.Ο Έμπολα αποτελεί απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια»

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών χαρακτήρισε απόψε την επιδημία του ιού Έμπολα που πλήττει χώρες της Αφρικής «απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια» και κάλεσε όλα τα κράτη να παράσχουν επειγόντως πόρους και βοήθεια για την αντιμετώπιση της σοβαρής υγειονομικής κρίσης. 

Το 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας υιοθέτησε ομόφωνα μια απόφαση με την οποία καλεί τα κράτη καθώς τις αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρείες «να άρουν τους γενικούς ταξιδιωτικούς και συνοριακούς περιορισμούς που επέβαλαν λόγω του ξεσπάσματος της επιδημίας του ιού Έμπολα, καθώς με αυτούς του περιορ... περισσότερα »

.Για κοινωνικούς σκοπούς 26,8 εκατ. ευρώ από εγκληματικές δραστηριότητες

Ποσό 26,8 εκατ. ευρώ διατίθεται με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα στα Υπουργεία Παιδείας & Θρησκευμάτων, Υγείας, και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, κατόπιν σχετικών αιτημάτων τους, για τη χρηματοδότηση σειράς πολιτικών.

Τα χρήματα αυτά, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον κ. Σταϊκούρα, προέρχονται από τα 34,3 εκατ. ευρώ (7,5 εκατ. ευρώ το 2013 και 26,8 εκατ. ευρώ το 2014) τα οποία έχει καταθέσει μέχρι τώρα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος όπου συγκεντρώνονται τα ποσά από εγκληματικές δραστηριότητες που ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη.

Τα ποσά αυτά αποτελούν έσοδα του Προϋπολογισμού στο έτος που κατατίθενται, ενώ παράλληλα, αντίστοιχου ύψους πιστώσεις μπορούν να εγγράφονται στον Τακτικό Προϋπολογισμό για την ενίσχυση προγραμμάτων ή την χρηματοδότηση δράσεων που αφορούν, ιδίως, την εκπαίδευση, την έρευνα, την υγεία ή την κοινωνική αλληλεγγύη.

.Συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Πάπα Φραγκίσκου Α΄, στο Βατικανό

Συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο Α΄θα έχει σήμερα στο Βατικανό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αυγή», ο κ. Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Π. Σκουρλέτη, θα γίνει δεκτός το πρωί από τον Ποντίφηκα και η συζήτησή τους θα περιστραφεί γύρω από θέματα φτώχειας, μετανάστευσης και περιβάλλοντος.

Η συνάντηση κρίνεται «ιστορική», καθώς ποτέ άλλοτε στη ιστορία της Αγίας Έδρας, δεν έγινε δεκτός από τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ηγέτης της Αριστεράς.

.Δεν τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός

Η επιστροφή του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη δε συνδυάστηκε με θετικό αποτέλεσμα. Καλύτερη ομάδα σε όλα τα επίπεδα η Ντιναμό Μόσχας νίκησε με 2-1 τους «πράσινους» στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στην πρεμιέρα του 5ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ. 

Ο Κοκόριν στο 40΄ και ο Ιόνοφ στο 49΄ ήταν οι σκόρερ των Ρώσων, που είχαν και δύο δοκάρια, ενώ το γκολ των γηπεδούχων πέτυχε στο 64΄ ο Ντίνας.

.Ξεμπλόκαρε η διαδικασία παραγωγής του αυτοκινήτου «Pony»

Ξεμπλόκαρε η διαδικασία παραγωγής του Pony, του ελληνικού αυτοκινήτου μαζικής παραγωγής, καθώς έλαβε τη σχετική αδειοδότηση από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.) και την Ανώνυμη εταιρεία Βιομηχανικής Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Εργαστηριακών δοκιμών, Πιστοποίησης και Ποιότητας A.E. (ΕΒΕΤΑΜ). 

O υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενημερώθηκε πριν από μερικές μέρες ότι εγκρίθηκε η πιστοποίηση και η έγκριση τύπου και πλέον το Pony μπορεί να προχωρήσει για να επιτευχθεί η παραγωγή του. Όπως επισήμανε, στόχος ... περισσότερα »

.Πλήθος κόσμου τίμησε τον Παύλο Φύσσα

Με μουσική και στίχους από τα τραγούδια του Παύλου Φύσσα, με αντιφασιστικά συνθήματα αλλά και πολύχρωμα μπαλόνια στα χέρια, δεκάδες φίλοι του αδικοχαμένου μουσικού πραγματοποίησαν παναττικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο στη μνήμη του. 

Περίπου 4.000 άτομα ξεκίνησαν από το σημείο όπου πριν από ένα χρόνο ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε από το μέλος της Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά στην Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι. Από εκεί χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ. Το πρώτο που περιελάμβανε και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και διαφόρων οργανώσεων έφτασε στη λεωφόρο Σαλαμίνος, όπου άφησαν στον ουρανό μπαλόνια, ... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.