.ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ Η ΤΡΟΦΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ


.Δίκαιη κατανομή του βάρους της μετανάστευσης, ζητά ο Μ. Σουλτς

Αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δίκαιη κατανομή των βαρών που συνεπάγεται η μετανάστευση, ζήτησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, επισημαίνοντας ότι χώρες όπως η Μάλτα, η Ιταλία και η Ελλάδα τελούν υπό ασφυκτική πίεση.

«Αντιλαμβάνομαι τα προβλήματα που έχουν οι γερμανικοί δήμοι και κοινότητες, εάν δεχθούν και άλλους πρόσφυγες. Είμαστε όμως η πλουσιότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Αν διαθέσουμε τους απαραίτητους πόρους στους δήμους και τις κοινότητες, τότε η Γερμανία, που κάνει ήδη πολλά, μπορεί σίγουρα να κάνει ακόμη περισσότερα», δήλωσε ο κ. Σουλτς σε εκπομπή του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD και έσπευσε να διευκρινίσει ότι η Γερμανία δεν μπορεί ασφαλώς να λύσει μόνη της το πρόβλημα.

«Όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να συμβάλουν. Για αυτό είμαι λίγο απογοητευμένος που ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών διατείνεται ότι κάνουμε ήδη αρκετά. 

Θα έπρεπε να καλέσει τους υπόλοιπους να κάνουν όλοι μαζί περισσότερα», πρόσθεσε ο γερμανός Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ανέδειξε, μεταξύ άλλων, το ζήτημα της σχέσης μεταξύ των εμφυλίων πολέμων σε χώρες προέλευσης μεταναστών και των ευρωπαϊκών εξαγωγών όπλων.

.Χρ. Αηδόνης: Η οριοθέτηση απέναντι στη συντήρηση είναι η βασική προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς

«Η οριοθέτηση απέναντι στη συντήρηση είναι η βασική προϋπόθεση για εμάς. Δεν μπορείς να ταυτίζεσαι με κυβερνητικές πολιτικές, να ενσωματώνεσαι, να αποτελείς συνιστώσα και να συγκαλείς μετά, σε μία διαδικασία προθέσεων, να αποδείξεις ότι ενδιαφέρεσαι για τον χώρο σου» επισημαίνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γγ της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, Χρήστος Αηδόνης και προσθέτει: 

«Εμείς δεν μπήκαμε σε μία γενικόλογη καταγραφή προθέσεων [...]. Εκείνο που εμείς θέλουμε είναι να μπορέσουμε αυτό το οποίο θα αποτυπωθεί να είναι μία προσπάθεια της επαναγέννησης της δημοκρατικής παράταξης και όχι η ταύτισή του με ένα κεντροδεξιό πόλο, το οποίο βλέπουμε σήμερα μέσα από επιλογές που έχουν να κάνουν με συγκεκριμένες ηγεσίες». 

.Ευ. Βενιζέλος: «Κεντροαριστερά της ευθύνης»

Την ανάγκη συσπείρωσης της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης, επαναλαμβάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στο "ΕΘΝΟΣ", μιλά για την «Κεντροαριστερά της ευθύνης και όχι του μικροκομματικού ή προσωπικού οπορτουνισμού» και καλωσορίζει την πρωτοβουλία - κείμενο "58" προσωπικοτήτων για την κεντροαριστερά.

Ο κ. Βενιζέλος δηλώνει ανοιχτός στον διάλογο για αλλαγές που αφορούν ακόμη και στον προσωπικό του ρόλο, σε ένα ευρύ σχήμα των κεντροαριστερών δυνάμεων. «Από τον Ιούλιο του 2012 έθεσα το ζήτημα της Κεντροαριστεράς. Μίλησα από τότε για μια ελληνική "Ελιά", για να δείξω ότι το ΠΑΣΟΚ σέβεται τους πάντες, φορείς και πρόσωπα, χωρίς κανέναν ψευτοηγεμονισμό» τονίζει.

Σημειώνει ότι το «σημερινό μικρότερο ΠΑΣΟΚ, είναι η μεγαλύτερη δύναμη του χώρου αυτού και πρωτίστως είναι η δύναμη που εγγυάται την πολιτική, κυβερνητική, οικονομική και κοινωνική σταθερότητα με τεράστιο πολιτικό κόστος, αλλά και τεράστιο προσωπικό κόστος, 

κυρίως για τους βουλευτές μας και αυτής και της προηγούμενης Βουλής» και υπογραμμίζει ότι ΠΑΣΟΚ «δεν θέλει να ηγηθεί κανενός, σέβεται τους πάντες, αλλά θέλει να το σέβονται και οι άλλοι και κυρίως να αντιλαμβάνονται το βάρος που σηκώνει και τον ρόλο που επιτελεί».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στην κυβερνητική συνεργασία, κάνει λόγο για «κυβέρνηση εθνικής ευθύνης και ανάγκης» και επισημαίνει ότι «συνεργασία δεν σημαίνει ταύτιση ιδεολογικοπολιτική ή εξαφάνιση των ιστορικών και αξιακών διαφορών. 

Σημαίνει όμως έντιμη συνεννόηση με αίσθημα εθνικής εθνικής και θεσμικής ευθύνης, με θεμέλιο την ανάγκη να εξαντληθεί η τετραετία γιατί η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και χρόνο»

Εξάλλου, κείμενο για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς υπογράφουν 58 προσωπικότητες, και απευθύνουν πρόσκληση σε Ιδρυτική Συνέλευση για μια δημοκρατική προοδευτική παράταξη. 

Προτείνουν τη δημιουργία "ενός κοινού πολιτικού φορέα που θα συστεγάσει όλους, χωρίς να απαιτήσει τη διάλυση των υπαρχόντων κομμάτων και συλλογικοτήτων".

.Η Μέρκελ ξεκινά κρίσιμες διαπραγματεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού

Ο δεύτερος και πιθανώς πιο κρίσιμος γύρος των συνομιλιών της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ με τους σοσιαλδημοκράτες όπου θα εξεταστεί το ενδεχόμενο συνεργασίας και δημιουργίας του μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών ( CDU ) και Σοσιαλδημοκρατών (SPD) ξεκινά σήμερα στο Βερολίνο.
«Οι συνομιλίες της Δευτέρας θα είναι καθοριστικής σημασίας για να απαντηθεί το ερώτημα του κατά πόσον υπάρχει μια σταθερή βάση για το σχηματισμό συνασπισμού», δήλωσε η αναπληρωτής αρχηγός του SPD, Αντρέα Νάχλες. 

Στους όρους της διαπραγμάτευσης το SPD θέτει ένα εθνικό κατώτατο μισθό, και υψηλότερους φόρους εισοδήματος για τους πλούσιους, κάτι που το CDU απορρίπτει . Το SPD ανέφερε την Κυριακή ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία, χωρίς τον ελάχιστο μισθό.

Οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ και το βαυαρικό αδελφό τους κόμμα, η Χριστιανική Κοινωνική Ένωση (CSU), αναδείχθηκαν ως η κυρίαρχη δύναμη από τις εκλογές του περασμένου μήνα, αλλά με 311 από τις 631 έδρες στην Κάτω Βουλή, δεν έχουν την πλειοψηφία .

.Χώρες του Νότου και Ιρλανδία στο μικροσκόπιο του Eurogroup

Oι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να συναντηθούν  σήμερα στο Λουξεμβούργο, μετά την ανακοίνωση της Ιρλανδίας ότι θα εξέλθει από το διεθνές δανειακό πρόγραμμά της πριν από τα τέλη του έτους, η πρώτη χώρα της ευρωζώνης που θα κάνει κάτι τέτοιο.
Εκτός από την πρόοδο στην Ιρλανδία,  οι υπουργοί Οικονομικών αναμένεται να συζητήσουν και τις εξελίξεις στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Κύπρο, οι οποίες χρηματοδοτούνται επίσης από δάνεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
 
Η Ιρλανδία πρόκειται να παρουσιάσει τον προϋπολογισμό του 2014 ο οποίος με περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων αξίας 2,5 δισ. ευρώ αναμένεται να είναι ο τελευταίος των «πραγματικά σκληρών» προϋπολογισμών λιτότητας.
  
Η χώρα χρειάστηκε να καταρτίσει διαδοχικούς σκληρούς προϋπολογισμούς αφότου ζήτησε διεθνή δανεισμό για να αντιμετωπίσει την τραπεζική και οικονομική κρίση τον Νοέμβριο του 2011.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.