.Δ. Βίτσας: Ούτε λειάνσεις, ούτε στροφές μπορούν να υπάρξουν στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης

Δεν πρόκειται να υπάρξει λείανση ή στροφή από το πρόγραμμα που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, δηλώνει ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφιος του κόμματος στη Β' Εκλογική Περιφέρεια Αθηνών, Δημήτρης Βίτσας, και διευκρινίζει: «Αυτό (σσ. το πρόγραμμα) αποτελεί το κλειδί για την παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας και το ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί για τη διαπραγμάτευση με την Ευρώπη για το χρέος».

Αναφερόμενος στη δυνατότητα μετεκλογικών κυβερνητικών συμμαχιών, σημειώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι επικεντρωμένος στην αρχή της συνεργασίας με τις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις που εργάσθηκαν κατά του μνημονίου και αποκλείει τη σύμπραξη με όλους όσοι «συνυπέγραψαν τις αποφάσεις που κατέστρεψαν τα ελληνικά νοικοκυριά και την οικονομία».

Σχετικά με τις παρεμβάσεις ξένων παραγόντων στην ελληνική πολιτική σκηνή, αντιτείνει πως οι θέσεις του κόμματός του πλέον βρίσκουν πλήθος υποστηρικτών στο εξωτερικό, ακόμη και συντηρητικών, και πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προσφέρει μέγιστη υπηρεσία στην Ευρώπη, γιατί επανέφερε την κοινωνική και δημοκρατική διάσταση στον διάλογο για τη μορφή της ΕΕ, αλλά επίσης αποτελεί και ανάχωμα για την ακροδεξιά και φασιστική άνοδο.

.Οι τζιχαντιστές απειλούν να σκοτώσουν δύο Iάπωνες ομήρους και ζητάνε λύτρα

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος απείλησε σήμερα σε ένα νέο βίντεο να σκοτώσει δύο Ιάπωνες ομήρους που ισχυρίζεται πως κρατεί και ζήτησε λύτρα 200 εκατ. δολαρίων από την ιαπωνική κυβέρνηση. Στο βίντεο αυτό που αναρτήθηκε σε τζιχαντιστικούς ιστότοπους και του οποίου η αυθεντικότητα δεν κατέστη δυνατό να διαπιστωθεί αμέσως, η οργάνωση, η οποία ελέγχει μεγάλα τμήματα εδάφους στο Ιράκ και τη Συρία, απειλεί να «σκοτώσει μέσα σε 72 ώρες τους δύο ομήρους» και «ζητεί από την ιαπωνική κυβέρνηση να πληρώσει 200 εκατ. δολάρια για να σώσει τη ζωή τους».

Η εικονιζόμενη στο βίντεο μαυροντυμένη φιγούρα, η οποία κρατάει ένα μαχαίρι και στέκεται σε μια ερημική περιοχή μαζί με δύο άνδρες που φορούν πορτοκαλί στολές, επικρίνει επίσης αυτό που αποκαλεί υποστήριξη της ιαπωνικής κυβέρνησης προς τον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό που διεξάγει μια στρατιωτική εκστρατεία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.