.«Είναι εμπνευστής και αυτουργός της “πολιτικής σκευωρίας”»


Σκληρή κριτική προς τον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, με αιχμή τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα της υπόθεσης της «λίστας Λαγκάρντ», άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντάς τον «εμπνευστή» και «αυτουργό» της «πολιτικής σκευωρίας».

Μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος και αναφερόμενος στις χτεσινές εξελίξεις στην έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων για την υπόθεση, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλες δυνάμεις που κατέθεσαν πρόταση για σύσταση προκαταρκτικής Επιτροπής, δηλαδή οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή, θα έπρεπε να είχαν σπεύσει να αποσύρουν τις προτάσεις τους.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι αύριο, στη Βουλή, «λήγει και τυπικά η προσπάθεια του πολιτικού ρεσάλτο», ενώ αναφερθείς στις δηλώσεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια,

 ανέφερε ότι τον εντυπωσίασε το «πολιτικό θράσος» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, «που αντί να πάρει πίσω την πρόταση, είπε το αμίμητο ότι αυτοενοχοποιούμαι επειδή γίνεται συζήτηση για τις κάλπες και ότι είμαι όμηρος του κ. Σαμαρά, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχε πει ότι ο κ. Σαμαράς είναι όμηρος δικός μου».

«Ο κ. Τσίπρας που συκοφαντεί, συνωμοτεί και σκευωρεί και στρέφεται κατά ενός στόχου, κατηγορεί τώρα το στόχο ότι αυτοενοχοποιείται», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε δε ότι τα τρία κόμματα είναι «συμμέτοχοι και συμμαχητές σε μια προσπάθεια να βγει η χώρα οριστικά από την κρίση», καθώς επίσης και συμμέτοχοι σε «ένα εγχείρημα νέου ήθους και πολιτικού πολιτισμού», όπως χαρακτήρισε το κυβερνητικό σχήμα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε ότι «αντί να ασχολούνται με την καλπολογία και τη διαδικαστικολογία, θα έπρεπε να έχουν αντιληφθεί τι έχει προκύψει ως πραγματικό γεγονός τις τελευταίες μέρες». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «τα χτυπήματα που υπέστη η σκευωρία ήταν αλλεπάλληλα» και σημείωσε ότι «η αλήθεια, όμως, έχει τη δική της δυναμική που σαρώνει».

Με αφορμή την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο και τις συναντήσεις που είχε εκεί, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η επίσκεψη συνιστά «επιτομή της στρατηγικής αμηχανίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

«Τι πήγε να κάνει;», διερωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος, για να προσθέσει: «Να βοηθήσει την εθνική προσπάθεια; Θα το έκανε μόνο αν μπορούσε να συμβάλει στο να σταλεί μήνυμα αποφασιστικότητας».

Συνεχίζοντας να θέτει ερωτήματα, ο κ. Βενιζέλος είπε: «Πήγε μήπως να βλάψει; Δεν θέλω να το πιστέψω. Πήγε να κάνει δημόσιες σχέσεις, να εξευμενίσει τους συνομιλητές του; Μα όταν πας να εξευμενίσεις συνομιλητές, τότε δεν είσαι καθόλου καλός διαπραγματευτής γιατί έχεις στο μυαλό σου την εικόνα σε προσωπικό επίπεδο και όχι τους συσχετισμούς της χώρας».

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για «απόλυτη έλλειψη πολιτικής», ωστόσο χαρακτήρισε «θετικό βήμα» ότι ο κ. Τσίπρας συνάντησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και συζήτησαν και το θέμα της βίας.

Επ' αυτού, ο κ. Βενιζέλος μίλησε για «ανάγκη να συνεννοηθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις του συνταγματικού τόξου γιατί όταν έχεις να αντιμετωπίσεις προβλήματα βίας δεν υπάρχουν ταλαντεύσεις», υπογραμμίζοντας ότι η καταδίκη πρέπει να είναι απόλυτη σε φαινόμενα τρομοκρατίας ότι το «τόξο» πρέπει να είναι σταθερό και καθαρό, χωρίς διολισθήσεις και φλερτ με τη βία.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι τώρα η χώρα βαδίζει σταθερά και ανεμπόδιστα για την έξοδο από την κρίση και πως το παρόν εξάμηνο «είναι εξάμηνο τομής για το ξεπέρασμα της κρίσης».

Παραπέμποντας δε στη χτεσινή σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η στήριξη της πραγματικής οικονομίας με σκοπό την ανάσχεση της ύφεσης και η κοινωνική συνοχή.

Ολοκληρώνοντας την εισήγηση του, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι στην εμπροσθοφυλακή σε έξι μέτωπα. Ειδικότερα, στο μέτωπο ανάμεσα στην «αλήθεια» και την «πολιτική αλητεία», ανάμεσα στη «σταθερότητα» και την «πολιτική του πολιτικού ρεσάλτου», την «πραγματική προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας», 

ανάμεσα στις «διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις» και τη «συντηρητική ακινησία», ανάμεσα στην «ανάπτυξη με ανταγωνιστικότητα» και τον «κρατισμό» και, τέλος, ανάμεσα στην «κοινωνική συνοχή και ευαισθησία» και τους «τσάμπα μάγκες των ανέξοδων υποσχέσεων και τους αταλάντευτους οπαδούς του νεοφιλελευθερισμού».

.ΣΥΡΙΖΑ: Πρόκειται για έναν παραλογισμό


Την πρόθεση της κυβέρνησης να στηθούν εφτά κάλπες στην αυριανή ψηφοφορία σχολιάζει ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για μία «διαδικασία αλαλούμ που φανερώνει πανικό αλλά και φόβο μπροστά στην ελεύθερη έκφραση των βουλευτών». 

«Η διαφαινόμενη πρόθεση της κυβέρνησης να στήσει επτά διαδοχικές κάλπες οδηγεί σε μια διαδικασία αλαλούμ που φανερώνει πανικό αλλά και φόβο μπροστά στην ελεύθερη έκφραση των βουλευτών. 

Ταυτόχρονα αναδεικνύει την πρόθεση της κυβέρνησης και του κ Σαμαρά προσωπικά να κάνει τα πάντα ώστε να συγκαλυφθεί η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ μέσω της έμπρακτης αλληλεγγύης του προς το πρόσωπο του κ Βενιζέλου», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Επισημαίνεται, επίσης, ότι «πρόκειται για έναν παραλογισμό έξω από το πνεύμα και το γράμμα του Κανονισμού της Βουλής».

«Τελικώς, όσο αυξάνει ο αριθμός των καλπών, τόσο απομακρύνεται η πιθανότητα ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

.Σύσκεψη στο Μαξίμου για την εικόνα της Ελλάδας στο κόσμο


Η εικόνα της Ελλάδας στον κόσμο ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με τη συμμετοχή του ΥΠΕΞ Δημήτρη Αβραμόπουλου, της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη και του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη.

Θέμα της συνάντησης ήταν η πρόταση για τη στρατηγική και την ανάπτυξη της νέας εθνικής εικόνας (brand) της Ελλάδας στο κόσμο, ένα πρόγραμμα που επεξεργάζεται το ΥΠΕΞ σε συνέχεια των κατευθύνσεων που έχει δώσει ο πρωθυπουργός. 

Κατά τη συνάντηση, στελέχη του ΥΠΕΞ παρουσίασαν τη στρατηγική καθώς και τους βασικούς άξονες επί των οποίων θα βασιστεί επικοινωνιακά η «εθνική εικόνα» της χώρας.

.Εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη η χειροβομβίδα στην οδό Πειραιώς


Με ελεγχόμενη έκρηξη εξουδετερώθηκε η χειροβομβίδα που βρέθηκε έξω από το κέντρο διασκέδασης «Φωταέριο», στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Περσεφόνης στο Γκάζι και έγινε αιτία να διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην οδό Πειραιώς για πέντε ώρες.

Τη χειροβομβίδα εξουδετέρωσε συνεργείο πυροτεχνουργών του στρατού και τα υπολείμματα παρελήφθησαν για εργαστηριακή εξέταση.

Η κυκλοφορία στην οδό Πειραιώς αποκαταστάθηκε αργά το απόγευμα.
Η χειροβομβίδα, η οποία ήταν αμυντικού τύπου ανατολικής προέλευσης, βρέθηκε στις 3.15 μετά το μεσημέρι, κάτω από το υπόστεγο της εισόδου του κέντρου, δίπλα σε μια κολώνα.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι άγνωστοι δράστες την πέταξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά δεν εξερράγη πιθανόν από κάποιο πρόβλημα στο μηχανισμό πυροδότησης.
Για την υπόθεση διενεργεί προανάκριση το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

.Α. Μέρκελ: Μεγάλα βήματα προς τα εμπρός έχει κάνει η Ελλάδα


«Μεγάλα βήματα προς τα εμπρός» έχουν κάνει ήδη η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, «έστω και σε διαφορετικό βαθμό» σημειώνει η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξή της στην «Muenchner Merkur». 

Η καγκελάριος παραδέχεται πάντως ότι η Γερμανία, «ως εξαγωγική χώρα, έχει αποκομίσει τα περισσότερα οφέλη από το κοινό νόμισμα και ενεργεί για την προάσπιση των συμφερόντων της».

Η κ. Μέρκελ τονίζει ότι, «ακόμη και για ψυχολογικούς λόγους» είναι σημαντικό να μην αναλάβει η Γερμανία τα χρέη των χωρών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, καθώς «σε αυτή την περίπτωση θα έχαναν το κίνητρο να ακολουθήσουν την οδό των περικοπών».

 Επισημαίνει δε ότι «παρά το γεγονός ότι η κρίση δεν έχει παρέλθει, είναι ικανοποιητικό το γεγονός ότι έχει αποτραπεί ο κίνδυνος συνολικής κατάρρευσης του ευρώ» και προσθέτει ότι το ευρώ είναι κάτι παραπάνω από ένα νόμισμα, είναι ένα πολιτικό σχέδιο το οποίο ενσωματώνει την πορεία σύγκλισης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.