.Δήμος Ζωγράφου : Αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο


.Ανακοίνωση για το Κοινωνικό Φροντιστήριο...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ
Χ. ΜΟΥΣΧΟΥ 18
ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ
ΙΛΙΣΙΑ
Σας ενημερώνουμε ότι το κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Ζωγράφου προτίθεται να λειτουργήσει θερινά τμήματα προετοιμασίας για την Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ από 17 Ιουνίου έως 19 Ιουλίου.
Τα τμήματα θα είναι πρωινά και για όλες τις κατευθύνσεις.
Αιτήσεις θα δεχόμαστε στο χώρο του φροντιστηρίου 9:30 π.μ. έως 19:00 μ.μ. Χ. Μούσχου 18 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ – ΙΛΙΣΙΑ (ισόγειο από το πάρκο).
Παρακαλούμε όπως δηλώσετε το ενδιαφέρον σας μέχρι 7 Ιουνίου ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τα τμήματα και να ενημερωθεί το εκπαιδευτικό προσωπικό.
Πληροφορίες στα τηλ. 210-7486267 και 210-7789652
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ

.Πυρά ΝΔ κατά Τσίπρα για τα «Γκουλάγκ» του Σλαβόι Ζίζεκ


Την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε βίντεο που αποκαλύπτει τον σλοβένο φιλόσοφο Σλαβόι Ζίζεκ να υποστηρίζει πως «όσοι δεν υποστηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ θα πάρουν εισιτήριο χωρίς επιστροφή για τα Γκουλάγκ», παρουσία του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, κατά τις επαφές του στην Κροατία. 

«Ο όψιμος ανταγωνισμός των δύο άκρων στη χώρα μας, οδηγεί τον κ. Τσίπρα σε αποδοχή φρικωδών, εμφυλιοπολεμικών, ρατσιστικών παραληρημάτων και απειλών προς τους Έλληνες πολίτες», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας τις «αδιανόητες ρατσιστικές επιθέσεις των φίλων του κ. Τσίπρα κατά των Ελλήνων». 

Σύμφωνα με τη ΝΔ, προκαλεί «ανατριχίλα και αποτροπιασμό» η αποκάλυψη ότι κατά τη διάρκεια των ταξιδιών αναψυχής του στην Κροατία, «ο κ. Τσίπρας συζητούσε με γραφικές φυσιογνωμίες της παρακμιακής αριστεράς πως “όσοι δεν υποστηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ θα πάρουν εισιτήριο χωρίς επιστροφή για τα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας Γκουλάγκ στην πρώην Ε.Σ.Σ.Δ.».

«Η περίφημη φράση εκστομίστηκε από τον προνομιακό συνομιλητή του κ. Τσίπρα, Σλαβόι Ζίζεκ, σε κοινή τους εμφάνιση στην Κροατία, με τον κ. Τσίπρα να χειροκροτά, τις αθλιότητες του κ. Ζίζεκ και τις απειλές του προς τους Έλληνες πολίτες», προσθέτει.

Και συμπληρώνει: «Να μας πει ο κ. Τσίπρας, γιατί αποδέχτηκε δημοσίως την αθλιότητα Ζίζεκ, γιατί το κόμμα του διένειμε δελτίο Τύπου που τον εκθείαζε και ποιους ακριβώς Έλληνες που δεν θα τον ψηφίσουν, ονειρεύεται παρέα με τους φίλους του, να στείλει σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας».

«Τα στρατόπεδα της Γκουλάγκ έγιναν διαβόητα καθώς εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που κρατούνταν στις φυλακές αυτές εξαφανίζονταν και έχαναν κάθε επαφή με τις οικογένειές τους, βασανίζονταν και έμεναν φυλακισμένοι σε φρικώδεις συνθήκες διαβίωσης για χρόνια, συχνά χωρίς καν νόμιμες δικαστικές διαδικασίες», επισημαίνει η ΝΔ. 

Υπενθυμίζει δε, ότι «στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και καταναγκαστικής εργασίας “Γκουλάγκ” δολοφονήθηκαν εκατομμύρια αντιφρονούντων πολιτών, μεταξύ των οποίων και χιλιάδες πολίτες, Ελληνικής καταγωγής».

.«Η "λίστα Λαγκάρντ" διαβιβάστηκε επίσημα στην Ελλάδα»


Οι  πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης και Φίλιππος Σαχινίδης καθώς και ο δημοσιογράφος Μάκης Κουρής είναι κατά σειρά οι επόμενοι μάρτυρες που θα καταθέσουν στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ", όπως αποφάσισαν τα μέλη της στη σημερινή τους συνεδρίαση.

   Ο Γιάννης Ραγκούσης θα κληθεί να καταθέσει την ερχόμενη Πέμπτη προκειμένου να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με δηλώσεις του «για περίεργες συμπεριφορές μελών του υπουργικού συμβουλίου σε σχέση με την υπόθεση».

   Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με αλληλογραφία μεταξύ της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι και του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στην Προανακριτική  Επιτροπή, προκύπτει ότι το cd με τη λίστα Λαγκάρντ ήρθε επισήμως στην Ελλάδα αλλά και ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για φορολογικούς σκοπούς.

.ΚΚΕ: "Προπομπός για κατασταλτικά μέτρα" το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο


Την ανησυχία του για τη συζήτηση, έτσι όπως εξελίσσεται, με αφορμή «το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και τη φημολογία γύρω από αυτό, χωρίς καν να έχει δοθεί στη δημοσιότητα» εκφράζει με σχόλιό του το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι «η όλη συζήτηση, στην οποία εντάσσεται και το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, δεν είναι αθώα».

«Για άλλη μια φορά επισημαίνουμε το γεγονός ότι το νομοσχέδιο αυτό, με βάση τις δηλώσεις, ενσωματώνει απόφαση της ΕΕ που αποτελεί προπομπό για κατασταλτικά μέτρα ενάντια στους πιο συνεπείς αντίπαλους της φασιστικής και ρατσιστικής ιδεολογίας» υπογραμμίζει το ΚΚΕ και αναφέρει ότι θα τοποθετηθεί συνολικά μετά τη δημοσίευση του νομοσχεδίου

.«Όχι» στην άρση ασυλίας της Ρ. Δούρου και της Λ. Κανέλλη για την υπόθεση Κασιδιάρη


Αρνητική είναι η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής για άρση της ασυλίας της Ρένας Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) και της Λιάνας Κανέλλη (ΚΚΕ).

 Η Επιτροπή συνεδρίασε σήμερα μετά τη μήνυση για απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση, που υπέβαλε εναντίον των δύο βουλευτών ο βουλευτής της ΧΑ Ηλίας Κασιδιάρης.

 Παρά το γεγονός ότι η κα Δούρου ζήτησε την άρση της ασυλίας της, η Επιτροπή αποφάνθηκε ομοφώνως αρνητικά, όπως και για την κα Κανέλλη. 

.Αντ. Σαμαράς: Σταθεροποιούμε τη χώρα στον παγκόσμιο χάρτη


Σταθεροποιήσαμε τη χώrα στην Ευρώπη και τώρα τη σταθεροποιούμε στον παγκόσμιο χάρτη, τόνισε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια. Ευκαιρίες, εξωστρέφεια και επενδύσεις. 

Έτσι πολεμάμε και έτσι θα τη νικήσουμε την ανεργία που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του τόπου.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για το ταξίδι του στην Κίνα και το Αζερμπαϊτζάν.
 
Εξάλλου, δεκτός από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έγινε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom Αλεξέι Μίλερ παρουσία του υφυπουργού ΠΕΚΑ Ασημάκη Παπαγεωργίου, του διευθύνοντος συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ Ι. Εμίρη και του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου.
 
     Η Gazprom συμμετέχει, όπως είναι γνωστό, στον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ.
 
   Πηγές προσκείμενες στην υπόθεση ανέφεραν ότι η Gazprom θα προχωρήσει στην υποβολή δεσμευτικής προσφοράς για τη ΔΕΠΑ, χωρίς να διευκρινίζεται αν υπήρξε συμφωνία ως προς τα αιτήματα που έχει θέσει η ρωσική πλευρά για τους όρους του διαγωνισμού, αναφορικά με την εγγυητική επιστολή συμμετοχής και τα χρέη προς τη ΔΕΠΑ.

.Το Κογκρέσο κατηγορεί την Apple για φοροαποφυγή


Το Κογκρέσο κατηγόρησε χθες την αμερικανική τεχνολογική εταιρεία Apple για αποφυγή πληρωμής φόρων σε όλο τον κόσμο, ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, χρησιμοποιώντας «παράθυρα» της νομοθεσίας και θυγατρικές εταιρείες στην Ιρλανδία που δεν είναι καταγεγραμμένες ως φορολογικοί κάτοικοι σε καμία χώρα, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Η μόνιμη υποεπιτροπή της Γερουσίας για έρευνες ανακοίνωσε μία έκθεση 40 σελίδων σχετικά με την διεθνή φορολογική διάρθρωση της Apple ενόψει της σημερινής κατάθεσης του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τιμ Κουκ ενώπιον της Γερουσίας.

Το επιτελείο της Επιτροπής ανέφερε ότι τα πιο εντυπωσιακά ευρήματα περιλαμβάνουν τη χρήση των μη φορολογικών κατοίκων - θυγατρικών της Apple στην Ιρλανδία, στις οποίες διοχετεύονταν τα κέρδη της επιχείρησης σε διεθνές επίπεδο. 

Μία από αυτές τις θυγατρικές, η Apple Sales International (ASI) δεν πλήρωσε καθόλου φόρους για πωλήσεις 74 δισ. δολαρίων από το 2009 έως το 2012. Το 2011, η εταιρεία πλήρωσε φόρο 10 εκατ. δολαρίων για κέρδη ύψους 22 δισ. δολαρίων, με φορολογικό συντελεστή δηλαδή 0,05%, σύμφωνα με την Επιτροπή.

.Ισραήλ και Συρία αντάλλαξαν πυρά στα Yψίπεδα του Γκολάν


Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ στη διάρκεια της νύχτας, απαντώντας στα πυρά από τη Συρία εναντίον ισραηλινών δυνάμεων στα Yψίπεδα του Γκολάν.
"Στη διάρκεια της νύχτας στρατιωτική περίπολος ήταν ο στόχος πυρών από τα συριακά σύνορα στα Yψίπεδα του Γκολάν. Δεν υπήρξαν τραυματίες. Το όχημα υπέστη ζημιές. Οι στρατιώτες απάντησαν στα πυρά με ακρίβεια", επισημαίνεται σε ανακοίνωση του στρατού του Ισραήλ.

"Ο ισραηλινός στρατός ανησυχεί για τα πρόσφατα επεισόδια στα βόρεια σύνορα της χώρας και κατήγγειλε τα γεγονότα αυτά στις δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών που βρίσκονται στην περιοχή", προστίθεται στην ανακοίνωση. 

Ανάλογο επεισόδιο σημειώθηκε και τη νύχτα της Κυριακής: πυρά προερχόμενα από τη Συρία έπληξαν τομέα των Yψιπέδων του Γκολάν.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης τα πυρά ερρίφθησαν κατά σε ισραηλινή στρατιωτική περίπολο. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.