.Εντονη ενόχληση Τσίπρα για τη στάση Λαφαζάνη

Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης, κατά την οποία επελέγησαν άλλα έξι πρόσωπα που θα συμπεριληφθούν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Ανάμεσα σε αυτά είναι ο Κρίτων Αρσένης, για τον οποίο υπήρξε έντονη αντιπαράθεση κορυφής, μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Αυτήκοοι μάρτυρες, μάλιστα, μιλούν για την πιο τεταμένη 
συνεδρίαση των τελευταίων ετών.
Παρότι αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η πλήρωση των θέσεων που εκκρεμούν στην ευρω-λίστα, κυριάρχησαν πολιτικά θέματα στον απόηχο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα... αίματα άναψαν με αφορμή τις ενστάσεις που έβαλε η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη για τη συμμετοχή του ανεξάρτητου -παραιτηθέντα από το ΠΑΣΟΚ- ευρωβουλευτή Κρίτωνα Αρσένη στο ευρωψηφοδέλτιο.

Ο Αλέξης Τσίπρας διερωτήθηκε εάν υπάρχει κάποιος λόγος να τίθεται θέμα παραμονής στο ευρώ, ενάμιση μήνα πριν από τις εκλογές και να αμφισβητείται η πολιτική διακήρυξη των ευρωεκλογών, ενώ έθεσε και το ερώτημα εάν υπάρχει πρόθεση για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές ή όχι.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μειοψηφούσας τάσης στον ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε ότι όλες τις απόψεις του τις διατυπώνει μέσα στα όργανα του κόμματος.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης προτάθηκε ακόμη και να υπάρξει προσφυγή της πλειοψηφίας σε Κεντρική Επιτροπή προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα σε ό,τι αφορά τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, πρόταση η οποία όμως δεν προχώρησε.

.ΕΛΣΤΑΤ: Μειωμένοι μισθοί και συντάξεις

Τη συνεχή μείωση των μισθών και συντάξεων των υπαλλήλων και συνταξιούχων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και τον περαιτέρω περιορισμό των κοινωνικών δαπανών του κράτους, καταγράφει εκ νέου η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), με την έρευνα των τριμηνιαίων μη χρηματοοικονομικών λογαριασμών Γενικής Κυβέρνησης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα συγκεκριμένα στοιχεία:

Οι αμοιβές εξαρτημένης εργασίας μειώθηκαν στο 22% των συνολικών δαπανών (ανήλθαν σε 5,595 δισ. ευρώ) το δ΄ τρίμηνο 2013, από το 23,1% (6,439 δισ. ευρώ) και το 23,5% (6,96 δισ. ευρώ) τα αντίστοιχα τρίμηνα το 2012 και το 2011. 

Οι δαπάνες για κοινωνικές παροχές διαμορφώθηκαν στο 39,6% των συνολικών δαπανών (ανήλθαν σε 10,087 δισ. ευρώ) το δ΄ τρίμηνο πέρυσι, από 42,7% (11,901 δισ. ευρώ) και 41,6% (12,318 δισ. ευρώ) τα αντίστοιχα τρίμηνα το 2012 και το 2011.

Στον αντίποδα, αυξητικός ρυθμός καταγράφεται στις πρωτογενείς δαπάνες, οι οποίες διαμορφώθηκαν στο 93,1% των συνολικών δαπανών το δ΄ τρίμηνο 2013, από 92,8% και 87,6% τα αντίστοιχα τρίμηνα το 2012 και το 2011.

Σημειώνεται, εξάλλου, ότι οι φόροι στο εισόδημα διαμορφώθηκαν στο τέλος του 2013 στο 23,2% των συνολικών εσόδων της Γενικής Κυβέρνησης. 

Τέλος, το δημόσιο χρέος ανήλθε στο τέλος της περυσινής χρονιάς σε 318,7 δισ. ευρώ, με το 99,1% των δανείων να είναι μακροπρόθεσμα.

.Ακόμα και η περιστασιακή χρήση μαριχουάνας, προκαλεί εγκεφαλικές αλλοιώσεις

Οι νεαροί ενήλικες που καπνίζουν μαριχουάνα (κάνναβη) κατά καιρούς, μπορεί να εμφανίσουν σημαντικές αλλοιώσεις σε δύο περιοχές - κλειδιά του εγκεφάλου, που παίζουν σημαντικό ρόλο στα συναισθήματα και στα κίνητρα. 

Αυτό διαπίστωσε μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που πάντως δεν οδηγεί σε οριστικά συμπεράσματα για το κατά πόσο είναι επιβλαβής η εν λόγω ουσία σε μικρές έως μέτριες ποσότητες.

Είναι η πρώτη μελέτη όμως που δείχνει ότι είναι δυνατό να υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις ακόμη και από την περιστασιακή χρήση μαριχουάνας και μάλιστα όσο αυξάνεται η χρήση μέσα στην εβδομάδα, τόσο αυξάνονται και οι εγκεφαλικές βλάβες. 
Προηγούμενες έρευνες είχαν βρει εγκεφαλικές αλλοιώσεις σε χρόνιους και εντατικούς χρήστες μαριχουάνας (πάνω από 20 τσιγάρα την εβδομάδα επί πολλά συνεχόμενα χρόνια).

.Η Ουκρανία είναι στα πρόθυρα εμφυλίου, είπε ο Πούτιν στη Μέρκελ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ότι η Ουκρανία είναι στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου μετά την απόφαση της κεντρικής εξουσίας στο Κίεβο να στείλει στρατό κατά των αυτονομιστικών ανταρτών στα ανατολικά της χώρας, ανέφερε το Κρεμλίνο την Τετάρτη. 
«Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι η απότομη κλιμάκωση της σύγκρουσης έχει φέρει τη χώρα στο χείλος του εμφυλίου πολέμου», ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του που εκδόθηκε στο τέλος της τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ των δύο ηγετών. 

Και οι δύο ηγέτες «τόνισαν τη σημασία» των συνομιλιών που έχουν προγραμματιστεί για τις 17 Απριλίου. 

«Εξέφρασαν την ελπίδα ότι η συνάντηση της Γενεύης μπορεί να δώσει ένα σαφές μήνυμα για να επιστρέψει η κατάσταση σε ένα ήρεμο περιβάλλον » σημειώνει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου Οι δράσεις του ουκρανικού στρατού στην ανατολική Ουκρανία αντιπροσωπεύουν «αντισυνταγματική χρήση βίας κατά των ειρηνικών διαδηλώσεων », ανέφερε η ανακοίνωση από το Κρεμλίνο. 

Ο Πούτιν τόνισε επίσης προς την καγκελάριο Μέρκελ τη σημασία της σταθεροποίησης της ουκρανικής οικονομίας και τη συνέχιση της ροής του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη . 

Η τετραμερής συνάντηση μεταξύ της Ουκρανίας, της Ρωσίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη την Πέμπτη θα προσπαθήσει να επιλύσει την κρίση στην Ουκρανία.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.