.ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΙΡΗ

Έτοιμος να διεκδικήσει δεύτερη θητεία δηλώνει στη συνέντευξή του προς τη Ζω2 ο δήμαρχος Ζωγράφου, Κώστας Καλλίρης, επανιδρύοντας την αυτοδιοικητική του παράταξη, με κριτήρια υπερκοομματικά και αυτόνομα, απευθυνόμενος σε όλους ανεξαιρέτως τους δημότες. 
Ο κ. Καλλίρης δηλώνει ότι δεν έχει σκοπό να κρύψει τη διαδρομή του στην πολιτική, τις πολιτικές και ιδεολογικές του αναφορές,  όμως-όπως λέει χαρακτηριστικά- η κοινωνία αναζητεί συνθέσεις, συμφωνίες, ενότητα και συνεργασίες.

Ο δήμαρχος κάνει μια αναφορά στο έργο που επιτελέστηκε στα τρία περίπου χρόνια της θητείας του, καθώς και στις προτεραιότητες της διοίκησης χστον υπολειπόμενο ως τις εκλογές χρόνο. 

«Ψηλά στην ατζέντα» βάζει τη Βίλα, τη διεύρυνση του κοινωνικού δικτύου του Δήμου, που χτίστηκε το προηγούμενο διάστημα, αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση του τομέα της καθαριότητας.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ (πατήστε επάνω)
http://zo2.gr/dhmoi/zwgrafou/1114-douleia-mou-na-doulepso-kai-na-yperaspisto-to-komma-ton-dimoton-tou-zografou.html

.Προκατασκευασμένες... αστοχίες!

Η πρωτοφανής αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ στο σχέδιο νόμου για τη φορολογία των ακινήτων δεν είναι τυχαία, ούτε οφείλεται σε κάποιο «σκοτεινό σχέδιο» υπονόμευσης της κυβέρνησης. Οι βουλευτές εκφράζουν με τον τρόπο τους την πίεση του κόσμου που τους ψηφίζει. Η αντίδραση, σε τελευταία ανάλυση, είναι κοινωνική. *Στον τρίτο** *όροφο του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Στουρνάρας προχθές το βράδυ προσπαθούσε να κατευνάσει... 75 βουλευτές, με πολλαπλά αιτήματα και ταυτόχρονα αντιφατικά μεταξύ τους. Επικράτησε πλήρης παραλογισμός. Μερικοί μάλιστα ζητούσαν να παραμείνει το... χαράτσι, για ...περισσότερα »

.Μέλη της Χρυσής Αυγής οι δύο νεκροί στο Νέο Ηράκλειο

Μέλη της Χρυσής Αυγής ήταν οι δύο δολοφονημένοι στο Νέο Ηράκλειο όπως λένε οι πρώτες πληροφορίες

Σύμφωνα με πληροφορίες οι νεκροί ήταν 20 και 23 χρονών, ενώ ο τραυματίας διακομίζεται στο νοσοκομείο Γεννηματάς.  Άγνωστοι που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού και  πυροβόλησαν εναντίον ατόμων που ήταν στο δρόμο με αποτέλεσμα να σκοτώσουν δύο από αυτούς και να τραυματίσουν άλλον έναν σοβαρά.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών ενώ στον τόπο της αιματηρής επίθεσης βρίσκονται ανώτατοι αστυνομικοί της ΕΛΑΣ και στελέχη της ααφάλειας που ερευνούν την υπόθεση, ενώ στο σημείο έφθασε και κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής.

Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ έχουν παραταχθεί και διμοιρίες των ΜΑΤ, καθώς επικρατεί μεγάλη  ένταση

.Διάσταση απόψεων μεταξύ ΕΕ - ΔΝΤ για την Ελλάδα

Δεν υπάρχει αλλαγή στην προγραμματισμένη επίσκεψη της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Αθήνα. 

Όπως είχε αναφέρει, κατά την τελευταία συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Ταμείου, Ουίλιαμ Μάρεϊ, η αποστολή του Ταμείου επιστρέφει στην Αθήνα στις αρχές Νοεμβρίου. Ειδικότερα, ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν, αναμένεται να βρίσκεται στην Αθήνα τη Δευτέρα.

Όπως είχε τονίσει ο κ. Μάρεϊ, στο επίκεντρο των συζητήσεων με τις ελληνικές αρχές θα βρεθούν τα ζητήματα του χρηματοδοτικού κενού και τα θέματα του προϋπολογισμού για το 2014.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν η πέμπτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα θα γίνει σε δόσεις και αν θα απαιτηθεί επιπρόσθετος χρόνος, είχε πει ότι «δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις».

Ωστόσο, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ερωτηθείς σχετικά από το ΑΠΕ - ΜΠΕ, δήλωσε ότι η θέση των Βρυξελλών σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση της τρόικας με την Ελλάδα για το δημοσιονομικό κενό παραμένει η ίδια και πως οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επιστρέψουν στην Αθήνα «ευθύς μόλις λάβουν τις πληροφορίες που έχουν ανάγκη», προκειμένου να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι, με αφορμή τηλεγράφημα του πρακτορείου Ρόιτερς, σύμφωνα με το οποίο αναμένεται αναβολή της επίσκεψης του κλιμακίου της τρόικας, από το υπουργείο Οικονομικών έγινε σαφές ότι «η άφιξη της τρόικας δεν αναβάλλεται και ότι το πρώτο ραντεβού θα πραγματοποιηθεί κανονικά την ερχόμενη Τρίτη».
Σύμφωνα, πάντως, με νεότερη δήλωση εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αργά το βράδυ της Παρασκευής, από τις Βρυξέλλες, οι εκπρόσωποι της τρόικας θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. 

Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο εκπρόσωπο, η Αθήνα έστειλε πρόσθετες πληροφορίες το απόγευμα της ίδιας ημέρας , οι οποίες βοηθούν στη συνέχιση των διαβουλεύσεων ανάμεσα στην τρόικα και την ελληνική κυβέρνηση.

Εκτιμάται πως στην παρούσα φάση υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ του ΔΝΤ και της ΕΕ, μετά και τη σταθερή θέση της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμάρα. 

.Έρευνα στα Ταμεία που χρηματοδοτούνται από τον ΕΟΠΥΥ

Στο στόχαστρο των οικονομικών εισαγγελέων τίθενται όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, που χρηματοδοτούνται από τον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να εντοπιστούν περιπτώσεις ανάλογες με αυτήν, που αφορά τον «Οίκο του Ναύτου».

Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γαληνός Μπρης και Γιάννης Δραγάτσης, αποφάσισαν να ερευνήσουν όλο το σύστημα οικονομικής λειτουργίας των ασφαλιστικών ταμείων, ώστε να εντοπιστούν ενδεχόμενες ατέλειες ή δυσλειτουργίες που επιτρέπουν την εκδήλωση φαινομένων απάτης ανάλογων με την υπόθεση του ταμείου των ναυτικών μέσω πλαστών παραστατικών η οποία αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελία ιδιοκτήτη κλινικής.

Για τον λόγο αυτόν και οι δύο εισαγγελείς κινητοποιήθηκαν αμέσως όταν ενημερώθηκαν για την υπόθεση των τεσσάρων υπαλλήλων του Οίκου του Ναύτου, οι οποίοι επιχείρησαν, μέσω ιδιοκτήτη κλινικής που προσέγγισαν, να καρπωθούν πληρωμές ύψους ενός εκατ. ευρώ με πλαστά παραστατικά για ιατρικές υπηρεσίες σε ασφαλισμένους του Ταμείου.

.Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα δώσει όλες τις δυνάμεις του για την αναγέννηση και ανασύνταξη του εργατικού κινήματος

Το ΚΚΕ θα δώσει όλες τις δυνάμεις του για την αναγέννηση και ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, οδηγώντας με τη θεωρητική και πολιτική δράση του την εργατική τάξη στη συνειδητοποίηση του ρόλου της ως ηγετικής δύναμης του λαϊκού κινήματος, ικανής να συσπειρώσει και να οργανώσει τον λαό. Αυτό υπογράμμισε ο γγ της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε σημερινή συζήτηση με εργαζόμενους της ΕΘΕΛ, στο αμαξοστάσιο του Ρέντη.

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι χωρίς συνολικότερες αλλαγές δεν πρόκειται να υπάρξουν ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων και πρόσθεσε ότι ο κατήφορος για τους εργαζόμενους δεν θα έχει τέλος, όσο δεν ανατρέπεται η πολιτική της τάξης που είναι στην εξουσία και η οποία υλοποιείται από όσους κυβέρνησαν και όσους θέλουν να κυβερνήσουν ακολουθώντας την ίδια ρότα.

.Το Βερολίνο επιτρέπει την επιλογή τρίτου φύλου στα πιστοποιητικά γεννήσεως

Η Γερμανία έγινε την Παρασκευή η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα επιτρέπει στους γονείς των νεογέννητων να αφήνουν κενή την ένδειξη του φύλου, αρσενικού ή θηλυκού, στα πιστοποιητικά γεννήσεων δημιουργώντας μια τρίτη, αδιευκρίνιστη κατηγορία.

Η νομοθετική αλλαγή που τίθεται σε ισχύ από σήμερα, 1η Νοεμβρίου, έχει στόχο να επιτρέψει σε διαφυλετικά πρόσωπα -αυτά που γεννιώνται με χαρακτηριστικά αμφότερων των φύλων- να καθορίζουν το φύλο τους αργότερα στη ζωή τους.

Έχει επίσης στόχο να βοηθήσει γονείς οι οποίοι προσπαθούν να αποφασίσουν αν το νεογέννητό τους θα πρέπει να υποβληθεί σε επέμβαση αλλαγής φύλου.

.Σε τροχιά διευθέτησης των ανοιχτών θεμάτων ενόψει έλευσης της τρόικας

Κατά τη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου, τέθηκαν τα ζητήματα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ  αλλά και του νέου φόρου ακινήτων.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, δήλωσε ότι η κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις των Κ.Ο. της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και μέσα στο πλαίσιο των εσόδων, θα προχωρήσει στις απαραίτητες βελτιώσεις. Δήλωσε επίσης, ότι ελπίζει η διαμόρφωσή του να έχει τελειώσει μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Επίσης, για το θέμα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, αναμένεται να υπάρξει νέα σύσκεψη των Σαμαρά - Βενιζέλου, την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε ερώτηση σχετικά με την έλευση του κλιμακίου της τρόικας στη χώρα μας, ο κ. Στουρνάρας απάντησε ότι το ραντεβού του με την τρόικα ισχύει για την επόμενη Τρίτη.

.«Ανακαλύπτοντας τον Εθνικό Κήπο»

Κηποτεχνική ανάπλαση σε οχτώ σημεία και πρόγραμμα εκθέσεων σύγχρονης τέχνης επί δυο μήνες ανά διετία, περιλαμβάνει το πρόγραμμα «Ανακαλύπτοντας τον Εθνικό Κήπο», που ανακοίνωσαν για τον βασικό πνεύμονα πρασίνου της πρωτεύουσας ο δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ.

Η μελέτη ολοκληρώθηκε από τον Γάλλο αρχιτέκτονα τοπίων Λουί Μπενέ (Louis Benech) σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο doxiadis.

O κ. Μπενέ παρουσίασε τη διαμόρφωση οχτώ σημείων του κήπου, την είσοδο της λεωφόρου Αμαλίας, τον «οπτικό δίαυλο» που συνδέει τη Βουλή με τον κήπο, την είσοδο της Βασιλίσσης Σοφίας, τη σπηλιά και το δωμάτιο των Γλυσίνων, το σιντριβάνι της Βλάχας, τη λίμνη, τον βράχο, το κάθισμα της Αμαλίας και το ισπανικό αναβρυτήριο.

 Όπως επισήμανε ο κ. Μπενέ, θα πραγματοποιηθούν ήπιες φυτοτεχνικές και αισθητικές εξωραϊστικές παρεμβάσεις, συμβατές με τον χαρακτήρα και τη δομή του βοτανικού κήπου.

.Συμφώνησαν ότι «θα τα βρουν» εργοδότες και εργαζόμενοι στον κλάδο εμπορίου

Συμφωνία για συνέχιση των διαπραγματεύσεων για υπογραφή νέας κλαδικής συλλογικής σύμβασης για το εμπόριο υπέγραψαν οι εκπρόσωποι εργοδοτών και εργαζομένων του κλάδου. Η συμφωνία προβλέπει ότι οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να ολοκληρωθούν το αργότερο ως τις 31 Δεκεμβρίου, και ότι έως τότε οι μισθοί θα παραμείνουν αμετάβλητοι, δηλαδή αποφεύγεται η μείωση μισθών που θα προέκυπτε με τη λήξη της μετενέργειας.

Στην «Κοινή Συμφωνία - Πρωτόκολλο Διαπραγμάτευσης» που υπέγραψαν οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων προβλέπεται επίσης ότι η νέα κλαδική σύμβαση θα έχει αναδρομική ισχύ από 1ης Νοεμβρίου 2013.

Το πρωτόκολλο υπέγραψαν οι πρόεδροι της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης, της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθάς και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Μ. Στεκουλέα λαμβάνοντας υπόψη, όπως επισημαίνεται στο κείμενο, «την βούληση συνέχισης του διαλόγου και των μεταξύ τους διαπραγματεύσεων λόγω της κρισιμότητας των υπό διαπραγμάτευση ζητημάτων και της μη επίτευξης προς το σκοπό αυτό αμοιβαία ικανοποιητικών λύσεων αλλά και την ανάγκη προστασίας τόσο των εργοδοτών όσο και των εργαζομένων του εμπορίου».

.Ραγδαία αύξηση στα κρούσματα βίας κατά των γυναικών στην Ελλάδα

 Αυξημένα κατά 47%, σε σύγκριση με όλα τα προηγούμενα χρόνια, είναι τα κρούσματα βίας κατά των γυναικών, που καταγράφηκαν φέτος, στην Ελλάδα, με μία στις τρεις γυναίκες να έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού. Αυτό ανάφερε η γενική γραμματέας Ισότητας Βάσω Κόλλια, με αφορμή την επίσημη έναρξη λειτουργίας του νέου Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Καβάλας.

Η κ. Κόλλια σημείωσε ότι τα παραπάνω στοιχεία βασίζονται σε αποτελέσματα πανελλαδικής έρευνας που έγινε το καλοκαίρι. «Η βία προς τις γυναίκες έχει πολλά πρόσωπα, όπως ο οικονομικός εκβιασμός, η σεξουαλική ταπείνωση, ο τραυματισμός, ο σωματικός βιασμός. Σε κάθε περίπτωση η βία κατά των γυναικών είναι παρούσα και αδιαμφισβήτητη» υπογράμμισε.

.Πρόστιμα σε συνδυασμούς της Αττικής

Πρόστιμα που ανέρχονται σε 800.000 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων σε 87 παρατάξεις των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών της Περιφέρειας Αττικής το 2010. Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκαν λανθασμένα προεκλογικά, οικονομικά στοιχεία που αφορούν υπέρβαση του καθορισμένου με νόμο πλαφόν στις προεκλογικές δαπάνες, αδυναμία δικαιολόγησης προέλευσης χρημάτων ή παράλειψη δήλωσης εξόδων στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Ο μόνος που παράλληλα με το πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ εκπίπτει του αξιώματος του Περιφερειακού Συμβούλου, εξαιτίας παράβασης της διαδικασίας εκλογικών δαπανών, είναι ο επικεφαλής της παράταξης «'Αρμα Πολιτών» Γιάννης Δημαράς. Η έκπτωση από το αξίωμα σε συνδυασμό με το υψηλό πρόστιμο έκαναν τους συνεργάτες του κ. Δημαρά να μιλήσουν για πολιτική δίωξη.

Επίσης, πρόστιμο επιβλήθηκε στον νυν υπουργό Υγείας 'Αδωνι Γεωργιάδη, που καλείται να καταβάλει 12.903 ευρώ. Ο κ. Γεωργιάδης το 2010 ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τον συνδυασμό «Αττική Οδός», που σήμερα εκπροσωπείται στο Περιφερειακό Συμβούλιο από τον επικεφαλής Θάνο Πλεύρη και τους περιφερειακούς συμβούλους Μπάμπη Καραθάνο και Χρήστο Γούδη.

Ο νυν γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δημήτρης Καλογερόπουλος, που καλείται να εφαρμόσει τα πρόστιμα, επίσης, πρέπει να καταβάλει 24.550 ευρώ για παραλείψεις ως υποψήφιος δήμαρχος Αιγάλεω. 

Μεταξύ των υπολοίπων προστίμων, το μεγαλύτερο πρόστιμο επιβλήθηκε στον νυν δήμαρχο Βύρωνα Νίκο Χαρδαλιά (63.423 ευρώ) και ακολουθούν ο υποψήφιος δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Αγγελος Αποστολάτος (63.808 ευρώ), 

ο πρώην δήμαρχος Ζωγράφου Γιάννης Καζάκος (50.000 ευρώ), ο υποψήφιος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Κωνσταντίνος Κουβόπουλος (40.807 ευρώ), ο πρώην δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Σταύρος Κόντος (26.468 ευρώ) και ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς (21.735 ευρώ).

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.