.O Καραμανλής ασκεί, επιτέλους, κριτική στον Τσίπρα : “Παρανοϊκή ακόμη και η σκέψη για Grexit”

Για έκδηλη ανησυχία του Κώστα Καραμανλή σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, την οποία μάλιστα δεν διστάζει να εκφράσει χωρίς περιστροφές, κάνουν λόγο στελέχη της ΝΔ που επισκέπτονται τις τελευταίες ημέρες τον πρώην πρωθυπουργό, με την κουβέντα να περιστρέφεται… αναπόφευκτα γύρω από το ενδεχόμενο ενός Grexit.
Όπως αναφέρει το Έθνος, έναν… διαφορετικό Καραμανλή βλέπουν τα τελευταία 24ωρα όσα στελέχη της ΝΔ τον επισκέπτονται στο πολιτικό του γραφείο στην πλατεία Μαβίλη.
«Είναι παρανοϊκή ακόμη και η σκέψη για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη», σημειώνει στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του, ενώ αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στους χειρισμούς της κυβέρνησης Τσίπρα τονίζει: «Είναι δραματική η καθυστέρηση για την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές».

Αυτή η τελευταία φράση του πρώην πρωθυπουργού ερμηνεύεται από πολλούς εκ των τακτικών συνομιλητών του ως «καμπανάκι κινδύνου» προς την κυβέρνηση, καθώς ο κ. Καραμανλής δεν κρύβει το γεγονός ότι και ο ίδιος περίμενε να είχε κλείσει η συμφωνία πολύ νωρίτερα και να είχε βγει η χώρα από το κλίμα της αβεβαιότητας.

.Αν πάμε σε εκλογές θα “στεγνώσουν” τα ΑΤΜ

Ο προβληματισμός που αναπτύσσεται στο Μαξίμου για το ενδεχόμενο προσφυγής σε εκλογές έχει σχέση με τα ΑΤΜ.
Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού αλλά και επικοινωνιολόγοι επισημαίνουν τον υπαρκτό κίνδυνο με την προκήρυξη των εκλογών να στεγνώσουν οι τράπεζες.

Αν πάμε στην κάλπη με κλειστά ΑΤΜ δεν μας σώζει τίποτα και η πρωτοβουλία θα καταλήξει μπούμερανγκ, υποστήριξε σε μια πρόσφατη σύσκεψη κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης επισημαίνοντας παράλληλα ότι κανένας δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι σε διάστημα ενός μηνός που απαιτείται για τη διεξαγωγή των εκλογών δεν θα κάνουν φτερά ότι καταθέσεις έχουν απομείνει στις τράπεζες.

.''ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΛΟΥΚΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ''.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου ... του 2015, 5.341 επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο (3.239 ατομικές, 1.200 Ο.Ε, 392 Ε.Ε, 210 Ε.Π.Ε & 178 Α.Ε.). 

Επιπλέον, η συρρίκνωση της εγχώριας αγοράς από την αρχή του χρόνου υπολογίζεται σε 59 λουκέτα την ημέρα και το πρώτο εξάμηνο του έτους εκτιμάται ότι τα συνολικά λουκέτα θα ξεπεράσουν τα 8.500. 

Τα παραπάνω υπογράμμισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης, κάνοντας ειδική αναφορά στις αιτίες οι οποίες δημιουργούν νέο... περισσότερα »

.Δραγασάκης: Επιτακτική η συμφωνία -Mπορεί να υποχρεωθούμε να πάρουμε μέτρα

Τις πρώτες ημέρες του Μαΐου, αν όχι εντός του Απριλίου, πρέπει να υπάρξει συμφωνία, αλλιώς το ταμειακό αδιέξοδο μπορεί να οδηγήσει σε υποχρεωτικά μέτρα, προειδοποίησε ο Γιάννης Δραγασάκης. 

«Υπάρχει σαφής δυνατότητα αλλά και επιτακτική ανάγκη να ολοκληρωθεί η μεταβατική συμφωνία τις πρώτες ημέρες του Μαΐου αν όχι εντός του Απριλίου», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε συνέντευξή του στην «Αυγή», όπου τόνισε ότι δεν εξυπηρετεί κανέναν η παράταση της αβεβαιότητας. 

Μιλώντας για το ταμειακό πρόβλημα, ανέφερε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε έλλειμμα και πρόσθεσε ότι αυτό αντιμετωπίστηκε με τη... περισσότερα »

.Γιατί αν προκηρυχθούν εκλογές θα πάμε σε διερευνητικές για νέα κυβέρνηση ή σε υπηρεσιακό σχήμα

Γίνεται ξανά τις τελευταίες ημέρες συζήτηση για σενάριο εκλογών σε περίπτωση εμπλοκής στη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ. Το ενδεχόμενο των εκλογών τίθεται διαζευκτικά προς το σενάριο του δημοψηφίσματος και τροφοδοτείται διαρκώς από τα λόγια ή τα μισόλογα κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η συζήτηση ξεκίνησε με τα όσα είπε στο Βήμα ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ενώ πολύ πιο καθαρή ήταν η τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη, στη συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση της ΠΝΠ για την υποχρεωτική κατάθεση των ταμειακών διαθεσίμ...περισσότερα »

.Ποτάμι: Πλησιάζουμε στο σημείο χωρίς επιστροφή

Με ανακοίνωσή του το Ποτάμι ζητάει από τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει τέλος στις απειλές για εκλογές ή δημοψηφίσματα, ενώ κατηγορεί ευθέως και τον Γιάνη Βαρουφάκη για τον τρόπο που λειτούργησε στο πρόσφατο Eurogroup Η ανακοίνωση αναφέρει: 

«Κάθε μέρα έρχονται στο φως εκθέσεις που δείχνουν ότι οι διεθνείς οργανισμοί προετοιμάζονται και θωρακίζονται για τη χρεοκοπία της χώρας. Τα αρνητικά σενάρια φουντώνουν. 

Η Ελλάδα απομονώνεται διαρκώς από τους εταίρους, όπως διαπίστωσε με οδυνηρό τρόπο και ο υπουργός Οικονομικών στην πρόσφατη σύνοδο του Eurogroup. Είναι θλιβερό να διαπιστώνουν οι 'Ελληνε... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.