.«Ο κ. Γεωργιάδης μπερδεύει τις βούρτσες με τις...»


Κριτική από της Χρυσή Αυγή στα όσα λέει εντός κιεκτός Βουλής ο Α. Γεωργιάδης.

«Ο κ. Γεωργιάδης μπερδεύει τις βούρτσες με τις… κούτες, δηλαδή λες και είναι κούτες εκπτωτικού πακέτου βιβλίων. Νομίζει ότι το κοινοβούλιο είναι μία τηλεοπτική εκπομπή», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς και μέχρι να ολοκληρώσει την πρότασή του... δαγκώθηκαν λίγο στη Βουλή.

Μάλιστα όπως αναφέρει το parapolitika.gr, τον αποκάλεσε και βουλευτή του ΛΑΟΣ, γιατί όπως επισήμανε «μπερδεύεται» σε ποιο κόμμα είναι.

«Αυτά που είπε είναι ένα παραλήρημα που πολλές φορές το δημιουργεί η εξουσία και μάλλον καβάλησε το βουκεφάλα και τρέχει», τόνισε.

.Οι βασικοί άξονες της φορολογικής μεταρρύθμισης


Την εξίσωση της φορολογικής επιβάρυνσης ελεύθερων επαγγελματιών και ατομικών επιχειρήσεων προανήγγειλε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους το στέλεχος παρουσίασε τους πέντε βασικούς άξονες της φορολογικής μεταρρύθμισης.

Όπως είπε:

-Ελεύθεροι επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις θα φορολογούνται με βάση τον ενιαίο εταιρικό φόρο ο οποίος θα μειωθεί.

-Όλη η επιχειρηματική δραστηριότητα θα φορολογείται με βάση βιβλία και στοιχεία και θα σταματήσουν να εφαρμόζονται οι τεκμαρτές και αυτοτελείς φορολογίες.

-Εισαγωγή νέας φορολογικής κλίμακας με λιγότερα κλιμάκια.

-Εξίσωση προς τα κάτω των ανώτατων φορολογικών συντελεστών στα εισοδήματα από εργασία και επιχειρηματική δραστηριότητα.

-Θα γίνουν διασταυρώσεις και χρήση όλων των εργαλείων που έχει στη διάθεση του το υπουργείο Οικονομικών, τα οποία δεν είχαν χρησιμοποιηθεί έως τώρα.

Το ίδιο στέλεχος ξεκαθάρισε πως αυτό που ακούστηκε ως πρόταση Στουρνάρα για κεφαλικό φόρο, δεν ήταν παρα ένα παραδειγμα του τι θα μπορουσε να αποφέρει μια πολύ χαμηλή φορολόγηση, ώστε να γίνει αντιληπτό ότι η κλιμάκωση της προς τα πάνω θα μπορούσε να αποφέρει ακόμα περισσότερα έσοδα με δικαιότερο τρόπο.

. «Όχι σε οριζόντια μέτρα»


Την πεποίθησή του ότι η χώρα πρέπει να φύγει από την ατμόσφαιρα μιζέριας και απαισιοδοξίας ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στις δηλώσεις αμέσως μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. 

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «την Τρίτη μιλώντας στην ΚΟ ΠΑΣΟΚ τόνισα ότι το ΠΑΣΟΚ ως εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας θα συμβάλλει στην οριστικοποίηση και ψήφιση των μέτρων γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να ολοκληρώσουμε την πολιτική που είμαστε βέβαιοι ότι θα αποδώσει».

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι χρειάζεται «εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας».

Παράλληλα τόνισε ότι «όσο εγγυούμαστε την ψήφιση των μέτρων, άλλο τόσο είμαστε διατεθειμένοι να παλέψουμε ώστε το πακέτο να είναι πραγματικά το τελευταίο και κοινωνικά δίκαιο και ισορροπημένο».

Ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι λέμε «όχι οριζόντια μέτρα. Ο μη οριζόντιος χαρακτήρας των μέτρων είναι το ελάχιστο που πρέπει να εξασφαλιστεί».

Επίσης τόνισε ότι «δεν έχει παρουσιαστεί ολοκληρωμένο το πακέτο ακόμη, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις για τα μέτρα με την τρόικα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε να επιταχυνθεί η διαδικασία. «Ζητάω να κινηθούμε γρήγορα, να κλείσουμε το πακέτο. Η καθυστέρηση βλάπτει την εθνική οικονομία.

Επιτάχυνση όχι σε βάρος της κοινωνίας όμως». Επίσης ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να μη χαθεί άλλος χρόνος και να τεθεί άμεσα το θέμα της επιμήκυνσης. 

Παράλληλα τόνισε ότι πρέπει τάχιστα «να εμφανίσουμε στη Βουλή το ταχύτερο μια πλήρη δέσμη μέτρων, μαζί με τα αντίβαρα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο ότι για σενάριο που αφορά την παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής σε δύο διετίες. Αυτό σημαίνει ότι εάν επιτευχθούν οι στόχοι την πρώτη διετία να μη χρειαστεί να παρθούν εκ νέου μέτρα. 

Επίσης ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «χρειάζονται περισσότερα φορολογικά μέτρα, εθνικό φορολογικό σύστημα. Τα υπουργεία να τεκμηριώσουν την περικοπή δαπανών με εγγυήσεις αποτελεσματικότητας όπου χρειάζεται».

 

.«Σχέδιο δράσης κατά της διαφθοράς»


Υπέρ της άμεσης αλλαγής του νόμου που αφορά την ποινική ευθύνη νυν και πρώην υπουργών που διαχειρίζονται τομείς της δημόσιας διοίκησης τάχθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, απαντώντας, το πρωί, στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Γιάννη Πανούση. 

Ο κ. Ρουπακιώτης, αφού χαρακτήρισε «πολυπλόκαμο τέρας τη διαφθορά», δεσμεύθηκε ότι θα προωθήσει πρόταση της γενικής γραμματείας του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη σύνταξη ενός εθνικού σχεδίου δράσης για την 
αντιμετώπιση της διαφθοράς. 

Ο κ. Πανούσης χαρακτήρισε εθνική ήττα την ένταξη της Ελλάδας σε καθεστώς αυστηρής επιτήρησης από την Επιτροπή κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης. 

.Αποφασίζουν τα μέτρα και αναμένουν εντάσεις


Μέσα σε βαρύ κλίμα, εν μέσω πολιτικών και κοινωνικών αντιδράσεων οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι συζητούν στο Μέγαρο Μαξίμου το πακέτο των 11,9 δις ευρώ και αναζητούν επιπλέον περικοπές από μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, ύψους 2 δισ. ευρώ. Η πολιτική νευρικότητα μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων αποτυπώθηκε στον χθεσινό πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, 
καθώς και στην αμφισβήτηση εκ μέρους της Ιπποκράτους, αλλά και της Αγ. Κωνσταντίνου των διαπραγματευτικών ικανοτήτων κυβερνητικών στελεχών. Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση του Γ. Στουρνάρα με την τρόικα.
Πάντως, πλησιάζει η ώρα των τελικών αποφάσεων για το σκληρό πακέτο των 11,9 δισ. ευρώ και κυρίως για την αναζήτηση επιπλέον περικοπών από μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, ύψους 2 δισ. ευρώ, καθώς διαφορετικά δεν θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα.
Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας ενημέρωσε, το πρωί, τον πρωθυπουργό για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, που έχουν πάρει αρνητική τροπή, καθώς τα αιτήματα των εκπροσώπων των δανειστών 
κατ' ουσίαν σημαίνουν ότι οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες καλούνται να σηκώσουν βάρη 8,5 δισ. ευρώ (χωρίς να υπολογίζεται σε αυτά το 1 - 1,5 δισ. ευρώ από την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67) από το σύνολο των 11,9 δισ. ευρώ.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να κλείσει το πακέτο των μέτρων, ενώ επιβεβαίωσε ότι η διαφορά με την τρόικα είναι της τάξης των 2 έως 2,5 δισ. ευρώ.
«Οι αντιδικίες των κυβερνητικών συνεταίρων δεν έχουν σχέση ούτε με την αγριότητα, ούτε με τον στόχο των μέτρων. Αυτά είναι συναποφασισμένα και σε κεντρικό επίπεδο με την ΕΕ. 
Έχουν σχέση με το ποιος θα έχει το μικρότερο κόστος και πώς θα ελέγξουν τις λαϊκές αντιδράσεις, ώστε να μη γίνουν πραγματικά επικίνδυνες για την πολιτική τους», επισημαίνει σε σχόλιο του το Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. 

.Συνάντηση Βενιζέλου για τους Πρόσφυγες


Για τις εκτιμήσεις του ελληνικού γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και του Συνηγόρου του Πολίτη, σε σχέση με το μεταναστευτικό, τις διεθνείς εξελίξεις που τροφοδοτούν τις μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα.
Επίσης εξέτασαν τις δυνατότητες που μπορεί να αξιοποιήσει η Ελλάδα μέσα στην ΕΕ και την κατάσταση που επικρατεί στον ελληνικό νησιωτικό χώρο και τον Έβρο, ενημερώθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των δύο θεσμικών φορέων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η παράταξη θα προωθήσει προς ψήφιση το σχέδιο νόμου για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και θα επαναφέρει στην επικαιρότητα το πόρισμα της διακομματικής επιτροπής της προηγούμενης Βουλής για το μεταναστευτικό, ζητώντας να διεξαχθεί σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.
Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι βασική προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ είναι η εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στην ελληνική κοινωνία και ότι αυτό, στον βαθμό που συνδέεται με το μεταναστευτικό, μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο μέσα από την πλήρη και συστηματική εφαρμογή του σχεδίου δράσης για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών. 
Και ακόμη, μέσα από την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχονται στο εσωτερικό της ΕΕ και μέσα από την ανάληψη πρωτοβουλιών ώστε να ζητηθεί η εφαρμογή της Οδηγίας 2001/55 του Συμβουλίου της ΕΕ για τη μαζική εισδοχή προσφύγων από χώρες που βρίσκονται σε πολεμική κατάσταση, όπως συμβαίνει τώρα με τη Συρία.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Ιπποκράτους, τον Συνήγορο του Πολίτη εκπροσώπησαν ο βοηθός Συνήγορος Βασίλης Καρύδης και η ειδική επιστήμων Ελένη Κουτρούμπα, 
το δε ελληνικό γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας εκπροσωπήθηκε από τον επικεφαλής του Γραφείου Γιώργο Τσαρμπόπουλο και την υπεύθυνη Τομέα Προστασίας Προσφύγων Καλλιόπη Στεφανάκη. Μετείχαν επίσης τα αρμόδια στελέχη της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και των τομέων του.

.Νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ετοιμάζει η κυβέρνηση


Νομοσχέδιο που θα θεσπίζει μέτρα για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών πρόκειται να καταθέσει η κυβέρνηση, όπως ενημέρωσε σήμερα την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου,ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς κατά την συζήτηση της σχετικής πρότασης νόμου του ΣΥΡΙΖΑ.
Αφού απέρριψε την συγκεκριμένη πρόταση σαν «ανεδαφική», «πρόχειρη» «με προφανείς κομματικές επιδιώξεις» και ανεφάρμοστη, 

ο κ. Σκορδάς ανέφερε ότι το υπουργείο βρίσκεται σε διάλογο με τους συναρμόδιους φορείς και εκπρόσωπους τραπεζών, προκειμένου το σχέδιο νόμου θα περιλαμβάνει την καλύτερη δυνατή λύση ώστε ούτε η κοινωνική συνοχή να διαταράσσεται, ούτε η βιωσιμότητα του τραπεζικού συστήματος.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Μητρόπουλος έκανε λόγο για νέα σεισάχθεια και εισηγήθηκε αντίστοιχη μείωση των δόσεων του οφειλόμενου ποσού στις τράπεζες με την μείωση του εισοδήματος που υπέστησαν οι πολίτες λόγω του Μνημονίου.

Ειδικότερα ζήτησε - μεταξύ άλλων μέτρων - την περικοπή των δόσεων δανείων, ώστε αυτές να μην ξεπερνούν το 30% των πραγματικών μηναίων εισοδημάτων και απαλλαγή από το υπόλοιπο ποσό της δόσης, ολική διαγραφή χρεών ευπαθών ομάδων, χρονίως πασχόντων, ανάπηρων, άστεγων και υπερήλικων και μέριμνα για τις πολύτεκνες οικογένειες. 

Ακόμη τόνισε ότι πρέπει να απορρίπτονται οι μονομερείς ενέργειες εκ μέρους των τραπεζών εναντίον των δανειοληπτών.

Κατά της πρότασης νόμου τάχθηκε ο εισηγητής της ΝΔ Κώστας Σκρέκας τονίζοντας πως αφενός είναι πολύ γενικόλογη και αφετέρου για την εφαρμογή κάποιων συγκεκριμένων μέτρων που προτείνει, απαιτείται τεράστιο κόστος, ενώ έθεσε και θέμα κριτηρίων για τους δικαιούχους.

.Λήγει οριστικά 30 Σεπτεμβρίου, η προθεσμία απογραφής συνταξιούχων του ΙΚΑ


Λήγει οριστικά στις 30 Σεπτεμβρίου 2012, η προθεσμία απογραφής των συνταξιούχων του ΙΚΑ. Σκοπός της απογραφής, είναι η αντιμετώπιση της παράνομης είσπραξης συντάξεων από μη δικαιούχους. 

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ υπενθυμίζει ότι η απογραφή αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση, προκειμένου οι συνταξιούχοι να συνεχίσουν να λαμβάνουν απρόσκοπτα τη σύνταξή τους.

Οι συνταξιούχοι, προκειμένου να απογραφούν, πρέπει να προσέρχονται αυτοπροσώπως στην τράπεζα, από την οποία καταβάλλεται η μηνιαία σύνταξη, επιδεικνύοντας το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και το Ενημερωτικό Σημείωμα Συντάξεων.
Σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης του συνταξιούχου, θα πρέπει ο νόμιμος πληρεξούσιος ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο με πρόσφατη εξουσιοδότηση -

θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής- να μεταβεί με τα ίδια δικαιολογητικά στο υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του τόπου κατοικίας του συνταξιούχου (και όχι στην τράπεζα από την οποία καταβάλλεται η μηνιαία σύνταξή του).

.Θα υπάρξει νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, εκτιμά ο επικεφαλής της Commerzbank


Ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής τράπεζας Commerzbank Μάρτιν Μπλέσινγκ εκτίμησε ότι θα υπάρξει νέο «κούρεμα» των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων αυτών που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). 
«Θα δούμε τελικά ένα περαιτέρω "κούρεμα" του ελληνικού χρέους, στο οποίο θα πρέπει να συμμετάσχουν όλοι οι πιστωτές», 
δήλωσε ο κ. Μπλέσινγκ σε συνέντευξη Τύπου στη Φρανκφούρτη. 

«Η κρίση κρατικού χρέους δεν έχει τελειώσει ακόμη», πρόσθεσε ο τραπεζίτης. 

Η ΕΚΤ αρνήθηκε να συμμετάσχει στο «κούρεμα» που έγινε τον περασμένο Μάρτιο των ελληνικών ομολόγων που κατείχαν οι ιδιώτες επενδυτές, υποστηρίζοντας ότι η ίδια δεν είναι ιδιώτης πιστωτής.

.Επιτροπή για επιστροφή μαρμάρων Παρθενώνα


Στη σύσταση ειδικής συμβουλευτικής επιτροπής, που θα συντονίσει τις ενέργειες και θα σχεδιάσει στρατηγική για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας. 

Στην Επιτροπή θα μετέχουν: ο δικηγόρος Χριστόφορος Αργυρόπουλος, πρόεδρος του Ιδρύματος «Μελίνα Μερκούρη», η αρχαιολόγος δρ Έλενα Κόρκα, προϊστάμενη της Εφορείας Αρχαιοπωλείων και Ιδιωτικών Αρχαιολογικών Συλλογών του ΥΠΑΙΘΠΑ, 

η δικηγόρος Ειρήνη Σταματούδη, διευθύντρια του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας και ο Πάνος Καλογερόπουλος, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

«Το ηθικό δικαίωμα της Ελλάδας είναι πάνω από κάθε αντίρρηση που βασίζεται σε επιχειρήματα που έχουν παρελκυστικό χαρακτήρα και αποσκοπούν στο να παραμερίσουν τη βασική αρχή που ισχύει οικουμενικά και απαιτεί τα μνημεία του πολιτισμού να επαναπατρίζονται, δηλαδή να επιστρέφουν στον χώρο καταγωγής τους» σημειώνει ο κ. Τζαβάρας.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.