.Η επέκταση του προγράμματος είναι ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Β. Σόιμπλε

«Από σεβασμό» προς την Ελλάδα, η τρόικα δεν θα ονομάζεται πλέον τρόικα, αλλά οι θεσμοί θα διατηρήσουν τον ρόλο τους, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ, ο οποίος, ωστόσο, διευκρίνισε ότι ο ΟΟΣΑ δεν μπορεί να αναλάβει τον ρόλο της τρόικας ή να ενταχθεί σε αυτό το σχήμα και επανέλαβε ότι η μόνη επιλογή είναι η επέκταση του προγράμματος.

«Από σεβασμό προς του Έλληνες φίλους μας, στο εξής η τρόικα δεν θα λέγεται τρόικα» δήλωσε ο κ. Γιέγκερ, κατά την τακτική ενημέρωση των συντακτών, ενώ σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να αναλάβει ο ΟΟΣΑ τον έλεγχο της υλοποίησης της συμφωνίας που θα προκύψει μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της τόνισε ότι η Γερμανία δεν μπορεί να δει τέτοιον ρόλο για τον Οργανισμό.

«Έχουμε εδώ συμβατικούς κανόνες, οι οποίοι προβλέπουν ξεκάθαρα ποιοι θεσμοί ελέγχουν την εκπλήρωση, την υλοποίηση του προγράμματος. Σε αυτό το πλαίσιο δεν προβλέπεται κανένας ρόλος για τον ΟΟΣΑ» δήλωσε.

.Αισιοδοξία στη Γαλλία για επίτευξη συμφωνίας τη Δευτέρα

Άνεμος αισιοδοξίας για επίτευξη συμφωνίας τη Δεύτερα μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης έχει αρχίσει να γίνεται αισθητός στη Γαλλία, είτε με το θετικό άνοιγμα του χρηματιστηρίου, τα σχετικά σχόλια των οικονομολόγων στα ραδιόφωνα, αλλά και τα σχετικά ρεπορτάζ στον Τύπο μετά το χθεσινό συμβούλιο κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Το σενάριο μιας συμφωνίας με την Ελλάδα αρχίζει να διαφαίνεται» τιτλοφορεί η «Le Monde» στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Οι ομάδες εργασίας του Αλέξη Τσίπρα, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ θα εργαστούν έως τη Δεύτερα για τη νέα σύνοδο του Eurogroup ώστε να επιτευχθεί σύγκλιση ανάμεσα στο τωρινό σχέδιο βοήθειας στην Αθήνα και το προτεινόμενο σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης» υπογραμμίζει η Monde.

.Η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τον λάο να συμβιβαστεί με ψίχουλα, υποστηρίζει το ΚΚΕ

«Η κυβέρνηση, με επικοινωνιακά παιχνίδια, προσπαθεί να κρύψει απ' το λαό ότι η νέα συμφωνία, που διαπραγματεύεται με την ΕΕ και τους δανειστές, θα περιέχει το μεγαλύτερο μέρος του μνημονίου, ότι το υπόλοιπο θα αντικατασταθεί από άλλα αντιλαϊκά διαρθρωτικά μέτρα «τύπου ΟΟΣΑ» και ότι η αυστηρή επιτήρηση θα συνεχιστεί με άλλο τρόπο» αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για την χθεσινή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

«Πάνω απ' όλα η κυβέρνηση προσπαθεί να εμφανίσει ως δήθεν επιτυχία την πιθανή συμφωνία και να πείσει το λαό ότι πρέπει να εγκαταλείψει το στόχο της πραγματικής κατάργησης των μνημονίων και της ανάκτησης των απωλειών και να συμβιβαστεί με ψίχουλα» προσθέτει το ΚΚΕ, καταλήγοντας «ο λαός με την πάλη του και σε ρήξη με την ΕΕ και τα μονοπώλια, μπορεί να επιβάλλει φιλολαϊκές λύσεις. Αυτός είναι ο δρόμος μιας αγωνιστικής και πραγματικά περήφανης στάσης, για να υπάρχει πραγματική νίκη του λαού».

.Συμφωνία Ελλάδας - Γερμανίας διαβλέπει το Bloοmberg

Η Ελλάδα και η Γερμανία επιδιώκουν μία συμφωνία για τους όρους με τους οποίους θα συνεχιστεί η βοήθεια στην Ελλάδα, καθώς και οι δύο πλευρές διαμηνύουν την επιθυμία για συμβιβασμό, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

Η Γερμανία δεν θα επιμείνει να συνεχισθεί το τρέχον πρόγραμμα της Ελλάδας με όλα τα στοιχεία του, αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο δύο Γερμανούς αξιωματούχους. Εφόσον επιμηκυνθεί το πρόγραμμα, σημείωσαν οι αξιωματούχοι, η Γερμανία θα είναι ανοικτή να συζητήσει για το μέγεθος των απαιτούμενων πρωτογενών πλεονασμάτων και για τους όρους πώλησης δημόσιας περιουσίας. 

H βελτίωση στην είσπραξη των φόρων και στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής θα έχει τη γερμανική στήριξη και η επίτευξη συμφωνίας θα εξαρτηθεί από τις συνολικές δεσμεύσεις της Ελλάδας για μεταρρυθμίσεις, δήλωσαν οι ίδιοι αξιωματούχοι.

Από την πλευρά της, η Ελλάδα είναι έτοιμη να δεσμευθεί για την επίτευξη πρωτογενών δημοσιονομικών πλεονασμάτων, εφόσον αυτά είναι μικρότερα από το 4% του ΑΕΠ που προβλέπονται σήμερα, αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο Έλληνες κυβερνητικούς αξιωματούχους. 
Η ελληνική κυβέρνηση ενδεχομένως να κάνει συμβιβασμό όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις, δήλωσε ένας αξιωματούχος, σημειώνει το Bloomberg.

.Με θετικά λόγια μίλησε η Α. Μέρκελ, για την πρώτη της συνάντηση με τον Αλ. Tσίπρα

Με θετικά λόγια μίλησε η Γερμανίδα Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ, για την πρώτη της συνάντηση με τον  Έλληνα πρωθυπουργό,  Αλέξη Τσίπρα.

Η 'Αγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι το θέμα της Ελλάδας απασχόλησε μόνο ένα μικρό μέρος της Συνόδου Κορυφής.

Αναφερόμενη στη συνάντησή της με τον Έλληνα πρωθυπουργό, είπε: «Χαιρετηθήκαμε με πολύ φιλικό τρόπο. Του είπα είμαι έτοιμη να δουλέψουμε μαζί και ανταπέδωσε». Η Α. Μέρκελ πρόσθεσε ότι συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για την εκλογική επιτυχία του, σημειώνοντας: «Τώρα πρέπει να δούμε τα σημεία στα οποία θα προσπαθήσουμε να βρούμε συναινέσεις».

Συνεχίζοντας, η 'Αγγελα Μέρκελ εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ελλάδα είτε θα κάνει το ταχύτερο αίτηση για παράταση του υφιστάμενου προγράμματος που λήγει στις 28 Φεβρουαρίου, είτε θα αποσαφηνίσει τη θέση της. 

Όπως είπε η Σύνοδος Κορυφής δεν ασχολήθηκε με τις λεπτομέρειες του θέματος, λέγοντας ότι γι' αυτό υπάρχει το Eurogroup και οι τρεις θεσμοί που χρηματοδότησαν το πρόγραμμα: «Εμείς δε ζητήσαμε λεπτομέρειες, ακούσαμε τις βασικές αρχές που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας», είπε.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.