.ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...


Στη διαμόρφωση ενός ενωτικού ρεύματος ΠΑΣΟΚ με σκοπό το ξαναζωντάνεμα του σοσιαλιστικού κινήματος στην πατρίδα μας, θα συμπράξουν οι Έλληνες Σοσιαλιστές, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους...

Αντιπροσωπεία τους, αποτελούμενη από τους Σπύρο Βεζύρη, Κώστα Καρμπέρη και Γρηγόρη Νικήτα συναντήθηκεσήμερα με τον Παντελή Οικονόμου και συζήτησαν για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. 

Κατά την συνάντηση, υπήρξε συμφωνία ότι οι δυο προτεραιότητες σήμερα για τους σοσιαλιστές στην Ελλάδα είναι η ανάσχεση της φτώχειας, της ύφεσης και της ανεργίας από τη μια και η προάσπιση της Δημοκρατίας από την άλλη.

Ο Παντελής Οικονόμου από την πλευρά του, εκτίμησε ότι για να υπηρετηθούν οι προτεραιότητες αυτές, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να διευρυνθεί η ημερήσια διάταξη στα πολιτικά μας πράγματα. 

Πέρα από την αποφυγή της στάσης πληρωμών, οι προσπάθειες πρέπει να στραφούν, αμέσως, και στην απαλλαγή από παραλογισμούς που επιβάλλουν οι δανειστές μας, αλλά και στην άμεση αποκατάσταση της κοινωνικής ευστάθειας, πριν οι ζημιές γίνουν ανεπανόρθωτες.

Η αντιπροσωπεία των Ελλήνων Σοσιαλιστών δήλωσε, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, την πρόθεσή της να εισφέρει στο υπό διαρκή διαμόρφωση, διεύρυνση και ανανέωση ενωτικό ρεύμα ΠΑΣΟΚ, τις επεξεργασίες από την πολύμηνη ανοιχτή διάσκεψη που οργάνωσε με το σχήμα της πολιτικής αγοράς.

Τελική κοινή εκτίμηση όλων υπήρξε, υπογραμμίζουν, είναι ότι "η κεντροαριστερά πρέπει να ξανασταθεί στα πόδια της ώστε να μπορεί να στηρίξει την ανάκαμψη της πατρίδας μας και όχι να αναμένει την ανάκαμψη της χώρας για να ωφεληθεί η ίδια από την ανάκαμψη αυτή".

.ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ...


Ένταση δημιουργήθηκε σήμερα στα αγροτικά μπλόκα των Σερρών επειδή η αστυνομία δεν επέτρεψε στους αγρότες να κλείσουν οδικές αρτηρίες.
Ειδικότερα στο μπλόκο των Κερδυλλίων...
έγιναν τέσσερις συλλήψεις αγροτών όταν μετά το κλείσιμο του τμήματος της Εγνατίας Οδού, πάνω από τη γέφυρα των Κερδυλλίων, προκλήθηκε ένταση επειδή άνδρες της αστυνομίας προσπάθησαν να δώσουν σε κυκλοφορία την Οδό κάτι που τελικά πέτυχαν.

Οι τέσσερις συλληφθέντες αγρότες οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Νιγρίτας, ενώ αγρότες της περιοχής βρίσκονται αυτήν την ώρα έξω από το αστυνομικό τμήμα σε ένδειξη συμπαράστασης στους συναδέλφους τους.

Σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Γιάννη Στρατή, «οι δυνάμεις των ΜΑΤ που βρισκόταν στα Κερδύλλια, έκαναν και χρήση χημικών για να διαλύσουν το αγροτικό μπλόκο».

Την ίδια ώρα στο αγροτικό μπλόκο, στη διασταύρωση του Λευκώνα που βρίσκεται επί της εθνικής οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης και Σερρών - Προμαχώνα, αγρότες συνεπλάκησαν με άνδρες των ΜΑΤ, όταν οι πρώτοι προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό της αστυνομικής δύναμης και να κλείσουν πεζοί την Εθνική οδό Σερρών - Προμαχώνα.

.Οι Έλληνες πληρώνουν μια από τις ακριβότερες βενζίνες στον κόσμο


Τις υψηλές τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα σχολιάζει σε έρευνα του το Bloomberg, τονίζοντας πως η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα είναι από τις ακριβότερες στον κόσμο και μάλιστα σε μία περίοδο που οι μισθοί και τα εισοδήματα των καταναλωτών έχουν μειωθεί σημαντικά,

Συγκεκριμένα, στην τιμή πώλησης του λίτρου, η Ελλάδα καταλαμβάνει την έκτη θέση ανάμεσα σε 60 χώρες, με τους Έλληνες να δαπανούν το 15% του ημερομισθίου για την αγορά ενός λίτρου βενζίνης.

Για το υψηλό ποσοστό βέβαια - κατά το πρακτορείο - ευθύνονται και οι Έλληνες οδηγοί γιατί συγκαταλέγονται μεταξύ των λαών που χρησιμοποιούν συχνά το αυτοκίνητό τους για τις μετακινήσεις τους.

Η ακριβότερη τιμή βενζίνης εντοπίστηκε στην Τουρκία, όπου η μέση τιμή του λίτρου αγγίζει τα 2 

.Γεννηματά: Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και στα αγροτικά προϊόντα


Την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για συγκρότηση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης επανέφερε η εκπρόσωπος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα».

«Σήμερα χρειάζεται μια ομάδα που δεν θα διαπραγματεύεται απλώς, αλλά θα έχει το στρατηγικό σχεδιασμό», σημείωσε η κ. Γεννηματά.

Υπογράμμισε ότι ήδη υπάρχει συμφωνία με την τρόικα για αναθεωρήσεις, λόγω της ύφεσης και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι το λάθος του ΔΝΤ και η μεγαλύτερη ύφεση, δεν μπορεί να εξισωθούν απλώς με βελτιώσεις επιπέδου μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση. 

Εμείς, έχουμε πει ότι πρέπει να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση, όπως και στα αγροτικά προϊόντα. Έχουμε κάνει μια σειρά από προτάσεις προεκλογικά για το τι πρέπει να αποκαθιστούμε κάθε φορά που έχουμε τη δυνατότητα, λόγω των προβλημάτων που δημιουργούνται σε κοινωνικές τάξεις».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.