.Άρση ασυλίας πέντε βουλευτών της Χρυσής Αυγής αποφάσισε η Ολομέλεια

Την άρση ασυλίας πέντε βουλευτών της Χρυσής Αυγής που ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής.
Ειδικότερα, ήρθη η ασυλία των βουλευτών Ελένης Ζαρούλια, Μιχάλη Αρβανίτη, Νίκου Κούζηλου και Δημήτρη Κουκούτση για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και του Ηλία Κασιδιάρη που ελέγχεται για το αδίκημα της κατοχής όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών Κασιδιάρη, Αρβανίτη και Ζαρούλια τάχθηκαν 200 βουλευτές, κατά ψήφισαν 11, ενώ 16 δήλωσαν «παρών».
Υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Κούζηλου ψήφισαν 199 βουλευτές, «όχι» 11 βουλευτές, 16 δήλωσαν «παρών» και ένας, λευκό.

Την πρόταση για άρση ασυλίας του κ. Κουκούτση υπερψήφισαν 195 βουλευτές ενώ την καταψήφισαν 12 βουλευτές και 20 δήλωσαν «παρών».

.Ι. Στουρνάρας: Οι τράπεζες στην Ελλάδα και στην ΕΕ είναι ασφαλείς

Την ικανοποίησή τους για την πορεία της τραπεζικής ενοποίησης εξέφρασαν σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Ecofin, υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και από τη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Αγοράς και Υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Τζόναθαν Φολ (Jonathan Faull), μετά το τέλος της δεύτερης συνόδου εργασίας του άτυπου Ecofin, που έγινε στο Ζάππειο. 

Οι τράπεζες στην Ελλάδα και στην ΕΕ είναι ασφαλείς, είπε ο κ. Στουρνάρας, υπογραμμίζοντας ότι έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση του φιλόδοξου σχεδίου της τραπεζικής ενοποίησης και μέχρι τα μέσα Απριλίου θα είναι έτοιμοι οι σχετικοί κανονισμοί προς ψήφιση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στη συνέχεια θα πρέπει να επικυρωθούν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ερωτηθείς σχετικά με τις ελληνικές τράπεζες ο κ. Στουρνάρας επισήμανε ότι από τα 50 δισ. ευρώ που δόθηκαν για την ανακεφαλαιοποίησή τους από το πρόγραμμα, χρησιμοποιήθηκαν ήδη τα 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών, τα 14 δισ. ευρώ για την εκκαθάριση τραπεζών όπου χρειάστηκε και τα υπόλοιπα 11 δισ. ευρώ που απομένουν ως «μαξιλάρι». Εάν δεν χρειαστούν, θα χρησιμοποιηθούν για τη μείωση του χρέους, πρόσθεσε.

.Πέντε νεκροί από τον ισχυρό σεισμό στη Χιλή

Στους πέντε ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό των 8,2 βαθμών που σημειώθηκε την Τρίτη στη Χιλή, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Ροντρίγκο Πεναϊλίγιο. Ο σεισμός προκάλεσε τσουνάμι που έπληξε το βόρειο τμήμα της χώρας. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις πληγείσες περιοχές. Το Αμερικανικό Κέντρο Παρακολούθησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό εξέδωσε πριν από λίγο προειδοποίηση για τσουνάμι για την Χαβάη, ενώ σε ισχύ βρίσκεται ακόμη η προειδοποίηση για τη Χιλή και το Περού. 

"Με βάση όλα τα διαθέσιμα δεδομένα, δεν αναμένεται μεγάλο τσουνάμι στη Χαβάη. Ωστόσο, μπορεί να παρατηρηθούν αλλαγές στο επίπεδο της θάλασσας και ισχυρά ρεύματα κατά μήκος όλων των ακτών, γεγονός που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τους λουόμενους και εκείνους που επιβαίνουν σε πλωτά μέσα καθώς και άτομα που βρίσκονται κοντά σε παραλίες, λιμάνια και μαρίνες", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κέντρο.

Το τσουνάμι που προκάλεσε ο σεισμός αναμένεται να φθάσει στη Χαβάη στις 1324 GMT, σύμφωνα με το Κέντρο.  Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS) ανακοίνωσε ότι ο σεισμός ήταν σχεδόν επιφανειακός με εστιακό βάθος 20,1 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της θάλασσας γεγονός που καθιστά την αίσθηση της δόνησης ακόμη πιο ισχυρή και είχε επίκεντρο περίπου 100 χλμ. βορειοδυτικά της περιοχής Ικουίκουε, κοντά στα σύνορα του Περού .

.Οι Γάλλοι καθάρισαν 3-1 την Τσέλσι

Την πρώτη πειστική απόδειξη ότι… μεγάλωσε αρκετά για να σηκώσει την κούπα του Champions League έδωσε η Παρί Σεν Ζερμέν!

Απτόητοι απ’ την κακή παρουσία -και μετά τον τραυματισμό του Ιμπραΐμοβιτς- οι Γάλλοι καθάρισαν 3-1 την Τσέλσι και πάνε στη στο Λονδίνο ως το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Το αυτογκόλ του Νταβίντ Λουίζ έλυσε τα πόδια της ομάδας του Μπλαν (αφότου ο Αζάρ είχε ισοφαρίσει με πέναλτι το προβάδισμα του Λαβέτσι) και το απίστευτο σόλο του Παστόρε στις καθυστερήσεις έκανε αναγκαία τα… μαγικά του Ζοσέ Μουρίνιο στη ρεβάνς για ν’ ανατρέψει την κατάσταση.

.Καταγγελίες Κασιδιάρη για Μπαλτάκο

Οπτικοακουστικό υλικό από συνάντηση που φέρεται να είχε με τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκο, και από το οποίο προκύπτει ότι η δίωξη της Χρυσής Αυγής είναι πολιτική, κατήγγειλε πως έχει στη διάθεσή του, ο εκπρόσωπος της Οργάνωσης. 
Ο Ηλίας Κασιδιάρης υποστήριξε ότι στο υλικό αυτό, ο κ. Μπαλτάκος φέρεται να λέει ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης να προχωρήσει η δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής, ενώ, σύμφωνα πάντα με τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Κασιδιάρης, ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, φέρεται να δηλώνει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία σε βάρος των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. 

Την άμεση παύση του κυρίου Μπαλτάκου από τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης, ζητά ο γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, με ανάρτησή του στα social media, ενώ τη διερεύνηση της γνησιότητας του υλικού ζητούν όλα τα κόμματα. 
Την παραίτηση της Κυβέρνησης, ζητά ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.  
Εν τω μεταξύ, η Ολομέλεια της Βουλής με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισε την άρση ασυλίας τόσο του Ηλία Κασιδιάρη, όσο και των Ελένη Ζαρούλια, Μιχάλη Αρβανίτη, Νίκου Κούζηλου και του Δημήτρη Κουκούτση. 

.Εγκαίνια Εκλογικού Κέντρου Αντώνη Πέττα


.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.