της πρότασης «μετά από κυοφορία πολλών μηνών», το ΠΑΣΟΚ τηρεί επιφυλάξεις μέχρι το υπουργείο να παρουσιάσει την πρότασή του και γραπτά και μάλιστα με παραδείγματα.

Κατά τα λοιπά, χαρακτηρίζουν θετικό το γεγονός ότι στην πρόταση του υπουργείου έχουν ενσωματωθεί προτάσεις και παρατηρήσεις του κόμματος, που έχουν ως κοινό παρανομαστή την αρχή της φορολογικής δικαιοσύνης.

Σχετικά δε με το «χαράτσι» αναφέρουν:

«Είναι πλέον κοινά αποδεκτό ότι το ΕΤΗΔΕ ήταν ένα αναγκαίο προσωρινό μέτρο που απέδωσε αποτελέσματα και τώρα, με δημοσιονομική ασφάλεια, μπορούμε να προχωρήσουμε στη ρύθμιση για ενιαίο φόρο ακινήτων».

.ο προσυνέδριο της Θεσσαλονίκης... φέρνει κοντά Σαμαρά-Καραμανλή

Στο προσυνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή θα συνυπάρξουν, κατά πάσα πιθανότητα, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, Κώστας Καραμανλής, και ο νυν, Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στο προσυνέδριο, ενώ το ίδιο θα πράξουν και υπουργοί και στελέχη του κόμματος.

Την Παρασκευή και το πρωί του Σαββάτου, στον ίδιο χώρο, τρία κλιμάκια της ΝΔ, με επικεφαλής τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Μανώλη Κεφαλογιάννη, τον γραμματέα της ΚΟ Θανάση Μπούρα και τον βουλευτή Επικρατείας Γιάννη Μιχελάκη, θα έχουν επαφές με εκπροσώπους παραγωγικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών φορέων, και τα συμπεράσματα αυτών των συναντήσεων θα παρουσιαστούν την Κυριακή.

Στο προσυνέδριο θα πάρουν μέρος περίπου 800 στελέχη της ΝΔ από τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, μεταξύ των οποίων αναμένεται να είναι και ο Κώστας Καραμανλής.

.Ανδρουλάκης: Δε δεχόμαστε μαθήματα από τον Σαμαρά με τα Ζάππεια

Να προχωρήσουν άμεσα όσα έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση και καθυστερούν αδικαιολόγητα επί μήνες, όπως η αντιμετώπιση της ανεργίας, οι αποκρατικοποιήσεις και ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων, ζήτησε, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99.5 ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.
Επέμεινε παράλληλα στην κριτική κατά του πρωθυπουργού, τονίζοντας: Στο ΠΑΣΟΚ "δεν δεχόμαστε να μας κάνει μαθήματα υπευθυνότητας ο Σαμαράς με τα Ζάππεια".
Κατηγόρησε εξάλλου τη Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της ότι εκβιάζουν με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Ο κ. Ανδρουλάκης εξέφρασε και την πλήρη διαφωνία του ΠΑΣΟΚ με το ενδεχόμενο επαναφοράς των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

.«Πράσινο φως» για την ένταξη της Λετονίας στην ευρωζώνη από την 1η Ιανουαρίου του 2014

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε σήμερα το πράσινο φως για την ένταξη της Λετονίας στην ευρωζώνη από την 1η Ιανουαρίου του 2014, εκτιμώντας ότι η χώρα έχει κάνει τις απαραίτητες προσπάθειες για να βγει από την οικονομική κρίση.

Η έκθεση της Επιτροπής για τη Λετονία θα κατατεθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα κοινοποιηθεί στους υπουργούς Οικονομικών των χωρών της ευρωζώνης. 

Αρμοδιότητα των τελευταίων είναι να λάβουν την τελική απόφαση για την ένταξη της Λετονίας στη ζώνη του ευρώ, κάτι που αναμένεται να γίνει στη σύνοδό τους που είναι προγραμματισμένη για τις 9 Ιουλίου.

.Ελικόπτερο πετάει μόνο με τον έλεγχο της σκέψης

Αμερικανοί επιστήμονες βρήκαν τρόπο να τηλεκατευθύνουν ένα μικρό ελικόπτερο μόνο με τη δύναμη της σκέψης, μέσω των εγκεφαλικών κυμάτων του χειριστή που βρίσκεται στο έδαφος. 

Το επίτευγμα ελπίζεται ότι, μεταξύ άλλων εφαρμογών (π.χ. στρατιωτικών), θα συμβάλει στην μελλοντική κατασκευή ρομποτικών βοηθών, τα οποία θα επιτρέπουν σε παράλυτους ή όσους πάσχουν από νευροεκφυλιστικές παθήσεις, να κινούνται αυτόνομα μέσω εντολών της σκέψης τους.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Μπιν Χε του Κολλεγίου Επιστήμης και Μηχανικής του πανεπιστημίου της Μινεσότα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό νευρο-μηχανικής "Journal of Neural Engineering», σύμφωνα με το BBC, το "Nature" και το "New Scientist", έκαναν δοκιμές με πέντε εθελοντές και ο καθένας μπόρεσε να «πετάξει» το ελικόπτερο με το νου του. 
«Δείξαμε για πρώτη φορά ότι οι άνθρωποι μπορούν να ελέγξουν το πέταγμα ιπτάμενων ρομπότ, χρησιμοποιώντας μόνο τις σκέψεις τους και τα αντίστοιχα εγκεφαλικά κύματα» δήλωσε ο Χε.

.Δεν θέτει ζήτημα πλειστηριασμών η Ένωση Τραπεζών

«Από τη στιγμή που όπως είπατε, η κυβέρνηση άνοιξε και ξαναέκλεισε το θέμα των πλειστηριασμών δεν βλέπω τον λόγο να το ξανανοίξω εγώ, αυτό το θέμα» δήλωσε ο γγ  της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Χ. Γκόρτσος, ερωτηθείς από βουλευτές σχετικά με τη θέση της Ένωσης στο ζήτημα των πλειστηριασμών ακινήτων.

«Πρέπει όμως να πω ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει πίεση της Ένωσης προς την κυβέρνηση για το θέμα», είπε ο κ. Γκόρτσος και πρόσθεσε ότι «οι τράπεζες δεν θα ήθελαν σε καμία περίπτωση να μαζέψουν ακίνητα όπως μαζεύονταν στο παρελθόν τα αυτοκίνητα».  
Σημείωσε επίσης ότι και «στις περιπτώσεις που επιτρέπονται οι πλειστηριασμοί ο αριθμός είναι πολύ μικρός».

«Για την κυβέρνηση και ειδικότερα για το υπουργείο Ανάπτυξης δεν τίθεται απολύτως κανένα θέμα αλλαγής της υφιστάμενης απόφασης για αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας» δήλωσε νωρίτερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς.

.Ανακοινώθηκε η συνεργασία του Ολυμπιακού με Καρεμπέ και Ισά

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, προχωρά, όπως είχε προαναγγείλει, σε αλλαγές στη διοικητική δομή και στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκε επίσημα η έναρξη της συνεργασίας με τους Κριστιάν Καρεμπέ και Πιερ Ισά. 

Ο Γάλλος πρώην παίκτης του Ολυμπιακού αναλαμβάνει τα καθήκοντα του συμβούλου στρατηγικής της διοίκησης, για θέματα σκάουτινγκ, διεθνών σχέσεων και οργάνωσης, ενώ ο Ισά, που στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Ιωνικό και ΟΦΗ, αναλαμβάνει την θέση του αθλητικού διεθυντή.

Η επίσημη παρουσίασή τους θα γίνει σήμερα στις 15:00 στα γραφεία της ΠΑΕ στην πλατεία Αλεξάνδρας.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.