. «Όχι σε οριζόντια μέτρα»


Την πεποίθησή του ότι η χώρα πρέπει να φύγει από την ατμόσφαιρα μιζέριας και απαισιοδοξίας ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στις δηλώσεις αμέσως μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. 

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «την Τρίτη μιλώντας στην ΚΟ ΠΑΣΟΚ τόνισα ότι το ΠΑΣΟΚ ως εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας θα συμβάλλει στην οριστικοποίηση και ψήφιση των μέτρων γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να ολοκληρώσουμε την πολιτική που είμαστε βέβαιοι ότι θα αποδώσει».

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι χρειάζεται «εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας».

Παράλληλα τόνισε ότι «όσο εγγυούμαστε την ψήφιση των μέτρων, άλλο τόσο είμαστε διατεθειμένοι να παλέψουμε ώστε το πακέτο να είναι πραγματικά το τελευταίο και κοινωνικά δίκαιο και ισορροπημένο».

Ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι λέμε «όχι οριζόντια μέτρα. Ο μη οριζόντιος χαρακτήρας των μέτρων είναι το ελάχιστο που πρέπει να εξασφαλιστεί».

Επίσης τόνισε ότι «δεν έχει παρουσιαστεί ολοκληρωμένο το πακέτο ακόμη, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις για τα μέτρα με την τρόικα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε να επιταχυνθεί η διαδικασία. «Ζητάω να κινηθούμε γρήγορα, να κλείσουμε το πακέτο. Η καθυστέρηση βλάπτει την εθνική οικονομία.

Επιτάχυνση όχι σε βάρος της κοινωνίας όμως». Επίσης ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να μη χαθεί άλλος χρόνος και να τεθεί άμεσα το θέμα της επιμήκυνσης. 

Παράλληλα τόνισε ότι πρέπει τάχιστα «να εμφανίσουμε στη Βουλή το ταχύτερο μια πλήρη δέσμη μέτρων, μαζί με τα αντίβαρα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο ότι για σενάριο που αφορά την παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής σε δύο διετίες. Αυτό σημαίνει ότι εάν επιτευχθούν οι στόχοι την πρώτη διετία να μη χρειαστεί να παρθούν εκ νέου μέτρα. 

Επίσης ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «χρειάζονται περισσότερα φορολογικά μέτρα, εθνικό φορολογικό σύστημα. Τα υπουργεία να τεκμηριώσουν την περικοπή δαπανών με εγγυήσεις αποτελεσματικότητας όπου χρειάζεται».

 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.