.ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ...Φέρνει τον ανασχηματισμό η παραίτηση Κόλλια ...???

από zω2 

Σε ένα προδιαγεγραμμένο και αναπόφευκτο-για τους γνωρίζοντες τέλος, έφτασε η σχέση Κώστα Καλλίρη-Θοδωρή Κόλλια.Όλο το προηγούμενο διάστημα οι μεταξύ τους ισορροπίες ήταν σε τεντωμένο σχοινί, ενώ στο δημαρχιακό μέγαρο Ζωγράφου φημολογήθηκαν και κάποιες έντονες κόντρες. Χτες όμως, ο κ. Κόλλιας έγραψε την «τελευταία πράξη» υποβάλλοντας την παραίτησή του από επικεφαλής του Νομικού Προσώπου του Δήμου, αλλά και από το Κοιμητήριο. 

Όπως ήταν φυσικό, τον αναζητήσαμε προκειμένου να μάθουμε από πρώτο χέρι τους λόγους της παραίτησης, δεν απάντησε όμως στις κλήσεις μας, επιλέγοντας «χα... περισσότερα »

.ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΥΡΑ ΓΑΛΑΖΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΤΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

Κλιμακώνονται αντί να κοπάζουν οι βολές «γαλάζιων» βουλευτών προς τον υπουργό Οικονομικών για τη δήλωσή του περί «κόπωσης των βουλευτών που μπορεί να απειλήσει την κυβερνητική συνοχή». Ενδεικτικό είναι ότι...
σχεδόν το σύνολο των βουλευτών που έλαβαν τον λόγο στη χθεσινή συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τα αυθαίρετα, όλοι είχαν να πουν μια...κουβέντα για την εν λόγω δήλωση.
Πιο αιχμηρή η τοποθέτηση του Νικ. Κακλαμάνη, ο οποίος, εν όψει του υπουργικού συμβουλίου που ακολούθησε, ζήτησε από τους παριστάμενους υπουργούς στην Ολομέλεια της Βουλής να μεταφέρουν στον κ. Στουρνάρα ότι «με τα όσα λέει και πράττει ειδικά τελευταία, αν ευελπιστεί ότι μέσα από αυτά θα τον ανατρέψουμε, ματαιοπονεί. Απλά θα τον αλλάξουμε και όποιος κατάλαβε κατάλαβε».

Νωρίτερα, ο Προκόπης Παυλόπουλος σε έντονο ύφος σημείωσε πως «οι βουλευτές της ΝΔ δεν αντιλαμβανόμαστε το κοινοβουλευτικό αξίωμα ως τεστ κοπώσεως αλλά ως άθλημα ευθύνης. Οι βουλευτές σταθήκαμε όρθιοι. Δεν έχουμε κόπωση αλλά προβληματισμό. Πρέπει και κάποιοι υπουργοί να δουν αν έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους. Και αυτό θα πρέπει να είναι το βασικό κριτήριο για όλους ανεξαιρέτως».

Από την πλευρά του ο Γ. Ορφανός ανέφερε πως «θα καταθέσω κάποιες προτάσεις για το νομοσχέδιο και εσείς θα κρίνετε αν είμαι κουρασμένος βουλευτής ή όχι», ενώ όταν ο Γ. Βλάχος είπε πως «κλείνω την ομιλία μου», ο Κ. Τασούλας από δίπλα τον ρώτησε «κουράστηκες;» και ο Γ. Βλάχος απάντησε: «Οχι δεν είμαι κουρασμένος, απλά σέβομαι τον χρόνο». Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Μ. Ταμήλος είπε πως «κανένας δεν είναι αναντικατάστατος αν δεν πετυχαίνει τους στόχους του, ούτε ο Γ. Στουρνάρας».

.Βαρουφάκης: Γιατί δεν έρχεται η ανάκαμψη και αυξάνεται η λιτότητα

Για τους λόγους που η ανάκαμψη δεν έρχεται στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρωζώνη και για την όλο και πιο «τοξική» λιτότητα αναφέρεται ο γνωστός οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος κάνει λόγο για «Μέγα Διαζύγιο» κερδών και επενδύσεων.

Σε κείμενο του με τίτλο «Το Μέγα Διαζύγιο», ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει πως την δεκαετία του 1980 «δύο σημαντικές μεταβλητές που έως τότε αυξομειώνονταν μαζί παγκοσμίως πήραν ξαφνικά διαζύγιο. Η άλλη ήταν οι ιδιωτικές επενδύσεις στις οποίες επιδίδονταν οι επιχειρήσεις αυτές».

Στη συνέχεια, ο κ. Βαρουφάκης υποστηρίζει πως μια από τις αιτίες αυτού του διαζυγίου, είναι πως «από το 1985 έως το Κραχ του 2008, ενώ τα κέρδη αυξάνονται συστηματικά, σε πλανητικό επίπεδο (τόσο σε απόλυτες τιμές όσο και ως ποσοστό του συνολικού εισοδήματος), οι επενδύσεις έμεναν πίσω (και μάλιστα μειώνονταν ως ποσοστό του συνολικού εισοδήματος). 

Μάλιστα μετά το Κραχ του 2008, οι δύο μεταβλητές ακολούθησαν εντελώς αντίθετους δρόμους – καθιστώντας οριστικό το μεταξύ τους διαζύγιο».
Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης στρέφεται κατά και των «οικονομολόγων του κατεστημένου», για τους οποίους αναφέρει πως «επισταμένως αγνοούν δύο σοβαρούς λόγους που η υψηλή κερδοφορία δεν οδηγεί στην αύξηση των επενδύσεων».
  • Ο πρώτος λόγος κατά τον γνωστό οικονομολόγο, έχει να κάνει με τον φθίνοντα ανταγωνισμό», ο οποίος μεταφράζεται αλλιώς ως «η όλο και αυξανόμενη μονοπωλιακή ή ολιγοπωλιακή ισχύ των επιχειρήσεων».
  • Ο δεύτερος λόγος, είναι μετά το 2008, η ίδια η Ύφεση, λέει ο κ. Βαρουφάκης και διευκρινίζει: «Καθώς τα εργοστάσια υπολειτουργούν, λόγω χαμηλής ζήτησης, η υψηλή κερδοφορία δεν τους δίνει κανένα κίνητρο να επενδύσουν σε νέες παραγωγικές μονάδες, εφόσον δεν εκμεταλλεύονται καν τις υπάρχουσες. 

  • Μόνο μια γενναία αύξηση της ζήτησης θα κάνει τους επιχειρηματίες να πάρουν από τα κέρδη και να τα επενδύσουν. Όμως, όταν οι άλλοι επιχειρηματίες δεν το κάνουν και, παράλληλα, το κράτος (ή τα κράτη συλλήβδην) μειώνουν δαπάνες και επενδύσεις, η ζήτηση αντί να αυξάνει μειώνεται – και τα συσσωρευόμενα κέρδη συσσωρεύονται χωρίς να επενδύονται».
Κλείνοντας, ο κ. Βαρουφάκης τονίζει πως «εν κατακλείδι, το Μέγα Διαζύγιο κερδών-επενδύσεων αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους που η ανάκαμψη δεν έρχεται και η λιτότητα αποδεικνύεται όλο και πιο τοξική».

.Χαλκιδική: Λουκέτο σε νυκτερινό κέντρο, λόγω φοροδιαφυγής

Λουκέτο σε κέντρο νυκτερινής διασκέδασης, για 48 ώρες, επειδή υπέπεσε σε σειρά φορολογικών παραβάσεων, έβαλε το ΣΔΟΕ. Πρόκειται για το πρώτο λουκέτο, βάσει των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής. 

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων του Σ.Δ.Ο.Ε Θεσσαλονίκης (Ε.Δ.Ε.Υ.Θ) στο πλαίσιο της πάταξης της φοροδιαφυγής, σε έλεγχο που πραγματοποίησε τις πρωινές ώρες της 03/08/2013, στην περιοχή Καλλιθέα Χαλκιδικής, σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο οποίο εμφανιζόταν γνωστός τραγουδιστής, διαπίστωσε ότι είχε υποπέσει σε πλήθος παραβάσεων εφαρμογής των διατάξεων του ΚΦΑΣ.

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν η Υπηρεσία να προβεί άμεσα στον καταλογισμό των παραβάσεων και στο κλείσιμο του καταστήματος για τις επόμενες 48 ώρες σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 του Ν. 2523/97.Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση υποτροπής το "λουκέτο" θα έχει διάρκεια ενός μήνα και εάν οι παραβάσεις συνεχιστούν το "λουκέτο" θα έχει διάρκεια ένα εξάμηνο.

.Ιω. Μιχελάκης: Να αποκλειστεί το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Εθνική υποχρέωση όλων είναι να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τονίζει σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα ο υπουργός Εσωτερικών,Γιάννης Μιχελάκης και εξηγεί ότι μέσα στους μήνες που απομένουν μέχρι το τέλος της χρονιάς η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που έλαβε και προπάντων να εξασφαλίσει πρωτογενές πλεόνασμα ώστε να ανοίξει η πόρτα για μια νέα ουσιαστική ελάφρυνση του δημόσιου χρέους.

"Αυτή τη δέσμευση εξασφάλισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τους εταίρους μας και η προοπτική αυτή δεν μπορεί να χαθεί σε καμία περίπτωση", τονίζει ο κ. Μιχελάκης ο οποίος αναγνωρίζει ότι υπάρχουν περιπτώσεις που οι αρμόδιοι υπουργοί παίρνουν αποφάσεις οι οποίες σηκώνουν βελτιώσεις, τροποποιήσεις ή διορθώσεις.

"Σε κάθε περίπτωση βάζουμε όλοι - και το τονίζω - το εθνικό συμφέρον πάνω απ'όλα. 'Αλλωστε, αρκετές φορές μέχρι σήμερα υπήρξαν διαφοροποιήσεις σε επιμέρους ζητήματα. Την κρίσιμη, όμως, ώρα όταν από τη μια μπαίνουν τα επιμέρους και από την άλλη το εθνικό συμφέρον, η ζυγαριά γέρνει ξεκάθαρα", σημειώνει. 

.Στον Εισαγγελέα οι 13 συλληφθέντες που φέρονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης

Στον Εισαγγελέα Ηρακλείου οδηγήθηκαν σήμερα οι 13 συλληφθέντες που φέρονται σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που αφορούσε κυρίως σε υποθέσεις ναρκωτικών .
Οι συλλήψεις έγιναν χθες μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου αλλά και σε περιοχές γειτονικών νομών Ρεθύμνου και Λασιθίου .

Καθοριστικό ρόλο για τη σύλληψη τους αποτέλεσαν οι συνομιλίες τους μέσω κινητών τηλεφώνων, από τις οποίες οι αστυνομικοί κατάφεραν να πάρουν πληροφορίες τις οποίες αποκωδικοποίησαν ενώ με την υπόθεση η ΕΛΑΣ είχε ασχοληθεί περίπου τέσσερις μήνες .

Σύμφωνα με πληροφορίες στις μεταξύ τους, τηλεφωνικές, συνομιλίες αναφέρονταν στις δραστηριότητες τους με ? συνθηματικά χαρακτηρίζοντάς τους αστυνομικούς ως «συντέκνους», «σκύλους» και «φοράδες» ενώ τα άλλα συνθηματικά των συνομιλιών ήταν «τυρί» «ριφάκι ", "γίδα", "ζωοτροφή" και "μπάλα άχυρα" .

Για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης και τη σύλληψη της αναφέρθηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου ταξίαρχος Μιχάλης Καραμαλάκης τονίζοντας ότι πολυμελές κύκλωμα που εξαρθρώθηκε απαρτιζόταν από 9 μέλη στο σκληρό πυρήνα του, και πλαισιωνόταν από δεκάδες ακόμη άτομα.

.ΣΥΡΙΖΑ: «Απεγνωσμένη προσπάθεια του κ. Σαμαρά να παραμείνει στην εξουσία»

«Στη συνέντευξη του κ. Σαμαρά αποτυπώνεται η απεγνωσμένη προσπάθειά του να παραμείνει στην εξουσία», αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που σχολιάζει τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η εκ νέου αφήγηση του «success story» και οι χιλιοειπωμένες προβλέψεις για ανάπτυξη, επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας και έξοδο από το τούνελ ακυρώνονται από την σκληρή πραγματικότητα των αθρόων απολύσεων, των κατασχέσεων των σπιτιών και της κατάρρευσης της οικονομίας ακριβώς λόγω της ασκούμενης μνημονιακής πολιτικής που με πίστη και ευλάβεια ακολουθεί ο Πρωθυπουργός.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, προσθέτει η αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Σαμαράς έστειλε επιστολή στους δανειστές δεσμευόμενος για νέα δυσβάστακτα μέτρα το φθινόπωρο, χάνοντας και το τελευταίο ίχνος αξιοπιστίας.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.