.Το κοινοβούλιο της Κριμαίας κόβει τους δεσμούς με το Κίεβο

Την ώρα που η ουκρανική κυβέρνηση και η Δύση κατήγγειλαν την απόφαση του κοινοβουλίου της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας να διεξαγάγει ένα δημοψήφισμα σχετικά με την ένταξή της στη Ρωσία, οι βουλευτές της χερσονήσου έκοψαν όλους τους δεσμούς της περιοχής με την Ουκρανία.

Μια απόφαση που υιοθετήθηκε στη διάρκεια μιας κεκλεισμένης των θυρών συνεδρίασης του κοινοβουλίου της Κριμαίας δίνει στο ίδιο το δικαίωμα να διορίζει και να αποπέμπει τοπικούς αξιωματούχους, κάτι που μέχρι τώρα έκανε κατά κύριο λόγο η ουκρανική κυβέρνηση στο Κίεβο.

Στην απόφαση αναφέρονται όλα τα τοπικά υπουργεία και υπηρεσίες και επισημαίνεται ότι πλέον δεν θα λογοδοτούν στο Κίεβο, αλλά μόνο στις τοπικές αρχές.
Επίσης ο φιλορώσος πρωθυπουργός της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ δήλωσε ότι η Αυτόνομη Δημοκρατία θα δημιουργήσει τον δικό της στρατό και διόρισε τον εαυτό του επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων.

Εξάλλου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Κριμαίας δήλωσε ότι το διάταγμα βάσει του οποίου η χερσόνησος είναι μέρος της Ρωσίας ισχύει ήδη και πρόσθεσε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα στην περιοχή θα αντιμετωπίζονται ως κατακτητές και θα πρέπει είτε να παραδοθούν είτε να φύγουν.
«Οι μοναδικές νόμιμες ένοπλες δυνάμεις στην περιοχή της Κριμαίας είναι οι ρωσικές» δήλωσε ο Ρουστάμ Τερμιγκάλιεφ.

.Τρεις μετανάστες τραυματίστηκαν απο πυρά, στη διάρκεια καταδίωξης δουλεμπορικού από το λιμενικό

Τρεις μετανάστες τραυματίστηκαν από πυρά και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο «Σκυλίτσειο» νοσοκομείο της Χίου, όταν δουλεμπορικό σκάφος προσπάθησε να εμβολίσει αλλεπάλληλα πλωτό του λιμενικού στη διάρκεια ελέγχου, στα ανοιχτά των Οινουσών, με αποτέλεσμα οι λιμενοφύλακες να ρίξουν προειδοποιητικές βολές από φορητό οπλισμό και στη συνέχεια, για να το ακινητοποιήσουν, πυρά κατά του πρωραίου τμήματος του δουλεμπορικού.

Σύμφωνα με την ελληνική ακτοφυλακή, οι άνδρες του λιμενικού, όταν κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το ταχύπλοο συνέλαβαν έναν Τούρκο διακινητή, διαπιστώνοντας ότι στον κλειστό χώρο, υπήρχαν 13 μη νόμιμοι μετανάστες, από τους οποίους δύο άνδρες και μία γυναίκα είχαν τραυματιστεί.

Πλωτό περιπολικό παρέλαβε τους τραυματίες και τον συλληφθέντα διακινητή τους και τους μετέφεραν στο λιμάνι της Χίου. Με μέριμνα της λιμενικής Αρχής του νησιού, οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών και περαιτέρω περίθαλψη.

.«Κοινό το μέλλον Ελλάδας - Γερμανίας»

«Το μέλλον Ελλάδας και Γερμανίας, είναι κοινό μέσα στην ευρωπαϊκή πορεία», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, απευθυνόμενος στον Γερμανό ομόλογό του Γιόακιμ Γκάουκ, τον οποίο υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο. Απαντώντας, ο κ. Γκάουκ ανέφερε ότι «στόχος της επίσκεψής του είναι να δείξει αλληλεγγύη σε έναν τόπο γεμάτο ιστορία και να επιβεβαιώσει τη μακρόχρονη φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες, στην οποία μπορεί να έχει πέσει σκιά, όμως παραμένει ισχυρή».
«Η Ελλάδα  πάντοτε θέτει και θα εξακολουθήσει να θέτει σε όλες τις διμερείς συναντήσεις με τη γερμανική κυβέρνηση το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότη Μαριά.

«Οι Έλληνες δεν απεμπολούμε τίποτα απ΄ όσα δικαιούμαστε και μας ανήκουν και με οδηγό την ιστορία, πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεροντόπουλος, τα διεκδικούμε».
Ο Γερμανός πρόεδρος θα έχει συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης  Ευάγγελο Βενιζέλο τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη καθώς και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, παρουσία του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος αναμένεται να θέσει το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.
Στη συνέχεια ο κ. Γκάουκ θα μεταβεί μαζί με τον κ. Παπούλια στην Ήπειρο στο χωριό Λιγκιάδες, όπου στρατιώτες της Βέρμαχτ διέπραξαν σφαγή κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ στα Ιωάννινα θα επισκεφθούν την Εβραϊκή Κοινότητα.  

.«Αγκάθι» το τραπεζικό

Στενεύουν τα περιθώρια για συμφωνία Κυβέρνησης - τρόικας κι ενώ το τραπεζικό παραμένει μία από τις μεγαλύτερες εκκρεμότητες. Πάντως και οι Βρυξέλλες, ζητούν συμφωνία πριν τη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ της προσεχούς Δευτέρας. Σε λίγη ώρα, μεταβαίνουν στο υπουργείο Οικονομικών, για να συναντηθούν με την τρόικα, εκπρόσωποι του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της Τραπέζης της Ελλάδος, ενώ θα ακολουθήσουν στις 6 το απόγευμα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, και στις 6,30 ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου. 
Στις 7 το απόγευμα, αναμένεται νέα συνάντηση του Υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτσης, με τους εκπροσώπους των δανειστών, για ομαδικές απολύσεις εργοδοτικές εισφορές. 

.Στα 6,38 δισ οι πρόσθετες ανάγκες των τραπεζών

Στα 6,38 δισ ευρώ διαμορφώνονται οι πρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών σύμφωνα με την άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων που διενέργησε η Τράπεζα της Ελλάδος.
Αναλυτικότερα οι κεφαλαιακές ανάγκες για την Eurobank ανέρχονται σε 2,94 δις ευρώ, για την Εθνική 2,18 δις ευρώ, για την Πειραιώς 425 εκατ. ευρώ και για την Alpha 262 εκατ. ευρώ. 
Οι κεφαλαιακές ανάγκες της Αττικής ανέρχονται σε 397 εκατ. ευρώ και της Πανελλήνιας σε 169 εκατ. ευρώ.
Οι τράπεζες πρέπει να υποβάλουν, το αργότερο εως τις 15 Απριλίου σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης.

.«Η ουκρανική κυβέρνηση αποτελείται από αντιδραστικές δυνάμεις και ναζιστές»

Το ΚΚΕ αναφερόμενο στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και την οικονομική στήριξη στην Ουκρανία, αναφέρει με ανακοίνωσή του πως, «η οικονομική «βοήθεια» της ΕΕ προς την Ουκρανία δεν δίνεται για τη σωτηρία του ουκρανικού λαού, αλλά για να προχωρήσει η διαδικασία σύνδεσης της Ουκρανίας με την ΕΕ και να στηριχθεί η νέα ουκρανική κυβέρνηση, που αναδείχτηκε με την επέμβαση ΗΠΑ- ΕΕ και αποτελείται από αντιδραστικές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων ναζιστές».

«Ο ελληνικός λαός έχει πλούσια και πολύχρονη εμπειρία που επιβεβαιώνει ότι η οικονομική στήριξη και τα διάφορα πακέτα της ΕΕ πληρώθηκαν με τεράστια λαϊκά βάρη, πήγαν για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και για την προώθηση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων και επέτειναν τη χρεοκοπία του λαού» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.