.Τρίτη νίκη για τον Ολυμπιακό στους «16» της Ευρωλίγκας

 Τη δεύτερη διαδοχική νίκη και την τρίτη στον 5ο όμιλο της φάσης των «16» της Ευρωλίγκας πανηγύρισε ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ. Οι πρωταθλητές Ευρώπης έκαμψαν άνετα 73-55 την αντίσταση της Ουνικάχα Μάλαγα, για την 5η αγωνιστική, και απέδειξαν ότι μπορούν να «χαμογελάσουν» και χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη, που περιορίστηκε στους 2 πόντους με τραγικά ποσοστά ευστοχίας (1/8διπ., 0/4τριπ.).

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 37-31, 55-41, 73-55.

.«Θύματα παρενόχλησης το 10% των μαθητών»

 Ποσοστό 10% του συνόλου των μαθητών γίνονται θύματα επιθετικής παρενόχλησης από συνομηλίκους τους ή παιδιά διαφορετικών ηλικιών, σύμφωνα με έρευνα σε σχολεία της επικράτειας, την οποία επικαλείται ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, στις 28 Ιανουαρίου.

Το ποσοστό των θυτών ανέρχεται στο 5% του μαθητικού πληθυσμού και η αναλογία των εμπλεκομένων σε περιστατικά βίας, αγοριών-κοριτσιών, είναι 3 προς 1, με τα αγόρια να υπερτερούν σε περιστατικά σωματικής βίας και τα κορίτσια σε περιστατικά λεκτικής. 

«Οι σοβαρές επιπτώσεις της ενδοσχολικής βίας στη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών καθιστούν επιτακτική την ανάγκη λήψης μέτρων για την πρόληψη και την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου» αναφέρει ο κ. Αρβανιτόπουλος στο έγγραφο που αποτελεί απάντηση σε ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τσαμπίκας Ιατρίδη, με θέμα «Σχολική βία και μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

.Ηλεκτρονικά η απόδοση ασφαλιστικής ικανότητας στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ

Απλουστεύεται η διαδικασία απόδοσης ασφαλιστικής ικανότητας στους δικαιούχους για το έτος 2014, καθώς από την ερχόμενη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, το ΙΚΑ θα θέσει σε λειτουργία ηλεκτρονική υπηρεσία (στο www.ika.gr) που θα επιτρέπει σε ασφαλισμένους να ενημερώνονται άμεσα, αν περιλαμβάνονται στους δικαιούχους ασφαλιστικής ικανότητας για το ασφαλιστικό έτος 2014, δηλαδή από την 1η Μαρτίου 2014 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2015.

Σύμφωνα με τη Διοίκηση του ΙΚΑ, η υπηρεσία αυτή θα επιτρέπει, μόνο σε ασφαλισμένους, να ενημερώνονται άμεσα εάν περιλαμβάνονται στους δικαιούχους ασφαλιστικής ικανότητας για το ασφαλιστικό έτος 2014 και για τη διεύθυνση αποστολής της αυτοκόλλητης ασφαλιστικής ετικέτας. 

Σε περίπτωση που δεν είναι συμπληρωμένη η διεύθυνση αποστολής ετικέτας, οι ασφαλισμένοι δεν χρειάζεται να προσέλθουν στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, αλλά αυτή θα τους αποσταλεί σε σύντομο χρονικό διάστημα στη δ/νση της έδρας του εργοδότη τους, ή στη διεύθυνση κατοικίας τους.

.«Ανακαλύπτω την Ελλάδα, την Ελληνική Διατροφή στο Βέλγιο»

 «Ανακαλύπτω την Ελλάδα, την Ελληνική Διατροφή και τα Ελληνικά Προϊόντα στο Βέλγιο» είναι ο τίτλος της εκστρατείας που παρουσιάστηκε σήμερα στις Βρυξέλλες και έχει στόχο τη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την υγιεινή διατροφή και ειδικότερα με τη μεσογειακή ελληνική διατροφή με τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.

Στο πρόγραμμα, το οποίο εφαρμόζεται, ήδη, σε 10 εκπαιδευτικά ιδρύματα του Βελγίου, συμπεριλαμβανομένου του πανεπιστημίου της Μονς, μαθητές και φοιτητές ενημερώνονται και ευαισθητοποιούνται για την παράδοση και τον πολιτισμό της Ελλάδας, και ανακαλύπτουν τη φύση και τις πρώτες ύλες της ελληνικής κουζίνας. 

Το πρόγραμμα, που σχεδίασε η μη κυβερνητική οργάνωση «Discovering network» υλοποιείται από κοινού με το Γραφείο Συντονιστή Εκπαίδευσης και τελεί υπό την αιγίδα της ελληνικής πρεσβείας στο Βέλγιο.

.Ευ. Βενιζέλος: Εύλογη, η αισιοδοξία για τους υδρογονάνθρακες

Μιαν «εύλογη αισιοδοξία» δικαιολογείται να έχει η ελληνική κυβέρνηση μετά από τα στοιχεία που κατεγράφησαν στην έκθεση της Νορβηγικής εταιρείας PGS, η οποία ερεύνησε τον θαλάσσιο χώρο της Δυτ. Ελλάδας και νότια της Κρήτης. Αυτό δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλος, μετά από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννη Μανιάτη, υπογραμμίζοντας ότι επαναβεβαιώνεται πλέον ότι «η Ελλάδα είναι παράγοντας σταθερότητας στον ενεργειακό χάρτη της ευρύτατης περιοχής».

.Τους 45 έφτασαν οι προσαχθέντες έξω από το γραφείο του Μ. Βαρβιτσιώτη

Τις 45 έφτασαν οι προσαγωγές που έγιναν έξω από το κτίριο όπου στεγάζονται τα πολιτικά γραφεία του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στην οδό Γενναδίου 3 στην Αθήνα. Οι προσαχθέντες, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι μέλη της φοιτητικής παράταξης «Αριστερή Ενότητα», έχουν οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ, όπου έξω βρίσκονται βουλευτές και οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ και ζητούν την απελευθέρωση τους.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν πριν από περίπου μία ώρα, όταν, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομία, τα άτομα «εισήλθαν παράνομα σε κτίριο που στεγάζονται πολιτικά γραφεία, στα οποία είχαν εκδηλωθεί εμπρηστικές επιθέσεις στο παρελθόν».
Σημειώνεται ότι, πριν από λίγο καιρό, άγνωστοι πυρπόλησαν το γραφείο του Μιλτ. Βαρβιτσιώτη στο ισόγειο, γι' αυτό, λόγω των ζημιών, προσωρινά στεγάζεται στον 7ο όροφο.


Σήμερα, περίπου 50- 60 άτομα, φοιτητές και της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο, όπου σήκωσαν και ένα πανό, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι και φωνάζοντας συνθήματα κατά του υπουργού κ. Βαρβιτσιώτη.

.Αντ. Σαμαράς: Οι εκλογές θα γίνουν το 2016

 «Η χώρα υπέφερε και υποφέρει, αλλά τώρα βγαίνει από την κρίση» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ξεκινώντας την ομιλία του στην Κοινοβολευτική Ομάδα της ΝΔ, ενώ απέκλεισε σενάρια εθνικών εκλογών τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «οι εκλογές θα γίνουν το 2016».
«Πετύχαμε τη βασική δέσμευση, κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ και δεν την αφήσαμε να καταρρεύσει. 

Τώρα με το πρωτογενές πλεόνασμα θα έχουμε πετύχει τα περισσότερα από τα 18 σημεία που είχαμε υποσχεθεί. Με την βοήθεια του θεού και με την στήριξη του ελληνικού λαού, στα δύο χρόνια που μας απομένουν θα πάμε πολύ μακρύτερα» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος πρόσθεσε: «Όταν μιλούσαμε στην αρχή για πρωτογενές πλεόνασμα μας λοιδορούσαν. 

Με τα πρόσφατα στοιχεία όμως το πρωτογενές πλεόνασμα θα φθάσει στο 1 δισ. ευρώ. Κάποιοι το αμφισβήτησαν λέγοντας ότι δεν πληρώσαμε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους, αυτό είναι ψέμα, το πλεόνασμα είναι καθαρό και βιώσιμο με όλα τακτοποιημένα και πληρωμένα. Κάποιοι λένε ότι η οικονομία υποφέρει. Απαντώ ότι το 70% του πλεονάσματος θα επιστρέψει στην κοινωνία. 

Εκατοντάδες εκατομμύρια θα επιστρέψουν μέχρι το τέλος του χρόνου στην κοινωνία, σε ένστολους και χαμηλοσυνταξιούχους όπως ακριβώς είχαμε δεσμευτεί».


Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι ύψιστη προτεραιότητά του είναι η μείωση των φόρων που θα γίνει «αν πιάνουμε τους στόχους». «Το πλεόνασμα βγήκε από το αίμα του ελληνικού λαού και εκεί θα επιστρέψει» δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στην ανεργία είπε ότι δίνουμε τη μάχη και ότι από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ περισσότεροι από 440.000 θα βοηθηθούν. 

Επίσης, άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανακολουθία του, όπως είπε, όταν μιλούσε για έξοδο από το ευρώ και τις τωρινές του θέσεις. Αποδεχόταν και διακινδύνευε την έξοδο από το ευρώ. Εμείς το αποτρέψαμε παρά τις λυσσαλέες του αντιδράσεις.

.Στον ρυθμό των Ρίχτερ και η Κρήτη

Δύο σεισμικές δονήσεις κατεγράφησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στον υποθαλάσσιο χώρο της Ανατολικής Κρήτης. Η πρώτη δόνηση σημειώθηκε στις 2:19 τα ξημερώματα, είχε ένταση 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και επίκεντρο 50 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ζάκρου Σητείας, ενώ το εστιακό βάθος ήταν στα 12 χιλιόμετρα.

Η δεύτερη δόνηση σημειώθηκε στις 4:28 τα ξημερώματα, ήταν 3,3 Ρίχτερ με επίκεντρο 74 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Τυμπακίου Ηρακλείου και το εστιακό της βάθος ήταν στα δέκα χιλιόμετρα.

.Οι Νεάντερταλ μας κληροδότησαν πολλά περισσότερα γονίδια από ό,τι νομίζαμε

Η γενετική κληρονομιά των Νεάντερταλ «βαραίνει» πάνω στους σύγχρονους ανθρώπους πολύ περισσότερο από ό,τι νόμιζαν ως τώρα οι επιστήμονες, σύμφωνα με δύο νέες επιστημονικές έρευνες, που δείχνουν ότι η σχέση μας με τα «ξαδέλφια» μας δεν είναι καθόλου αμελητέα. 

Για παράδειγμα, αποτελεί έκπληξη για τους επιστήμονες ότι ένα γονίδιο που «εμποδίζει» τους σημερινούς ανθρώπους να κόψουν το τσιγάρο, φαίνεται να έχει νεαντερτάλια καταγωγή. 

Οι σημερινοί άνθρωποι μη αφρικανικής καταγωγής έχουν περίπου το 2% των γονιδίων τους κληρονομήσει από τους Νεάντερταλ, μετά από επιμιξίες που συνέβησαν πριν από 40.000 έως 80.000 χρόνια στην Ευρώπη και την Ασία. 

Οι νέες έρευνες δείχνουν ότι, στην πορεία της εξέλιξης, άλλα από τα γονίδια των Νεάντερταλ προσαρμόστηκαν καλά στον ανθρώπινο οργανισμό βοηθώντας στην επιβίωση του Homo sapiens όλα αυτά τα χρόνια, άλλα όμως όχι, δημιουργώντας αντίθετα την τάση για διάφορες αρρώστιες.

.Στο «κόκκινο» το πολιτικό θερμόμετρο μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ

Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή, με αφορμή τις συλλήψεις 47 νεαρών που διαμαρτύρονταν έξω από το πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για το περιστατικό με τους μετανάστες έξω από το Φαρμακονήσι. Έντονη ήταν η αντιπαράθεση τόσο ανάμεσα στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, όσο και ανάμεσα στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της συγκυβέρνησης και τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Καυτηρίασαν, δε, έντονα τη στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Ο κ. Αθανασίου κατηγόρησε την κ... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.