.Καφατσάκη VS Κοντούλη...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Ο τοπικός Συνασπισμός κλυδωνίζεται ως προς τη συνοχή του, αφού υπάρχει νέα πρόταση υποψήφια Δήμαρχος να είναι η Ιωάννα Κοντούλη, επικεφαλής μέχρι πρότινος των Οικολόγων, οι οποίοι συνεργάζονται με το ΣΥΡΙΖΑ, αμφισβητώντας την μέχρι σήμερα επικεφαλή της παράταξης «Μαζί για την Πόλη μας» Τίνα Καφατσάκη στην οποία προσάπτουν ότι είναι: Μνημονιακή, Φιλοευρωπαϊστρια, 

Έχει αποτύχει δύο φορές στις εκλογές ως υποψήφια Δήμαρχος, Συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ όπου το 2006 είχε προταθεί από τον Γιώργο Παπανδρέου ως κοινή υποψήφια, και Έχει προσληφθεί επί Ανδρέα Παπανδρέου για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματ... περισσότερα »

.Αποχώρησε απο την παράταξη του δημάρχου Κ. Καλλίρη,ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Διονυσόπουλος

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. *Δημήτρης Διονυσόπουλος* με την παρακάτω επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου και στο Δήμαρχο Ζωγράφου κ.*Κ. Καλλίρη *ανακοίνωσε επισήμως την αποχώρησή του απο την παράταξη "Ζωγράφου αύριο". 

"Με την παρούσα επιστολή- δήλωση σας ενημερώνω ότι ανεξαρτητοποιούμαι από την Δημοτική Παράταξη Ζωγράφου αύριο και παραμενω ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, συνεχίζοντας να στηρίζω οιαδήποτε πρόταση, έχοντας πάντα, ως αρχή και προτεραιότητα, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας

.Αποχώρησε απο την παράταξη του Δημάρχου και ο κ. Θοδωρής Κόλλιας

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ, ΘΟΔΩΡΗ ΚΟΛΛΙΑ Κύριε Πρόεδρε, Λόγοι που συνδέονται με τις ηθικές και πολιτικές αξίες που υπηρετώ εδώ και πολλά χρόνια, με υποχρεώνουν να διακόψω την πολιτική μου σχέση και παρουσία στον δημοτικό συνδυασμό “Ζωγράφου αύριο”. 

Δεν έχω πλέον καμία διάθεση να αποδέχομαι πρακτικές και ενέργειες που σπιλώνουν τις δημοκρατικές πεποιθήσεις μου, δεν μπορώ να επικυρώνω το πολιτικό ατόπημα ασυνέπειας στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, δεν μπορώ να υποστηρίζω καταστάσεις που κάποτε για την παράταξη κα... περισσότερα »

.Ρ.Τ. Ερντογάν: Κίνδυνοι από μια παράλληλη κρατική δομή

 Η κυβέρνηση της Τουρκίας ανησυχεί για τους κινδύνους που δημιουργεί η λειτουργία μιας «παράλληλης δομής» εξωθεσμικών παραγόντων που ασκούν επιρροή στο σύστημα απόδοσης δικαιοσύνης της χώρας, δήλωσε σε συναντήσεις του με Ευρωπαίους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Τα τελευταία δύο χρόνια ανησυχούμε έντονα για το θέμα» αυτό, δήλωσε ο κ. Ερντογάν στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Χέρμαν Φαν Ρόμπαϊ.

«Στόχος αυτής της παράλληλης δομής δεν είναι η διασφάλιση της δικαιοσύνης, αλλά η τιμωρία συγκεκριμένων ομάδων» υποστήριξε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

.Πορεία διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ

 Δεκάδες διαδηλωτές πήραν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια που πραγματοποίησε νωρίτερα η ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την απαγόρευση συγκέντρωσης που είχε διοργανωθεί στον ίδιο χώρο στις 8 Ιανουαρίου, τη σύλληψη του συνδικαλιστή της ΑΔΕΔΥ Παύλου Αντωνόπουλου, ο οποίος συμμετείχε στη διαμαρτυρία και την απαγόρευση της συγκέντρωσης των εκπαιδευτικών της ΟΛΜΕ στις 11 Ιανουαρίου.

Λίγο μετά τις 19.30 οι συγκεντρωμένοι, μέλη της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ, της ΟΛΜΕ και των εργαζομένων στο μετρό, πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή και στη συνέχεια επέστρεψαν στα Προπύλαια όπου και διαλύθηκαν.

Για αύριο, Πέμπτη, η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει τετράωρη παναττική στάση εργασίας, από τις 10.00 το πρωί έως τις 14.00 μετά το μεσημέρι, και καλεί τους εργαζομένους στο Δημόσιο να μετάσχουν στη συγκέντρωση, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπιδων, στις 10.00 το πρωί για να συμπαρασταθούν στον Παύλο Αντωνόπουλο, η δίκη του οποίου διεξάγεται την ίδια ώρα στο κτίριο 7, καθώς και στη συγκέντρωση των εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ στις 12.30 μετά το μεσημέρι μπροστά από το υπουργείο Υγείας.

.Τρεις συλλήψεις στις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής

 Δύο συλλήψεις στην Αθήνα και μία στη Θεσσαλονίκη, έγιναν σήμερα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, στο πλαίσιο των ερευνών που συνεχίζονται για τον Χριστόδουλο Ξηρό και τυχόν οπλισμό σε σπίτια, ενώ ένα ακόμη άτομο αναζητείται στην Αθήνα.

Οι συλληφθέντες και ο αναζητούμενος, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο και στα σπίτια τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: 4 σπρέι πιπεριού, ένα πιστόλι στυλό με φυσίγγια, 11 κάλυκες και ένα φυσίγγιο των 9 χιλιοστών, μία μεταλλική ράβδος, μια αντιασφυξιογόνος μάσκα, τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, διαδικτυακές αναρτήσεις της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας (FAI) και διάφορα έντυπα.

.Συνελήφθη ο Θωμάς Μαύρος για τα χρέη της ΠΑΕ ΑΕΚ

Στη σύλληψη του Θωμά Μαύρου προχώρησε σήμερα η αστυνομία, λόγω των χρεών που δημιουργήθηκαν από την ΠΑΕ ΑΕΚ κατά το -σύντομο- διάστημα της προεδρίας του. Ο παλαίμαχος άσος είχε αναλάβει το καλοκαίρι του 2012 επικεφαλής μίας διοίκησης «σωτηρίας» στην Ένωση, αλλά αποχώρησε στις αρχές Οκτωβρίου.

Ο Θωμάς Μαύρος θα παραμείνει κρατούμενος σήμερα και θα οδηγηθεί αύριο στον ανακριτή.

.Νέα σύλληψη του Μπ. Βωβού για χρέη στο δημόσιο

Για οφειλές προς το δημόσιο συνολικού ύψους 7.056.521,95 ευρώ, συνελήφθη o 81χρονος Χαράλαμπος Βωβός από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σχολιάζοντας τη νέα σύλληψη του Χαράλαμπου Βωβού, η διοίκηση της εταιρίας του προχώρησε στην εξής ανακοίνωση: «Η συγκεκριμένη σύλληψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια μηνυτήριων αναφορών από τις αρμόδιες φορολογικές υπηρεσίες που αφορούν σε οφειλές προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Η εταιρία έχει προβεί σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις τόσο με το Ελληνικό Δημόσιο όσο και με το ΙΚΑ, στα πλαίσια των οποίων κατά τη διάρκεια του 2013 κατέβαλε συνολικά ποσόν που υπερβαίνει τα 6 εκατ. ευρώ.

.Συνελήφθησαν στο Λονδίνο, οι Κ. Γριβέας και Αν. Βάτσικα

Συνελήφθησαν στο Λονδίνο οι καταζητούμενοι με διεθνή εντάλματα σύλληψης, για την υπόθεση του ΤΤ, Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του, Αναστασία Βάτσικα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Γριβέας- Βάτσικα παρουσιάστηκαν στη Σκότλαντ Γιαρντ, όπου συνελήφθησαν. Ήδη, έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για την έκδοσή τους στην Ελλάδα.

Για «αρνητικό κλίμα» σε βάρος του ζεύγους Γριβέα-Βάτσικα σχετικά με όσα «διακινούνται στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης» τα οποία «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», κάνει λόγο σε γραπτή δήλωσή του ο συνήγορος των δύο κατηγορουμένων για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του ΤΤ, Γιώργος Καψής.

.Ποσό 2 εκατ. δολαρίων και 1 εκατ. ευρώ, επέστρεψε στο Δημόσιο εταιρεία του ομίλου Π. Γερμανού

Στην κατάθεση ποσού 2 εκατ. δολαρίων και 1 εκατ. ευρώ, πλέον των νομίμων τόκων, υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, προχώρησε σύμφωνα με δήλωσή του ο επιχειρηματίας Πάνος Γερμανός.
Όπως επισημαίνει ο κ. Γερμανός, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου που κάνουν λόγο για εμπλοκή του σε διακίνηση παρανόμων κεφαλαίων, «το καλοκαίρι του 2012, από σχετικό δημοσίευμα, ο Π. Γερμανός διαπίστωσε ότι μια από τις εταιρείες που ερευνώντο από τις ελληνικές αρχές για διακίνηση ποσού σχετιζόμενου με τη δικαστική έρευνα για τα εξοπλιστικά, ήταν εταιρία συμφερόντων του».

Ο κ. Γερμανός, «χωρίς καθυστέρηση, επισκέφτηκε τις ανακριτικές αρχές και ενημέρωσε ότι η εν λόγω εταιρεία (σ.σ. η οποία όπως διευκρινίστηκε κατόπιν επικοινωνίας είναι η LUDWIG SA) είναι δική του, παραιτούμενος ρητά του τραπεζικού απορρήτου του Λουξεμβούργου. 

Παράλληλα, ο κ. Γερμανός εξήγησε ότι δεν έχει καμία σχέση με τα εμπλεκόμενα στην έρευνα πρόσωπα. Προσκόμισε, δε, έγγραφα, από τα οποία πιστοποιείται αδιαμφισβήτητα ότι το ποσό αυτό αποτελούσε μερική αποεπένδυση κεφαλαίων ύψους 2 εκατ. δολ. και 1 εκατ. ευρώ, που είχε επενδυθεί στις εταιρείες του το έτος 2001/2002 μέσω ελβετικής επενδυτικής εταιρείας».

.Τρομοκρατική απειλή ενόψει των Ολυμπιακών του Σότσι δέχθηκε η Ουγγρική Ολυμπιακή Επιτροπή

Η Ουγγρική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα πως έλαβε επιστολή που περιείχε μια τρομοκρατική απειλή ενόψει των επικείμενων χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι και πως έχει ακούσει και για άλλες απειλές που έγιναν σε άλλες χώρες. 

Ο πρόεδρος της επιτροπής Ζολτ Μπορκάι δήλωσε σήμερα στο εθνικό πρακτορείο ειδήσεων MTI πως οι Ούγγροι θεωρούν την απειλή σοβαρή και ενημέρωσαν τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) και τους Ρώσους οργανωτές. Πρόσθεσε πως γνωρίζει ότι Ολυμπιακές Επιτροπές και άλλων χωρών έλαβαν επίσης παρόμοιες απειλές.
Μια επιστολή γραμμένη στα ρωσικά και τα αγγλικά ελήφθη στο διεθνή λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Ουγγρικής Ολυμπιακής Επιτροπής, απειλώντας την ουγγρική αντιπροσωπεία στο Σότσι με τρομοκρατικές ενέργειες.

.Υψηλός ο κίνδυνος κοινωνικής έκρηξης στην Ελλάδα

Η Ελλάδα βρίσκεται στις χώρες με τον υψηλότερο κίνδυνο κοινωνικής έκρηξης, καθώς η ύφεση της οικονομίας θα συνεχιστεί για έβδομο συνεχιζόμενο έτος, τόνισε ο διευθυντής σύνταξης του περιοδικού The Economist Daniel Franklin, κατά την παρουσίαση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας της ετήσιας έκδοσης του βρετανικού ομίλου «Ο Κόσμος το 2014». 

Η Δύση παίρνει τη σκυτάλη της ανάπτυξης, τα golden boys των τραπεζών κάνουν στην άκρη για να περάσει η ελίτ της τεχνολογίας, το ψηλότερο κτήριο ανά την υφήλιο ξεπροβάλλει στην Κίνα και τα 2/5 του παγκόσμιου πληθυσμού στέκονται μπροστά σε μία κάλπη τ... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.