.Διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ ο Παπακωνσταντίνου


Εκτός ΠΑΣΟΚ βρίσκεται από σήμερα ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ύστερα από την τροπή που πήραν οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ». 

Το ΠΑΣΟΚ δεν δέχθηκε τις εξηγήσεις που έδωσε νωρίτερα ο κ. Παπακωνσταντίνου με δήλωσή του και σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Κινήματος τονίζεται ότι «υπάρχει τεράστιο ζήτημα ευθύνης» του πρώην υπουργού, που χειρίστηκε το θέμα «με το χειρότερο δυνατό τρόπο».

Παράλληλα το ΠΑΣΟΚ ζητεί να κινηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, μη αποκλειομένου και του ενδεχομένου να κινηθούν οι διαδικασίες του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Κάτι τέτοιο θα σημάνει τη σύσταση Εξεταστικής ή και Προανακριτικής Επιτροπής με τη σύμφωνη γνώμη του Κινήματος. 

Το θέμα αυτό ίσως σκοντάψει σε ενδεχόμενη παραγραφή, αν γίνει δεκτό ότι η μια ημέρα συνεδρίασης της Βουλής μετά τις εκλογές του Μαϊου θεωρηθεί κανονική Σύνοδος του Σώματος.

Πέραν αυτών το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται στην επίθεσή του στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι μετά τις σημερινές εξελίξεις «πέφτει στο κενό η επιχείρηση συκοφάντησης και στοχοποίησης του Ευάγγελου Βενιζέλου» και απαιτεί από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητήσει συγνώμη.

.Ονόματα συγγενών του Παπακωνσταντίνου είχαν διαγραφεί από τη "λίστα Λαγκάρντ"


Ο εποπτεύων το οικονομικό έγκλημα, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής, με έγγραφό του προς τον πρόεδρο της Βουλής διαβιβάζει την αξιολόγηση των δύο οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη από τη σύγκριση που έγινε μεταξύ της πρώτης "λίστας Λαγκάρντ", που παρέδωσε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και αυτής (της δεύτερης) που έστειλε πρόσφατα το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

Από τη σύγκριση που έγινε από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς προέκυψε ότι η μόνη διαφοροποίηση που είχε γίνει στην πρώτη λίστα σε σχέση με τη δεύτερη, είναι ότι είχαν αφαιρεθεί δύο τραπεζικοί λογαριασμοί. 

Ο ένας εξ' αυτών περιείχε κατάθεση 1.222.000 δολαρίων, ενώ ο δεύτερος είναι κλειστός και δεν αναφέρεται ποσό. Οι δύο αυτοί τραπεζικοί λογαριασμοί συνδέονται με τα ονόματα τεσσάρων συγγενικών προσώπων του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου αρνείται κατηγορηματικά ότι είχε σχέση με οποιονδήποτε λογαριασμό στη λίστα Λαγκάρντ, καθώς και ότι έκανε παρέμβαση σε αυτή. 

.Για μία δύσκολη χρονιά προετοιμάζει τους Ισπανούς ο Ραχόι


Ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι δήλωσε σήμερα ότι αναμένει πως το 2013 θα είναι «πολύ δύσκολο» για τη χώρα που βρίσκεται σε ύφεση, όμως πρόσθεσε ότι ελπίζει πως η οικονομική κατάσταση θα βελτιωθεί το δεύτερο εξάμηνο.

«Μας περιμένει ακόμη μία πολύ δύσκολη χρονιά, κυρίως το πρώτο εξάμηνο και πρέπει να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε ξεκινήσει», δήλωσε ο Ραχόι στη διάρκεια συνέντευξής Τύπου μετά το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο του έτους.

«Η ισπανική οικονομία θα παραμείνει σε ύφεση για ένα διάστημα, όμως ελπίζουμε ότι θα αρχίσει να ανακάμπτει από το δεύτερο μισό του 2013», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Ισπανία, η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης έπεσε σε ύφεση στο τέλος του 2011. Το τρίτο τρίμηνο του 2012 το ΑΕΠ της Ισπανίας μειώθηκε κατά 0,3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, οπότε είχε μειωθεί κατά 0,4%. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Τράπεζας της Ισπανίας, η ύφεση θα συνεχιστεί και το τέταρτο τρίμηνο του 2012.

.Να δοθούν στη δημοσιότητα ονόματα και στοιχεία από τις λίστες Λαγκάρντ, ζητεί το ΚΚΕ


«Να δοθούν στη δημοσιότητα αμέσως τα ονόματα και τα στοιχεία που περιλαμβάνουν και οι δυο λίστες Λαγκάρντ ώστε να διαπιστώσει ο λαός περί τίνος πρόκειται», ζητεί το ΚΚΕ, ενώ τάσσεται «υπέρ όλων των μέσων ελέγχου και διερεύνησης της υπόθεσης για τον καταλογισμό πολιτικών και προσωπικών ευθυνών και της ανάλογης τιμωρίας εφόσον αποδειχθούν οι ενδείξεις», όπως αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του κόμματος.

.Πρωτοβουλία ΣΥΡΙΖΑ για τη "λίστα Λαγκάρντ" προανήγγειλε ο Δ. Παπαδημούλης


Την ανάληψη πρωτοβουλιών, μέσα κιόλας στον Γενάρη, για τη διερεύνηση της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ προανήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, με συνέντευξή του το πρωί στον ραδιοσταθμό ?στο Κόκκινο 105,5?. 

«Εμείς μέσα στον Γενάρη, αφού πάρουμε και εξετάσουμε ενδελεχώς τα συμπληρωματικά στοιχεία, θα προχωρήσουμε σε πρωτοβουλία, έτσι ώστε η Βουλή να ψάξει το θέμα, είτε με εξεταστική είτε με προκαταρκτική επιτροπή», ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης, σημειώνοντας ότι η Επιτροπή για τον έλεγχο του Πόθεν Έσχες πρέπει να εξετάσει αν τα πολιτικά πρόσωπα που εμπεριέχονται στη λίστα είχαν δηλώσει αυτά τα ποσά ή όχι. 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ακόμη ότι «η κυβέρνηση, έστω και με δύο χρόνια καθυστέρηση, θα πρέπει να κάνει ό,τι έχει γίνει σε άλλες χώρες, δηλαδή να ελέγξει τα στοιχεία, να τα διασταυρώσει και να μαζέψει ευρώ στο δημόσιο ταμείο» και προσέθεσε ότι «η δικαιοσύνη και η κυβέρνηση πρέπει να ξετινάξουν το σκάνδαλο της συγκάλυψης των είκοσι μηνών, καταλογίζοντας ποινικές ευθύνες, πέρα από τις προφανέστατες πολιτικές». 

.Στο υπουργείο Δικαιοσύνης το πόρισμα για τη λίστα


Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο Δικαιοσύνης το έγγραφο των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη για τα αποτελέσματα της συσχέτισης που έγιναν για τη γνωστή  «λίστα Λαγκάρντ». 

Οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης συνέκριναν την πρώτη «λίστα Λαγκάρντ» που είχε στην κατοχή του ο τέως υπουργός Οικονομικών και μεταγενέστερα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος με αυτήν που έστειλε πρόσφατα το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών. 

Το υπουργείο Δικαιοσύνης με τη σειρά του θα διαβιβάσει το έγγραφο των δύο οικονομικών εισαγγελέων στον πρόεδρο της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκη.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.