.Η κάθαρση στην... ελληνική τραγωδία

Εκ* των πραγμάτων, η μεγάλη κρίση στην οποία εισήλθε η χώρα «έθεσε επί τάπητος» το θέμα της «μεγάλης κάθαρσης» και της απόδοσης ευθυνών. Πρόκειται για αναπόφευκτη και εξυγιαντική διαδικασία που λειτουργεί ως το «απαραίτητο εισιτήριο» μετάβασης σε μια «νέα εποχή». Αφορά δε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων. 

Την πολιτική τάξη, την επιχειρηματική, το τραπεζικό σύστημα, τον δημόσιο τομέα, τους εξοπλισμούς, τις προμήθειες, τα έσοδα και τα έξοδα του κράτους κ.λπ. 

Ιστορικά, σε τέτοιες στιγμές εμφανίζονται, σχηματικά, δύο αντιμώλες τάσεις. Η μία προσπαθεί να περιορίσει την έκταση των «κα... περισσότερα »

.Δεύτερη διαδοχική ήττα για τον Ολυμπιακό

 Με τη διαιτησία να διακόπτει την προσπάθεια ανατροπής του Ολυμπιακού και τον Σλούκα να υποπίπτει σε κομβικά λάθη ο Ολυμπιακός υπέστη τη δεύτερη διαδοχική ήττα στον 5ο όμιλο της φάσης των «16» στην Ευρωλίγκα και πρώτη στο ΣΕΦ από την Μπαρτσελόνα. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν 81-72, για την 3η αγωνιστική, με τη συνέχεια της διοργάνωσης να επιφυλάσσει δύσκολη αποστολή στους πρωταθλητές Ευρώπης, που θέλουν πάση θυσία το «διπλό» στη Βιτόρια επί της Λαμποράλ την επόμενη εβδομάδα.

Τα δεκάλεπτα: 23-18, 34-32, 48-55, 72-81.

.«Βάσιμες οι προβλέψεις για τερματισμό της ύφεσης εντός του 2014»

Οι ενδείξεις σταθεροποίησης της οικονομίας έχουν ισχυροποιηθεί και είναι βάσιμο να προβλεφθεί ότι το 2014 η ύφεση θα τερματιστεί, υπό τον όρο ότι δεν θα κυριαρχήσει η πόλωση ενόψει των ευρωεκλογών και δεν θα χαλαρώσει η προσήλωση στην πραγματοποίηση των προγραμματισμένων μεταρρυθμίσεων, υποστήριξε ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Προβόπουλος.

Ο κ. Προβόπουλος τόνισε επίσης πως όσο οι αποταμιεύσεις των νοικοκυριών παραμένουν αρνητικές, η ικανότητα των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν τις επιχειρήσεις ακόμα και των εξωστρεφών παραγωγικών κλάδων θα είναι περιορισμένη βραχυχρόνια και οι επιχειρήσεις αυτές θα πρέπει να αναζητήσουν εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, όπως μέσω αγοράς εταιρικών ομολόγων, αύξησης του μετοχικού τους κεφαλαίου, άντλησης πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ ή από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

.«Η Ελλάδα μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της»

Ολοσέλιδο αφιέρωμα στην Ελλάδα, με συνέντευξη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, και ρεπορτάζ του ειδικού απεσταλμένου της εφημερίδας στην Αθήνα, δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Le Figaro». Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, με τα λόγια του Ευ. Βενιζέλου «η Αθήνα μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της», τιτλοφορεί η εφημερίδα τη συνέντευξη, το δε ρεπορτάζ έχει για τίτλο 

«Η Ελλάδα στην αυγή μιας πολιτικής θύελλας» και υπότιτλο «παρότι ξανοίγει ο οικονομικός ορίζοντας, η Αθήνα που προεδρεύει στους 28, φοβάται μια ψήφο - τιμωρία στις ευρωεκλογές». Σχετικά με το «ισχυρά αναπτ... περισσότερα »

.Παπούλιας: Να διώξουμε με τις κλωτσιές την τρόικα

Σενάρια εκλογών που ο Κάρολος Παπούλιας έσπευσε να «σβήσει» άμεσα, πυροδότησαν οι δημοσιογράφοι που παραβρέθηκαν σήμερα στην τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, μετά από μια κουβέντα που είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στους συνεργάτες του.

Ο Κάρολος Παπούλιας μιλώντας στους συνεργάτες του τους αποχαιρέτησε χρησιμοποιώντας τη λέξη αντίο, ενώ ο πρόεδρος τους ευχαρίστησε και για τη συνεργασία τους, λέγοντας ότι είναι η τελευταία χρονιά που βρίσκεται μαζί τους.

Στο άκουσμα της λέξης αυτής οι δημοσιογράφοι ξεκίνησαν τα σενάρια αφού η θητεία του Κάρολου Παπούλια λήγει το Φεβρουάριο του 2015 και άρα προλαβαίνει και του χρόνου να κόψει την πίτα.

Μετά από λίγη ώρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φέρεται να στράφηκε προς του δημοσιογράφους και να τους είπε ότι «θα είμαι εδώ και τον Μάρτιο για να παραδώσω στο διάδοχό μου». 

Οι δημοσιογράφοι δοθείσης της ευκαιρίας συνέχισαν τη συζήτηση και ρώτησαν για το ενδεχόμενο εκλογών με τον Κάρολο Παπούλια να απαντά «Να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη, είναι αναγκαίο για να δώσουμε μια κλωτσιά στην τρόϊκα, όχι δεν προβλέπω εκλογές».

Αντώνης Πέττας - Υποψήφιος Δήμαρχος Ζωγράφου


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ -- ΚΑΛΛΙΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


.Τα δέντρα αναπτύσσονται πιο γρήγορα όσο γερνάνε


Τα δέντρα επιταχύνουν τον ρυθμό της ανάπτυξής τους, όσο μεγαλώνουν σε ηλικία και μέγεθος, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη διεθνή επιστημονική έρευνα. Η μελέτη- ορόσημο έρχεται να ανατρέψει την έως τώρα διαδεδομένη πεποίθηση πως τα γέρικα δέντρα είναι λιγότερο παραγωγικά και αναπτύσσονται πολύ πιο αργά.

«Η ιδέα ότι τα παλαιότερα δάση αργοπεθαίνουν, είναι ένας μύθος στην πραγματικότητα», σύμφωνα με τους ερευνητές. «Τα πιο νεαρά δέντρα μπορεί να αναπτύσσονται ταχύτερα από σχετική άποψη, δηλαδή χρειάζονται λιγότερο χρόνο για να διπλασιάσουν το μέγεθός τους, όμως, σε απόλυτους όρους, τα γέρικα δέντρα συνεχίζουν να αναπτύσσονται ακόμη περισσότερο», όπως επισημαίνουν.

Η έρευνα έχει και περιβαλλοντική σημασία, καθώς δείχνει ότι τα μεγάλα δέντρα, απορροφούν από τον αέρα περισσότερο άνθρακα από ό,τι νόμιζαν έως τώρα οι επιστήμονες, συνεπώς, όσο ζουν, βοηθάνε περισσότερο στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.