.Ειδικού χειρισμού η Ζωή Κωνσταντοπούλου για την Ν.Δ.... νέα εμπλοκή που καταγράφηκε το βράδυ της Δευτέρας στην αίθουσα της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου

Η νέα εμπλοκή που καταγράφηκε το βράδυ της Δευτέρας στην αίθουσα της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου, με πρωταγωνίστρια την Πρόεδρο της Βουλής και την λεκτική αντιπαράθεση που είχε –αυτή την φορά, σε υψηλότατο επίπεδο- με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επανέφερε στο «γαλάζιο» παρασκήνιο την ιδέα της κατάθεσης πρότασης μομφής στο πρόσωπο της κας Ζωής Κωνσταντοπούλου. 

Είναι γνωστό εδώ και πολλές ημέρες για εκείνους που έχουν σαφή εικόνα του τί συζητείται στο Περιστύλιο και στα κομματικά γραφεία της αντιπολίτευσης, ότι πολλοί εντός της ΝΔ «φλερτάρουν» με μια τέτοια ιδέα, την ο... περισσότερα »

.Αύριο στις 16:00 Euroworking Group για την Ελλάδα

Eπιβεβαιώνεται σύμφωνα με πληροφορίες ότι αύριο στις 16:00 ώρα Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group για την Ελλάδα ενώ πηγές της κυβέρνησης δεν απέκλεισαν ακόμα και τη σύγκληση Eurogroup.
Παράλληλα, στη σύσκεψη εξετάζεται και η στρατηγική που θα ακολουθήσει η Αθήνα ενόψει του Euroworking Group.
Στο μεταξύ οι διαπραγματεύσεις με το Brussels Group στις Βρυξέλλες, ολοκληρώθηκαν χωρίς συμφωνία.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, υπήρξε σημαντική γεφύρωση, χωρίς όμως τελική κατάληξη ακόμα, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί στην Αθήνα με συλλογή στοιχείων από τα τεχνικά κλιμάκια.

.Πέντε νομοσχέδια φέρνει η κυβέρνηση μέχρι το Πάσχα - Μεταξύ αυτών επαναλειτουργία ΕΡΤ, πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας

Οργασμός κοινοβουλευτικής πρωτοβουλίας από την κυβέρνηση, η οποία θα φέρει πέντε νομοσχέδια στη Βουλή, μέχρι το Πάσχα.
Οπως αποφασίστηκε στην συνεδρίαση του προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, θα επισπευσθούν οι καταθέσεις μιας σειράς σχεδίων νόμων τα οποία έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση αλλά δεν τα έφερε ακόμη προς ψήφιση.
Μέχρι το τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας (10 Απριλίου) η κυβέρνηση θα καταθέσει τα εξής νομοσχέδια:
1.                              Ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Περιλαμβάνει την επαναπρόσληψη των 3.600 απολυμένων και το νέο πειθαρχικό των δημοσίων υπαλλήλων
2.                              Επαναλειτουργία της ΕΡΤ (υπ. Επικρατείας)
3.                              Κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' και την αποφυλάκιση κρατουμένων με αυξημένη αναπηρία, του υπ. Δικαιοσύνης.
4.                              Την απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας (υπ. Οικονομίας)

5.                              Αντιμετώπιση της βίας (υπ. Αθλητισμού).

.Τ. Γιαννίτσης: Την κρίση «την πλήρωσαν» κυρίως οι μισθωτοί και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες

Η πρόσφατη έρευνα των Τάσου Γιαννίτση (ομότιμου καθηγητή του Παν/μίου Αθηνών) και Σταύρου Ζωγραφάκη (αν. καθηγητή του Γεωπονικού Παν/μίου)- με φορέα το γερμανικό ινστιτούτο Bokler - η πρώτη που ανέδειξε το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα της Ελλάδας και τη μεγάλη μείωση των χαμηλών εισοδημάτων στα χρόνια της κρίσης και έχει δημοσιευτεί στα μεγάλα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, στάθηκε η αφορμή για μια συνέντευξη του κ. Γιαννίτση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Συνοψίζοντας την 143 σελίδων ερευνητική εργασία, σημειώνει ότι η φορολογία που επιβλήθηκε έπληξε περισσότερο τα χαμηλά στρώματα μέσω, κυρίως, της κατάργησης του αφορολόγητου και του φόρου ακίνητης περιουσίας. Ότι ο ιδιωτικός τομέας δοκιμάστηκε περισσότερο από τον δημόσιο, επειδή εκτός από περικοπές υπέστη και την ανεργία και την απορρύθμιση. 

Και ότι την κρίση "την πλήρωσαν" κυρίως οι μισθωτοί και οι μικρομεσαίοι που ασχολούνταν με εμπορικές επιχειρήσεις. Μεταξύ των πρώτων μέτρων που προτείνει, είναι η αντιμετώπιση των νέων μορφών φτώχειας που περιλαμβάνει νοικοκυριά με νέους ανέργους, καθώς και η στήριξη επιχειρηματικών μονάδων από νέους. Τέλος, υπενθυμίζει ότι παρά τις δυσκολίες η Ελλάδα έχει επωφεληθεί σαφώς από τη συμμετοχή της στην ΕΕ.

.Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την ενίσχυση του συστήματος Υγείας, θα ανακοινώσει την ερχόμενη Πέμπτη ο πρωθυπουργός

Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, οι διορισμοί των πέντε νέων διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) της χώρας.
Τις προτάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για τις υποψηφιότητες στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛΛ και ΠΑΣΟΚ, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα, ΝΔ, «Ποτάμι», Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ, δήλωσαν «παρών».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός έκανε λόγο για ένα νέο πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης με διαφορετικές πολιτικές προτεραιότητες που στόχο θα έχει, όπως είπε, όχι να ακολουθήσει μια μίζερη πολιτική αλλά να προχωρήσει σε τομές για ένα δημόσιο προσβάσιμο σύστημα υγείας για όλους τους πολίτες.

«Θα δώσουμε μια ύστατη προσπάθεια να κρατηθούν όρθια τα νοσοκομεία μας, τα κέντρα υγείας και οι δομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας και της περίθαλψης των ασθενών» επισήμανε ο κ. Ξανθός.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει την ερχόμενη Πέμπτη, ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης που θα αφορά μεταξύ άλλων, την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των νησιωτικών και παραμεθόριων περιοχών καθώς και των δομών της πρωτοβάθμιας φροντίδας.

«Εκτός από αυτό το σχέδιο θα χρειαστεί αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού, η οποία θα εξαρτηθεί από τα περιθώρια της δημοσιονομικής σταθερότητας» πρόσθεσε ο κ. Ξανθός.

.Έρευνα της εξεταστικής επιτροπής από τον Οκτώβριο του 2009 για την υπαγωγή στα Μνημόνια, προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Τέσσερις κρίσιμες περιόδους θα καταλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα της εξεταστικής επιτροπής που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπαγωγή στο καθεστώς των Μνημονίων.
Η πρώτη περίοδος Οκτώβριος 2009- Μάιος 2010, δηλαδή έρευνα για την υπαγωγή στο Μνημόνιο (1η δανειακή σύμβαση).
Η δεύτερη περίοδος Μάιος 2010- Νοέμβριος 2011, δηλαδή τη 2η δανειακή σύμβαση.
Η τρίτη περίοδος Νοέμβριος 2011- Μάιος 2012, δηλαδή το PSI.
Η τέταρτη περίοδος Μάιος 2012 και εντεύθεν.

Η πρόταση που αναμένεται να έχει τις υπογραφές σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, θα είναι in rem, δηλαδή δεν θα γίνεται ονομαστική αναφορά στους έχοντες πολιτική ευθύνη τις συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, ωστόσο από την πρόταση θα «φωτογραφίζονται». 

Επίσης η πρόταση θα αφορά στην αναζήτηση πολιτικών ευθυνών.

.Ντ. Τουσκ: Συμφωνία με την Ελλάδα έως τα τέλη Απριλίου

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, δήλωσε σήμερα στη Μαδρίτη ότι η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας παραμένει «υπό έλεγχο», προσθέτοντας πάντως ότι θεωρεί πως δεν θα υπάρξει συμφωνία της χώρας με τους δανειστές της πριν από το Πάσχα, αν και είναι πιθανό να συναφθεί μια τέτοια συμφωνία πριν από το τέλος Απριλίου.

«Η διαδικασία της εξέτασης του (ελληνικού) σχεδίου είναι πολύ πολύπλοκη και δεν προβλέπω πρόοδο πριν από το Πάσχα» δήλωσε ο Ντόναλντ Τουσκ στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι.

«Νομίζω πως σήμερα μπορούμε να πούμε ότι η κατάσταση της Ελλάδας είναι υπό έλεγχο» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο περιθώριο μιας περιοδείας του στη Μάλτα, την Ισπανία και την Τυνησία. «Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία έως τα τέλη Απριλίου, αυτό μου φαίνεται δυνατό».

Ο Μαριάνο Ραχόι εξέφρασε, από την πλευρά του, την ευχή, όπως έχει κάνει και σε άλλες ευκαιρίες, οι διαπραγματεύσεις αυτές να ολοκληρωθούν με επιτυχία και η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη.

Η Ελλάδα «πρέπει να καταλάβει ότι είναι πολύ σημαντικό για την Ευρωπαϊκή Ένωση το μήνυμα να είναι ότι οι κανόνες του παιγνιδιού πρέπει να είναι σεβαστοί» πρόσθεσε, ωστόσο, ο Ισπανός πρωθυπουργός

.Συμφωνία με τους δανειστές αύριο «βλέπει» ο Δημ. Μάρδας

Συμφωνία με τους δανειστές αύριο «βλέπει» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» εκτίμησε ότι οι δανειστές δεν πρόκειται να κωλλυσιεργήσουν στις διαπραγματεύσεις. «Τη βλέπω τη συμφωνία αύριο» είπε χαρακτηριστικά.

Για τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας μέχρι τις 8 Απριλίου παρέπεμψε στην τρέχουσα διαπραγμάτευση. «Όπως ξέρετε τρέχει μια διαπραγμάτευση αυτές τις ώρες, δεν μιλάμε για μέρες. Ας δούμε τα αποτελέσματα από το EuroWorking Group και από εκεί και πέρα θα μπορούμε να συζητήσουμε για οτιδήποτε άλλο θέλετε σχετικά με τα ταμειακά διαθέσιμα» σημείωσε.

Αναφορικά με τον φόρο που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ, τόνισε ότι «μετατίθεται η εφαρμογή του χρονικά λίγο περισσότερο, δηλαδή δεν θα τον έχουμε τον επόμενο ή τον μεθεπόμενο μήνα, θα τον έχουμε λίγο αργότερα» και πρόσθεσε: «Επιδιώκεται η εφαρμογή μιας άλλης ρύθμισης η οποία σαφώς θα δίνει για τα εισοδήματα, τα οποία θεωρούνται χαμηλά, πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε όρους χαμηλότερης παροχής χρημάτων».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.