.Ο Γλέζος ζητά από τον Τσίπρα να τηρήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις

Την Κίνηση Ενεργών Πολιτών (άλλοτε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ) έθεσε σε λειτουργία και πάλι ο Μανώλης Γλέζος για να πει στην κυβέρνηση να σεβαστεί τη λαϊκή εντολή και τις *προεκλογικές δεσμεύσεις* της, ενώ θέτει μια σειρά νομοσχεδίων που πρέπει να αποτελέσουν «υψηλή προτεραιότητα». 

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση της *Πολιτικής Γραμματείας* της Κίνησης Ενεργών Πολιτών, έγινε αποτίμηση των πρώτων ημερών της νέας κυβέρνησης και της πορεία των *διαπραγματεύσεων *με την Ε.Ε. κα το Δ.Ν.Τ. H Πολιτική Γραμματεία εκτιμά ότι κύριος στόχος της κυβέρνησης πρέπει να παραμείνει ο *σεβασμός στη* *λαϊκή ε... περισσότερα »

.Spiegel “τεμαχίζει” ΣΥΡΙΖΑ: “Φέρτε επειγόντως έναν… ψυχίατρο για Τσίπρα – Βαρουφάκη!”

*To ότι η Ελλάς ήταν ανέκαθεν ένα απέραντο φρενοκομείο, είναι γνωστό στους παροικούντες την (εσωτερική) Ιερουσαλήμ. 

* Απλά με την κατάληψη της εξουσίας *από το εξάμβλωμα των ΣΥΡΙΖΟ -ΑΝΕΛ* , που αντικειμενικά αποτελεί την κορυφαία έκφραση τ*ης ψυχοπαθολογικής (πολιτικής) τρέλας* *που έχει προκύψει στην ενδοχώρα μεταπολιτευτικά,* αυτό πλέον γίνεται αντιληπτό και εις τας Ευρώπας. 

*Άρα να μην αιφνιδιαζόμαστε από άρθρα σαν και αυτό του σημερινού Spiegel που απαιτεί επειγόντως ψυχίατρο για την σημερινή Ελληνική κυβέρνηση.* Στο άρθρο αυτό αναφέρεται σε μια συνέντευξη που έδωσε Γερμανός ψυχί... περισσότερα »

Ξεκινούν, τελικά, συνομιλίες με την Τρόικα, σε χαμηλόβαθμο επίπεδο

Ξεκινούν την Τετάρτη στις Βρυξέλλες οι τεχνικές διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ, όπως αναφέρουν πηγές από το Μαξίμου. *Διαπραγμάτευση σε χαμηλόβαθμο επίπεδο* 

Την ίδια ώρα, ο Γιάννης Βαρουφάκης δεν θα βρίσκεται εκεί, αλλά στο ...Παρίσι για διαδοχικές συναντήσεις με τον ομόλογό του Μισέλ Σαπέν και τον Γάλλο υπουργό Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, επικεφαλής στις τεχνικές διαβουλεύσεις της Ελλάδας με τους τρεις θεσμούς στις Βρυξέλλες θα είναι ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Νίκος Θεοχαράκης, ενώ σε αυτές αναμέ...περισσότερα »

.Σε δημόσια διαβούλευση, τις επόμενες ημέρες, το σχέδιο νόμου για τις επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που αφορά την επαναπρόσληψη των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων, την κατάργηση μνημονιακών διατάξεων στο πειθαρχικό δίκαιο και την πιλοτική εφαρμογή της Κάρτας του Πολίτη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, δεν εισήλθε σε λεπτομέρειες για το τι θα περιλαμβάνει ακριβώς το σχέδιο νόμου, λέγοντας ότι πρέπει πρώτα να ενημερωθούν η Βουλή και οι αρμόδιοι, 

ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι θα προωθηθεί το κυβερνητικό σχέδιο, όπως έχει αποφασιστεί, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Πρόσθεσε δεν ότι έως στιγμής δεν έχουν εκφραστεί ενστάσεις από μέρους τους.

.Β. Σόιμπλε: Χρηματοδότηση μόνο κατόπιν συμφωνίας

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διεμήνυσε σήμερα ότι δεν θα δοθεί άλλη βοήθεια στην Ελλάδα έως ότου οι διεθνείς πιστωτές της χώρας συμφωνήσουν ότι έχει εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της για την προώθηση μεταρρυθμίσεων.

«Η Ελλάδα πρέπει να συνομιλήσει με τους θεσμούς για να εγγυηθεί ότι το Μνημόνιο Κατανόησης εκπληρώνεται» είπε ο Β. Σόιμπλε σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες μετά το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.

«Μόνον όταν εκπληρωθεί αυτός ο όρος υπάρχει μια πιθανότητα να υπάρξει μια εκταμίευση από το πρόγραμμα», συνέχισε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι ο Έλληνας ομόλογός του Γιάνης Βαρουφάκης είναι ο μόνος στο Eurogroup, που θεωρεί πως δεν έχει χαθεί χρόνος.

.Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο νομός Σερρών, λόγω πλημμυρών

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκε ο νομός Σερρών, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που σημειώθηκαν τα τελευταία 24ωρα, όπως επιβεβαίωσαν, με δηλώσεις τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης και η βουλευτής Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή.  Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη και τη βουλευτή, η σχετική απόφαση υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ιωάννη Πανούση.

Βάσει των μέχρι στιγμής εισηγήσεων των Τεχνικών Υπηρεσιών των πληγέντων δήμων, έχουν πλημμυρίσει περί τα 50.000 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων σε δεκάδες χωριά του Νομού Σερρών. 

Φθορές έχουν υποστεί τα αρδευτικά και αποστραγγιστικά δίκτυα, αγροτικοί δρόμοι και γέφυρες έχουν κοπεί στα δυο, αντλιοστάσια έχουν σκεπαστεί από τεράστιες ποσότητες νερού, ενώ στα αναχώματα της ροής του Στρυμόνα έχουν σημειωθεί καθιζήσεις και θραύσεις.

Σε πολύ υψηλά επίπεδα βρίσκεται η στάθμη της λίμνης Κερκίνη, που ελέγχεται κάθε ώρα, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο, σύμφωνα με τον κ. Μωυσιάδη, να ανοίξει το φράγμα προκειμένου να αποσυμφορηθεί η λίμνη από τον όγκο νερού που έχει συγκεντρώσει.

The Nation: Η Ελλάδα ορθώνει το ανάστημά της

«Η Ελλάδα ορθώνει το ανάστημά της» αναφέρει στο εξώφυλλό του, το αμερικανικό περιοδικό The Nation, που κυκλοφορεί με την ελληνική σημαία. 

Σε εκτενές δημοσίευμα γίνεται ανασκόπηση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της νέας ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών της χώρας, μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. 

Επίσης, παρουσιάζονται οι πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις που οδήγησαν στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις, επισημαίνεται ότι «αυτές θα συνεχιστούν για μήνες, με κρίσιμα ορόσημα, τον Απρίλιο και τον Ιούνιο». Σύμφωνα με το δημοσίευμα,...περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.