.Η Τουρκία σε υπερένταση

* ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ *
 Δεν ξέρω πώς τα έχει καταφέρει έτσι η Αγκυρα, αλλά από το δόγμα που βασιζόταν στην αρχή «κανένα μέτωπο ανοικτό» έχει φτάσει στην πραγματικότητα των πολλών και ανοικτών μετώπων. Το δόγμα ανήκει στον νυν πρωθυπουργό, ο οποίος καλείται τώρα να διαχειρισθεί τα συντρίμμια της πολιτικής που ο ίδιος χάραξε. 

Οι σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι εύθραυστες, αν όχι και εκρηκτικές. Κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς έχει συμβεί, αλλά είναι σαφές ότι υπάρχει πολύ μεγάλη δυσπιστία ανάμεσα στο δίδυμο Ομπάμα -Μπάιντεν και σε εκείνο των Ερντογάν - Νταβούτογλου. Ακόμη και αυ... περισσότερα »

.Κλ. Ρέγκλινγκ: Τα αποτελέσματα των stress tests των τραπεζών θα αποσαφηνίσουν τις ανάγκες της Ελλάδας

Το αποτέλεσμα της αξιολόγησης του τραπεζικού τομέα της Ευρώπης, το οποίο αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα την 26η Οκτωβρίου, θα συμβάλει να αποσαφηνιστούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας, εκτίμησε σήμερα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ο Ρέγκλινγκ είπε επίσης ότι η ευρωζώνη θα πρέπει να κρατήσει διαθέσιμα για μελλοντική χρήση τα κεφάλαια που έχει κατανείμει για την αντιμετώπιση κρατικών κρίσεων χρέους και όχι να τα επενδύσει τώρα για την τόνωση της οικονομίας στην ΕΕ.

Ο επικεφαλής του ΕΜΣ προέβλεψε ότι η αξιολόγηση των 130 μεγαλύτερων τραπεζών της ευρωζώνης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα ξεκαθαρίσει πόσα ακριβώς διαθέσιμα κεφάλαια θα μείνουν στο ελληνικό ταμείο διάσωσης τραπεζών και πόσα θα χρειαστεί ακόμη η Ελλάδα από άλλες πηγές.

«Αυτό δεν είναι απόλυτα σαφές προς το παρόν, διότι η Ελλάδα αναμένει τα αποτελέσματα της αξιολόγησης της ποιότητας στοιχείων ενεργητικού (Asset Quality Review, AQR) και των ελέγχων αντοχής» των τραπεζών, εξήγησε ο Ρέγκλινγκ.

Το ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) έχει διαθέσιμα 11,4 δισεκ. ευρώ τα οποία η Αθήνα θέλει να χρησιμοποιήσει ως αποθεματικό για να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες μετά το τέλος του χρόνου, όταν ελπίζει ότι θα τερματιστεί το πρόγραμμα διεθνούς στήριξης της οικονομίας της από την τρόικα, επισημαίνει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

«Υπάρχει ορισμένη αβεβαιότητα. Θα γίνουν (...) συνομιλίες στα επόμενα Eurogroup τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο για να αποφασιστεί τι θα γίνει», πρόσθεσε ο Ρέγκλινγκ.
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς είχε δηλώσει στο Ρόιτερς την Παρασκευή πως μια επιλογή θα μπορούσε να είναι μια γραμμή πιστώσεων μετά το τέλος του προγράμματος δανεισμού 

.Στο τεμάχιο 3 της κυπριακής ΑΟΖ το Barbaros

To τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος "Barbaros" εισήλθε λίγο μετά το μεσημέρι στο οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης. Συνοδεύεται από τα υποστηρικτικά πλοία M/V Bravo και M/V Deep Supporter και μια φρεγάτα. 

Ο υπουργός 'Αμυνας, Χριστόφορος Φωκαΐδης, τόνισε ότι πρόκειται για μια προκλητική και παράνομη ενέργεια που παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο που ταυτόχρονα υπονομεύει την ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή. Στο μεταξύ, λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι, ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβου... περισσότερα »

.Σε 24 - 100 δόσεις ρυθμίζονται οι οφειλές των πολιτών προς τους δήμους

Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου του 2014 θα έχουν οι πολίτες τη δυνατότητα να ρυθμίσουν - με αίτησή τους - τις οφειλές τους προς τους δήμους και τα Νομικά τους Πρόσωπα, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος.
Σύμφωνα με την τροπολογία που ψηφίσθηκε στη Βουλή, ο αριθμός των δόσεων κυμαίνεται από 24 έως 100, ανάλογα με το ύψος της οφειλής και απαλλάσσεται πλήρως από πρόστιμα και προσαυξήσεις αν εξοφληθεί εφάπαξ.

Στην ευνοϊκή ρύθμιση εντάσσονται και όσες οφειλές βεβαιώθηκαν και θα βεβαιωθούν έως και τις 30 Οκτωβρίου 2014.

Παράλληλα, δίδεται η δυνατότητα να ενταχθούν σε αυτό το πλαίσιο και οι παλαιότερες οφειλές (πριν την 01-01-2010).
Ανάλογη ρύθμιση θα ισχύσει και για τις οφειλές των πολιτών προς τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α), με αίτησή τους έως τις 14-11-2014.

.Π. Λαφαζάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το μνημόνιο σε μια νύχτα

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς του νόμους σε μία νύχτα και με μία νομοθετική πράξη, έτσι όπως πραξικοπηματικά μας το επέβαλαν, δήλωσε στο MEGA ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Τόνισε πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη ΔΕΘ, θα εφαρμοστεί από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης χωρίς καμία συζήτηση ή διαπραγμάτευση με τους δανειστές. 

 «Δεν θα πάρουμε σφουγγάρι και θα το σβήσουμε, θα διεκδικήσουμε τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους» ανέφερε σχετικά με το χρέος, υποστήριξε ότι το χρέος είναι μη βιώσιμο και τα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ περί μίας συνολικής λύσης είναι «δυνατά» και συμπλήρωσε: «Η χώρα διαλύεται. Αυτό μας υποχρεώνει στην εφαρμογή μίας ριζοσπαστικής πολιτικής για να αντιμετωπιστούν τα οξύτατα προβλήματα». 

«Εμείς δε χρωστάμε, μας χρωστάνε» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης. Ανέφερε ακόμη, πως από τη στιγμή που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ στον προϋπολογισμό του κράτους θα αρχίσουν να εγγράφονται και οι απαιτήσεις της Ελλάδας από το κατοχικό δάνειο αλλά και τις γερμανικές αποζημιώσεις. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.