.ΑΠΟΚΡΙΕΣ...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ (ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ) ΓΑΡΔΕΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Το πρωϊνό του Σαββάτου 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένο στα παιδιά και σ’όσους νιώθουν ακόμα παιδιά. Στην πλατεία Αλεξανδρή (Γαρδένια) στις 11:00 θα πλεχθεί τοΓαϊτανάκι και στη συνέχεια ένας παμπόνηρος Αρλεκίνος, από τη θεατρική ομάδα «Αστροναύτες» θα ανέβει στη σκηνή. 

Η “Αρλεκινάδα” είναι μια παράσταση με χιούμορ,ανατροπές  και διαδραστικά παιχνίδια, βασισμένη στην κλασσική κωμωδία της Αναγέννησης: «Αρλεκίνος, ο υπηρέτης δύο αφεντάδων», του Carlo Coldoni.

Στις 12:00, ελάτε να φτιάξουμε μαζί την αποκριάτικη μάσκα σας, καθώςτο Εργαστήρι Ζωγραφικής του Ν.Π του Δήμου μας σας περιμένει  για κατασκευές με φαντασία και πλήθος υλικών .
Παράλληλα μικροί και μεγάλοι μπορούν να ξεφαντώσουν με χορευτική μουσική.

Το βράδυ της ίδιας μέρας στις 20:00, οι “Plastic People” επι σκηνής.
Έξι μουσικοί σ’ένα 2ωρο πρόγραμμα, με μουσικές 70’ς, Soul, funk, disco, 80’ς pop & latin rock.

Στο τέλος της συναυλίας θα απολαύσουμε χορευτικά απο το Εργαστήρι Ευρωπαϊκών και latin χορών του Ν.Π. του Δήμου μας, που θα ξεσηκώσουν και τους πιο διστακτικούς.



.«Η έξοδος από το τούνελ είναι κοντά»


Τα εύσημα στην Ελλάδα αποδίδουν στην έκθεση τους με τίτλο «The Euro Plus Monitor Spring 2013» οι Lisbon Council και Berenberg Bank ως προς την επίτευξη της δημοσιονομικής προσαρμογής και την προώθηση μεταρρυθμίσεων.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα, συγκρινόμενη με 20 χώρες της Ευρώπης, λαμβάνει την πρώτη θέση όσον αφορά τη δημοσιονομική της προσαρμογή, ενώ εμφανίζεται ως η χώρα που πέτυχε τη μεγαλύτερη μείωση πρωτογενούς ελλείμματος την περίοδο 2009-2012 τη στιγμή που κατάφερε να μειώσει δραστικά το έλλειμμα του εμπορικού της ισοζυγίου.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι στο τέταρτο τρίμηνο του 2012 οι ελληνικές εξαγωγές εκτός της ΕΕ αυξήθηκαν κατά 30,4% σε ετήσια βάση, ενώ τονίζεται ότι η Ελλάδα ξεχωρίζει ως η χώρα με την πιο σοβαρή δημοσιονομική συμπίεση και ως η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την ύφεση.

«Η προσαρμογή είναι οδυνηρή. Η σκληρή και εμπροσθοβαρής λιτότητα έχει ωθήσει σχεδόν όλη την περιφέρεια της ευρωζώνης στην ύφεση. Αλλά το τέλος του τούνελ είναι κοντά. 

Ύστερα από τη σκληρή λιτότητα που έχει ήδη εφαρμοστεί, οι περισσότερες από τις χώρες της κρίσης στην περιφέρεια της ευρωζώνης χρειάζονται μόνο μικρές περαιτέρω δημοσιονομικές περικοπές (Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία) ή καθόλου (Ιταλία)», αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση, η οποία επιπλέον επισημαίνει ότι σχεδόν όλα τα κράτη της ευρωζώνης βρίσκονται σε σωστή τροχιά.

Βάσει της έκθεσης σχεδόν όλες οι χώρες που βρίσκονται σε τροχιά δημοσιονομικής προσαρμογής μειώνουν τα δημοσιονομικά τους ελλείμματα και βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα τους με εντυπωσιακή ταχύτητα. 

Υπό αυτά τα δεδομένα, εκτιμάται πως εάν τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης εξακολουθήσουν αυτήν την πορεία των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής προσαρμογής, τότε η ευρωπαϊκή κρίση χρέους θα μπορούσε σε ένα πολύ μεγάλο μέρος της να λήξει στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Πάντως και σε αντίθεση με την πρόοδο που καταγράφεται στα περισσότερα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, η έκθεση επισημαίνει πως η Γαλλία χρειάζεται να προχωρήσει άμεσα σε μεταρρυθμίσεις στην οικονομία της προκειμένου να μη μεγαλώσει το χάσμα που την χωρίζει με τη Γερμανία.

.Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δηλώνει ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλα μέτρα


Την αντιμετώπιση της ανεργίας θέτει ως θέμα ύψιστης προτεραιότητας ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι «χωρίς να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή και χωρίς να αναληφθούν πολύ μεγάλες και φιλόδοξες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ανεργίας δεν μπορούμε να στείλουμε τα μήνυμα που περιμένει η κοινωνία για να αποκτήσει το αναγκαίο αίσθημα ασφάλειας και αισιοδοξίας».

Σε συνέντευξη του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση της ανεργίας και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, η βάση της συζήτησης και με την τρόικα θα πρέπει να είναι η κοινή παραδοχή ότι η χώρα δεν αντέχει ούτε κοινωνικά, ούτε οικονομικά, ούτε πολιτικά πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα. 

Όσον αφορά τα ανοίγματα που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα, ο κ. Βενιζέλος εκφράζει την εκτίμηση πως ο Φώτης Κουβέλης δεν είναι αρνητικός στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς και την κοινή κάθοδο με τη ΔΗΜΑΡ στις επόμενες εκλογές, δέχεται όμως πως «για όλες τις μεγάλες πρωτοβουλίες χρειάζεται μια μικρή περίοδος επώασης»

.Πορεία διαμαρτυρίας στρατιωτικών


Χιλιάδες απόστρατοι και εν ενεργεία στελέχη των ένοπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας πραγματοποίησαν το απόγευμα πορεία προς τη Βουλή διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στις συντάξεις και στις αποδοχές τους.

Με συνθήματα και πανό ενάντια στο μνημόνιο, την εξαθλίωση και τη φτώχεια συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Σύλλογος Αποφοίτων Σχολών Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Ηρακλείου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών, ο Σύνδεσμος Απόστρατων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας νομού Μεσσηνίας και η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών νομού Αττικής.

Προηγήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου μίλησαν εκπρόσωποι του Συντονιστικού Δράσεων εν Ενεργεία και Αποστρατεία Στελεχών Ένοπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, το οποίο διοργάνωσε και τη σημερινή εκδήλωση.

.Αντ. Σαμαράς: Θα κερδίσουμε τη μάχη


Αισιόδοξος ότι η χώρα θα κερδίσει τη μάχη και θα βγει από την κρίση εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ.

«Σήμερα η πατρίδα μας δίνει μία μάχη, δίνουμε μία μάχη για να ξεπεράσει ο τόπος την κρίση χωρίς προηγούμενο τις τελευταίες δεκαετίες. 

Δίνουμε τη μάχη με οιωνούς αίσιους. θα βγούμε από την κρίση και θα δώσουμε αισιοδοξία και χαμόγελο στα νέα παιδιά» ανέφερε ο κ Σαμαράς.

Κάνοντας έναν απολογισμό, είπε ότι οι περισσότεροι προεξοφλούσαν ότι η τρικομματική κυβέρνηση θα πέσει, η Ελλάδα δεν θα βρει δανεισμό και ότι θα βγει από την ευρωζώνη. 

«Τηρήσαμε δύο βασικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις, κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ και πετύχαμε αλλαγή της δανειακής σύμβασης μειώνοντας το χρέος ενώ πετύχαμε και επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής. 

Πετύχαμε τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους που έχει γίνει. Παράλληλα αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία της Ελλάδας στο εξωτερικό και ενισχύσαμε την ενότητα στο εσωτερικό» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

  Σήμερα ξεκινάμε την πορεία για το 9ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ. Τους επόμενους μήνες θα πούμε πολλά, θα προσεγγίσουμε την κοινωνία για να την ακούσουμε είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι η παράταξη έχει στέρεες ρίζες και γερές παραδόσεις στην κοινωνία.

.Η απώλεια της ακοής συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο άνοιας για τους ηλικιωμένους


Οι ηλικιωμένοι που δεν ακούνε καλά, είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν προβλήματα μνήμης και νόησης σε σχέση με τους συνομηλίκους τους που ακούνε μια χαρά, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που για πρώτη φορά συνδέει την απώλεια ακοής με την εμφάνιση άνοιας στην τρίτη ηλικία.
Κατά μέσο όρο, οι ηλικιωμένοι με προβλήματα ακοής εμφανίζουν σημαντική έκπτωση των νοητικών ικανοτήτων τους κατά περίπου τρία χρόνια νωρίτερα από όσους ακούνε φυσιολογικά. Ως απώλεια ακοής θεωρείται η αδυναμία να ακούσει κανείς ήχους κάτω από 25 ντεσιμπέλ.

Οι ερευνητές μελέτησαν περίπου 2.000 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 75 έως 84 ετών για μια περίοδο έξι ετών, κάνοντας όλη αυτή την περίοδο μια σειρά από νοητικά τεστ.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όσα άτομα εμφάνιζαν προβλήματα ακοής, εκδήλωσαν μείωση των νοητικών λειτουργιών τους κατά μέσο όρο 30% έως 40% ταχύτερα σε σχέση με όσους ανθρώπους ίδιας ηλικίας είχαν φυσιολογική ακοή, 

ενώ ο κίνδυνος εμφάνισης άνοιας ήταν αυξημένος κατά 24% κατά μέσο όρο για όσους δεν άκουγαν καλά. Η μελέτη έδειξε ότι υπάρχει άμεση και ευθέως ανάλογη σχέση ανάμεσα στο βαθμό απώλειας της ακοής και στο βαθμό επιδείνωσης των νοητικών επιδόσεων.

«Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι η απώλεια της ακοής δεν πρέπει να θεωρείται ένα επουσιώδες συμβάν της γήρανσης, καθώς συνοδεύεται από ορισμένες σοβαρές μακροπρόθεσμες συνέπειες για την υγιή λειτουργία του εγκεφάλου», 

δήλωσε ο καθηγητής Λιν. Όπως είπε, είναι σημαντικό οι γιατροί να δίνουν έμφαση στο πόσο καλά ακούνε οι ασθενείς τους και να βγάζουν τα ανάλογα συμπεράσματα.

Μια μελλοντική έρευνα από τους ίδιους ερευνητές θα μελετήσει κατά πόσο η χρήση ακουστικών βαρηκοϊας ή άλλων τρόπων βελτίωσης της ακοής καθυστερεί την εμφάνιση άνοιας στους ηλικιωμένους.

Εκτιμάται ότι περίπου τα δύο τρίτα των ανθρώπων άνω των 70 ετών εμφανίζουν σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό μειωμένη ακοή, ενώ μόνο ένα μικρό ποσοστό χρησιμοποιούν ακουστικά βαρηκοϊας. Από την άλλη, εκτιμάται ότι το πρόβλημα της άνοιας θα επιδεινώνεται συνεχώς στο μέλλον, όσο γηράσκει ο παγκόσμιος πληθυσμός, ιδίως στις ανεπτυγμένες χώρες.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.