.Νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ετοιμάζει η κυβέρνηση


Νομοσχέδιο που θα θεσπίζει μέτρα για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών πρόκειται να καταθέσει η κυβέρνηση, όπως ενημέρωσε σήμερα την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου,ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς κατά την συζήτηση της σχετικής πρότασης νόμου του ΣΥΡΙΖΑ.
Αφού απέρριψε την συγκεκριμένη πρόταση σαν «ανεδαφική», «πρόχειρη» «με προφανείς κομματικές επιδιώξεις» και ανεφάρμοστη, 

ο κ. Σκορδάς ανέφερε ότι το υπουργείο βρίσκεται σε διάλογο με τους συναρμόδιους φορείς και εκπρόσωπους τραπεζών, προκειμένου το σχέδιο νόμου θα περιλαμβάνει την καλύτερη δυνατή λύση ώστε ούτε η κοινωνική συνοχή να διαταράσσεται, ούτε η βιωσιμότητα του τραπεζικού συστήματος.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Μητρόπουλος έκανε λόγο για νέα σεισάχθεια και εισηγήθηκε αντίστοιχη μείωση των δόσεων του οφειλόμενου ποσού στις τράπεζες με την μείωση του εισοδήματος που υπέστησαν οι πολίτες λόγω του Μνημονίου.

Ειδικότερα ζήτησε - μεταξύ άλλων μέτρων - την περικοπή των δόσεων δανείων, ώστε αυτές να μην ξεπερνούν το 30% των πραγματικών μηναίων εισοδημάτων και απαλλαγή από το υπόλοιπο ποσό της δόσης, ολική διαγραφή χρεών ευπαθών ομάδων, χρονίως πασχόντων, ανάπηρων, άστεγων και υπερήλικων και μέριμνα για τις πολύτεκνες οικογένειες. 

Ακόμη τόνισε ότι πρέπει να απορρίπτονται οι μονομερείς ενέργειες εκ μέρους των τραπεζών εναντίον των δανειοληπτών.

Κατά της πρότασης νόμου τάχθηκε ο εισηγητής της ΝΔ Κώστας Σκρέκας τονίζοντας πως αφενός είναι πολύ γενικόλογη και αφετέρου για την εφαρμογή κάποιων συγκεκριμένων μέτρων που προτείνει, απαιτείται τεράστιο κόστος, ενώ έθεσε και θέμα κριτηρίων για τους δικαιούχους.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.