.''OI ΦΟΒΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''...

Έλλειψη δικαιοσύνης, ανεργία, φτώχεια, εγκληματικότητα, αρρώστια, αποτελούν τους φόβους των Ελλήνων, σύμφωνα με έρευνα της Καπα Research...
για λογαριασμό της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.
Τα αποτελέσματα της έρευνας ανακοινώθηκαν σε συνέδριο με θέμα «Ενημέρωση Υψηλού Κινδύνου: Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Δημόσια Υγεία».
Σύμφωνα με την έρευνα, η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων (91,7%) εξέφρασε φόβο για την έλλειψη δικαιοσύνης, ακολουθούν η ανεργία ( 84,4%), η φτώχεια ( 83,6%) η εγκληματικότητα (82,6%) και η αρρώστια ( 81,4%).

Το 60% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η οικονομική κρίση επηρέασε την υγεία τους, το 56,9% ότι επηρέασε την ψυχική τους υγεία και το 52,6% τις σχέσεις τους.
Την ίδια στιγμή το 55,7% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι αντιμετωπίζουν δυσκολία να αγοράσουν φάρμακα, ενώ το 28,4% καταφεύγει στη μείωση της δοσολογίας της φαρμακευτικής αγωγής.

Όσον αφορά τον τρόπο ενημέρωσης για θέματα υγείας, τα σκήπτρα φαίνεται να κρατάει ο γιατρός. Σε ποσοστό 76% δήλωσαν ότι ενημερώνονται από το γιατρό, το 53,5% από τον φαρμακοποιό, το 58,8% από ιστοσελίδες, το 25,4% από τα social media και το 24% από εφημερίδες, ενώ σε ποσοστό 79,7% δήλωσαν ότι είναι πολύ και αρκετά ενημερωμένοι για θέματα υγείας.

Τέλος σύμφωνα με την έρευνα η αναζήτηση πληροφοριών από μη γιατρούς ενέχει κινδύνους, καθώς το 61,6% των συμμετεχόντων απάντησαν ότι έκαναν αυτοδιάγνωση μέσω Διαδικτύου, το 35,2% ότι έκαναν αυτοδιάγνωση με βάση τηλεοπτική εκπομπή και το 34,2% δήλωσε ότι εμπιστεύονται διαγνωστικές μεθόδους που υπάρχουν στο Ίντερνετ, υπογραμμίστηκε στο συνέδριο, το οποίο διοργάνωσε η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

.Προχωρά η υπόθεση χρηματοδότησης των αυτοκινητοδρόμων

Εντός του επόμενου διημέρου, αναμένει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το επίσημο αίτημα από τις ελληνικές Αρχές σχετικά με τη διάθεση των κονδυλίων ύψους 1,4 δισ. ευρώ για τους αυτοκινητοδρόμους, δήλωσε σήμερα ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν, ο οποίος τόνισε ότι η σχετικά απόφαση θα ληφθεί από την Επιτροπή έως το τέλος του έτους.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Γ. Χαν δήλωσε ότι στο θέμα των τεσσάρων μεγάλων αυτοκινητοδρόμων «έχουμε σημειώσει ικανοποιητική πρόοδο», σε ένα ζήτημα στο οποίο εμπλέκονται αρκετές υπηρεσίες της Επιτροπής, με ευθύνη για τις κρατικές ενισχύσεις και τον ανταγωνισμό.

Όπως είπε ο Ευρωπαίος επίτροπος, όλα είναι έτοιμα, αλλά πρέπει τώρα η ελληνική κυβέρνηση να καταθέσει συγκεκριμένο αίτημα για την τροποποίηση των προγραμμάτων, ώστε να αντληθούν οι πόροι που είναι αναγκαίοι για την υλοποίηση των έργων.

Το ποσό των 1,4 δισ. ευρώ που απαιτείται, είναι διαθέσιμο επί της αρχής, αλλά το ζητούμενο είναι από πού και πώς θα προβλεφθούν αυτά τα κονδύλια, σημείωσε.

«Αναμένω πολύ σύντομα, το επόμενο διήμερο, την υποβολή του αιτήματος ώστε να ληφθούν έως το τέλος του έτους, oι απαραίτητες αποφάσεις από την Επιτροπή», δήλωσε ο Γ. Χαν, ο οποίος κατέληξε λέγοντας ότι «είμαστε σε καλό δρόμο, όλα θα πάνε καλά».

.Επιτόπιο πρόστιμο 1.000 ευρώ σε περίπτωση μη έκδοσης αποδείξεων

Επιτόπου πρόστιμο 1.000 ευρώ θα μπορούν να επιβάλουν τα ελεγκτικά όργανα του υπουργείου Οικονομικών αλλά και το ένστολο προσωπικό της ελληνικής αστυνομίας εφόσον διαπιστώνεται μη έκδοση αποδείξεων. Αν η αξία της συναλλαγής για την οποία δεν εκδόθηκε ή εκδόθηκε ανακριβώς απόδειξη είναι πάνω από 1.000 ευρώ, τότε το πρόστιμο θα μπαίνει στο διπλάσιο αυτής.

Αυτό ορίζει στο άρθρο 33 του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις», στο οποίο ορίζεται ακόμα αποκλειστική προθεσμία 20 ημερών για την εξόφληση του προστίμου, 

ενώ στην αντίθετη περίπτωση η οφειλή βεβαιώνεται ταμειακά στη ΔΟΥ και εισπράττεται σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΕΔΕ, γεγονός που σημαίνει ότι ενεργοποιούνται μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, δηλαδή κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.

.Στον Κορυδαλλό το απόγευμα ο Ν. Μιχαλολιάκος

Προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέων κρίθηκε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. 
 
Οι ανακριτές της υπόθεσης με τη σύμφωνη γνώμη και των δυο εισαγγελέων επεφύλαξαν την ίδια ποινική μεταχείριση και στον πυρηνάρχη της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. 

Ο Ν. Μιχαλολιάκος, ο πρόεδρος της ΤΟ Νίκαιας του κόμματος, μαζί με τον βουλευτή Γιάννη Λαγό και την ανθυπαστυνόμο που εμπλέκεται στην υπόθεση, θα οδηγηθούν το απόγευμα στον Κορυδαλλό.

Η μεταγωγή των τεσσάρων που κρίθηκαν προφυλακιστέοι, σύμφωνα με την Αστυνομία, θα γίνει πριν τη δύση του ηλίου, προκειμένου να ετοιμαστούν οι φυλακές για την κράτησή τους.

 Εν τω μεταξύ, στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί οδηγήθηκε ο βουλευτής της ΧΑ Χρήστος Παππάς, ενώ το απόγευμα θα μεταφερθούν στις φυλακές Κορυδαλλού ο υπόδικος βουλευτής της ΧΑ Γιάννης Λαγός, καθώς και η 39χρονη ανθυπαστυνόμος που υπηρετούσε στην Ασφάλεια και φέρεται να εμπλέκεται σε αξιόποινες πράξεις μελών της Χρυσής Αυγής.

Τέλος, συνελήφθη αργά το βράδυ της Τετάρτης από αστυνομικούς της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων η 50χρονη, μέλος της Χρυσής Αυγής, που αναζητείτο για εμπλοκή στην υπόθεση για την οποία συνελήφθη προχθές ο πρώην διοικητής του αστυνομικού τμήματος Αγίου Παντελεήμονα. 

Η 50χρονη θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα, ενώ αναζητείται ακόμη ο τέταρτος από τους κατηγορούμενους και συγκεκριμένα ο 60χρονος συνταξιούχος αστυνομικός ο οποίος υπηρετούσε επίσης στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα.

Υπενθυμίζεται, ότι το πρωί παραδόθηκε και μία καταζητούμενη εκ των εννέα ενταλμάτων για την υπόθεση της ΧΑ.

.Υποψήφιος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Τσίπρας

Ένα βήμα πριν από την επίσημη ανακήρυξη της υποψηφιότητάς του για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς φαίνεται ότι κερδίζει έδαφος η πρόταση υποστήριξής του στις τάξεις της ευρωομάδας της Αριστεράς.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί σήμερα με τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ενώ την Τετάρτη είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κορυφαίους θεσμικούς παράγοντες στην ευρωπαϊκή ένωση.

Αξίζει να υπογραμμισθεί ότι σε «νεκρό» πολιτικό χρόνο, προ μηνών, η επικεφαλής της ευρωομάδας της Αριστεράς και στέλεχος του γερμανικού αριστερού κόμματος, Γκαμπριέλε Τσίμερ, ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να είναι υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τα σενάρια ενισχύθηκαν και από το πρόσφατο ταξίδι του κ. Τσίπρα στη Γερμανία και στη συνάντηση που είχε με τον Οσκαρ Λαφοντέν, καθώς το ιστορικό στέλεχος του αριστερού γερμανικού κόμματος μίλησε κολακευτικά για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «φωτογραφίζοντας» μια ενδεχόμενη υποψηφιότητά του.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.