.Σαμαράς: "Τσίπρα σήκω και φύγε τώρα"!

Αντώνης Σαμαράς: Λένε πως το πιο πυκνό σκοτάδι είναι λίγο πριν ξημερώσει...Μπορεί, λοιπόν, τώρα τα πράγματα να μοιάζουν πολύ δύσκολα…
Πάντως, να είστε σίγουροι: Το ξημέρωμα δεν αργεί!
Κι όπως μας παραγγέλνει ο μεγάλος Ελύτης: Να ’μαστε έτοιμοι κάθε στιγμή!
Με «τα πανιά μας πάντα ανοιχτά και τις άγκυρες μας πάντα ανεβασμένες»…


«Το χρέος είναι των Ευρωπαίων και όχι των Αμερικανών, αλλά κάθε βοήθεια πλέον είναι χρήσιμη» τόνισε ο πρώην Πρωθυπουργός αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου Ομπάμα αναγνωρίζοντας πως το χρέος χρειάζεται ελάφρυνση λόγω των πολιτικών που ακολούθησε μέχρι σήμερα η κυβέρνηση Τσίπρα φορτώνοντας τη χώρα με έναν αχρείαστο δανεισμό 86 δισ. ευρώ, υπογράφοντας ένα αχρείαστο μνημόνιο που όπως, εκτίμησε, δεν θα είναι το τελευταίο. 

Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε απόλυτα δικαιωμένος για τις πολιτικές του στην οικονομία, λέγοντας πως η χώρα ήταν ένα βήμα πριν από την έξοδο από τα μνημόνια με σταδιακή και στοχευμένη μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών πριν «έρθει ο Τσίπρας που υποσχέθηκε ότι θα σκίσει τα μνημόνια αλλά υπόγραψε ένα 3ο και τώρα οδεύει και για το 4ο...»,
 υποστήριξε πως η κυβέρνησή του δεν δέχθηκε κανένα αίτημα για μείωση των συντάξεων καθώς είχε συμφωνήσει στη μη αύξησή τους για δυο χρόνια με το ασφαλιστικό σύστημα να γίνεται σταδιακά βιώσιμο, ενώ είχε βάλει στη σειρά όλες τις μεγάλες επενδύσεις που αργότερα «πάγωσε» η κυβέρνηση Τσίπρα πριν αναγκαστεί να κάνει πίσω και σε αυτό, παρουσιάζοντάς όλες τις αποφάσεις ως δικές της… 

«Αχρείαστες θυσίες, είναι άδικο. Μας έβαλε ένα αχρείαστο νέο χρέος, ένα άχρηστο νέο μνημόνιο, μας οδήγησε σε αχρείαστη νέα σκληρότερη λιτότητα και έχει το θράσος και μιλάει ακόμα...» είπε για τον Πρωθυπουργό ο Αντώνης Σαμαράς στηρίζοντας απόλυτα τη γραμμή Μητσοτάκη για εκλογές εδώ και τώρα.

«Η Αριστερά έχει πια ηττηθεί παντού, τα κράτη τύπου “Μαδούρο” καταρρέουν και η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί ποτέ να γίνει κράτος – Μαδούρο» είπε ο κ. Σαμαράς εξαπολύοντας σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και για το προσφυγικό λέγοντας πως «έχει αφήσει τη χώρα έρμαιο σε διακινητές και ΜΚΟ αφού πρώτα άνοιξε τα σύνορα μαζί με την κυρία Τασία προσκαλώντας τους λαθρομετανάστες υποσχόμενη εξάμηνες βίζες παραμονής...».
«Ο Τσίπρας κατάφερε να κάνει τη χώρα ένα απέραντο hot spot πρέπει να φύγει το συντομότερο γιατί όσο μένει η ζημιά που κάνει μεγαλώνει» είπε ο κ. Σαμαράς καλώντας για μία ακόμη φορά τον Πρωθυπουργό να «ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για την τραγωδία που προκάλεσε σε όλα τα μέτωπα».

Ο πρώην Πρωθυπουργός έσπευσε να στείλει μήνυμα και προς το εσωτερικό της ΝΔ – κυρίως προς τις φωνές που ζητούν μεγαλύτερη διάθεση συναίνεσης απέναντι στην κυβέρνηση λέγοντας πως «η ενότητα είναι ευχή και λαχτάρα όλων μας, αλλά να ενωθούμε ποιοι; Όσοι ξέρουμε τι πήγε στραβά, για να το διορθώσουμε, αυτό ναι. Δεν “ενωνόμαστε” με όσους επιμένουν στα ίδια καταστροφικά λάθη...».

.Κυπριακό: Στην κόψη του ξυραφιού

Οι ώρες για το μεγάλο εθνικό ζήτημα, το Κυπριακό, είναι κρίσιμες, και οι πολιτικές ηγεσίες στη Λευκωσία και στην Αθήνα πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Στην Ελβετία, στο θέρετρο Μον Πελερέν, οι συνομιλίες Αναστασιάδη – Ακιντζί, φαίνεται ότι πήραν δραματική τροπή. Κι αυτό παρ' ότι μόλις την Πέμπτη, όλα έδειχναν ότι οι διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν στην αρχή της εβδομάδος, θα οδηγηθούν σε αδιέξοδο.
 Η εικόνα που υπήρχε μέχρι πριν από λίγο, λοιπόν, ήταν αυτή των απίστευτων πιέσεων προς την ελληνοκυπριακή πλευρά, να μην φύγει από την Ελβετία αν δεν συμφωνήσει. Κανονικά, οι συνομιλίες θα έπρεπε να έχουν τελειώσει νωρίτερα, αλλά είχαν “κλειδώσει”, όπως καθ' υπερβολήν λέχθηκε, τους δυό τους σε ένα δωμάτιο του ξενοδοχείου, για να ολοκληρώσουν τη διαπραγμάτευση. 
Οι πιέσεις, βεβαίως, ασκήθηκαν τυπικά από τον ΟΗΕ, και τον Αϊντα, ειδικό απεσταλμένο του γ.γ. του Οργανισμού, αλλά στην ουσία πίσω από αυτές είναι ο απερχόμενος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάϊντεν, και η υφυπουργός Εξωτερικών για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Βικτόρια Νούλαντ.
Παρόλο που στην αποψινή μαραθώνια και κρίσιμη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη με τον κατοχικό ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, στο Μοντ Πελεράν, καταγράφηκε κάποια πρόοδος, οι διαπραγματεύσεις αποφασίστηκε να διακοπούν για μια εβδομάδα και να συνεχιστούν εκ νέου και πάλι στην Ελβετία, αυτή τη φορά στη Γενεύη στις 20 Νοεμβρίου.
Τι ζητάνε, όμως, από τον Αναστασιάδη;
1.Να δεχτεί πενταμερή Σύνοδο (ΟΗΕ, ελληνοκύπριοι – τουρκοκύπριοι, εγγυήτριες δυνάμεις – Ελλάδα, Βρετανία, Τουρκία) είτε τα βρουν οι δυο τους είτε όχι στο εδαφικό, εντός του Δεκεμβρίου. Κάτι που εδώ και καιρό ζητάει μετ' επιτάσεως ο Ακιντζί. Είναι ολοφάνερη η πρεμούρα να υπάρξει έστω ένα προσύμφωνο, προτού αναλάβει η νέα αμερικανική ηγεσία στην Ουάσιγκτον, στο μέσον Ιανουαρίου του 2017. Η Αθήνα, ωστόσο, ούτε πενταμερή δέχεται (θέλει πολυμερή με τη συμμετοχή της ΕΕ και των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ), ενώ βάζει σαν απαράβατη προϋπόθεση να έχει επέλθει ουσιαστική σύμπτωση απόψεων ανάμεσα στις δυο πλευρές σε όλα τα θέματα, και συμφωνία μεταξύ τους.
2.Να δεχτεί ότι το τουρκοκυπριακό συνιστών κρατίδιο θα είναι το 32% του εδάφους της Μεγαλονήσου, σύμφωνα με την πρόταση Ακιντζί. Η Λευκωσία, αντίθετα, προτείνει 75% το ελληνοκυπριακό και 25% το τουρκοκυπριακό. Το 2002, ο τότε γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, είχε προτείνει για το τ/κ τμήμα 28,5% και 28,6%.
 Είναι πολύ πιθανόν, λοιπόν, να επαναληφθούν τα “σενάρια” Ανάν και στην Ελβετία. Και βέβαια, η Άγκυρα δεν θέλει να δώσει πίσω την περιοχή της Μόρφου, όπως άλλωστε άφησε σαφώς να διαρρεύσει ο Ερντογάν. Όσον αφορά την Αμμόχωστο, επιστρέφεται το 1/16. Στο εδαφικό, η Λευκωσία ζητάει επίσης: Να επιστρέψει το 60% εκτοπισμένων (100.000) σε περιοχή που θα ελέγχεται από το ελληνοκυπριακό συνιστών κρατίδιο. Οι ελληνοκύπριοι να ελέγχουν το 60% της ακτογραμμής από το 47% που ελέγχουν τώρα. Και σ' αυτά υπάρχουν σοβαρές διαφορές.
Μπορεί βέβαια, η Άγκυρα να παζαρεύει ανταλλάγματα στο εδαφικό, για να δώσει κάτι, όπως λέγεται, σε άλλους τομείς, όπως είναι η ασφάλεια – καθεστώς εγγυήσεων -κατοχικά στρατεύματα, περιουσιακό, οικονομικό, ευρωπαϊκή πορεία. Όμως, σε κανένα από αυτά τα θέματα δεν έχει δεσμευτεί ούτε κατ' ελάχιστον. Ακόμα και στο θέμα του καθεστώτος των εγγυήσεων και των κατοχικών στρατευμάτων, που είναι κόκκινη γραμμή για Αθήνα και Λευκωσία, ουδεμία διαβεβαίωση έχει δώσει. 
Αντίθετα, ο Ερντογάν διαρρέει ότι δεν συζητά καν για την παραμονή των στρατευμάτων κατοχής και τη θέση της Τουρκίας ως εγγυήτριας δύναμης. Στην πραγματικότητα, μάλλον το συζητάει. Ειδικότερα, συζητάει το “αμερικανικό σχέδιο” παραμονής της μισής κατοχικής δύναμης (20.000) για άνω των δέκα χρόνων. Κατόπιν, κατά την τουρκική πρόταση, ας ακολουθήσει δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο λαός.

Σε όλες αυτές τις παγίδες, είναι προφανές ότι σύσσωμη κυβέρνηση και αντιπολίτευση, θα πρέπει να είναι ανυποχώρητες.

.Η... «φθινοπωρινή σύναξη των Καραμανλικών»

Μας ενημερώνει τηλεγράφημα του Αθηναϊκού πρακτορείου ότι περισσότερα από 1.500 άτομα παραβρέθηκαν σε τιμητική εκδήλωση για τη Μαριέττα Γιαννάκου που οργανώθηκε στη Λαμία, παρόντος και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. «Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Καραμανλής έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής κατά την άφιξή του, όπως επίσης και κατά την αποχώρησή του». 
Το τηλεγράφημα αφού αναφέρεται στην εκδήλωση και στις ομιλίες της κ. Γιαννάκου, του Κακλαμάνη, του Στυλιανίδη και άλλων παρευρισκόμενων και στο μήνυμα… συναίνεσης που έστειλαν όλοι καταλήγει: «Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής απέφυγε το οποιοδήποτε σχόλιο, ενώ με ένα χαμόγελο απαντούσε στις εκκλήσεις πολιτών για πιο ενεργό ρόλο στην πολιτική σκηνή».
Αυτά γράφει το ΑΠΕ που είναι γνωστό πόσο… αντικειμενικό είναι και πόσο ανεξάρτητο. Που δεν παίρνει ποτέ γραμμή και εντολές από το «σύστημα Παππά». Μόνο ύμνους δεν έριξαν στο Πρακτορείο για την εκδήλωση η οποία χαρακτηρίστηκε η «φθινοπωρινή σύναξη των Καραμανλικών». Προς Θεού, δεν είναι αιχμή προς την κ. Γιαννάκου. Μια έντιμη, αξιοπρεπής και μαχήτρια πολιτικός που έχει την αμέριστη συμπάθεια όλων μας.
Όμως, μια εκδήλωση που διοργανώνεται από Καραμανλικούς για να τιμηθεί μια εν ζωή πολιτικός είναι μάλλον… προφάσεις εν αμαρτίαις. Χρησιμοποιούν το όνομα της κ. Γιαννάκου και πόσο πολύ θέλουν να την τιμήσουν προκειμένου να κάνουν φιέστες συναίνεσης, τη στιγμή που ο τόπος καίγεται.
Κάποιοι μάλιστα συνδύασαν την εκδήλωση αυτή με άλλη εκδήλωση στην Ξάνθη στην οποία μίλησε ο Αντώνης Σαμαράς. Σε αντίθεση βεβαίως με τον «άφωνο» Καραμανλή ο Σαμαράς έκανε τα αυτονόητα. Επιτέθηκε στην κυβέρνηση που προκάλεσε τραγωδία στη χώρα. Υπερασπίστηκε το έργο του που ήδη έχει αρχίσει να αναγνωρίζεται από πολλούς και τέλος, σαν καλός στρατιώτης της παράταξης υπερασπίστηκε τον Μητσοτάκη και τον προέτρεψε να συνεχίσει να απαιτεί την απομάκρυνση του Τσίπρα μέσω ο εκλογών.
Αντιθέτως, στη Λαμία που παρεμπιπτόντως έχει καλά σουβλάκια όπως λένε οι καλοφαγάδες, ο κ. Καραμανλής συνέχισε στην ίδια γραμμή. Αμίλητος από το 2009, λες και έχει πάρει τον όρκο της σιωπής αφήνοντας βεβαίως άλλους να μιλάνε για τον ίδιο. Αλλά και τι να πουν, και ποιος τους ακούει τους διάφορους Στυλιανίδηδες, Κακλαμάνηδες και λοιπούς που το μόνο που κάνουν είναι να μιλούν για τον εαυτό τους και για την περίοδο Καραμανλή χωρίς ούτε ίχνος αυτοκριτικής για τα πεπραγμένα τους;
Αν τα έκαναν όλα τόσο καλά, στην οικονομία, την παιδεία, την υγεία, τη δημόσια τάξη τότε γιατί ο λαός έδωσε 45% σε έναν ανίκανο επειδή απλά ήταν γιος του Ανδρέα και εγγονός του Γ. Παπανδρέου; Αν η καραμανλική περίοδος ήταν η καλύτερη για τη χώρα τότε τι έφερε την οικονομική κατάρρευση από το 2009 και μετά; Έλεος δηλαδή με όλους αυτούς που μιλάνε εκ μέρους του πρώην πρωθυπουργού αλλά δε λένε τίποτε επί της ουσίας.
Η Νέα Δημοκρατία έχει ανάγκη από συναίνεση, στο εσωτερικό της κι όχι σε σχέση με τον Τσίπρα. Πρώτα – πρώτα να εγκαταλείψει μια μερίδα της παράταξης τα παιχνίδια με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Καμμένο και όλους αυτούς που διέλυσαν τη χώρα.
Δεύτερον να πάψουν να μιλάνε όλοι για… ευρύτερες συναινέσεις εννοώντας ότι πρέπει να συμμαχήσει η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά μετά απ’ όσα έγιναν την τελευταία διετία.
Και τρίτον, ο πρώην πρωθυπουργός κ. Καραμανλής πρέπει επιτέλους να παρέμβει. Είναι πολιτικό κεφάλαιο για τη ΝΔ και για τη χώρα αλλά κινδυνεύει να το εξαντλήσει δια της αφωνίας του. Πρέπει να μιλήσει και να πει ότι ουδέποτε στήριξε το σύστημα Τσίπρα και κυρίως ότι παραμένει πιστός στρατιώτης της παράταξης στη μάχη για να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών.
Και κυρίως να μαζέψει τα «καραμανλόπαιδα» που βγαίνουν από εδώ κι από εκεί και πουλάνε δήθεν «εθνικό διάλογο και συνεννόηση».

Όταν θα γίνουν όλα αυτά μπορεί η ΝΔ να ηρεμήσει και να πάει στην τελική μάχη ενωμένη. Αλλιώς απλά θα γίνει διαχειρίστρια της πολυκατοικίας που καταρρέει.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.