..DIE WELT: ΟΙ ''ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ'' ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ...

Υπό τον τίτλο:«Οι κόκκινες γραμμές της Μέρκελ και του Τσίπρα», ο αρθρογράφος της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt» εξηγεί τις συνθήκες κάτω ... από τις οποίες μπορεί να υπάρξουν συζητήσεις για την επίτευξη συμφωνίας με στόχο την οικονομική «ανάσα» της Ελλάδας. 

Ο αρθρογράφος της εφημερίδας Όλαφ Γκέρσεμαν, διευκρινίζει πως, το μόνο που φαντάζει βέβαιο μέχρι τώρα είναι πως όχι μόνο η καγκελάριος της Γερμανίας αλλά και ο Έλληνας πρωθυπουργός έχουν παραβιάσει τις «κόκκινες γραμμές» τους. «Η εμπιστοσύνη είναι η αρχή των πάντων» και δυστυχώς έχει κλονιστεί στις σχέσεις Ελλάδας - πιστωτών ...περισσότερα »

.MOΣΚΟΒΙΣΙ: ''GAME OVER'' ΑΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΨΕ...

Να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία και να «κλείσουμε» μία οριστική συμφωνία με την Ελλάδα την Κυριακή, ζητά ... ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύει στην προσωπική του ιστοσελίδα. Παράλληλα, προσδίδει δραματικές διαστάσεις στο ελληνικό ζήτημα, τονίζοντας: «Αν ο Τσίπρας αποτύχει να υποβάλει αποδεκτή λίστα μεταρρυθμίσεων απόψε, το παιχνίδι θα τελειώσει και όλα θα χαθούν».

 Όπως εξηγεί, η εν λόγω συμφωνία είναι απαραίτητη, προκειμένου να δοθεί μία οριστική λύση για την Ελλάδα. «Η Ευρωζώνη επιθυμεί μόνο ένα σενάριο για την Ελλάδα, την παραμονή τ... περισσότερα »

.Κατατίθεται στη Βουλή η ελληνική πρόταση

Σε λίγη ώρα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα αποσταλεί από το υπουργείο Οικονομικών με email η πρόταση προς τον πρόεδρο του eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος θα το αποστείλει στους υπουργούς Οικονομικών, ενώ θα κοινοποιηθεί και στους θεσμούς. 

Το κείμενο της ελληνικής πρότασης θα κατατεθεί σήμερα μέχρι αργά το βράδυ στη Βουλή και με βάση (όπως υπογραμμίζουν) αυτό θα ζητηθεί η εξουσιοδότηση του ελληνικού κοινοβουλίου προς τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τον υπουργό Οικονομικών, να διαπραγματευτούν επί τη βάση αυτού του κειμένου στις Βρυξέλλες. Αυτό σημαίνει ό... περισσότερα »

.Κοινή συνεδρίαση της ΚΟ και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, αύριο το πρωί

Κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και της Πολιτικής Γραμματείας θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί , με θέμα την έγκριση της πρότασης που υπέβαλλε η ελληνική κυβέρνηση στους εταίρους, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας.

Για την ολοκλήρωση των κομματικών διαδικασιών απομένει , η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που είναι προς το παρόν ανοιχτή ως προς τον χρόνο πραγματοποίησής της, με πιθανότερη ημέρα, το Σάββατο.

.ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση να κινηθεί τάχιστα και να κλείσει συμφωνία με τους εταίρους

«Η Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα οφείλει με ευθύνη να κινηθεί τάχιστα χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς δισταγμούς, χωρίς διπλές σκοπιμότητες, χωρίς μπλόφες και διπλά παιγνίδια, μέσα στο πλαίσιο που καθορίστηκε με τη διπλή εντολή και την εθνική στρατηγική στη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», αναφέρει σε κείμενο θέσεων το ΠΑΣΟΚ για την κρίσιμη συγκυρία της διαπραγημάτευσης που διέρχεται η χώρα.

Στίς δέκα θέσεις-εκτιμήσεις του ΠΑΣΟΚ επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι κατά τη χθεσινή μακρά τηλεφωνική συζήτηση, που είχε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κα Γεννηματά με τον Πρωθυπουργό, ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι οι πρωτοβουλίες και οι επιλογές της κυβέρνησης του έχουν ως αναφορά, αποκλειστικά και μόνο, το πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής (όπως συνοψίστηκε στο κοινό ανακοινωθέν του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών), χωρίς δεύτερες σκέψεις και δίχως διπλά σενάρια.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.