.«Αιτήματα επιβίωσης, οι διεκδικήσεις των αγροτών», δηλώνει ο εκπρόσωπος των αγροτών Β. Μπούτας

Αιτήματα επιβίωσης χαρακτηρίζουν τις διεκδικήσεις τους οι αγρότες, οι οποίοι ολοένα πυκνώνουν στα μπλόκα, κατά μήκος της χώρας, με προοπτική διάρκειας των κινητοποιήσεων «τουλάχιστον για έναν μήνα», όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Αγροτικών Μπλόκων, Βαγγέλης Μπούτας.

Επιπλέον, υποστηρίζει ότι «με τον συνυπολογισμό των φόρων, του υψηλού κόστους παραγωγής και τη μείωση των ενισχύσεων, οι αγρότες ευτελίζονται», ενώ θεωρεί μύθο την προοπτική ενασχόλησης των νέων με τη γεωργία, που προωθεί η κυβέρνηση. 

Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το διεκδικητικό πλαίσιο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του αγροτικού κινήματος, ο κ. Μπούτας ανέφερε: «Υπάρχει σειρά διατυπωμένων αιτημάτων, όπως είναι το φορολογικό συνολικά. Ακόμη, είμαστε αντίθετοι στην πολιτική μείωσης των ενισχύσεων και των καλλιεργειών, έχουμε αιτήματα για τα χρέη των αγροτών και για να μην κατάσχονται τα κτήματα?».

Σε ερώτηση εάν ξεκίνησαν διαβουλεύσεις και εάν υπάρχει πιθανότητα υπαναχώρησης της κυβέρνησης σε κάποια σημεία, απάντησε ότι «μέχρι στιγμής, δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο» και απέδωσε την «αδιαλλαξία» της κυβέρνησης στην πρόθεσή της «να συγκεντρωθούν η γη και η παραγωγή σε λίγα χέρια, αλλά και για να πληρώσουμε εμείς την κρίση και όχι αυτοί που τη δημιούργησαν».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.