.ΕΞΙ ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

To 60, 3% των ελληνικών νοικοκυριών θερμαίνονται με πετρέλαιο, το 23,8% με καυσόξυλα και το 7,4% με φυσικό αέριο, σύμφωνα με την Ερευνα Κατανάλωσης Ενέργειας στα Νοικοκυριά της Ελληνικής Στατιστικής...
Αρχής για την περίοδο 2011-2012, που ανακοινώθηκε χθες.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας κάθε νοικοκυριό της χώρας καταναλώνει κατά μέσο όρο 13.994 kwh ετησίως, ενώ η μέση κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ανά νοικοκυριό φθάνει στις 3.750 Kwh. 

To 38,4% της συνολικής ετήσιας ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει ένα νοικοκυριό είναι για το μαγείρεμα, το 14,7% για το ψυγείο, το 10,6% για το πλυντήριο ρούχων, το 6,6% για τον φωτισμό και το 4,9% για την ψύξη της κατοικίας.

Από το σύνολο της θερμικής ενέργειας που καταναλώνει το νοικοκυριό το 85,9% προορίζεται για τη θέρμανση χώρου, το 4,4% για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης και το 9,7% για το μαγείρεμα

.«Έφυγε» ο Νίκος Φώσκολος

Έφυγε σήμερα από τη ζωή στα 87 του χρόνια, ο Έλληνας σκηνοθέτης και σεναριογράφος Νίκος Φώσκολος. 

Η κηδεία του θα τελεστεί την Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου, στις 14.30 το μεσημέρι, στο κοιμητήριο της Ηλιούπολης.

«Η υπολοχαγός Νατάσσα» (1970) του Νίκου Φώσκολου, κατέχει το ρεκόρ της πιο εμπορικής ταινίας του ελληνικού σινεμά. Δεν ήταν  η μόνη πρωτιά στην πολύχρονη καλλιτεχνική διαδρομή του. 

Ο «Άγνωστος πόλεμος», σε δικό του σενάριο, ήταν η  ασπρόμαυρη τηλεοπτική σειρά που καθήλωνε τους θεατές καθημερινά στους δέκτες τους από το 1971 έως το 1974 στην ΥΕΝΕΔ, σημειώνοντας ιλιγγιώδη ποσοστά θεαματικότητας. Μεγάλη επιτυχία έκανε και χρόνια αργότερα,  στην ιδιωτική τηλεόραση με τη σειρά «Λάμψη», της οποίας η διάρκεια κράτησε 14 χρόνια (1991-2005) με 3.457 επεισόδια.   
    
Ο Νίκος Φώσκολος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 26 Νοεμβρίου του 1927. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών χωρίς να πάρει πτυχίο. Αρχικά δούλεψε ως δημοσιογράφος (στη δεκαετία 1950-1960) στις εφημερίδες «Εμπρός» και «Ανεξάρτητος Τύπος» κάνοντας ελεύθερο και καλλιτεχνικό ρεπορτάζ και γράφοντας κινηματογραφική κριτική. 

Από πολύ νωρίς ασχολήθηκε με τη συγγραφή αστυνομικού μυθιστορήματος. H ραδιοφωνική εκπομπή «Αστυνομικές ιστορίες του Νίκου Φώσκολου» αποτέλεσε το πρώτο του ραδιοφωνικό σίριαλ που είχε πολύ μεγάλη επιτυχία και όταν εκδόθηκε ήταν το μπεστ-σέλερ της εποχής.

Στη δεκαετία του 1960 ξεκίνησε ως θεατρικός συγγραφέας και κριτικός συγγράφοντας περισσότερα από 10 θεατρικά έργα και πολλά ραδιοφωνικά. Στη συνέχεια μετακινήθηκε  στον κινηματογράφο όπου και έγραψε το σενάριο για περισσότερες από 70 ταινίες, κυρίως με τη Φίνος Φιλμ.

Μετά το σίριαλ «Άγνωστος πόλεμος» ακολούθησαν  διάφορα ιστορικά και κοινωνικά δράματα, όπως τα «Εν Τούτω Νίκα», «Κραυγή των λύκων», «Ρωμανός Διογένης» κ.ά.
Μετά τη «Λάμψη» έγραψε το 1993 τη δεύτερη τηλεοπτική σειρά του, το «Καλημέρα Ζωή», της οποίας η προβολή κράτησε 13 χρόνια (1993 - 2006) κάνοντας 3.179 επεισόδια στο σύνολο.

Ο Νίκος Φώσκολος ήταν τακτικό μέλος της Ένωσης Συντακτών Αθηναϊκού Τύπου, καθώς και της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων. Έχει λάβει τρία βραβεία και ένα κρατικό Βραβείο Σεναρίου για την ταινία «Κοντσέρτο για πολυβόλα» (1968). Από τις ταινίες του έχουν βραβευθεί επίσης: «Οι αδίστακτοι», «Πυρετός στην άσφαλτο» και «Κοινωνία ώρα μηδέν», 

ενώ η ταινία «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο» του Βασίλη Γεωργιάδη, της οποίας έγραψε το σενάριο, προτάθηκε για Όσκαρ (1965). Επίσης, έχει τιμηθεί από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας (2007), από την Ιερά Σύνοδο για την ταινία «Εν Τούτω Νίκα», από την ΕΡΤ, από την οργάνωση Λάιονς, από διάφορους δήμους και  καλλιτεχνικές λέσχες.

.«Καθαρή» η ΕΛΑΣ από συγκροτημένες ομάδες με εγκληματικούς σκοπούς

Δεν υπάρχουν συγκροτημένοι πυρήνες ή αδιαφανείς φράξιες ή παρασυνταγματικοί πόλοι στην Ελληνική Αστυνομία, αναφέρει το πόρισμα των «αδιάφθορων» της ΕΛΑΣ, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα και το οποίο αφορούσε τη διερεύνηση της εμπλοκής αστυνομικών σε έκνομες ενέργειες μελών της Χρυσής Αυγής. 

Σε σχέση με τα κρούσματα ρατσιστικής συμπεριφοράς και διαφθοράς, το πόρισμα που παρουσίασε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ταξίαρχος Παναγιώτης Στάθης, αναφέρει ότι τα περισσότερα σημειώνονται στην Αθήνα, σε περιοχές όπως του Αγίου Παντελεήμονα, των Αμπελοκήπων, της Κυψέλης, της Ομόνοιας και της Ακρόπολης.

Έπειτα από σχεδόν ένα μήνα ερευνών, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «δεν υπάρχουν συγκροτημένες ομάδες εν ενεργεία αστυνομικών, που να επιδιώκουν κοινό εγκληματικό σκοπό και να τελούν μεταξύ τους σε τέτοια σχέση ώστε να αισθάνονται έναντι αλλήλων, ως ενιαία μονάδα».

.Το Κρεμλίνο διαψεύδει ότι κατασκόπευε τους ηγέτες που συμμετείχαν στη Σύνοδο Κορυφής της G20

Οι ρωσικές αρχές διέψευσαν τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία οι υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας κατασκόπευαν εκατοντάδες ξένους που μετείχαν στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20 (G20) η οποία διεξήχθη τον Σεπτέμβριο στην Αγία Πετρούπολη μέσω των «δώρων» που τους μοίρασαν, όπως λούτρινα αρκουδάκια, ημερολόγια και στικάκια USB.

Επικαλούμενη μια αναφορά της υπηρεσίας ασφαλείας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προς τις ιταλικές υπηρεσίες πληροφοριών, η εφημερίδα Κοριέρε ντέλα Σέρα έγραψε ότι τουλάχιστον 300 τέτοια δώρα δόθηκαν στη σύνοδο κορυφής και στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι έκρυβαν κατασκοπευτικό εξοπλισμό.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ποια είναι η πηγή αυτών των ισχυρισμών.

«Αναμφίβολα πρόκειται για μια προσπάθεια να στραφεί το επίκεντρο της προσοχής μακριά από τα υπαρκτά ζητήματα στις σχέσεις των ευρωπαϊκών πρωτευουσών με την Ουάσινγκτον, σε αβάσιμα, ανύπαρκτα ζητήματα», φέρεται να είπε ο Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA.

.Οι περισσότεροι σκέφτονται να κόψουν το κάπνισμα από ...Δευτέρα

Αν σκέπτεται κανείς να κόψει το τσιγάρο, τότε η Δευτέρα είναι η πιθανότερη ημέρα να συμβεί κάτι τέτοιο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία για πρώτη φορά αποκάλυψε ότι σε όλο τον κόσμο οι άνθρωποι έχουν μια αυξημένη τάση να σταματήσουν το κάπνισμα στην αρχή της εβδομάδας και ιδίως την κάθε Δευτέρα.

Οι ερευνητές ανέλυσαν έναν τεράστιο όγκο δεδομένων σχετικά με τις αναζητήσεις που γίνονται μέσω της Google σε διάφορες γλώσσες και αφορούν το κόψιμο του τσιγάρου (π.χ. ερωτήματα στη μηχανή αναζήτησης του τύπου «θέλω βοήθεια για να κόψω το τσιγάρο»).

Η αναλογία τέτοιων φράσεων στο σύνολο των αναζητήσεων ανά ημέρα έδειξε ότι υπάρχει μια παρόμοια τάση στις αγγλόφωνες χώρες, τις γαλλόφωνες, τις ισπανόφωνες, τις κινεζόφωνες, τις ρωσόφωνες κ.α., 

καθώς οι καπνιστές διεθνώς για κάποιο λόγο έχουν αυξημένη προθυμία να ξεκινήσουν το κόψιμο του καπνίσματος κάθε Δευτέρα.

.Σ. Λαβρόφ: Η Ρωσία πάντα ήθελε μια ισχυρή Ελλάδα

Ελλάδα και Ρωσία είναι «σταθεροί εταίροι και φίλοι και υποστηρίζουν τον σεβασμό των αρχών δικαίου και την επίλυση των προβλημάτων μέσω του διαλόγου στον πολυκεντρικό κόσμο» που ζούμε, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, κατά την ομιλία του στο πλαίσιο των διήμερων τιμητικών εκδηλώσεων για τον Ιωάννη Καποδίστρια, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας τόνισε ότι «η Ρωσία πάντα ήθελε μια ισχυρή και ευημερούσα Ελλάδα». 

Πρόσθεσε δε ότι οι βαθιές ιστορικές ρίζες στις σχέσεις των δύο κρατών, αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία οικοδομούμε τις πολιτικές μας σχέσεις, και προχωρούμε τις οικονομικές σχέσεις και το εμπόριο, οι οποίες υπάρχει η βούληση να επεκταθούν.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος άνοιξε τον κύκλο των ομιλιών, υπογράμμισε ότι αποτελεί «ανεκπλήρωτο χρέος», η ολοκλήρωση του έργου του Ι. Καποδίστρια για ένα σύγχρονο κράτος δικαίου, ιδιαίτερα σήμερα, μετά την κρίση, που πρέπει να παρουσιάσουμε στη διεθνή κοινότητα ένα αισιόδοξο αφήγημα. 

Ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναφέρθηκε εκτενώς στη συμβολή του Καποδίστρια στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής διπλωματίας στις αρχές του 19ου αιώνα και στην πρωτοπόρα αντίληψή του για τον συνδυασμό ρεαλισμού και μετριοπάθειας ενάντια στον αυταρχισμό της εποχής.

.Δεν θα φορολογηθούν αποθηκευτικοί χώροι σε αγροτική γη

Κατόπιν σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες, υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά και έπειτα από παρέμβαση του πρωθυπουργού, δεν θα φορολογηθούν οι αποθηκευτικοί χώροι που βρίσκονται σε αγροτική γη, όπως θερμοκήπια, στάνες, αποθήκες γεωργικών μηχανημάτων.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, διευκρινίζεται συγκεκριμένα ότι δεν πρόκειται να φορολογηθούν με τον ενιαίο φόρο ακινήτων οι αποθηκευτικοί χώροι που βρίσκονται σε αγροτική γη (γεωργικών μηχανημάτων, θερμοκήπια, στάνες κ.λπ.).

Σημειώνεται ότι η μη φορολόγηση των χώρων αυτών ήταν ένα βασικό αίτημα των αγροτών στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Εξάλλου, ολοκληρώνεται σήμερα η διαβούλευση επί του νομοσχεδίου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων που θα αντικαταστήσει το 2014 το ειδικό τέλος ακινήτων το οποίο εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.