.Ρευστό το πολιτικό σκηνικό στου Ζωγράφου

Πολώνεται το κλίμα στην πολιτική σκηνή του Ζωγράφου 4 μήνες πριν τις αυτοδι- οικητικές εκλογές του Μαΐου. Η παρά- ταξη Καλλίρη έχει, μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, απολέσει 5 δημοτι-κούς συμβούλους, ενώ οι πληροφορίες μιλάνε και για άλλους εκ της δημοτικής του ομάδας να ακολουθούν το ίδιο μονοπάτι. 

Σε μία προσπθεια να περάσει στην αντεπίθεση ο δήμαρχος Κώστας Καλλίρης προχώρησε στην ανακοίνωση 22 νέων υποψηφιοτήτων. Την ίδια στιγμή ανακοίνωσε την υποψηφιό- τητά του για το δημαρχιακό αξίωμα ο Αντώνης Πέττας, γεγονός που αποτέλεσε έκπληξη για πολλούς. Στο πλευρό του βρ... περισσότερα »

.Πέντε θέσεις για την παράταξη

H Eλλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Tο Mνημόνιο ολοκληρώνεται το πρώτο εξάμηνο του 2014, αλλά αφήνει τη χώρα σε μια δύσκολη και αντιφατική κατάσταση: το πρωτογενές πλεόνασμα είναι μια επιτυχία, αλλά το τεράστιο δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο, η ύφεση υποχωρεί, αλλά η αναιμική ανάπτυξη που προβλέπεται προδιαγράφει μακρά περίοδο οικονομικής στασιμότητας, οι πληγές που άφησε η πολιτική λιτότητας παραμένουν ανοιχτές και υποθηκεύουν το μέλλον. 

Tο πολιτικό εκκρεμές κινείται ανάμεσα στον θυμό και τον φόβο, αλλά όλο και περισσότεροι πολίτες αισθάνονται εγκλωβισμένοι και χωρίς... περισσότερα »

.«Η Τραπεζική Ένωση θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη των αγορών»

 «Αναμφίβολα, η ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ένωσης συνιστά το περισσότερο πολύπλοκο και φιλόδοξο εγχείρημα της Ευρώπης κατά την τρέχουσα περίοδο, διότι, μετά από μια μακρά περίοδο αδράνειας του εποπτικού πλαισίου που διέπει τις ευρωπαϊκές χρηματοπιστωτικές αγορές, η Ευρώπη προχωρά, στον απόηχο της κρίσης, για να διορθώσει τις θεσμικές της αδυναμίες. 

Αδυναμίες, που η χρηματοπιστωτική κρίση και η επέκταση στην πραγματική οικονομία κατέδειξαν με τον πλέον επώδυνο τρόπο» επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας σε εκδήλωση της Ελληνικής Κίνησης Ευρωπαίων Φεντεραλιστών «Η πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Οικονομική Κρίση στην Τραπεζική Ένωση» 

Μιλώντας ειδικότερα για τις θεσμικές αδυναμίες, ο κ. Σταϊκούρας έκανε αναφορά στο έλλειμμα εποπτικής συνεργασίας μεταξύ των εθνικών εποπτικών αρχών, διότι, όπως είπε, παρά τις πρωτοβουλίες για ρυθμιστική σύγκλιση, διατηρήθηκε η εθελοντική διάσταση στη συνεργασία, η «κυριαρχία» του εθνικού επόπτη και η διαφοροποίηση σε αρκετά πεδία. Επίσης, μίλησε για την περιορισμένη ευχέρεια κοινοτικής δράσης και η αναποτελεσματικότητα των υπαρχόντων θεσμών συνεργασίας. 

Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί κατέληγαν σε αποφάσεις με όρους ελάχιστου κοινού παρονομαστή, αδυνατώντας να συγκλίνουν ουσιαστικά σε ζητήματα διασυνοριακής δραστηριότητας, κατανομής βάρους μεταξύ κρατών-μελών και κοινής δράσης, είπε ο κ. Σταϊκούρας.

.«Αιτήματα επιβίωσης, οι διεκδικήσεις των αγροτών», δηλώνει ο εκπρόσωπος των αγροτών Β. Μπούτας

Αιτήματα επιβίωσης χαρακτηρίζουν τις διεκδικήσεις τους οι αγρότες, οι οποίοι ολοένα πυκνώνουν στα μπλόκα, κατά μήκος της χώρας, με προοπτική διάρκειας των κινητοποιήσεων «τουλάχιστον για έναν μήνα», όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Αγροτικών Μπλόκων, Βαγγέλης Μπούτας.

Επιπλέον, υποστηρίζει ότι «με τον συνυπολογισμό των φόρων, του υψηλού κόστους παραγωγής και τη μείωση των ενισχύσεων, οι αγρότες ευτελίζονται», ενώ θεωρεί μύθο την προοπτική ενασχόλησης των νέων με τη γεωργία, που προωθεί η κυβέρνηση. 

Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το διεκδικητικό πλαίσιο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του αγροτικού κινήματος, ο κ. Μπούτας ανέφερε: «Υπάρχει σειρά διατυπωμένων αιτημάτων, όπως είναι το φορολογικό συνολικά. Ακόμη, είμαστε αντίθετοι στην πολιτική μείωσης των ενισχύσεων και των καλλιεργειών, έχουμε αιτήματα για τα χρέη των αγροτών και για να μην κατάσχονται τα κτήματα?».

Σε ερώτηση εάν ξεκίνησαν διαβουλεύσεις και εάν υπάρχει πιθανότητα υπαναχώρησης της κυβέρνησης σε κάποια σημεία, απάντησε ότι «μέχρι στιγμής, δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο» και απέδωσε την «αδιαλλαξία» της κυβέρνησης στην πρόθεσή της «να συγκεντρωθούν η γη και η παραγωγή σε λίγα χέρια, αλλά και για να πληρώσουμε εμείς την κρίση και όχι αυτοί που τη δημιούργησαν».

.Η «Ελλάδα δεν μπορεί να ανασυγκροτηθεί μόνο με χρήματα», εκτιμά η Sueddeutsche Zeitung

Εκτενές ρεπορτάζ υπό τον τίτλο: «Όχι μόνο χρήματα για την Ελλάδα» και υπότιτλο «Το Βερολίνο επιδιώκει μια άλλη πορεία- και προ παντός να παράσχει μελλοντικά ενεργό στήριξη για την ανασύνταξη της χώρας», δημοσιεύει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στις προβλέψεις που εξέφρασαν τόσο ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο υπουργός Οικονομικών, Ιωάννης Στουρνάρας, κατά την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα στις αρχές του χρόνου, σύμφωνα με τις οποίες η χώρα θα επιστρέψει στις αγορές και δε θα χρειάζεται πλέον νέες συμφωνίες για την οικονομική της διάσωση.

Οι συντάκτες του κειμένου υποστηρίζουν ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να ανασυγκροτηθεί μόνο με χρήματα» και δεδομένου ότι οι Έλληνες δεν είναι σε θέση μόνοι τους να επιτύχουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, χρειάζεται μια «αλλαγή υποδείγματος» στην ακολουθούμενη πολιτική διάσωσης με μετατόπιση του κέντρου βάρους από την ποσοτική στην ποιοτική διάσταση. 

Αυτό πρακτικά μεταφράζεται στην πρόθεση του Βερολίνου να μην περιοριστεί στη συγκρότηση κάποιου αναπτυξιακού ταμείου, αλλά να αναπτύξει εντατικότερη δραστηριότητα σε ζητήματα που άπτονται περιφερειακών ταμείων ή ελληνογερμανικής συνέργειας σε ζητήματα που σχετίζονται με τους νέους και πρωτίστως, στην ανάπτυξη μιας πιο αποτελεσματικής φορολογικής διοίκησης.

.Σύλληψη μέλους της ρωσικής μαφίας, στη Γλυφάδα

Ένα μέλος της ρωσικής μαφίας, που καταζητούνταν με Ερυθρά Αγγελία Διεθνούς Αναζήτησης της Ιντερπόλ, για ανθρωποκτονία που διέπραξε στη Ρωσία, συνελήφθη ύστερα από αιφνιδιαστική επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, σε σπίτι στη Γλυφάδα, όπου τον έκρυβαν δύο ομοεθνείς τους.

Πρόκειται για έναν 41χρονο, μέλος εγκληματικής οργάνωσης με διεθνή δράση, ο οποίος κατά την παραμονή του στη χώρα μας έκανε πολυτελή ζωή, ξοδεύοντας μεγάλα χρηματικά ποσά, ενώ έπαιρνε ιδιαίτερες προφυλάξεις για να αποφύγει τη σύλληψη. Μαζί του συνελήφθησαν και οι δύο άλλοι Ρώσοι, ηλικίας 32 και 44 ετών, κατηγορούμενοι για υπόθαλψη εγκληματία, ενώ αναζητούνται ακόμα δύο 50χρονοι ομογενείς, για το ίδιο αδίκημα.

.Άκομη ένα δύσκολο βράδυ για τους κατοίκους της Κεφαλονιάς, με συνεχείς μετασεισμούς

Ακόμη μια δύσκολη νύχτα έξω από το σπίτι τους, πέρασαν οι περισσότεροι κάτοικοι της Κεφαλονίας, κυρίως στα αυτακίνητα τους, σε κλειστά γήπεδα, στα πλοία, σε λεωφορεία και σε κάποιες σκηνές. Το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για άλλο ένα βράδυ γέμισε με σεισμόπληκτους, που δεν είχαν που να περάσουν το βράδυ τους. 

Οι καιρικές συνθήκες στο νησί παραμένουν αντίξοες, με τη θερμοκρασία τις βραδινές ώρες να πέφτει κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου ενώ οι δυνατοί άνεμοι και η συνεχείς βροχοπτώσεις δυσχεραίνουν την κατάσταση. Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, οι μετασεισμοί δεν άφησαν τους κατοίκους να ηρεμήσουν, οι οποίοι πλέον ζουν με τρόμο ενός μεγαλύτερου σεισμού.

Ο κρατικός μηχανισμός δίνει μάχη με τον χρόνο για την ανακούφιση των πληγέντων, με προτεραιότητα τη σίτιση και τη στέγαση όσων δεν μπορούν να μπουν στα σπίτια τους. Σήμερα το πρωί, αναμένονται στο Ληξούρι με C-130, άντρες των ΟΥΚ για να ελέγχξουν υποβρύχια το λιμάνι της περιοχή. Ακόμα με το C-130 φθάνουν χημικές τουαλέτες, επιπλέον σκηνές και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

.Επαφές Αλ. Τσίπρα στο Παρίσι

Συναντήσεις με Γάλλους βουλευτές και γερουσιαστές θα έχει σήμερα στο  Παρίσι ο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, και θα δώσει συνεντεύξεις σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται στη γαλλική πρωτεύουσα με στόχο την προώθηση της  υποψηφιότητάς του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Χθες συνομίλησε με τον   πρόεδρο του Γαλλικού Αριστερού Μετώπου Ζαν Λικ Μελανσόν, τον οποίο και προσκάλεσε να έλθει στην Ελλάδα πριν από τις ευρωεκλογές. Βασικό θέμα της συζήτησης των δυο πολιτικών ήταν η Αριστερά στην Ευρώπη και ο κ. Μελανσόν, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ του είπε αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του: «Είσαι η καλύτερη επιλογή (...) θα κάνουμε καμπάνια για σένα στη Γαλλία».

Ο κ. Τσίπρας συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας με τα στελέχη του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς παρουσία του προέδρου Πιέρ Λοράν και μίλησε σε δημόσια εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.