.Ο αγώνας κατά του ναζισμού θα είναι μαραθώνιος

Παύλος Αθανασόπουλος 

Το γεγονός ότι ο φύρερ της ναζιστικής και μαφιόζικης Χρυσής Αυγής είναι πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, είναι μια τεράστια νίκη της Δημοκρατίας. Δίνει ένα αποφασιστικό κτύπημα στο τέρας. Ταυτόχρονα, είναι μια δικαίωση για την κυβέρνηση και τον Άρειο Πάγο, που καθένας στο χώρο της δικαιοδοσίας του ξεκίνησαν την διαδικασία εξάρθρωσης της εγκληματικής οργάνωσης. Κόβει δε τα φτερά σε όλους εκείνους τους κοντόφθαλμους, που αδιαφορώντας για τον τεράστιο κίνδυνο από το απόλυτο κακό, περίμεναν να πανηγυρίσουν για το φιάσκο και το στραπατσάρισμα τ... περισσότερα »

.Τι θα χρειαστεί να πολεμήσει η κοινωνία για να νικηθεί οριστικά ο φασισμός

Οι εξελίξεις με τις συλλήψεις των ιθυνόντων της Χρυσής Αυγής για εγκλήματα που κατηγορούνται ότι διέπραξαν είναι θετικές. Ύστερα από αυτές, τα πράγματα μπορεί να μην είναι όπως ήσαν πριν. Αν όμως ακόμη και μετά την ηθική απαξίωση του σκληρού πυρήνα της Χρυσής Αυγής δεν αλλάξουν πολλά από αυτά που οδήγησαν το 7% ή σχεδόν 425.000 έλληνες πολίτες να ψηφίσουν αυτό το κόμμα, η δημοσκοπική απήχηση του οποίου είχε υπερβεί ήδη το 13%, τότε τίποτα δεν αποκλείει αύριο να μιλάμε για το φαινόμενο του «Αργυρού Δειλινού» και να εννοούμε τα ίδια πράγματα. Αν στο όνομα της οργής, της αγανάκτησης, ... περισσότερα »

.Δύο οι δολοφόνοι του Φύσσα

Σημερινό δημοσίευμα, υποστηρίζει ότι ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε από δύο άτομα, καθώς στο μαχαίρι του Ρουπακιά βρέθηκαν ίχνη DNA και άλλου προσώπου. Αυτό το εύρημα προκύπτει από δείγμα γενετικού υλικού (DNA) πέραν εκείνων του Ρουπακιά και του θύματος το οποίο ανιχνεύτηκε στο κάτω μέρος της λαβής του μαχαιριού και εξετάζεται στα εργαστήρια της Ασφάλειας Αττικής, αλλά και στην Σκότλαντ Γιάρντ, όπου εστάλη δείγμα προς εξέταση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες των «Παραπολιτικών», ο προφυλακισμένος δράστης από την πρώτη στιγμή, το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου, ενώπιον της ανακρίτριας Πειραιά δέχτη...περισσότερα »

.Πρώτη απώλεια βαθμών για την ΑΕΚ

Τους πρώτους βαθμούς στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής έχασε η ΑΕΚ, καθώς στο ματς της 3ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου, ήρθε ισόπαλη 0-0 με τον ΑΟ Περιστερίου στο γήπεδο της Καλλιθέας. 

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο διαιτητής αναγκάστηκε δύο φορές να διακόψει για λίγα λεπτά την αναμέτρηση, καθώς στο 56' και το 75' ο βοηθός δέχθηκε «βροχή» αντικειμένων από οπαδούς της ΑΕΚ, για υποδείξεις του. Στο 27' ακρυρώθηκε γκολ της Ενωσης, καθώς ο σκόρερ Πόποβιτς υποδείχθηκε σε θέση οφ-σάιντ, ενώ στο 36' ο Ντακόλ είχε κεφαλιά στο δοκάρι. 

.Προφυλακιστέος κατηγορούμενος-"κλειδί" για τη δολοφονία Φύσσα

Προφυλακιστέος κρίθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κατηγορούμενος που θεωρείται "κλειδί", για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Πρόκεται για τον 37χρονο Γιάννη Άγγο, που παραδόθηκε χθες στην Αντιτρομοκρατική.
 
Από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι ο 'Αγγος ήταν στην ίδια καφετέρια με τον Παύλο Φύσσα, το βράδυ της δολοφονίας. Σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες κλήσεις - που έκανε με το τηλέφωνο της συζύγου του- ήταν αυτός που ειδοποίησε εμπλεκομένους στην υπόθεση, τις επίμαχες ώρες.

.Μοιράστηκαν βαθμούς Αστέρας και Ατρόμητος στην Τρίπολη

Ματσάρα, ντερμπάρα και δύο ομάδες προσέφεραν απλόχερα θέαμα.

Ωστόσο, ο Αστέρας Τρίπολης έμεινε με το… παράπονο ότι θα μπορούσε να είχε πάρει τη νίκη, αλλά ο Μπρίτο στις καθυστερήσεις έκανε το 2-2 και του στέρησε τη νίκη στην 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος. 

Η μετά Τσιώλη εποχή και με τον Στάικο Βεργέτη στον πάγκο, έδειξε ότι η ομάδα της Τρίπολης παραμένει αρκετά καλή και πάνω από όλα έχει ψυχή. Δεν… τρόμαξε με το γκολ του Ούμπιντες στο 10’ και με του Ντεμπλάσις (40’) και Εντό (85’) έφερε… τούμπα το παιχνίδι, αλλά ο Μπρίτο του… έκλεψε τη χαρά.

Στον αντίποδα ο Ατρόμητος έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο 20λεπτο, μετά «χάθηκε» από το γήπεδο, αλλά έδειξε ότι είναι ομάδα με χαρακτήρα και δεν … μασάει, καθώς κατάφερε ακόμα και όταν ήρθαν τα πολύ δύσκολα, να φύγει με τον βαθμό από την Τρίπολη.

.OI ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ...

Προτάσεις για την αντιμετώπιση του νεοναζισμού και της ρατσιστικής και ξενοφοβικής βίας στα σχολεία κατέθεσε αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ η οποία συναντήθηκε ... με τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, και τον υφυπουργό Συμεών Κεδίκογλου. Η αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον γραμματέα της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, ζήτησε να ληφθούν οι εξής πρωτοβουλίες: -Οι εκδηλώσεις της επετείου της 28ης Οκτωβρίου να λάβουν σαφή αντιναζιστικό και αντιφασιστικό χαρακτήρα, -Να λαμβάνονται πρωτοβουλίες για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών όσον αφορά τ... περισσότερα »

.''KANENAΣ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ...

Κανείς δεν βγαίνει ωφελημένος από την παράλυση του κράτους, τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με ανακοίνωση ...
του Λευκού Οίκου.
«Κανείς δεν κερδίζει όταν οι οικογένειες δεν ξέρουν εάν θα καταβληθούν ή όχι οι μισθοί», είπε ο Ομπάμα.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, θα επικύρωνε ένα νομοσχέδιο σε περίπτωση που ψηφιζόταν από τους Ρεπουμπλικάνους στη Βουλή των Αντιπροσώπων για να καταβληθούν αναδρομικά οι μισθοί στους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους που τέθηκαν σε αναγκαστική αργία λόγω του κλεισίματος των υπηρεσιών τους.

«Ο νόμος αυτός, ωστόσο, από μόνος του δεν θα αντιμετωπίσει τις σοβαρές συνέπειες από το κενό χρηματοδότησης», τονίζεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου με την οποία καλείται ξανά η Βουλή να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο που έχει ήδη εγκριθεί από τη Γερουσία για τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα πως το υπουργείο Οικονομικών δεν είναι σε θέση να συντηρήσει «τις βασικές του λειτουργίες» καθώς πολλοί εργαζόμενοι σε αυτό έχουν τεθεί σε αναγκαστική αργία μετά την παράλυση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης την Τρίτη.

«Αυτή είναι μια αρνητική συνέπεια αυτής της εντελώς άσκοπης απόφασης των Ρεπουμπλικάνων της Βουλής των Αντιπροσώπων να κλείσουν την κυβέρνηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.