.Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη

Νευρικότητα επικράτησε στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τις εξελίξεις εν όψει της Συνόδου Κορυφής που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Αναλυτικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,24% στις 6.962 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση 0,20% στις 11.899 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε με κέρδη 0,07% στις 5.037 μονάδες.
Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,6% στις 400,98 μονάδες, διευρύνοντας στο 17% τα κέρδη από την αρχή του έτους, προσεγγίζοντας έτσι τα υψηλότερα επίπεδα από το 2000.

Σε επίπεδο μετοχών, η HeidelbergCement σημείωσε κέρδη 0,8%. Στον αντίποδα, η Next σημείωσε απώλειες 4%

.Σουλτς: Μόνο η Ελλάδα ερμηνεύει διαφορετικά τη συμφωνία

Στη διευκρίνιση ότι μόνο η Ελλάδα ερμηνεύει διαφορετικά τη συμφωνία του Eurogroup προχώρησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς ο οποίος παράλληλα επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλη καθυστέρηση. 

Στην εξεύρεση λύσης τις προσεχείς ημέρες, ενδεχομένως και απόψε, επί της ερμηνείας των αποφάσεων του Eurogroup για την Ελλάδα, ευελπιστεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς. 

Σε συνέντευξη Τύπου ο Σουλτς υπογράμμισε την ανάγκη τήρησης των δεσμεύσεων από την πλευρά της Αθήνας, αλλά παράλληλα εξέφρασε τη στήριξή του στις πρωτοβουλίες των ελληνικών ... περισσότερα »

.Reuters: 300 εκατ. ευρώ «έφυγαν» χθες από τις ελληνικές τράπεζες

Καταθέσεις ύψους 300 εκατ. ευρώ περίπου έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες την Τετάρτη, που είναι οι μεγαλύτερες ημερήσιες εκροές από την συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, δήλωσαν την Πέμπτη δύο υψηλόβαθμοι τραπεζίτες με γνώση του θέματος, σύμφωνα με το Reuters.

«Η αβεβαιότητα και η αρνητική ειδησεογραφία επηρεάζουν την ψυχολογία του κόσμου», δήλωσε ένας από τους τραπεζίτες. Ο τραπεζίτης πρόσθεσε ότι το ποσό δεν είναι τεράστιο, ωστόσο υπάρχει ανησυχία μήπως πρόκειται για την απαρχή μιας τάσης που θα μπορούσε να επιδεινωθεί.

Περίπου 16 δισ. ευρώ έφυγαν από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας που προκάλεσε η επίσπευση της προεδρικής εκλογής και η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, που οδήγησαν στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

.Την ενοχή του Γ. Παπακωνταντίνου υποστήριξε και πάλι η εισαγγελέας

Ορισμένους από τους ισχυρισμούς των τριών δικηγόρων του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνταντίνου, αντέκρουσε η εισαγγελέας της έδρας Ξένη Δημητρίου, σε μια δευτερολογία της μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης. 

Ανέφερε δε ότι το ύψος της ζημιάς που προκλήθηκε από τους τρεις λογαριασμούς των συγγενικών προσώπων του πρώην υπουργού πρέπει να προσδιοριστεί από το Ειδικό Δικαστήριο, και αυτό (το ύψος της ζημιάς) θα καθορίσει εάν οι κατηγορίες σε βάρος του κ. Παπακωνσταντίνου θα είναι σε βαθμό κακουργήματος ή πλημμελήματος.

Η ζημιά πρέπει να είναι βέβαιη και οριστική, προσέθεσε η εισαγγελική λειτουργός και τόνισε ότι το δικαστήριο υποχρεούται κατ? εκτίμηση να προσδιορίσει το ύψος της ζημιάς, δηλαδή τα χρήματα που χάνει το ελληνικό Δημόσιο.


Ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, Τάκης Βασιλακόπουλος, δευτερολογώντας, τόνισε ότι δεν μπορεί να επιβληθεί ποινή κάθειρξης με μόνη την προσωρινή βεβαίωση της ΔΟΥ για το ύψος της ζημιάς που προκλήθηκε στο Δημόσιο, ενώ επανέλαβε τις αιχμές κατά του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ . 

«Φταίει ο κατηγορούμενος που ο κ. Διώτης έσπασε το αρχικό στικάκι που του είχε δώσει;» αναρωτήθηκε συνήγορος υπεράσπισης προσθέτοντας πως «όλο ανακολουθίες είναι ο κ. Διώτης», και έκλεισε τονίζοντας και πάλι πως «κάποιος του την έστησε».

.Επανέρχεται ο «αστυνομικός της γειτονιάς»

Ο θεσμός του «αστυνομικού της γειτονιάς», που εδώ και χρόνια αποτελούσε στόχο των υπουργών Δημόσιας Τάξης, αλλά ποτέ δεν κατέστη δυνατόν να εδραιωθεί, επανέρχεται από τη Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015, με εντολή Ι. Πανούση, ο οποίος δήλωσε ότι «αυτή τη φορά, έρχεται για να μείνει».

Ο αστυνομικός της γειτονιάς ήταν μια από τις πρώτες εξαγγελίες του κ. Γιάννη Πανούση, όταν ανέλαβε τα ηνία του υπουργείου, ως αναπληρωτής υπουργός και όπως τονίζεται αποτελεί τον κορμό του μοντέλου κοινοτικής αστυνόμευσης 

και τη βελτίωση του κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη και αστυνομίας και εντάσσεται στην φιλοσοφία της νέας αντεγκληματικής πολιτικής του υπουργείου, που περιλαμβάνει δράσεις προληπτικού και αποτρεπτικού χαρακτήρα, καθώς και προστασία και εξυπηρέτηση του πολίτη στις γειτονιές.

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί αρχικά σε 22 γειτονιές, σε τέσσερις περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην Καλλιθέα, στο Χαλάνδρι, στην Τούμπα- Τριανδρία και στον Εύοσμο.


Οι αστυνομικοί της γειτονιάς θα περιπολούν στον τομέα ευθύνης τους και θα επικοινωνούν προσωπικά με τους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς.

.Bloomberg: Η Άγγελα Μέρκελ θα επιδιώξει συμβιβασμό στις συζητήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα

Η Γερμανίδα καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ θα αναζητήσει έναν συμβιβασμό στις συζητήσεις που θα έχει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο, για να καταλαγιάσει την όλο και πιο επιθετική ρητορική μεταξύ των δύο χωρών 

και να ανακτήσει τον έλεγχο της προσπάθειας να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg που επικαλείται Γερμανό αξιωματούχο που γνωρίζει τον τρόπο σκέψης της Μέρκελ.

 Η κ. Μέρκελ είναι διατεθειμένη να κάνει πολλά βήματα για να επιτύχει έναν συμβιβασμό, δήλωσε ο αξιωματούχος, αλλά θα πει στον κ. Τσίπρα ότι περιμένει από την Ε... περισσότερα »

.Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ και θετική εικόνα για την κυβέρνηση, σε δύο νέες δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με σχεδόν 20 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «αν γίνονταν σήμερα εκλογές τι θα ψηφίζατε», ΣΥΡΙΖΑ απάντησε το 40,2% των ερωτηθέντων και ΝΔ το 21%. 

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,9%, η Χρυσή Αυγή με 4,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5%, «Το Ποτάμι» με 4,3%, το ΠΑΣΟΚ με 2,5%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 1,8%, η Ένωση Κεντρώων με 1,8%, η Τελεία με 1% και Άλλο Κόμμα με 3,3% των ερωτηθέντων. Εξάλλου, σε ερώτηση σχετι... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.