.Ευ. Βενιζέλος: Οι κοινωνίες της Ευρώπης θέλουν ανάπτυξη

 «Η συνάντησή μου με την Ιταλίδα υπουργό Εξωτερικών ήταν χρήσιμη, πρακτική και αποδοτική» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με την επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι. 

Ο υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι «η ιταλική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το δεύτερο εξάμηνο του έτους, στην πραγματικότητα μπορούμε να πούμε ότι θα συνεχίσει τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας» και ότι «το μεσογειακό έτος 2014 λειτουργεί».
Σύμφωνα με τον κύριο Βενιζέλο, «οι κοινωνίες της Ευρώπης έχουν κοινές αγωνίες: θέλουν ανάπτυξη, επενδύσεις, θέσεις εργασίας και δεν αντέχουν άλλες πολιτικές λιτότητας και άλλη ανεργία».

Η Φενετερίκα Μογκερίνι προσκάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών στη διεθνή διάσκεψη για τη Λιβύη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ οι δυο υπουργοί συμφώνησαν στην ανάγκη να ολοκληρωθεί η διαδικασία της τραπεζικής ένωσης. 

.Ικανοποιημένη η τρόικα για τις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο

Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και θα υπάρξει και νέα συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη και των εκπροσώπων της τρόικας, έγινε γνωστό αμέσως μετά τη συνάντηση των δύο πλευρών.

Μια συνάντηση που διεξήχθη, όπως αναφέρθηκε, σε θετικό κλίμα, δεδομένου ότι αναγνωρίστηκε από τους εκπροσώπους των δανειστών η πρόοδος που έχει επιτευχθεί τόσο στο επίπεδο της διαθεσιμότητας και του στόχου των υποχρεωτικών απολύσεων από το δημόσιο, όσο και σε επίπεδο μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τα μέλη της τρόικας αναγνώρισαν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε επίπεδο των συμφωνηθέντων ποσοτικών στόχων, ενώ κοινός τόπος διαπιστώθηκε ως προς την υλοποίηση των 15.000 υποχρεωτικών αποχωρήσεων από το Δημόσιο, για τη διετία 2013-2014 και οι οποίες βρίσκονται εντός του συμφωνηθέντος χρονοδιαγράμματος.

Επίσης, απτά αποτελέσματα παρουσιάστηκαν από την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στο θέμα της διαθεσιμότητας, δεδομένου ότι έχουν ενταχθεί στο εν λόγω καθεστώς, πάνω από 21.000 υπάλληλοι (πρώτο κύμα διαθεσιμότητας με 12.700 υπαλλήλους και οι περίπου 9.000 υπάλληλοι από τον ΕΟΠΥΥ).

Επίσης, με ικανοποίηση, όπως αναφέρθηκε, άκουσαν οι εκπρόσωποι της τρόικας τις πρωτοβουλίες που έλαβε το υπουργείο για την επιτάχυνση της απονομής πειθαρχικής δικαιοσύνης στο δημόσιο, καθώς και στη μείωση των διοικητικών βαρών που προωθούνται σε 13 τομείς της οικονομίας, σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ.

Τέλος έγινε γνωστό ότι παρουσιάστηκαν οι νομοθετικές παρεμβάσεις για την απλούστευση των διαδικασιών και τη μείωση της γραφειοκρατίας και ακόμη η πρόοδος που σημειώνεται στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

.«Οι Έλληνες ομογενείς της Ουκρανίας δεν αποτελούν στόχο»

Οι ομογενείς που ζουν στην Ουκρανία δεν αποτελούν στόχο ουδεμίας πλευράς στην ουκρανική κρίση, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Μαριούπολη, Δημήτρης Παπανδρέου. «Η κατάσταση που επικρατεί στις νοτιοανατολικές περιοχές της Ουκρανίας, όπου διαβιεί και η συντριπτική πλειοψηφία των ομογενών μας, είναι ήρεμη. 

Δεν έχουν υπάρξει επεισόδια σε βάρος ομογενών ούτε έχει καταγραφεί κάποιο σοβαρό περιστατικό βιαιοπραγίας. Οι Έλληνες είναι βέβαια ανήσυχοι και προβληματισμένοι, όπως και όλοι οι Ουκρανοί πολίτες για τις εξελίξεις, αλλά αυτό δεν έχει τους έχει οδηγήσει ούτε σε κατάσταση πανικού ούτε συμβαίνει κάτι ανησυχητικό. Αυτό μπορώ να σας το διαβεβαιώσω με τον πιο υπεύθυνο τρόπο» τονίζει ο κ. Δημ. Παπανδρέου.

Ο Έλληνας πρόξενος στην Μαριούπολη, η οποία βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά της Ουκρανίας, περίπου 60 χιλιόμετρα από τα ρωσικά σύνορα, τονίζει ότι οι ομογενείς στην Ουκρανία ανέρχονται σε 100.000 με 105.000, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του κράτους. "Είναι οργανωμένοι σε 110 συλλόγους. Στη Μαριούπολη και στα γύρω χωριά ζουν οι περισσότεροι. Είναι ιστορικές οι κοινότητες των Ελλήνων εδώ. 

Μεταφέρθηκαν από την Κριμαία πριν 200-250 χρόνια. Είναι άγνωστη η ιστορία του Ελληνισμού της Μαριούπολης σε σύγκριση με άλλες περιοχές και πατρογονικές εστίες του Ελληνισμού, αλλά είναι πάρα πολύ συγκινητική και πάρα πολύ ενδιαφέρουσα.

.Προς παραίτηση το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου

Τις παραιτήσεις τους θα θέσουν σήμερα ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, εκτός από τους υπουργούς του ΔΗΚΟ, και οι υπόλοιποι υπουργοί, σύμφωνα με πληροφορίες, που καταγράφει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ, λίγο πριν τις 10:30 ξεκίνησε στο Προεδρικό η έκτακτη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, που θα εξετάσει την κατάσταση μετά την απόρριψη του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις από τη Βουλή.

.Ο ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


Υγεία, Φορολογία, Αύξηση της φτώχειας, η πιθανή ασυλία των δημάρχων και η κατάσταση στην Ουκρανία κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των φύλλων της Παρασκευής. Τα κύρια θέματα των εφημερίδων σήμερα έχουν ως εξής: *ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ*: "Τανάλια στα εισοδήματα!" Η εφημερίδα τονίζει "στο μικροσκόπιο περιουσιακά στοιχεία και καταθέσεις! Αυστηρή αντιπαραβολή εσόδων - εξόδων. Πρέπει να δηλώνονται τώρα τα έργα τέχνης και τα κοσμήματα". *ΕΘΝΟΣ*: "Οι... αγνοούμενοι των δημοτικών επιχειρήσεων". Η εφημερίδα γράφει ότι "σε καθεστώς απόλυτης αδιαφάνειας λειτουργούν εκατοντάδες αυτοδιοικητικές εταιρείε... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.