.ΠΙΟ ΦΘΗΝΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ...


Ισοσταθμική μείωση 7% στις τιμές των φαρμάκων, προβλέπει το νέο δελτίο τιμών το οποίο ανακοινώθηκε σήμερα από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά.

Με το νέο δελτίο τιμών, το οποίο είναι ένα... 
από τα εννέα μέτρα τα οποία έχει θέσει ως προϋπόθεση η τρόικα για να καταβληθεί το υπόλοιπο της μεγάλης δόσης, εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθούν 150 εκατ. ευρώ σε βάθος ενός έτος.
Το νέο δελτίο τιμών θα εφαρμοστεί το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει, τα μοναδικά και τα on-pattern φάρμακα θα τιμολογηθούν με βάση τις τρεις χαμηλότερες τιμές που ισχύουν στην Ευρώπη.
Όσον αφορά τα off pattern φάρμακα, αλλά και τα γενόσημα που η αξία τους δεν ξεπερνά τα 10 ευρώ, η τιμή τους θα μειωθεί σε ποσοστό 1%. 

Για όσα από αυτά κοστίζουν πάνω από 10 ευρώ, η μείωση θα είναι της τάξης του 10%.
Όπως έγινε γνωστό με βάση το νέο δελτίο τιμών δεν θα υπάρχουν αυξήσεις, παρά μόνο σε όσα φάρμακα είχαν καταγραφεί λάθη από προηγούμενα δελτία τιμών.

Τον Μάρτιο θα τυπωθεί νέο δελτίο τιμών, στο οποίο αναμένεται να συμπεριληφθούν 1.200 γενόσημα φάρμακα, ενώ με τα ποσά που θα εξοικονομηθούν με την κίνηση αυτή, θα δοθεί η δυνατότητα να συμπεριληφθούν και να δοθούν προς τους ασθενείς 200 καινοτόμα φάρμακα.

.Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ''...


Νέα αντιπαράθεση έχει προκληθεί μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις Αλέξη Τσίπρα περί περικοπών του 13ου και 14ου μισθού... 
"Ευθύ χτύπημα κατά της Δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας αποτελεί η σκοταδιστική πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ να παραχαράξει τη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα", αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση της ΝΔ:
"Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας μετά την επίσκεψή του στο ΔΝΤ, προφανώς από πλημμελή ενημέρωση και γνώση της ελληνικής πραγματικότητας, δήλωσε επί λέξει:

"Δεν υπήρξε ποτέ επιλογή του ΔΝΤ η περικοπή μισθών στον ιδιωτικό τομέα, του 13ου και 14ου μισθού, συγκεκριμένα, γεγονός που επιβεβαιώνει τους φόβους και τις εκτιμήσεις μας ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις πρώτον έκρυβαν στα συρτάρια τις λίστες των πλούσιων φοροφυγάδων, προκειμένου να μην πληρώσουν φόρους και δεύτερον τους έκαναν το χατίρι να κόβουν τον 13ο και 14ο μισθό, προκειμένου να μειώσουν και τα έξοδά τους".

Αμέσως μετά ο ΣΥΡΙΖΑ για να «μαζέψει» τη γκάφα του προέδρου του, ο οποίος θέτει θέμα κατάργησης 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα που δεν υπάρχει, προχώρησε, με επίσημο δελτίο τύπου της Κουμουνδούρου, στη σταλινικού τύπου παραχάραξη των δηλώσεών του, μετατρέποντάς τες ως εξής: 

"Δεν υπήρξε ποτέ επιλογή του ΔΝΤ, η περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Γεγονός που επιβεβαιώνει τους φόβους και τις εκτιμήσεις μας ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις έκρυβαν στα συρτάρια, τις λίστες των πλούσιων φοροφυγάδων, προκειμένου να μην πληρώσουν φόρους. 

Επίσης, τους κάνανε το χατίρι να κόβουν τον 13ο και τον 14ο μισθό στο δημόσιο, προκειμένου να μειώσουν και τα έξοδά τους".
Η πρωτόγνωρη πλαστογραφία των δηλώσεων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το ίδιο του το κόμμα, αφήνει έκθετο τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και εκείνους που μετέδωσαν τις παραποιημένες του δηλώσεις.

1.Οφείλουν άμεσα τα κόμματα να τοποθετηθούν αν συμφωνούν με τέτοιου είδους πρακτικές.

2.Οφείλει ο κατά τα άλλα λαλίστατος εγκέφαλος της παραχάραξης κ. Σκουρλέτης να απολογηθεί στην κοινή γνώμη για την απαράδεκτη και προβοκατόρικη αυτή ενέργεια.

3.Οφείλει ο επίσης λαλίστατος πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ. 
Τρίμης να καταδικάσει, τουλάχιστον, τη σκοταδιστική διασπορά ψευδών ειδήσεων από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

4.Οφείλει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας να απαντήσει εάν ήταν ενήμερος για την απροκάλυπτη πλαστογραφία των δηλώσεών του από συνεργάτες του».

Aπό την πλευρά του, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αναφέρει ότι "οι ανακοινώσεις των σύγχρονων Γκέμπελς είναι ανάξιες κάθε σοβαρού σχολιασμού. Είναι σίγουρο ότι δεν μπορούν να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό για ποιο λόγο συνεχώς πετσοκόβονται μισθοί και συντάξεις. Ας μην παίζουν, όμως, άλλο και με τη νοημοσύνη μας".

.ΕΩΣ ΤΙΣ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΕ


Έως τις 15 Φεβρουαρίου έχουν τη δυνατότητα να απογραφούν οι συνταξιούχοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων...
Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) που δεν απογράφηκαν μέχρι τις 4 Ιανουαρίου, οπότε έληξε η σχετική προθεσμία.

Η απογραφή μπορεί να γίνει είτε στις τράπεζες είτε στα ΕΛΤΑ, ανάλογα με το πού υπάρχει ο λογαριασμός στον οποίο καταβάλλεται η σύνταξη για κάθε συνταξιούχο, ενώ μετά τη 15/2/2013 η απογραφή θα μπορεί να γίνεται μόνο στα γραφεία του ΟΑΕΕ.


Για τους περίπου 15.000 συνταξιούχους του Οργανισμού που δεν έχουν απογραφεί έως σήμερα έχει ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης τους.


Για όσους απογραφούν εκπρόθεσμα η σύνταξη θα επαναφέρεται ανάλογα με τη ροή καταβολής συντάξεων, μέσω του ενιαίου συστήματος ελέγχου και πληρωμών συντάξεων της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ)

.Πόσα αλλάζουν μέσα σε ένα χρόνο


Είναι πάρα πολλά τα πράγματα που μπορεί να αλλάξουν μέσα σε ένα μόνο χρόνο, όπως φαίνεται από το καθιερωμένο ραντεβού της οικονομικής και πολιτικής ελίτ στο Νταβός της Ελβετίας.

Στην περυσινή συνάντηση έγιναν άπειρες μυστικές συναντήσεις σχετικά με τη διάσωση του ευρώ, το ενδεχόμενο να διασπαστεί η ευρωζώνη, καθώς και το αν πρέπει η Ελλάδα να εγκαταλείψει ή όχι το ενιαίο νόμισμα.

Δώδεκα μήνες μετά, η επιβίωση του ευρώ θεωρείται δεδομένη από τους επιχειρηματίες, τους επενδυτές και τους πολιτικούς και πολλοί ευρωπαίοι πολιτικοί, σύμφωνα με τοReuters, έχουν χρόνο ακόμα και για να πάνε για σκι στα κατάλευκα βουνά της Ελβετίας.

Οι καταστροφολόγοι έχουν σωπάσει και οι επιχειρηματίες, οι επενδυτές και οι πολιτικοί δε συζητούν πια για το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα.

Αντιθέτως συζητούν για το ενδεχόμενο η Βρετανία να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την απόφαση του Ντέιβιντ Κάμερον να ανακοινώσει δημοψήφισμα για το μέλλον της χώρας του στην Ευρώπη.

Όπως χαρακτηριτικά λέει το Reuters, το Brexit αντικατέστησε το Grexit...Ο Κάμερον και οι συζητήσεις του για πιο ελεύθερη αγορά έγιναν δεκτές με θέρμη, ενώ πέρυσι όλοι κρέμονταν από τα λόγια της Μέρκελ για να δουν αν θα σωθεί ή όχι η ευρωζώνη.

.Μπερλουσκόνι: Η Ιταλία θα εγκαταλείψει το ευρώ, αν η ΕΚΤ δεν εγγυηθεί το χρέος της


Η Ιταλία και άλλες χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα θα αναγκασθούν να εγκαταλείψουν το ευρώ αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν εγγυηθεί τα χρέη τους, δήλωσε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και επικεφαλής των συντηρητικών Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Η ΕΚΤ θα πρέπει "να εγγυηθεί τα κρατικά χρέη όλων των χωρών της ευρωζώνης" ώστε όλα τα μέλη της να πληρώνουν τα ίδια επιτόκια για τα χρέη τους, δήλωσε ο Μπερλουσκόνι σε προεκλογική συγκέντρωση ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν στις 24 και 25 Φεβρουαρίου.

"Αν αυτό δεν συμβεί, αν η Γερμανία αντιταχθεί. . . τότε μπορεί να υπάρξει μόνο μία λύση, η οποία δεν είναι αυτό που θέλουμε: έξοδος αυτών των χωρών από  το ευρώ. Μου λένε ότι είμαι αντιευρωπαίος, όμως είμαι μόνο ρεαλιστής", δήλωσε ο Μπερλουσκόνι.

Ο 76χρονος μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, ο οποίος έχει ήδη θητεύσει τρεις φορές στην πρωθυπουργία, υπολείπεται στις δημοσκοπήσεις, όμως μειώνει τη διαφορά του από τον κεντροαριστερό συνασπισμό, που είναι το φαβορί των εκλογών. Σε περίπτωση που κερδίσει, λέει ότι δεν θα ηγηθεί και πάλι της κυβέρνησης, αλλά θα γίνει υπουργός Οικονομικών.

.Αγώνας δρόμου για να επαναλειτουργήσουν έως το απόγευμα


Προσπάθειες να ξαναβγούν εντός της ημέρας στις ράγες οι συρμοί του μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ γίνονται από την πλευρά της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ σε συνδυασμό με την προσέλευση των εργαζομένων στα αντίστοιχα μέσα.
Σύμφωνα με τη διοίκηση, υπάρχει μεγάλος αριθμός εργαζομένων που φτάνει στους χώρους εργασίας του, έτσι ώστε μέχρι το απόγευμα να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν τα συγκεκριμένα μέσα, παρά το ότι απαιτούνται χρονοβόρες διαδιακασίες για τη διενέργεια των τυπικών ελέγχων συντήρησης και ασφαλείας στους συρμούς.

Οι εργαζόμενοι στο μετρό, από την πλευρά τους, δηλώνουν πως ακόμη και να επιδοθούν τα φύλλα επίταξης σε όλους τους εργαζόμενους, «κάτι το οποίο δεν έχει γίνει», όπως υποστηρίζουν, οι συρμοί δεν μπορεί να κυκλοφορήσουν γιατί είναι σε ακινησία πολλές ημέρες και χρήζουν μίας σειράς απαραίτητων ελέγχων για την ασφάλεια μετακίνησης των επιβατών. 

«Να δώσουν χρόνο στο σύστημα να αποκατασταθεί και να μην προσπαθούν με βεβιασμένες κινήσεις να βγάλουν τους συρμούς. Υπάρχει θέμα ασφάλειας των επιβατών» λένε χαρακτηριστικά.
Χρονοβόρα, επίσης, θα είναι και η διαδικασία εκκίνησης των συρμών των ΗΣΑΠ, διότι θα πρέπει να επανδρωθούν όλες οι θέσεις εργασίας, προκειμένου το σύστημα να λειτουργήσει. Αντίθετα το τραμ θα μπορέσει να κυκλοφορήσει ταχύτερα.

Σήμερα πάντως, με την κάλυψη της ΓΣΕΕ και των Εργατικών Κέντρων Αθηνών και Πειραιά «χειρόφρενο» έχουν τραβήξει λεωφορεία, τρόλεϊ και προαστιακός σιδηρόδρομος (Πειραιάς - Αθήνα - Αεροδρόμιο - Κιάτο) και περιαστικού (γραμμή Πειραιά - Αθήνα - Χαλκίδα). Ωστόσο, η διοίκηση της ΟΣΥ ΑΕ (οδικές συγκοινωνίες) προσέφυγε σήμερα στη Δικαιοσύνη για τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που έχουν αποφασίσει οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλει.

Στο μεταξύ, ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα στο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια. Μέσα στο κτίριο βρίσκονται οι υπάλληλοι της εταιρείας που έχουν πάρει φύλλο πορείας.

Οι γύρω δρόμοι είναι αποκλεισμένοι από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ κοντά στο αμαξοστάσιο πραγματοποιείται συγκέντρωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους του Μετρό, από διάφορα σωματεία. Στις 3.40 τα ξημερώματα η αστυνομία πραγματοποίησε επέμβαση στο αμαξοστάσιο, μετά την επίταξη από την κυβέρνηση. 'Ανδρες της ΕΚΑΜ, έσπασαν με πολιορκητικό κριό την είσοδο του κτιρίου, στο οποίο μπήκαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Η επέμβαση της αστυνομίας προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στους εργαζομένους.
«Δεν είμαστε δολοφόνοι, είμαστε εργαζόμενοι» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Λειτουργίας Εργαζομένων στο Μετρό (ΣΕΛΜΑ) Σπ. Ρεβύθης καταδικάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης.

«Όλες αυτές τις ημέρες δεχθήκαμε μια δόλια επίθεση από την κυβέρνηση με ασύστολα ψεύδη και συκοφαντίες, που δεν είχαν καμία λογική. Οι εργαζόμενοι διεκδικούσαν και διεκδικούν τις ΣΣΕ» προσέθεσε, επισημαίνοντας πως ο αγώνας τους θα συνεχιστεί. 

Σε ότι αφορά τα φύλλα της επίταξης, η επίδοση ξεκίνησε από τις τέσσερις τα ξημερώματα, ωστόσο δεν έχει δοθεί ικανοποιητικός αριθμός για να μπορέσει να λειτουργήσουν τις επόμενες ώρες τα μέσα μεταφοράς. Όλα τα συνδικάτα δηλώνουν πάντως πως είναι σε συνεννόηση μεταξύ τους ώστε να αντιμετωπίσουν από κοινού την κατάσταση.

"Χρέος της κυβέρνησης είναι να εφαρμόζεται ο νόμος και να μην ταλαιπωρείται η κοινωνία", επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΜΕΓΚΑ.

Ο κ. Κεδίκογλου εξέφρασε την εκτίμηση ότι "μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχουν ρυθμιστεί τα ζητήματα και θα λειτουργεί το μετρό", ενώ σχολιάζοντας τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για "άκρατο αυταρχισμό", σημείωσε: "άκρατος αυταρχισμός είναι να γράφεις στα παλαιότερα των υποδημάτων σου τις δικαστικές αποφάσεις, να αδιαφορείς για το νόμο, να αδιαφορείς για το κοινωνικό σύνολο. Αυτός είναι ο άκρατος αυταρχισμός, εμείς εφαρμόσαμε το νόμο. 

Ο νόμος θα εφαρμόζεται προς όλες τις κατευθύνσεις με τον ίδιο τρόπο χωρίς αστερίσκους και εξαιρέσεις. Ότι προσφέρει πολιτικές ευκαιρίες ένα τέτοιο σκηνικό είναι κατανοητό. 

Από εκεί και πέρα χρέος της κυβέρνησης είναι να εφαρμόζεται ο νόμος, χρέος της κυβέρνησης είναι να λειτουργεί η οικονομία, χρέος της κυβέρνησης είναι να μην ταλαιπωρείται η κοινωνία".

.Την ταχύτερη απονομή συντάξεων στο Δημόσιο προωθεί η κυβέρνηση


Μέτρα για την ταχύτερη απονομή συντάξεων στο Δημόσιο προωθεί η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των μεγάλων καθυστερήσεων στον τομέα αυτόν. Οι ρυθμίσεις αυτές θα προβλέπονται, μεταξύ άλλων, στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για την τροποποίηση και τη βελτίωση συνταξιοδοτικών, δημοσιονομικών, διοικητικών και λοιπών διατάξεων του Υπουργείου Οικονομικών», το οποίο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, πρόκειται να θέσει σε δημόσια διαβούλευση την προσεχή Δευτέρα.

Για το σχέδιο νόμου, ο κ. Σταικούρας ενημέρωσε τον βουλευτή Φίλιππο Σαχινίδη, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, και τον βουλευτή Νίκο Τσούκαλη και Δημήτρη Χατζησωκράτη, εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο θα προβλέπει ότι ο δημόσιος υπάλληλος που θα βγαίνει στη σύνταξη θα λαμβάνει κάθε μήνα το 50% του βασικού μισθού και των επιδομάτων του έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για να πάρει την πλήρη σύνταξή επιπλέον των ποσών που δικαιούνται από την ημέρα συνταξιοδότησης.

 Σημειώνεται ότι το σύνολο των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση έχουν εκφράσει την υποστήριξη τους στη διάταξη αυτή, που εκτιμάται ότι θα διευκολύνει χιλιάδες συνταξιούχους που βρίσκονται σήμερα σε αναμονή. 

Ενδεικτικό είναι ότι σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ο χρόνος αναμονής ξεπερνά τους 9 μήνες για τους υπαλλήλους του Δημοσίου.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.