.Απέναντι στη μαύρη ψήφο

Και μόνο το γεγονός ότι το δημοκρατικό πολιτικό σύστημα γυρίζει γύρω από τις ψήφους της Χρυσής Αυγής είναι μια ήττα της από εδώ πλευράς. Η σύγκρουση κυβέρνησης-αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με το αν πρέπει να γίνεται ή όχι προσπάθεια προσέλκυσης της μαύρης ψήφου εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς του νεοναζιστικού μορφώματος να βρίσκεται στο κέντρο της πολιτικής και όχι της ποινικής διαδικασίας. Εχουν γίνει πολλά λάθη στην αντιμετώπιση αυτού του αποκρουστικού φαινομένου και μια δύσκολη συζήτηση πρέπει να γίνει μετά τις ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής. Εχουν δοθ...περισσότερα »

.Πριν αλέκτωρ λαλήσει...

Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης συμφωνεί απολύτως με όσα έγραψε ο Νίκος Δήμου. Με αυτές τις απόψεις, πάνω κάτω, έγινε γνωστός και διαμόρφωσε το προφίλ του. Αν είχε παραμείνει δημοσιογράφος είναι βέβαιο οτι θα είχε αρθρογραφήσει υπέρ του και θα είχε επικρίνει τους επικριτές του. Και όμως τον " άδειασε" κατά το κοινώς λεγόμενο. Γιατί; Γιατί τώρα κάνει πολιτική και μάλιστα ως αρχηγός κόμματος. Και οι πιστοί έχουν ψήφο. Και έτσι με την πρώτη πίεση της κοινής γνώμης το μέτρησε και μετά γνώσεως έκανε πίσω και προτίμησε να αφήσει ακάλυπτο τον συνεργάτη του ο οποί... περισσότερα »

.Ευ. Βενιζέλος: «Aπαγορεύεται το πολιτικό φλέρτ» με ένα ακροδεξιό κόμμα

Με μεγαλύτερη αισιοδοξία και από καλύτερη αφετηρία απ΄ ότι την προηγούμενη Κυριακή, προσέρχεται το ΠΑΣΟΚ στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και στις ευρωεκλογές, δήλωσε ο πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ». 

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε και στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega», όπου έθεσε το ερώτημα αν ο λαός θα αφήσει να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι υπάρχει πολιτική κρίση και θα επιτρέψει στον κ. Τσίπρα να ισχυριστεί ότι η κυβέρνηση δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση. Κατηγόρησε, επίσης, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι τώρα που τα π... περισσότερα »

.Ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα του υπ. Οικονομικών για «πάγωμα» της απόφασης για τις καθαρίστριες

Ο αρεοπαγίτης υπηρεσίας του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση του υπουργείου Οικονομικών που ζητούσε να εκδοθεί προσωρινή διαταγή με την οποία να «παγώνει» η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, που δικαίωνε τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε αίτημα αναστολής της απόφασης του Πρωτοδικείου με την οποία δικαιώθηκαν οι καθαρίστριες και ο Άρειος Πάγος προσδιόρισε να συζητηθεί το αίτημα αυτό στις 10 Ιουνίου 2014.

Ακόμη, το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε και αίτημα αναίρεσης της επίμαχης απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών.

.Αποκαλύψεις για τις Κάννες

Αποκαλύψεις για το παρασκήνιο της συνόδου των Καννών το 2011 κάνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος στη βρετανική εφημεριδα Guardian. 

«Το κλίμα ήταν εξαιρετικά βαρύ, απολύτως τραγικό και πολύ επιθετικό» λέει μεταξύ άλλων. Όπως περιγράφει, στην αρχή υποστήριξε την ιδέα του Γιώργου Παπανδρέου για δημοψήφισμα, αλλά όταν έλαβε mail από τον τότε πρωθυπουργό, το οποίο τον έκανε να συνειδητοποιήσει πως δεν είχαν ενημερωθεί οι ηγέτες της ΕΕ ένιωσε τόσο αδιάθετος που μπήκε στο νοσοκομείο στις 4 τα ξημερώματα.  

Σύμφωνα με τον κο Βενιζέλο, στις 6.30 το πρωί, ενώ ήταν με ορό, άρχισε να χτυπά το τηλέφωνό του, με πρώτο καλούντα τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Όλοι ήθελαν να μάθουν τι συνέβαινε. 

Δεν υπήρχε άλλος τρόπος - έπρεπε να συνοδεύσει τον Παπανδρέου στις Κάννες», σημειώνει η συντάκτης της εφημερίδας, και εκεί, σύμφωνα με τον κο Βενιζέλο, ο ίδιος πραγματοποίησε μια λαμπρή εμφάνιση υπερασπιζόμενος τον πρωθυπουργό του.

.«Την Κυριακή ο λαός θα γράψει ιστορία»

Στο Ηράκλειο της Κρήτης μιλά απόψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στη διακαναλική ομιλία του χθες στην Ομόνοια τόνισε ότι «οι ευρωεκλογές της Κυριακής είναι το δημοψήφισμα για το μνημόνιο που δεν έγινε ποτέ».
 Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τα κόμματα της συγκυβέρνησης και τον πρωθυπουργό προσωπικά για «διχαστικό λόγο». Δεν θα αφήσουμε το λαό μας να πιστεύει ότι ο φασισμός είναι κόντρα στο σύστημα, δήλωσε ο κ. Τσίπρας αναφερόμενοςστη Χρυσή Αυγή.
Είναι το μακρύ χέρι του συστήματος, για αυτό και συνδιαλέγεται και συναντιέται κρυφά στο μέγαρο Μαξίμου, με το σύστημα του κ. Σαμαρά» ανάφερε χαρακτηριστικά. Την Κυριακή ο λαός θα γράψει ιστορία» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Την Κυριακή, κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «ψηφίζουμε για την εθνική μας αξιοπρέπεια, για να τελειώνουν οι κυβερνήσεις των Καννών.
Ο κ. Τσίπρας «τώρα έχει γίνει παπανδρεϊκός, τώρα είναι υπέρ του δημοψηφίσματος, το οποίο, όταν το εξήγγειλε ο κ. Παπανδρέου, το κατήγγειλε με τον πιο σκληρό τρόπο» δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

.Δηλώσεις πολιτικών αρχηγών σε εφημερίδα

Επικρίσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ, διατυπώνει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στην εφημερίδα RealΝews, αναφέροντας ότι κανει την ύστατη προσπάθεια «να εκτροχιάσει την πορεία της χώρας» και προσθέτει: «Αυτή η προσπάθεια πρέπει να αποδοκιμαστεί. Για να προχωρήσουμε απερίσπαστοι με σταθερότητα μπροστά». 

Ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει: «Θέλω να επιβεβαιωθεί η σταθερή πορεία της χώρας για να φέρουμε επενδύσεις, για να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τη θέση και τις συμμαχίες της Ελλάδας, για να προχωρήσω την Αναθεώρηση του Συντάγματος, για να διορθώσουμε τις αδικίες που έγιναν...». Τονίζει ακόμη... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.