.Κλείνει για δύο ημέρες η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας


Κατεβάζει ρολά για δύο μέρες η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και έτσι όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας στους νομούς Φθιώτιδας, Εύβοιας, Βοιωτίας, Φωκίδας και Ευρυτανίας θα παραμείνουν κλειστές την Τετάρτη 28 και την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου ενώ για αύριο Τρίτη και την Παρασκευή οι εργαζομένοι επιθυμούν να συνεχίσουν τον αποκλεισμό της Περιφέρειας κάτι που αναμένεται να αποφασιστεί αύριο το πρωί.

   Εδώ και 12 μέρες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν κυριολεκτικά νεκρώσει με τις καταλήψεις από την πλευρά του προσωπικού.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ο ίδιος ο περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς περιέγραψε με τα πλέον μελανά χρώματα την οικονομική κατάσταση της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, μίλησε για τρομακτικές μειώσεις ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις επενδυτικές δαπάνες και συγχρόνως υπογράμμισε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί ουσιαστικά ακυρώνουν κάθε προσπάθεια να σταθεί στα πόδια της η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.
   
Στην απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου γίνεται λόγος «για διαρκή αγώνα μέχρι την οριστική ανατροπή των μέτρων», όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, και να μην υπογραφεί από τον Περιφερειάρχη καμία διαπιστωτική πράξη αναγκαστικής διαθεσιμότητας προσωπικού.

 Αποφασίστηκε ακόμη να μην αποσταλούν από τις διοικητικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς οι κατάλογοι των προς διαθεσιμότητα υπαλλήλων, να μην επιτρέψει το Περιφερειακό Συμβούλιο την κατάργηση θέσεων μεταξύ του προσωπικού που προβλέπεται, όπως επίσης αποφάσισε να διεκδικήσει τους θεσμοθετημένους πόρους της αυτοδιοίκησης.

.100.000 Γερμανοί κάνουν σεξ με τα κατοικίδια τους!


Η Γερμανία αναμένεται να απαγορεύσει ρητώς τη σεξουαλική συνεύρεση μεταξύ ανθρώπων και ζώων, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της χώρας, ενώ μια ομάδα «ζωόφιλων» απειλεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της απαγόρευσης.

Η εφημερίδα Ταγκεστσάιτουνγκ (Tageszeitung) αναφέρει σε άρθρο της ότι ο γερμανικός νόμος περί προστασίας των ζώων προς το παρόν απαγορεύει τη σεξουαλική συνεύρεση μεταξύ ανθρώπων και ζώων μόνο στην περίπτωση που το ζώο τραυματίζεται.
   
«Μια ρητή απαγόρευση θα κάνει πιο εύκολη τη δίωξη και θα βελτιώσει τον βαθμό προστασίας των ζώων», δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής γεωργίας της Μπούντεσταγκ (κάτω βουλή) Χανς-Μίχαελ Γκόλντμαν. 

Εξάλλου βάσει της τροποποίησης θα προβλέπονται ενισχυμένα πρόστιμα στους παραβάτες, που θα φτάνουν τα 25.000 ευρώ.
   Η επιτροπή γεωργίας της γερμανικής βουλής αναμένεται να εξετάσει την Τετάρτη την τροποποίηση του νόμου και στη συνέχεια να την στείλει προς ψήφιση στη βουλή μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, πρόσθεσε ο Γκόλντμαν.
   
Η οργάνωση Κτηνίατροι κατά της Ζωοφιλίας επισημαίνει ότι χιλιάδες Γερμανοί ανταλλάσσουν πληροφορίες μέσω διαδικτύου για την κτηνοβασία, ενώ κάποιες φάρμες νοικιάζουν ζώα για σεξουαλική εκμετάλλευση.
   Το τροποποιημένο νομοσχέδιο θα απαγορεύει επίσης την προμήθεια ζώων για σεξουαλική συνεύρεση με ανθρώπους, υπογράμμισε ο Γκόλντμαν.
   
Πάντως, η οργάνωση Ζωόφιλοι για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων (ZETA) σκοπεύει να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της τροποποίησης του νόμου, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Μίχαελ Κίοκ, ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα Tageszeitung ότι ζει με την Κέσι, ένα θηλυκό σκυλί οκτώ ετών.
  
 Ο ιστότοπος της ZETA αναφέρει ότι οι ζωόφιλοι κάνουν σεξ με ζώα μόνο αν είναι βέβαιοι ότι έχουν τη συγκατάθεσή τους και ότι καταδικάζουν την κακοποίηση των ζώων.
   Η οργάνωση υπολογίζει ότι ο αριθμός των ανθρώπων που συνευρίσκονται σεξουαλικά με ζώα στη Γερμανία φθάνει τους 100.000.

.Το κάπνισμα κάνει κακό και στον εγκέφαλο, σύμφωνα με νέα έρευνα


Το κάπνισμα, εκτός από το υπόλοιπο σώμα, βλάπτει επίσης τον εγκέφαλο και το νου, κάνοντας ζημιά στη μνήμη, τη μάθηση και γενικότερα τη σκέψη, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, η οποία έρχεται να επιβεβαιώσει προηγούμενες μελέτες ότι το τσιγάρο, όπως και η υψηλή πίεση του αίματος, αυξάνουν τον κίνδυνο για πρόωρο μαρασμό των νοητικών λειτουργιών. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το τσιγάρο δεν κάνει κακό μόνο στους πνεύμονες και στην καρδιά, αλλά και στο κεφάλι.

Οι ερευνητές του King's College του Λονδίνου, με επικεφαλής τον δρα Άλεξ Ντρέγκαν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα γήρανσης "Age and Ageing", σύμφωνα με το BBC, μελέτησαν περίπου 8.000 ανθρώπους άνω των 50 ετών και διαπίστωσαν ότι, εκτός από το κάπνισμα, η υψηλή αρτηριακή πίεση και η παχυσαρκία επιδρούν αρνητικά στον εγκέφαλο, αλλά σε μικρότερο βαθμό. 

Η έρευνα μελέτησε επί μια οκταετία γενικότερα τους παράγοντες κινδύνου για έμφραγμα και εγκεφαλικό σε σχέση με την υγεία του εγκεφάλου και σε συνάρτηση με τον τρόπο ζωής των ανθρώπων μετά τους 50 τους. Οι Bρετανοί επιστήμονες διεξήγαγαν μια σειρά νοητικών τεστ κατά περιοδικά χρονικά διαστήματα.

Η μελέτη έδειξε ότι ο κίνδυνος εμφράγματος ή εγκεφαλικού σχετίζεται σημαντικά με τη νοητική υγεία, με συνέπεια ο καρδιαγγειακός κίνδυνος να αυξάνει, όσο αδρανοποιούνται οι λειτουργίες του εγκεφάλου. 

Το κάπνισμα εμφανίστηκε ως βασικός παράγων που μείωνε τις επιδόσεις στα νοητικά-γνωστικά τεστ, άρα σχετίζεται με τη σταδιακή έκπτωση των νοητικών λειτουργιών.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.