.Β. Σόιμπλε: Οι εκλογές δεν αλλάζουν τις συμφωνίες με την ελληνική κυβέρνηση

 Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανέλαβε τις πρόσφατες δηλώσεις του στην εφημερίδα Bild, προειδοποιώντας την Ελλάδα να μην παρεκκλίνει από τον δρόμο των οικονομικών μεταρρυθμίσεων και τονίζοντας πως η οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση δεσμεύεται από τις συμφωνίες που έχει συνάψει η παρούσα.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) και το Πρακτορείο Reuters, σε γραπτή ανακοίνωσή του ο κ. Σόιμπλε επισημαίνει ότι «οι δύσκολες μεταρρυθμίσεις αποδίδουν καρπούς και δεν υπάρχει εναλλακτική. Θα συνεχίσουμε να βοηθούμε την Ελλάδα να βοηθήσει τον εαυτό της στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων. 

Αν η Ελλάδα πάρει διαφορετικό δρόμο, θα είναι δύσκολο. Οι νέες εκλογές δεν αλλάζουν τις συμφωνίες που έχουμε πετύχει με την ελληνική κυβέρνηση. Οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση θα πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες που έχει συνάψει η προκάτοχός της», αναφέρει ο κ. Σόιμπλε.

.Εκλογές στις 25 Ιανουαρίου

Σε εκλογές βαδίζει πλέον η χώρα, καθώς κατά την τρίτη και τελευταία ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα που προτάθηκε από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την απαιτούμενη, από το Σύνταγμα, πλειοψηφία των 3/5 της Βουλής, δηλαδή 180 θετικών ψήφων.

 Έτσι, από τους 300 παρόντες βουλευτές, οι 168 ψήφισαν υπέρ του υποψηφίου της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ 132 δήλωσαν «παρών». Αύριο, θα γίνει η διάλυση της Βουλής και στις 25 Ιανουαρίου η διεξαγωγή εκλογών. Πιο αναλυτικά, υπέρ του Σταύρου Δήμα ψήφισαν ... περισσότερα »

.Δημ. Κουτσούμπας: Αρκετά πληρώσαμε τα ψέματα των κομμάτων της ΕΕ

«Αρκετά πληρώσαμε τα ψέματα των κομμάτων της ΕΕ. Αρκετά ματώσαμε για τα μονοπώλια. Σ' αυτές τις εκλογές αυτό που χρειάζεται ώστε να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα αγωνιστικής παρουσίας, λαϊκής συμμαχίας, δυναμικής αντιπολίτευσης, ενίσχυσης της πάλης για συνολική ανατροπή, είναι ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ στη Βουλή. Αυτό θα μετρήσει για τον λαό, για τη χώρα», δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ύστερα από το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας στη Βουλή.

.Έκρηξη εν κινήσει αυτοκινήτου στην Αττική Οδό, με έναν νεκρό

Αυτοκίνητο το οποίο, σύμφωνα με ανεπιβεβαιωτες πληροφορίες, περιείχε εκρηκτικά, εντοπίστηκε στην Αττική Οδό. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα εκρηκτικά εξερράγησαν με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο οδηγός. Η πρώτη ενημερώση από την αστυνομία κάνει λόγο για τροχαίο δυστύχημα. 

Στο σημείο της Αττικής Οδού, όπου εξερράγη το όχημα, περίπου στις 7.30 το πρωί,  έχει μεταβεί κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) και πραγματοποιεί έρευνα. 

Δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη οι ακριβείς συνθήκες της έκρηξης. Πάντως, σύμφωνα με μαρτυρίες, από την έκρηξη σκοτώθηκε ο οδηγός του οχήματος αλβανικής υπηκοότητας, ενώ η συνοδηγός έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο με εγκαύματα.

.«Παρακολουθούμε στενά τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα»

Η κυβέρνηση της Γερμανίας ανέφερε σήμερα ότι παρακολουθεί στενά τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, πάντως απέφυγε να κάνει κάποιο συγκεκριμένο σχόλιο για την είδηση πως η χώρα θα προχωρήσει στη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών τον επόμενο μήνα.

«Φυσικά παρακολουθούμε πολύ στενά τι συμβαίνει στην Ελλάδα» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Βιρτς κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων. 

«Αλλά πρέπει να αντιληφθείτε ότι δεν μπορώ να σχολιάσω εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας, ειδικά εκείνα που έχουν συμβεί πριν από μιάμιση ώρα. Βασικά συζητάμε για ένα ελληνικό εσωτερικό ζήτημα» ανέφερε η Βιρτς

.«Πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές: Η Ευρώπη τρέμει»

Δημοσίευμα στην ηλεκτρονική σελίδα της βελγικής οικονομικής εφημερίδας L’ Echo αναφέρεται στο αποτέλεσμα της τρίτης ψηφοφορίας για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και σημειώνεται ότι οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές αναμένεται να διεξαχθούν στις 25 Ιανουαρίου, με το κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο επιδιώκει επαναδιαπραγμάτευση των όρων του ελληνικού προγράμματος διάσωσης, να προηγείται στις δημοσκοπήσεις. 

«Ο Σταύρος Δήμας, πρώην Ευρωπαίος επίτροπος και υποψήφιος της ελληνικής κυβέρνησης, έχασε οριστικά τη δυνατότητα εκλογής του από το ελληνικό Κοινοβούλ... περισσότερα »

.«Νομιμοποιημένος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είναι ο Βενιζέλος»

Αυτή τη στιγμή, νομιμοποιημένος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είναι ο κ. Βενιζέλος. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς και κατά τη γνώμη μου δεν έχει και κανένα νόημα να το κάνει. Ο κ. Βενιζέλος, πρέπει να μείνει ως έχει, με πλήρη καθήκοντα, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μέχρι τις εκλογές. 

Αυτό που πρέπει να κάνει ο κ. Βενιζέλος, είναι αυτό που έγινε το 2007. Το πιο απλό πράγμα που οφείλει να κάνει απέναντι στην παράταξή του είναι να δεσμευτεί ότι θα θέσει τον εαυτό του στην κρίση της βάσης του κινήματος, σε περίπτωση που το εκλογικό αποτέλεσμα είναι διαφορετικό από αυτό που είχε το ΠΑΣΟΚ το 2... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.