.Το κόμμα του Ρ.Τ. Ερντογάν ανακοίνωσε πως νίκησε στις δημοτικές εκλογές στην Άγκυρα

Ο υποψήφιος του κόμματος του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη δημαρχία της Άγκυρας δήλωσε σήμερα το πρωί πως νίκησε τον αντιπαλό του υποψήφιο της αντιπολίτευσης. «Κύριε πρωθυπουργέ, μας ανοίξατε το δρόμο. Ο λαός της Άγκυρας και της Τουρκίας ακολούθησε το δρόμο σας σε ποσοστό 45%. 

Ο δρόμος είναι ανοικτός» δήλωσε ο απερχόμενος δήμαρχος Μελίχ Γκιοκτσέκ, σε συνέντευξη Τύπου την οποία έδωσε έχοντας δίπλα του τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Εμρουλάχ Ισλέρ και τον υπουργό Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ. 

Μετά την καταμέτρηση του 99,65% των ψηφοδελτίων,ο Γκιοκτσέκ συγκεντρώνει το 44,74% των ψήφων, έναντι 43,81% του αντιπάλου του του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Μανσούρ Γιαβάς. Οι δύο αντίπαλοι ανακοίνωσαν διαδοχικά χθες το βράδυ αμφότεροι τη νίκη τους σε μια ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη από κατηγορίες για νοθεία.

Το κόμμα του Ερντογάν, παρά τα σκάνδαλα διαφθοράς στα οποία φέρεται να εμπλέκεται, κατήγαγε μια μεγάλη νίκη στις χθεσινές δημοτικές εκλογές, κερδίζοντας στο σύνολο της χώρας το 45,5% των ψήφων, με μεγάλο προβάδισμα από τον κύριο αντίπαλό του, το CHP, που κέρδισε 27,9%. Ο πρωθυπουργός, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 2002, υποσχέθηκε αμέσως στους αντιπάλους του ότι θα τους κάνει "να πληρώσουν το τίμημα". 

.Ανταλλαγή πυρών στα θαλάσσια σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας

Η Βόρεια και η Νότια Κορέα αντάλλαξαν σήμερα πυρά κοντά στο διαφιλονικούμενο θαλάσσιο σύνορο μεταξύ των δύο κρατών και η Σεουλ ζήτησε από τους κατοίκους δύο γειτονικών νησιών να σπεύσουν στα καταφύγια, ενώ οι τριβές πολλαπλασιάζονται στη χερσόνησο. 

«Οβίδες που εβλήθησαν από τη Βόρεια Κορέα έπεσαν στη δική μας πλευρά (του συνόρου) και απαντήσαμε ανοίγοντας πυρ» δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του γενικού επιτελείου των νοτιοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων. Τα πυρά και από τις δύο πλευρές δεν έμοιαζαν να στρέφονται εναντίον συγκεκριμένων στόχων. «Προς το παρόν τα δύο μέρη βάλλουν στη θάλασσα» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Οι κάτοικοι των νοτιοκορεατικών νησιών Μπαενγκνιόνγκ και Γεονπιόνγκ πήραν εντολή να πάνε στα καταφύγια, διευκρίνισε ένας τοπικός αξιωματούχος. 

Η Βόρεια Κορέα είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα την πραγματοποίηση στρατιωτικών γυμνασίων με πραγματικά πυρά στην Κίτρινη Θάλασσα, κοντά στα θάλασσια σύνορα με τη Νότια Κορέα. 
Η Βόρεια Κορέα διεξάγει τακτικά ασκήσεις πυροβολικου, αλλά συνήθως δεν ειδοποιεί εκ των προτέρων τη γείτονα και εχθρό της

.«Είσαι το ίδιο που...γερος όπως ο συνονόματός σου»

Εκτός εαυτού ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη, ο οποίος διαφοροποιήθηκε από την επίσημη γραμμή του ΠΑΣΟΚ και καταψήφισε τη σχετική με τις τράπεζες διάταξη του πολυνομοσχεδίου.

Σύμφωνα με αυτήκοοες μάρτυρες αμέσως μετά την καταψήφιση του δεύτερου άρθρου από τον κ. Κακλαμάνη, που επικαλείται το «Πρώτο Θέμα», και ενώ είχε προηγουμένως είχε δηλώσει «παρών» ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος πλησίασε τον πρώην πρόεδρο της Βουλής μέσα στην αίθουσα της ολομέλειας και του είπε αγανακτισμένος: «Είσαι το ίδιο που...γερος όπως ο συνονόματός σου».

Την ίδια ώρα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ φώναζαν πίσω από τον κ. Κακλαμάνη «Ως εδώ ήταν!».

.«Δεν έπαψα ποτέ να αγωνίζομαι για την ενότητα του ΠΑΣΟΚ»

Τη δική του απάντηση για τη στάση του στη χθεσινή ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο έδωσε, με ανακοίνωσή του, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Απόστολος Κακλαμάνης. «Ο προοδευτικός δημοκρατικός κόσμος του ΠΑΣΟΚ, όσοι στρατεύτηκαν στη μεγάλη, ειρηνική επανάσταση που διακηρύξαμε στις 3 Σεπτέμβρη 1974 με επικεφαλής τον Ανδρέα Παπανδρέου, ακόμα και όσοι είναι απογοητευμένοι εξαιτίας εκείνων που την καπηλεύτηκαν ή είναι θύματα της κρίσης και της χυδαίας αντιΠΑΣΟΚικής προπαγάνδας και έχουν αποστασιοποιηθεί προσωρινά, πιστεύω, γνωρίζουν ότι δεν έπαψα ποτέ να αγωνίζομ... περισσότερα »

.Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης 408 λαθρομεταναστών στην Κρήτη

Σε 408, ανάμεσά τους 100 γυναίκες και παιδιά, ανέρχονται οι λαθρομετανάστες που επέβαιναν σε ένα παλαιό σκάφος, μήκους 32 μέτρων, το οποίο εντοπίστηκε 65 ναυτικά μίλια δυτικά της Κρήτης.

Το σκάφος εξέπεμψε σήμα κινδύνου αργά το χθες το βράδυ και σήμανε συναγερμός στο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος. 

Στο σημείο έφθασαν ένα φορτηγό πλοίο, ένα δεξαμενόπλοιο και ένα πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ, ενώ δόθηκε εντολή να συνδράμουν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού, το οποίο απέπλευσε από τον Πειραιά και μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού που αναχώρησε από την Πάρο. Επίσης, έχει φθάσει άλλο ένα φορτηγό πλοίο και ελικόπτερο του Λιμενικού.

Το μεσημέρι, αρκετοί από τους μετανάστες επιβιβάστηκαν στο ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο, προκειμένου να μεταφερθούν στο πλησιέστερο λιμάνι της Κρήτης.

Έως αυτή την ώρα, η διαδικασία μετεπιβίβασης των μεταναστών στα παραπλέοντα πλοία βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ η επιχείρηση συντονίζεται από το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος.

Εκτιμάται ότι το σκάφος με τους παράτυπους μετανάστες, που οι περισσότεροι είναι Σύριοι και Αιγύπτιοι, είχε τελικό προορισμό την Ιταλία

.Έντονες πολιτικές ζυμώσεις

Ημέρα έντονων πολιτικών ζυμώσεων, μετά την επεισοδιακή ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Ο Αντ. Σαμαράς και ο Ευ. Βενιζέλος συναντήθηκαν αιφνιδιαστικά το πρωί και θα έχουν νέο έκτακτο ραντεβού στις 7 το απόγευμα, στη σκιά των νέων διαρροών και της μείωσης στους 152 της κυβερνητικής πλειοψηφίας, μετά τη διαγραφή του Νικήτα Κακλαμάνη από την ΚΟ της ΝΔ, καθώς και της διαφαινόμενης οριστικής ρήξης ανάμεσα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος καταψήφισε το άρθρο 2 για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Οι χθεσινές εξελίξεις στη Βουλή πυροδοτούν αιχμηρά σχόλια στο εσωτε... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.