..Citigroup: «Βλέπει» συμφωνία Ελλάδας-πιστωτών

Συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της -ιδιαίτερα με την ΕΚΤ- «βλέπει» η Citigroup, εκφράζοντας την πεποίθησή της ότι θα αποτραπεί μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και μια χρεοκοπία της ελληνικής κυβέρνησης. 

Ωστόσο, προειδοποιεί πως για να μην φτάσει η Ελλάδα στην έξοδο από το κοινό νόμισμα, πρέπει να υπάρξει ενδιάμεση συμφωνία, πιθανότατα μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. 

Σύμφωνα με τη Citigroup, η συμφωνία αυτή θα διατηρήσει την ελληνική κυβέρνηση και τις ελληνικές τράπεζες σε χρηματοδότηση μέχρι και τέσσερις μήνες και η ΕΚΤ θα παίζει καθοριστικό ρόλο κατά τη διάρκεια ...περισσότερα »

.Financial Times: Πλησιάζει η συμφωνία Ελλάδας και δανειστών – Εγιναν κάποια βήματα

Για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών κάνουν λόγο αξιωματούχοι που συμμετέχουν στις συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών. 

Σύμφωνα με τους Financial Times, μετά τη χθεσινή διακήρυξη Τσίπρα για τη λήξη του Μνημονίου, αξιωματούχοι της Ευρωζώνης καταβάλλουν προσπάθειες για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις σχετικά με νέο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης πριν από το έκτακτο Eurogroup. 

«Οι προβοκατόρικες δηλώσεις από την Αθήνα είναι σύνηθες φαινόμενο»,σχολίαζε, μάλιστα, ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος που μετέχει στις συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση προσθέτοντας «Ελπίζου... περισσότερα »

.Μπ. Ομπάμα: Ελπίζουμε σε ανάκαμψη της Ελλάδας εντός της ευρωζώνης - Α. Μέρκελ: Περιμένω τις ελληνικές θέσεις

 Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, τόνισε ότι «αναμένουμε τις προτάσεις (από Βερολίνο) για το πώς η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη εντός της Ευρωζώνης», σε σύντομη αναφορά του για το ελληνικό ζήτημα, κατά τη συνέντευξη Τύπου με την Γερμανίδα Καγκελάριο, 'Αγγελα Μέρκελ.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Ομπάμα είπε:

«Αναμένω να ακούσω την πρόταση της 'Αγγελα για το πώς η Ευρώπη και το ΔΝΤ θα συνεργαστούν με τη νέα ελληνική κυβέρνηση για να βρουν ένα τρόπο να επανέλθει η Ελλάδα στη βιώσιμη ανάπτυξη εντός Ευρωζώνης», είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «η ανάπτυξη είναι κρίσιμη για την παγκόσμια οικονομία και τις ΗΠΑ».

Η Γερμανίδα καγκελάριος, αναφερόμενη στην οικονομική κατάσταση στην Ευρωζώνη, στην εισαγωγική αναφορά της, υπογράμμισε ως «παράδειγμα επιστροφής στην ανάπτυξη χωρών όπως η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Πορτογαλία, μετά από δομικές μεταρρυθμίσεις που προχώρησαν».

Το ζήτημα της Ελλάδας και η οικονομική ανάπτυξη στην ευρωζώνη ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζήτησαν ο πρόεδρος Ομπάμα και η καγκελάριος Μέρκελ.

.ΥΠΟΙΚ: Με κάθε μέσο ο έλεγχος των υποθέσεων φοροδιαφυγής

To υπουργείο Οικονομικών θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για τον έλεγχο και τη διαλεύκανση των υποθέσεων που αφορούν σε περιπτώσεις φοροδιαφυγής εντός και εκτός συνόρων. Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου για 86 ονόματα Ελλήνων που λείπουν από τη λίστα Λαγκάρντ και εντοπίστηκαν στο πλαίσιο της παγκόσμιας έρευνας της Διεθνούς Σύμπραξης Ερευνητών Δημοσιογράφων, της γαλλικής εφημερίδας Le Monde και άλλων μεγάλων ενημερωτικών δικτύων.

.Αλ. Παπαρήγα: Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει το πρόγραμμά της υπέρ του κεφαλαίου

Η κυβέρνηση βρίσκεται στην κατεύθυνση να γίνει πιόνι των ιμπεριαλιστών, εκτίμησε η πρώην επικεφαλής της ΚΟ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, βουλευτής Επικρατείας του κόμματος, κατά την ομιλία της επί των προγραμματικών δηλώσεων, στη Βουλή.

Απευθυνόμενη προς τα κυβερνητικά έδρανα είπε: «Εσείς νομίζετε ότι αν απευθυνθείτε στη Γαλλία και τις ΗΠΑ θα πάρετε κάτι περισσότερο από τη ΝΔ. Συνήθως τέτοιες κυβερνήσεις, όταν πηγαίνουν στις πλάτες είτε του ενός είτε του άλλου ιμπεριαλιστή, μετατρέπονται σε κυβερνήσεις-πιόνια ανεξαρτήτως αν ήταν αυτή η επιλογή τους».
 

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα του κυβερνώντος κόμματος είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν κάνει κωλοτούμπες»,
 αφού «το πρόγραμμά του είναι αντεργατικό, αντιλαϊκό, σοσιαλδημοκρατικό σε συνθήκες κρίσης και προσπάθειας διεξόδου υπέρ του κεφαλαίου, το οποίο διανθίστηκε με συνθήματα εμπορίας ελπίδων και λαϊκής παραπλάνησης». 

«Τώρα» πρόσθεσε «το απογύμνωσαν από συνθήματα αλλά με συνέπεια παλεύουν το πρόγραμμά τους και όσον αφορά ποιος θα πρωτοστατήσει στην ανάπτυξη». Τόνισε επίσης πως «δεν αλλάζει σε τίποτα τις πολιτικές».

.Γ. Βαρουφάκης: Το τέλος της κρίσης δεν θα έρθει αν πούμε ένα ακόμα «ναι»

«Το τέλος της κρίσης δεν θα έρθει αν πούμε ένα ακόμα «ναι» στο ήδη υπάρχον πρόγραμμα. Το ήδη υπάρχον φάρμακο είναι τοξικό, το γνωρίζει ο θεράπων ιατρός και το παραδέχεται κατ΄ιδίαν- αλλά το συνεχίζει διότι έχει δεσμεύσεις» ανέφερε στην ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

«Απαιτούμε μια νέα συζήτηση για την ουσία του προβλήματος, επειδή οι πολιτικές που απαιτούν να καταπιούμε, είναι μέρος του προβλήματος και όχι το πραγματικό φάρμακο» συνέχισε ο κ. Βαρουφάκης, ζητώντας εκ νέου μια μεταβατική συμφωνία που θα επιτρέψει στην ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει σε εύλογο χρόνο τις προτάσεις της για τη διαπραγμάτευση του χρέους. 

«Στη διαπραγμάτευση θα προσέλθω με τη σκέψη ότι εκπροσωπώ το 40% που μας ψήφισε, αλλά και το 60% που δεν μας ψήφισε. Θα κρατώ κατά νου τις συγκινητικές προτροπές «να μην κάνουμε πίσω» αλλά και τις προτροπές να βρούμε μια λύση. Εύχομαι ότι δεν θα υπάρξει ελληνική ψυχή, που όπως οι μαυραγορίτες της Κατοχής προσεύχονταν, "βάστα Ρόμελ"».

.Αμετακίνητο στις θέσεις του δηλώνει το Βερολίνο

Η θέση της γερμανικής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης δεν έχει αλλάξει, τόνισε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μαριάνε Κοτέ, αναφερόμενη στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σημείωσε ότι το πρόγραμμα απέτυχε.

Η κ. Κοτέ παρέπεμψε στο έκτακτο Eurogroup της Τετάρτης, όπου, όπως είπε, η ελληνική κυβέρνηση θα παρουσιάσει πιθανόν λεπτομέρειες της πρότασής της και επανέλαβε: «Η δική μας θέση σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση του προγράμματος και τις υποχρεώσεις, που έχουν συμφωνηθεί, είναι γνωστή. Το πρόγραμμα θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί, όπως έχει συμφωνηθεί».

«Η Ελλάδα έχει την ευκαιρία στο Eurogroup να συγκεκριμενοποιήσει τη θέση της» δήλωσε και ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκέοργκ Στράιτερ.
Σταθερή παραμένει η θέση του Βερολίνου και σε ό,τι αφορά τη διεκδίκηση του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και των πολεμικών επανορθώσεων από την πλευρά της Ελλάδας.

Κληθείς να σχολιάσει την σχετική αναφορά του πρωθυπουργού στη Βουλή, ο κ. Στράιτερ τόνισε ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα στο θέμα. 

Πρόσθεσε, πάντως, ότι ως τώρα, από την ελληνική πλευρά υπάρχουν κυρίως διατυπώσεις σκέψεων, ενώ ανέφερε ότι οι προγραμματικές δηλώσεις αφορούν κυρίως το εσωτερικό

.Ζ. Κ. Γιούνκερ: Ο Αλ. Τσίπρας απάντησε εν μέρει στις ανησυχίες των Βρυξελλών

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ συμβούλευσε σήμερα τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας να μην θεωρεί δεδομένο πως η ευρωζώνη απλώς θα δεχθεί όλες τις υποσχέσεις που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε στους Έλληνες ψηφοφόρους για την κατάργηση οικονομικών μεταρρυθμίσεων, αναφέρει σε τηλεφράφημά του το πρακτορείο Ρόιτερς.

Μιλώντας πριν από συνομιλίες με τους Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες (SPD), ήσσονες εταίρους στον συνασπισμό της Άγγελας Μέρκελ, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε προς δημοσιογράφους ότι ο Αλέξης Τσίπρας «μόνον εν μέρει απάντησε» στις ανησυχίες των Βρυξελλών αναφορικά με τα σχέδιά του κατά τις προγραμματικές δηλώσεις που έκανε χθες στην Αθήνα.

.«Ισχυρό ''χαρτί'' στα χέρια της κυβέρνησης η ευρεία αποδοχή του λαού»

Στην «ευρεία αποδοχή που διαθέτει η ελληνική κυβέρνηση στο εκλογικό σώμα, δύο εβδομάδες μετά τη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών» αναφέρεται δημοσίευμα στη Γουόλ Στριτ Τζέρναλ, σημειώνοντας ότι «η αποδοχή αυτή αποτελεί ένα χαρτί που προτίθεται να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους της». 

Όπως επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, «η επιθετική στάση της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης κατά της λιτότητας, έχει αναπτερώσει τις ελπίδες πολλών Αθηναίων, ακόμη και εκείνων που δεν ψήφισαν υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, εκτοξεύοντας τη δημοτικότητά του στο 70% περίπου, πρωτόγνωρο ... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.