.Ο «φραπές»

Συχνά στη ζωή μου με έχουν αποκαλέσει ανθέλληνα, μισέλληνα και μη-έλληνα (αλλιώς: προδότη, μειοδότη, κλπ.). Οι αναγνώστες του Protagon έχουν πείρα παρόμοιων χαρακτηρισμών. Αμυνόμουνα πάντα λέγοντας ότι ίσα-ίσα το γεγονός ότι κρίνω και επικρίνω την πατρίδα μου σημαίνει πως την αγαπώ και νοιάζομαι γι αυτή. 

Όμως τους τελευταίους μήνες άρχισα να έχω ενδοιασμούς. Βλέποντας τις δημοσκοπήσεις που καταγράφουν τις απόψεις και στάσεις των Ελλήνων, άρχισα να αναρωτιέμαι αν ανήκω σε αυτούς. Παραλείπω το ότι έχω πιει μόνο μία φορά στη ζωή μου καφέ φραπέ (δεν ξαναδοκίμασα), ότι όταν οδηγώ δεν κρεμ...περισσότερα »

.Σύγκρουση μακράς διαρκείας

Αν αθροίσουμε* τις δηλώσεις Πούτιν αλλά και άλλων αξιωματούχων τις τελευταίες μέρες, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα μίας σύγκρουσης μακράς διαρκείας ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία, με την Ουκρανία να είναι το πρώτο κεφάλαιο. Στην Ουκρανία η εξέγερση των ανατολικών επαρχιών μοιάζει χαμένη υπόθεση και από ό,τι φαίνεται η Μόσχα θα αρκεστεί στην προσάρτηση της Κριμαίας. 

Επόμενα κεφάλαια στα οποία το Κρεμλίνο θα κινηθεί προληπτικά είναι η Λευκορωσία, η Μολδαβία και η Γεωργία. *Στη Λευκορωσία* το πρόβλημα της Μόσχας είναι μία ομαλή μεταπολίτευση πριν από το ημιδικτατορικό καθεστώς Λουκασέ...περισσότερα »

.Τι τύπου «νέα Mεταπολίτευση»;

Τη Δευτέρα, έκλεινα το σημείωμα της στήλης αυτής για τη Mεταπολίτευση με μια φράση του Κωνσταντίνου Τσουκαλά: «Η Mεταπολίτευση δεν εξέπνευσε ως ιστορικά ξεπερασμένη για να δώσει τη θέση της σε κάτι άλλο, καλύτερο ή χειρότερο. Αυτοακυρώθηκε, μέσα από μία κρίση που κατέστησε ανενεργές όλες τις κατεστημένες βεβαιότητες και όλες τις συναινετικές διευθετήσεις». 

Συνεχίζουμε σήμερα με την καίρια επισήμανση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Καρόλου Παπούλια: «Η κρίση έφερε υποχώρηση της δημοκρατίας». «Η ποιότητα του κοινοβουλευτισμού, της αντιπαράθεσης μεταξύ των κομμάτων, του πολιτικού...περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.