.Βόμβα από Σόιμπλε: Πιθανός ο έλεγχος τραπεζικών καταθέσεων στην Ελλάδα

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θεωρεί πιθανό σενάριο την επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων στην Ελλάδα με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης. *

Αυτό τουλάχιστον άφησε να εννοηθεί κατά τη συζήτησή του με τον Αμερικανό καθηγητή οικονομικών Κένεθ Ρόγκοφ, η οποία θα δημοσιευθεί αύριο Πέμπτη στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit.* 

Η απόφαση για την επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων είναι αποκλειστική ευθύνη κάθε χώρας μέλους, απάντησε ο Γερμανός υπουργός όταν ρωτήθηκε αν θεωρεί πιθανή μια τέτοια εξέλιξη. *Κατά τη διάρκεια της συζήτησης μεταξύ των δύο ανδρών ο Ρόγκοφ π... περισσότερα »

.Τσίπρας χαμογελαστός στο ΥΠΟΙΚ, μετά τον άγριο καυγά του με Βαρουφάκη

Συνεδρίασε το μεσημέρι η Ομάδα Πολιτικής Διαπραγμάτευσης, παρουσία του Πρωθυπουργού,  Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.
Η σύσκεψη πραγματοποιείται λίγες ώρες μετά το πάγωμα – μήνυμα του ELA  από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Μάλιστα, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι «η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν αύξησε τον ELA, γιατί η Τράπεζα της Ελλάδος δεν ζήτησε αύξηση, καθώς το πλαφόν των 80,2 δισ. θεωρείται επαρκές μετά τη σταθεροποίηση της εκροής καταθέσεων».
Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό,  ο Πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου. Ο αμερικανός υπουργός εξέφρασε  την Τετάρτη την ανησυχία του ότι ένας λάθος υπολογισμός θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια νέα ελληνική κρίση, ζητώντας από τους ευρωπαίους πολιτικούς και οικονομικούς θεσμούς και το ΔΝΤ να δείξουν ευελιξία.

.Το non paper της κυβέρνησης με τις τελικές προτάσεις προς τους δανειστές

*Στο Brussels Group ξεκινούν σήμερα οι διαδικασίες συγγραφής της συμφωνίας, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, που επισημαίνουν ότι θα υπάρχει διαρκής επικοινωνία του Έλληνα Πρωθυπουργού με ηγέτες ώστε να διευκολυνθεί η επίτευξη συμφωνίας.* 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το πλαίσιο της συμφωνίας θα προβλέπει: • Χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα για τα πρώτα χρόνια. • Μη υφεσιακά μέτρα που θα έχουν και αναδιανεμητικό προσανατολισμό. 

Δεν θα υπάρξουν περικοπές σε μισθούς/συντάξεις. • Μεταρρύθμιση του ΦΠΑ, ώστε να έχει αναδιανεμητικό χαρακτήρα και εισπραξιμότητα. Δεν υπάρχει σενάριο με 1,8 δισ. ευρώ μ... περισσότερα »

.Ο Απόστολος Κακλαμάνης θέλει συνένωση ΠΑΣΟΚ και ΚΙΔΗΣΟ

Συνάντηση με ιδιαίτερη πολιτική σημασία, κοινωνικών, αυτοδιοικητικών, τοπικών στελεχών, του Ελληνικού και της Αργυρούπολης και κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ (Ε. Βενιζέλου), του ΚΙΔΗΣΟ (Γ. Παπανδρέου) και του ευρύτερου δημοκρατικού προοδευτικού χώρου, πραγματοποιήθηκε χθες στην Αργυρούπολη. 

Την πρωτοβουλία της συνάντησης, στην οποία παραβρέθηκαν και μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, καθώς και υποψήφιοι ΠΑΣΟΚ και ΚΙΔΗΣΟ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, είχε η ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, εκ μέρους της οποίας μίλησε ο Απόστολος Κακλαμάνης, πρώην Πρόεδρος της Βουλής και εκ των πρώτων Ι... περισσότερα »

.Χαμός στη Βουλή: Σοβαρές καταγγελίες για «περιπτώσεις Κατρούγκαλου» στην επιτροπή γερμανικών αποζημιώσεων

Ενταση σημειώθηκε το απόγευμα στη Βουλή κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της επιτροπής για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Πρωταγωνίστρια ήταν για μια ακόμη φορά η Πρόεδρος της Βουλής η οποία είχε έντονη αντιπαράθεση ακόμη και με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο λόγος ήταν πως ενώ αρχικά η επιτροπή είχε αποφασισθεί να είναι κλειστή, η κα Κωνσταντοπούλου άλλαξε άποψη και την έκανε ανοιχτή καλώντας τον Ερίκ Τουσέν και άλλους. 

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση βουλευτών, ακόμη και του Γιάννη Σταθά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Την αντίθεσή τους εξέφρασαν και βουλευτής του ΚΚΕ και της ΝΔ. Ο Δημήτρης Κυριαζίδης, ... περισσότερα »

.Κυβέρνηση: Αρχίζει να γράφεται η συμφωνία -Τι περιλαμβάνει

Στην τελική ευθεία για την επίτευξη συμφωνίας βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση και σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου στο Brussels Group σήμερα ξεκινούν *οι διαδικασίες συγγραφής της συμφωνίας* (Staff Level Agreement).

 Οι ίδιες πηγές, διευκρινίζουν ότι θα υπάρχει διαρκής επικοινωνία του Έλληνα Πρωθυπουργού με ηγέτες, ώστε να διευκολυνθεί η επίτευξη συμφωνίας, όπως συμφωνήθηκε στη Ρίγα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του πρωθυπουργού, το πλαίσιο της συμφωνίας θα προβλέπει τέσσερις προϋποθέσεις: α. Χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα για τα πρώτα χρόνια. β. Μη υφεσιακά μέτρα που θα ... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.