.Τοπία και βλέμμα

Aλήθεια, οι εκδρομείς του καλοκαιριού, πώς αντικρίζουν το τοπίο που απλώνεται στα μάτια τους; Περνά σαν μια φευγαλέα καρτποσταλική εικόνα ή εγγράφεται στο βλέμμα τους ως μέρος του πολιτισμού, του τρόπου ζωής, των ανθρώπινων πρακτικών, των χρονικών μεταβολών και τελικά της ιστορίας της χώρας; 

Εναν ξεχωριστό τρόπο του βλέπειν, αντιτουριστικό και ουσιωδώς στοχαστικό δείχνει ο πασίγνωστος Γάλλος νεοελληνιστής συγγραφέας Ζακ Λακαριέρ στο κλασικό πλέον βιβλίο του «Ελληνικό καλοκαίρι» (μτφ. Ιωάννα Χατζηνικολή, εκδόσεις Ι. Χατζηνικολή). Το βιβλίο είναι το απόσταγμα των περιηγήσεων του συγ...περισσότερα »

.Ηλεκτρονική συσκευή για την προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων στα ταξί

 Στην τοποθέτηση ηλεκτρονικής συσκευής για την προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων στα ταξί μπορούν να προχωρήσουν οι ιδιοκτήτες τους, με απόφαση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Παπαδόπουλου.
Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου, αυτές οι διαφημίσεις θα πρέπει να προωθούν μόνο εμπορικούς και επαγγελματικούς σκοπούς, το δε περιεχόμενό τους να είναι σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και τις λοιπές περί διαφημίσεων γενικά διατάξεων και οπωσδήποτε να μην είναι πολιτικού ή μη καλαίσθητου περιεχομένου και να μην αντιβαίνει στα χρηστά ήθη.

Με αυτήν τη ρύθμιση επεκτείνεται ο τομέας των διαφημίσεων και γενικά επιτυγχάνεται η καλύτερη εκμετάλλευση των ΕΔΧ αυτοκινήτων, αφού γι' αυτόν τον σκοπό χρησιμοποιούνται ψηφιακές οθόνες τελευταίας τεχνολογίας.

.Ευ. Βενιζέλος: Η Ελλάδα είναι στο πλευρό του κυπριακού λαού

«Η Ελλάδα είναι στο πλευρό του κυπριακού λαού. Είμαστε ένα έθνος, έχουμε κοινή συνείδηση της γεωγραφίας και της ιστορίας, είμαστε δυο κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης και έχει πολύ μεγάλη σημασία να θυμόμαστε ότι στην Κύπρο δεν έχουμε απλώς μια διαδικασία διαπραγματεύσεων, που πρέπει να καταλήξει σε ένα αποδεκτό, δίκαιο αποτέλεσμα, 

σύμφωνο με το διεθνές δίκαιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Κεκτημένο, έχουμε και ένα κράτος- μέλος, εν λειτουργία, της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά από τη σημερινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη, με την ιδιότητά του, ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «έχει πολύ μεγάλη σημασία η ΕΕ να αντιλαμβάνεται ότι αυτά που συμβαίνουν στην Κύπρο, δεν ενδιαφέρουν μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία και την Ελλάδα, αλλά την ενδιαφέρουν και την ίδια ως πολιτική οντότητα και θεσμικό οργανισμό». 

Συνεχίζοντας, υπογράμμισε ότι «το Κυπριακό ως διεθνές πρόβλημα εξαρτάται από τη βούληση του παράγοντα, που είναι αυτός που φέρει την ευθύνη της εισβολής και της κατοχής, που είναι η Τουρκία. Άρα οι πιέσεις της διεθνούς κοινότητας θα πρέπει να είναι πάντα στραμμένες προς την κατεύθυνση αυτή».

.Συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία, με θύματα αμάχους

Τουλάχιστον 19 άμαχοι σκοτώθηκαν κατά τις σφοδρές συγκρούσεις που σημειώθηκαν ανάμεσα στα ουκρανικά στρατεύματα και τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσαν σήμερα τοπικοί αξιωματούχοι.
Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι 14 άνθρωποι, περιλαμβανομένων πέντε παιδιών, σκοτώθηκαν κατά τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν χθες το απόγευμα στην πόλη Γκορλόβκα (Χορλίβκα), ένα από τα πολλά σημεία όπου σημειώνονται σφοδρές μάχες τις τελευταίες ημέρες.
Στο Λουχάνσκ, αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν από βόμβα που έπληξε οίκο ευγηρίας.

Οι ουκρανικές δυνάμεις απώθησαν τις δυνάμεις των ανταρτών προς τα δύο μεγαλύτερα προπύργιά τους, το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ, κι επιδιώκουν να τους περικυκλώσουν σε πολλά σημεία, περιλαμβανομένης της ευρύτερης περιοχής όπου συνετρίβη το αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών στις 17 Ιουλίου.

Πηγή των αυτονομιστών στο Ντονέτσκ είπε ότι ενισχύσεις που μεταφέρουν στρατιωτικό εξοπλισμό και αντάρτες διέσχισαν τα κοντινά σύνορα με τη Ρωσία και πέρασαν στην Ουκρανία, γεγονός που το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ωστόσο, δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή.

.Από τον «Σήφη» στην Κρήτη, σε έναν δράκο «τσέπης» στα Γρεβενά

Μπορεί ο κροκόδειλος «Σήφης» στην Κρήτη να έχει στραμμένα πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά στα ορεινά ρυάκια της Πίνδου, ανάμεσα σε καταπράσινες εκτάσεις και δέντρα με ζωή μισής χιλιετίας, ζει κι ένα άλλο, διόλου επικίνδυνο, αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρον αμφίβιο. 
Το συναντήσαμε στην τοποθεσία «Μπάλτσες» κοντά στην Κρανιά του νομού Γρεβενών και μας κέρδισε αμέσως με την ιδιομορφία του.

Μοιάζει με δράκο «τσέπης» κολυμπάει ακριβώς όπως ο κροκόδειλος και διεκδικεί το δικό του μερίδιο στην προσοχή των φυσιολατρών, κατοίκων και τουριστών. 

Ο λόγος για ένα αμφίβιο, με μήκος 7-12 εκατοστά και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που όπως όλα δείχνουν -και σύντομα αναμένεται να επιβεβαιωθεί με τεστ DNA- είναι αλπικός τρίτωνας, ένα ζώο που περιλαμβάνεται στο Κόκκινο Βιβλίο των Απειλούμενων Ζώων της Ελλάδας.

Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο οικοξεναγός και δασοπόνος Απόστολος Διανέλλος, ο αλπικός τρίτωνας ζει στα ορεινά ρέματα συγκεκριμένων περιοχών της Ελλάδας, σε βιότοπους με υψόμετρο άνω των 1000 μέτρων, σε καθαρά και κρύα νερά με σταθερή ποσότητα υδάτων.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.