.Ο παράγων κίνδυνος επιστρέφει στην Ευρωζώνη, εκτιμά το CNBC

Ο πολιτικός κίνδυνος θα προβάλει και πάλι στην Ευρωζώνη το επόμενο έτος, αναφέρει δημοσίευμα του αμερικανικού τηλεοπτικού σταθμού CNB με τίτλο: «Ο παράγων κίνδυνος επιστρέφει για να κατατρέξει την Ευρωζώνη».

«Εκλογές θα γίνουν στη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία (ίσως ακόμη και στην Ιταλία) και μετά από τις ευρωεκλογές του Μαΐου υπάρχει ένας πραγματικός φόβος ότι τα λαϊκίστικα κόμματα μπορεί να έρθουν στο προσκήνιο», σημειώνει το CNBC.
Μία εκδήλωση του φόβου αυτού οδήγησε στη μεγάλη πτώση του ελληνικού χρηματιστηρίου την περασμένη εβδομάδα μετά την επίσπευση της προεδρικής εκλογής από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, προσθέτει το δημοσίευμα.

«Ο φόβος ενισχύεται από την αδήριτη ανάγκη που έχει η Ευρωζώνη για πρόσθετα μέτρα νομισματικής στήριξης και την ανησυχία ότι μπορεί να είναι δυσκολότερο για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να παρέμβει με αγορές ομολόγων, εάν επανεμφανισθούν η πολιτική αστάθεια και οι ανησυχίες για το χρέος στην περιφέρεια», τονίζει το δημοσίευμα.

Η συντάκτρια του άρθρου Τζούλια Τσάτερλι θεωρεί ότι δεν πρέπει να αναμένεται μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, σημειώνοντας ότι «οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στη συντριπτική τους πλειονότητα οι Έλληνες ψηφοφόροι θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ, παρά το ότι είδαν τη χώρα τους να βυθίζεται σε ύφεση».

.Μακελειό στο Πακιστάν από επίθεση Ταλιμπάν σε στρατωτική σχολή

Τουλάχιστον 126 άνθρωποι, ανάμεσά τους 84 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους κατά την επίθεση που πραγματοποίησαν σήμερα κομάντος Ταλιμπάν σε στρατιωτική σχολή στην πόλη Πεσαβάρ του βορειοδυτικού Πακιστάν, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.

Οι μάχες μεταξύ του στρατού και των δραστών της επίθεσης συνεχίζονταν μετά την έφοδο των κομάντος στο σχολείο, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, σε αντίποινα, όπως δήλωσαν, για τις επιχειρήσεις του στρατού εναντίον τους στην περιοχή.

«Επιλέξαμε αυτή τη στρατιωτική σχολή για την επίθεση γιατί η κυβέρνηση στοχοθετεί τις οικογένειές μας και τις γυναίκες μας. Θέλουμε να τους κάνουμε να νιώσουν τον πόνο» δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Μουχάμαντ Ούμαρ Χορασάνι.

.Β. Οικονόμου: Ψηφίζω «παρών» για ΠτΔ - Αναμένω τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής

Την πρόθεσή του να ψηφίσει «παρών» στην αυριανή πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας εκδήλωσε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου. Πρόσθεσε μάλιστα ότι αναμένει και τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της 18ης Δεκεμβρίου για να δει το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του σταθμού Μέγκα, megatv.com, ο κ. Οικονόμου είπε: «Αύριο όπως έχω δηλώσει θα ψηφίσω παρών. Το παρών το δικό μου σημαίνει είμαι επιφυλακτικός για την ψηφοφορία την αυριανή, σε σχέση με το πρόσωπο του κ. Δήμα, όχι το πρόσωπο που είναι αξιόλογο αλλά σαν μια κλειστή κομματική υποψηφιότητα. Γιατί αναμένω και τα αποτελέσματα της 18ης Δεκεμβρίου που είναι η σύνοδος κορυφής για να δω το αποτέλεσμα αυτής της διαπραγμάτευσης που η κυβέρνηση κάνει, για το κλείσιμο της αξιολόγησης». 

Σημείωσε επίσης ότι ο ελληνικός λαός περιμένει τη συμφωνία για κρίνει και να έχει κάποια δεδομένα στα χέρια του. Εν συνεχεία, ανέφερε ότι ο κ. Σαμαράς «επέλεξε να προτάξει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τη συμφωνία» κάτι που «δημιουργεί μια απορία τουλάχιστον».

.Συνεχίζει τις επαφές του στην Αθήνα ο Πιερ Μοσκοβισί

Με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, συναντάται αυτή την ώρα ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί. Η συνάντηση, πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών και γίνεται στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του κοινοτικού αξιωματούχου στην Αθήνα. Κατά τη συνάντηση θα εξετασθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, δημοσιονομικά θέματα αρμοδιότητος του υπουργείου Εργασίας, καθώς και θέματα που αφορούν στην αγορά εργασίας και το ασφαλιστικό.

 Ακολούθως, ο κ. Μοσκοβισί θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Σκρέκα και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Ιω. Στουρνάρα. Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην Αθήνα.

«Προφανώς υπάρχει μεγάλη πρόοδος τα τελευταία χρόνια και μήνες», είπε χθες ο κ. Μοσκοβισί, 
εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, 
όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία και τόνισε ότι κανείς στην Κομισιόν δεν μπορεί να αμφισβητήσει αυτήν την πρόοδο. Σημείωσε ότι υπάρχει ανάγκη για δομικές μεταρρυθμίσεις, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για όλες τις χώρες της ευρωζώνης, ενώ αναγνώρισε ότι η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός έχουν κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια, τη μεγαλύτερη, όπως είπε, που έγινε ποτέ

.Αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη ψηφοφορία


Με το βλέμμα στραμμένο στη στάση των ανεξάρτητων βουλευτών διεξάγεται την Τετάρτη στις 19.00, η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Πρόεδρου της Δημοκρατίας. 

Την πρόθεση της να ψηφίσει θετικά στην αυριανή ψηφοφορία γνωστοποίησε η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Μάρκου, καλώντας τους πρωταγωνιστές της σημερινής κατάστασης να βρουν ένα κοινό τόπο αποτρέποντας τις ολέθριες συνέπειες ενός κοινωνικού και πολιτικού διχασμού. 

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα θετικοί στο να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα εμφανίζονται και οι ανεξάρτητοι βουλευτές: Γ. Νταβρής, Π. Μελάς, Γ. Κουράκος, Σπ. Λυκούδης, Γρ. Ψαριανός και Χρ. Αηδόνης.
Στην αυριανή ψηφοφορία πρόκειται να λάβουν μέρος και οι επτά  προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων και ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

.Σταματάμε να ακολουθούμε το υβρεολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση από εδώ και πέρα δεν πρόκειται να ακολουθήσει ή να απαντήσει στο απίστευτο υβρεολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ κατά του πρωθυπουργού της χώρας», τονίζει σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και επισημαίνει πως «η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ και του Προέδρου του κρίνεται και θα κρίνεται καθημερινά από τον ελληνικό λαό». 

«Οι Έλληνες», προσθέτει η ανακοίνωση, «απαιτούν από όλους εμάς να αγωνιστούμε ενωμένοι για να διαφυλάξουμε όσα πετύχαμε με αιματηρές θυσίες τα τελευταία χρόνια και να τον οδηγήσουμε με ασφάλεια στην οριστική έξοδο από την κρίση». 

«Ας ξανασκεφτούν όλοι που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα η διχόνοια , η λάσπη και οι ύβρεις», καταλήγει η ανακοίνωση. 

.«Ο Αλέξης Μητρόπουλος θα πρέπει να ντρέπεται για το κατάντημά του»

Σε υψηλούς τόνους απάντησε το ΠΑΣΟΚ στις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου περί «Ειδικών Δικαστηρίων», κάνοντας λόγο για «θλιβερές και διχαστικές» δηλώσεις.

«Οι σημερινές δηλώσεις του Α. Μητρόπουλου στο ΣΚΑΙ περί παραπομπής σε Ειδικό Δικαστήριο της κυβέρνησης Παπαδήμου, του Στ. Δήμα και του Γ. Παπανδρέου, επαναφέρουν την πολιτική ζωή της χώρας στην εποχή των ωμών εκβιασμών και εκφοβισμών», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

«Στην περίοδο του εκφασισμού της κοινωνίας, των «αγανακτισμένων στις πλατείες» με τις ιαχές περί προδοτών, δωσίλογων και Πινοσέτ», τονίζει το ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι «ο Α. Μητρόπουλος πρέπει να ντρέπεται για το κατάντημά του».

«Δυστυχώς οι θλιβερές και διχαστικές του δηλώσεις επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά τον ρόλο και τη συμπεριφορά που έχουν οι Γενίτσαροι στη διαδρομή της ιστορίας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.