. φόβος της κυβέρνησης μπροστά στα δύσκολα νομοσχέδια της Βουλής

«Ναρκοπέδιο» θυμίζει, μετά και τις τελευταίες εσωκομματικές αναταράξεις που υπήρξαν τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή την τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ, το επόμενο διάστημα για την κυβέρνηση, καθώς μέχρι το τέλος του έτους εκκρεμούν προς ψήφιση σημαντικές ρυθμίσεις που αφορούν κυρίως οικονομικά ζητήματα. 

Οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος αντιλαμβάνονται πλήρως την πολιτική κόπωση των βουλευτών των κομμάτων τους, αλλά δεν μπορούν να κάνουν πίσω ούτε και να παραπέμψουν στο μέλλον μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευθεί η χώρα έναντι των δανειστών. Μέχρι το τέλος του έτους, εκτός φυσι...περισσότερα »

.Επενδύσεις ζήτησε και ο πρόεδρος της ΕΚΤ για να «επιτευχθεί οικονομική ανάκαμψη»

«Χωρίς επενδύσεις η Ευρώπη δεν μπορεί να πετύχει την οικονομική ανάκαμψη», τόνισε στο Μιλάνο, στο δείπνο του χρηματοοικονομικού Φόρουμ Eurofi, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι. «Αν δεν καταφέρουμε να δώσουμε νέα ώθηση στις επενδύσεις, θα αποδυναμώσουμε την οικονομία βραχυπρόθεσμα και θα επηρεασθούν αρνητικά οι μακροπρόθεσμες προοπτικές της», πρόσθεσε ο Ντάγκι.

Παράλληλα, όμως, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θέλησε να υπογραμμίσει ότι «δεν υπάρχει καμία βοήθεια νομισματικού χαρακτήρα που να μπορεί να φέρει αποτέλεσμα, αν δεν πλαισιωθεί από τις πρέπουσες δομικές πολιτικές παρεμβάσεις». 

Ο Μάριο Ντράγκι, αναφέρθηκε αναλυτικά στην σημασία των επενδύσεων, καθιστώντας σαφές ότι «με την κρίση συνολικά, μειώθηκαν κατά 20%» και, κατά συνέπεια «δεν θα υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη, μέχρις ότου η κατάσταση αυτή δεν αλλάξει».

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι επενδύσεις είναι βασικής σημασίας για να μπορέσει να επιστρέψει ο πληθωρισμός σε πιο κατάλληλα επίπεδα και για να ξαναρχίσει να κινείται η οικονομία και να επιτευχθεί μείωση της ανεργίας.

Ο Ντράγκι σχολίασε τέλος θετικά την απόφαση του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να εξαγγείλει τριετές πρόγραμμα επενδύσεων τριακοσίων δισεκατομμυρίων ευρώ υπέρ της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

.Μπροστά στον τελευταίο τοίχο οι αρχαιολόγοι στην Αμφίπολη

Στη τελική ευθεία πριν το ταφικό θάλαμο φαίνεται πως βρίσκονται πλέον οι ανασκαφικές εργασίες στον τύμβο Καστά Αμφίπολης, από την ΚΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Ως τώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού που εκδόθηκε πριν λίγα λεπτά, η απομάκρυνση των αμμωδών χωμάτων στον χώρο, πίσω από τον διαφραγματικό τοίχο με τις καρυάτιδες, έφτασε τα τρία μέτρα από το δάπεδο. 

Μετά την αφαίρεση του αμμώδους χώματος εμφανίστηκε το ανώτερο τμήμα του τρίτου διαφραγματικού τοίχου. Στο τμήμα αυτό, διαπιστώθηκε η ύπαρξη επιμελημένου μαρμάρινου περιθυρώματος, ιωνικού ρυθμού, όπως και τα υπόλοιπα αρχιτεκτονικά μέλη του χώρου. Στο μαρμάρινο τμήμα του υπέρθυρου, απαντάται συμφυές γείσο το οποίο καλύπτει και το άνοιγμα της εισόδου.

Μέσα στην ημέρα θα επιχειρηθεί η είσοδος στο χώρο, από το υπάρχον άνοιγμα, στο άνω δυτικό μέρος του τρίτου διαφραγματικού τοίχου. Έτσι, θα διαπιστωθούν οι συνθήκες προσπέλασης μελών της διεπιστημονικής ομάδας και τεχνικής υποδομής. Στόχος είναι να σχεδιαστούν και να αποφασιστούν τα αναγκαία μέτρα προστασίας των εργαζομένων και του τρίτου χώρου. Παράλληλα, θα γίνει σχολαστική τεκμηρίωση της υφιστάμενης κατάστασης στον χώρο.

.«Δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου όταν μίλησα για τους Έλληνες φοροφυγάδες»

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, ότι δέχθηκε απειλές για τη ζωή της όταν κατά το παρελθόν αναφέρθηκε στη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο μίας εκτενούς συνέντευξης στους Financial Times, η Λαγκάρντ, αναφερόμενη στην Ελλάδα, σημειώνει: 
«Καλύτερα να μην πω πολλά, γιατί, ξέρετε, όταν μίλησα για την Ελλάδα και τους φόρους της στο παρελθόν, δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου και αναγκαστήκαμε να αυξήσουμε τα μέτρα ασφαλείας».

«Αλλά πληρώνουν πραγματικά οι εφοπλιστές τους φόρους τους; Και άλλοι; Δε νομίζω», παρατηρεί εξάλλου.

Ερωτηθείσα κατόπιν αν αποτελεί μέρος του προβλήματος ότι πολλοί Έλληνες έχουν φύγει από τη χώρα μας αναζητώντας δουλειές ή χαμηλότερη φορολογία, η Λαγκάρντ... αναστενάζει και αναγνωρίζει πως αυτό δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό πρόβλημα.

«Μαθαίνω από την πρεσβεία ότι υπάρχουν άνθρωποι τριαντάρηδες, για παράδειγμα, που εγκαταλείπουν τη Γαλλία. Όταν ταλαντούχοι άνθρωποι αισθάνονται ότι πρέπει να εγκαταλείψουν την ίδια τους την πατρίδα επειδή δε νιώθουν ότι μπορεί να στεριώσει η επιχείρησή τους ή να βρουν ευκαιρίες, είναι πολύ λυπηρό», δηλώνει.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.